Millä välillä hampaat?

Alahampaat(2) tuli kauhealla kiukulla,kuolaamisella,hampaiden ikenien jyystämisellä ja valvomisella noin kuukausi sitten ja nyt alkaa taas olla uni vaikeaa ja kiukkuinen poika........... voisiko olla ylähampaat nyt eteen....... niiden vuoro...kun ei mitään muutoksia hoidos jne.ole....mikähän väli niil hampaiden tulolla on vai tuleeko kaikille eri aikaan :/ Siis mietin et onko hampaat vai muuten tulos kipeäks......... Poika nyt 5 kk :)
 
Meillä tuli pojalle eka hammas alas eteen pitkän hautomisen, kuolaamisen ja ahkeran hankaamisen jälkeen 23.12. pojan ollessa pari päivää yli 6kk. Toinen tuli viereen noin viikkoa myöhemmin. Kolmas hammas, ylös etuhampaan viereen, tuli 5.2. 7½kk iässä ja seuraavana päivänä puhkesi etuhammas siihen viereen. Viides hammas tuli myöskin ylös, toisen etuhampaan viereen 26.2. ja kuudes viereen (toinen etuhammas) 5. maaliskuuta. Aika lyhyen ajan sisään siis puhkesi noi kuusi hammasta ja nyt ilmeisesti on tulossa ylös kulmahampaat, kun kovasti hankaa eikä tykkää ylähampaiden pesusta yhtään.

Kovasti noi on vaivanneet ja on joutunut usein antamaan särkylääkettä yöksi, kun silloin ne kutiaa pahiten. Päivällä ei niin näytä häiritsevän, mutta jonkin verran aiheuttaa herkemmin kiukustumista ja vaihtelevaa ruokahalua.

Kannattaa tarkistuttaa josko oireilu voisi johtua korvatulehduksesta, mutta voi tuo hampaistakin johtua. Meillä ainoa merkki korvatulehduksesta on levoton yöuni ja hieman huonontunut ruokahalu sekä halukkuus juoda maitoa. Tosin hampaat aiheuttaa samoja oireita... Välillä vaikea päätellä mistä on kyse.
 
Meillä molemmilla pojilla on tullut ekat hampaat vajaa puolen vuoden iässä ja molemmilla ne on tehneet tuloaan tosi kauan. Esikoisella loput etuhampaat tulivat noin 8 kk iässä. Kulmahampaat ja ekat poskihampaat tulivatkin sitten vasta puoli vuotta myöhemmin. Viimeiset poskihampaat alas tulivat vasta 2,5 v iässä ja ylhäällä niitä ei 2 v 9 kk pojalla ole vieläkään. Minusta muut hampaat ovat tulleet ensimmäisiä helpommin. Kuopuksella (nyt 7,5 kk) on yläetuhampaat juuri tuloillaan.
 
kuolaaminen alko 2 kk:n iässä ja parin viikon runsaan kuolaamisen, ikenien hankaamisen ja pienen kiukuttelun jälkeen 2 alahammasta puhkesi yhtäaikaa ja ikää neidillä oli 4kk ja 1vko! tosi pahalta kiukuttelulta vältyttiin, luultiin aluksi että kitinä johtu kun kakkaa ei ollut tullu pariin päivään, mut sit tuli kakka ja vielä seuraavana päivänä pientä kiukuttelua (normaalisti ei kiukuttele yhtään) ja katoin samantien suuhun ja siellä 2 hammasta oli tulossa! ja nyt on ikää 4kk:ta ja 3vko...
 
Ekat hampaat (alas 2) 5 kk iässä.
Ylös toinen 7 kk iässä, toinen 2 viikon päästä.
Alas seuraava hammas 8,5 kk iässä, toinen 2 viikon päästä.
Ylös seuraava hammas 9,5 kk iässä, toinen kahden viikon päästä.

Hampaita nyt siis 8 ja poika nyt 10 kk, eli koko vuosi ollut yhtä hampaiden tuloa... tavallisesti kärttyisyys kestää muutaman päivän, eli sitä kärttyilyä on ollut melkein jatkuvasti. Toivottavasti nyt ois taukoa...
 
Mietin ihan samaa asiaa, kun poikani kohta 2,5kk alkoi eilen "puremaan" tissiäni kun imetin... Onkohan kyse hampaiden tulosta vai mistä? Sama "pureminen" on toistunut jokaisella imetyskerralla eilisestä lähtien.

Nyrkki on ollut paras kaveri jo pari viikkoa ja pysyy visusti suussa, kuola valuen.. Ei ole mitenkään erityisen kiukkuinen, mutta normaalisti on vähän semmoinen vali-vali poika eli en osaa sanoa onko mitään erityistä sen osalta. Epäilen allergiaa :/ Nyt kun olen maidottomalla ruoalla, niin maha on paljon parempi ja sen mukana tuli takaisin ihan ok nukkumiset.
 
meillä esikoinen puri ja "venytti" rintaa kun teki hampaita.varsinkin syömisen jälkeen tykkäsi jyystää rintaa kun ikenet kitusi.ekat hapaat tuli 4.5kk iässä.
nyt tuo toinen on liki 3kk ja hirvee nyrkin syöminen ja kuolaus menossa, välillä tekee rinnalle samaa kun esikoinen aikanaan
 

Yhteistyössä