Miksi vanhemmat tukevat koululaisten lintsausta?

  • Viestiketjun aloittaja Annuska
  • Ensimmäinen viesti
Annuska
Pojalla yläasteen liikuntapäivä. Tarjolla laskettelu, pulkkamäki, retkiluistelu ja hiihto.
Poika lähetti tekstaria, että koulun pihalla ei heidänluokkalaisia muita, joku toinen seiska oli. Jokunen kasi ja muutama ysi.

Eilen jo kertoi, että suurin osa kavereista oli jo viime viikolla ilmoittanut olevansa tänään sairaana.

Koska jokainen poissaolo on vanhempien kuitattava, vanhemmat siis tukevat lintsaamista. Eikö ole moraalisesti aika heikkoa toimintaa? Ja lisäksi: kun koulu kerran jotain järkkää, niin eikö ole törkeää käytöstä tällainen?

 
niin eli ei oo mikään ihme jos puhutaan kun nykyään lapset ei enää liiku tarpeeks. ei tietenkään kun vanhemmat näyttää oikein tukevan sitä liikkumattomuutta kirjottamalla poissaolovihkoon nimensä...
 
vieras
Minä annan omille lapsilleni luvan olla poissa ulkoilupäivänä, mikäli ne järjestetään tulevaisuudessakin kuten tänä vuonna. On kyllä mahdollisuus hiihtokilpailujen lisäksi tehdä kuntohiihtolenkki, mutta kuntohiihtäjien a) koulupäivä on pidempi kuin kilpailijoiden (vrt. 4 ja 5 h) ja b) kuntohiihtäjillä hiihdätetty matka on moninkertainen kisamatkaan verrattuna. Ja kyse on alakoulusta.

Me emme suostu tuohon painostus ja rangaistus menetelmään, jotta mahdollisimman moni kilpailisi.
Eikä kyse ole siis liikkumisesta vaan tasapuolisuudesta. Meiltä kuljetaan kouluun jalkaisin näin talvella, eli 3 km yhteensä päivittäin. Ja sitten siihen vielä päälle 3xvko urheiluharrastus + 2xvko liikuntatunti.
 

Yhteistyössä