Miksi valtakunnansovittelijaksi valittu EK:n beagle???

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ote Wikipediasta koskien valtakunnansovittelija Sajavaaran työhistoriaa:

"Liikenne- ja erityisalojen työnantajat LTY ry:n työmarkkina-asiamiehenä hän toimi vuosina 1999–2005, Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n asiantuntijana 2005–2013 sekä Paltan työmarkkinapäällikkönä 2013–2019, toimialapäällikkönä 2019–2021 ja neuvottelujohtajana vuodesta 2021."

Sopiikohan tähän vanha suomalainen sananlasku: "Ei koira karvoistaan pääse"?
 
vierailija
On hieman erikoista, että "sovittelijana" voi toimia selvästi toisen puolen etua ajava henkilö. Vaikka se tapahtuisi toisinkin päin eli sovittelijana olisi työntekijäpuolen valitsema edustaja niin kaikkien eduksi olisi, että sovittelija on joka erillisenä kertana kun jotain sovitellaan, olisi oikeasti henkilö joka PYRKII tasapuolisuuteen. Ja lisäksi perustaisi ennen kaikkea kantansa faktoille, ei pelkille väitteille, eikä varsinkaan yhden puolen oikeutuksille ja väitteille eli mitä he väittävät tekevänsä. Ei myöskään muiden syyttelyyn. Väittäähän voi mitä tahansa, ja syyttää muita mistä tahansa, mutta faktoihin pitää oikeusvaltioissa asioiden perustua. Jos väittää jotain, se pitää faktoilla myös osoittaa. Ei lupauksilla paremmasta eikä rusinat pullasta -tyyliin vain hyviä puolia liioittelemalla ja huonoja puolia vähättelemällä. Tai toisin päin, mikä mielivaltaisesti itselle parhaiten sopii. Se on manipulointia.
 
vierailija
Sajavaara on entinen EKn asiantuntija. Ja EK oli mukana Säätytalolla kun hallitusohjelmaa kirjoitettiin. Sen jälkeen kaikki niin kutsutut neuvottelut ovat olleet teatteria ja kahvittelu hetkiä, joissa poteroita on kaivettu syvemmiksi. Sajavaara kehoitti osapuolia, lähinnä työntekijä osapuolta katsomaan peiliin. Olisi kannattanut kuulema allekirjoittaa sellaisenaan EKn laatimat käskyt. Ehkä hänen itse olisi syytä katsoa peiliin. Hän näkisi ehkä naisen, joka betonoi enemmistön suomalaisista naisista ikuiseen palkkakuoppaan. Ja ministeri Satonen on toistuvasti kieltäytynyt puhumasta totta esim. Ruotsin työelämän lainsäädännöstä asiaa koskien ja Ruotsin terveydenhoitoalan palkoista. Jos siellä on palkat hieman normaalia enemmän nousseet se on ollut seurausta suuresta työvoimapulasta, jonka seurauksena alalla on mm. huomattavan paljon kouluttamatonta työvoimaa.
 

Yhteistyössä