Miksi marinoitu liha on niin paljon halvempaa kuin marinoimaton?

  • Viestiketjun aloittaja "miksi"
  • Ensimmäinen viesti
laskelmia
Hintoja gastronautista, kuopion s-market kauppana

Vertailu kappale:
Atria broilerin fileesuikale naturel, 300g, 3,39 € (lihan kilohinta 11,30€)

Marinoitu:
ATRIA HUNAJAMARINOITU BROILER FILESUIKALE 400G, 3,39

1. Oletetaan että marinadia on 30% ja lihaa 70%
Kokoroskan kilohinta 8,48 €, lihan kilohinta 12,11 €
--> Marinoitu liha on kalliimpaa

2. Oletetaan että marinadia on 20% ja lihaa 80%
Kokoroskan kilohinta 8,48 €, lihan kilohinta 10,59 €
--> Marinoitu liha on vähän halvempaa

3. Oletetaan että marinadia on 10% ja lihaa 90%
Kokoroskan kilohinta 8,48 €, lihan kilohinta 9,42 €
--> Marinoitu liha on selvästi halvempaa
 
"hih"
et sitte taida ostaa minkäänlaista lihaa kun et sen vertaa tiedä hinnoista
Hahaa. Nimimerkki "marinoitu" ei näytä tietävän itse mitään. Kyllä se niin on, että marinoitu LIHA on kalliimpaa suhteessa marinoimattomaan. Koska naturel liha sisältää vain lihaa. Ja marinoidussa maksat myös marinadista.

Vaikka itse lihapaketti on usein halvempi marinoidussa, niin marinoimaton tulee silti halvemmaksi, koska sillä tapaa saat sitä lihaa enemmän.
Otetaan palikkaesimerkki. Marinoimaton kanafilee maksaa 10 euroa kilo. Marinoitu kananfilee maksaa 7 euroa kilo. Siinä voi olla kuitenkin jopa puolet marinadia. Tällöin lihakilolle tuleekin hintaa 14 euroa kilo, kun taas marinoimattoman voi saada sillä 10 eurolla.
 

Yhteistyössä