Miksi jotkut ei yhtään panosta lasten ulkovaatteisiin?!

  • Viestiketjun aloittaja Mietin vaan
  • Ensimmäinen viesti
"Mariska*"
Meillä on ainakin näillä parin asteen keleillä päällä just se todella kulahtanut ja kulunut toppahaalari. Pakkasille oli uusi, lämmin haalari ja hieman keväisemmille ilmoille on myös uudet vk-vaatteet.

Ohueksi pesty toppahaalari on aika kätsä vaate kylmille kevätkeleille, vaikka polvet olisikin kuluneet jne. Muutenkin vaatteet on kovilla, kun muksu kaatuilee pyörällä ym.

Uudetkin vaatteet on meillä usein vähän likaiset, kun teknisiä vaatteita taas ei viitsi joka viikko pestä, etteivät ominaisuudet mene pilalle.
 
  • Tykkää
Reactions: neljäs_tulossa
HippuTAR
Mä oon täs viimesen 16 vuoden aikana (eli sinä aikana kun itselläni on ollut lapsia) nähnyt tasan yhden lapsen jonka vaatteet kiinnitti huomiota huonokuntoisuuden ja sopimattomuuden takia, ettei noita ainakaan täälä kovin paljo oo.

Kyseessä oli silloin 6 vuotias tyttö jolla oli liian isot kumpparit joissa oli useita pienempiä reikiä/viiltoja ja yks sellanen reilu 5 senttiä pitkä viilto. Rikkinäinen, kulahtanut, pinttyneen likainen, liian iso takki. Muuten samanlaiset housut mutta liian pienet.
Toi esimerkki, oli pojan kans samas eskaris ja kaikki vaatteet oli tota luokkaa.
Tosta on aikaa viitisen vuotta ja sattumalta pari viikkoa sitten näin ton tytön. Sillä oli pinttyneen likainen, kulahtanut, liian pieni, reikäinen takki. Jalassa vaaleanharmaat collegehousut jotka oli myös pinttyneen likaiset, liian pienet, pienempiä reikiä sielä täälä, toisessa polvessa ihan kunnon reikä, alla näytti olevan siniset pitkät kalsarit.
Mukana tytöllä oli ilmeisesti pikkusiskonsa, ainakin vaatteista päätellen.

Tyttö on murrosiän kynnyksellä ja joutuu pukeutua noin, kyllä kävi sääliksi.
Kyseisen perheen isä on ihan hyväpalkkaisessa vakityössä, äiti kai työtön.
 
Terve järki
Tosi käteviä nuo isompien sisarusten kulahtaneet talvipuvut. Ovat täydellisiä tämän kelin vaatteita, ohentuneita (ei kuumia kuten talvivaatteet) mutta lämpimämpiä kuin kevätvaatteet. Kuin kevyttoppapukuja siis.

Ulkonäöstä viis, käytännöllisyys on tärkeintä. Sitä paitsi kotoa lähtiessä vaatteet on puhtaat, sisään tullessa likaset. Hyvin on silloin ulkoiltu.
 
Ai ei mene rikki?
Ei ne lapset rikki mene likaisista tai revenneistä vaatteista. Taitaa äitien silmää haitata enemmän kulahtaneet rytkyt. Tietysti nuo rukkasista ulos kasvaneet peukalot on taas jo toinen ääripää.

Omia lapsia minulla ei ole, mutta jonkun verran olen noita hoitanut.
Mua ihmetyttää tämä asenne, että olis ok jos lapsella on likaiset tai revenneet vaatteet?!!! Haloo!!!! Ei todellakaan ole ok. Harvempi aikuinenkaan haluaisi kulkea likaisissa tai revenneissä vaatteissa. En minä ainakaan. Siispä eivät kulje meillä lapsetkaan.
 
"hillla"
Joo, ei se 2 v. varmaan mene rikki likaisista tai revenneistä vaatteista ei. Ja joo, kyllä mulle on tärkeää että lapsella on ehjät ja puhtaat vaatteet päällä. Pesukoneet on keksitty ja ihan kaikesta ei tartte säästää. En itsekkään kulje lumput päällä eikä kulje mun lapsetkaan. Teknisillä ominaisuuksilla varustetutkin vaatteet voi käytön jälkeen huuhtaista suihkun alla jos ovat likaantuneet, ja ripustaa henkarille kuivumaan yöksi, eivät mene miksikään.
 
kljdalk
Pääosin meillä on ehjiä vaatteita käytössä, mutta nyt esikoisella on päiväkodissa haalari, josta on polvi paikattu. Ollaan kyseinen haalari saatu ilmaiseksi vaatepaketin mukana ja minusta se toimii ihan hyvin vielä päiväkotikäytössä, kun on muuten ihan ehjä. Toisaalta en myöskään koko ajan noita ulkovaatteita pese, että saattavat likaisessakin haalarissa tulla päiväkotiin, tosin jos oin oikein kuraisen likainen, niin kyllä sitten tulee pestyä heti kun ehtii koneellisen pyörittää.
 
Mietin vaan (ap)
[QUOTE="Hehh";29736460]Mut jos näät likaiset vaatteet lapsella, niin eikö oo mahdollista et ne on sotkeutuneet just ulkoillessa :D Vai ryntäättekö pesukoneelle heti kun tulee eka kurakosketus?[/QUOTE]

Kyllä sen huomaa, et onko normaalista käytöstä tulevaa "tuoretta" likaa vs onko ulkovaatteet pesty tuskin koskaan (eli vaatteet harmaat, tahraiset, rikki, haisevat)... Totta kai vaatteet likaantuu käytössä ja käyttöähän varten ne on... Mutta vois ne silti edes joskus pestä...
 
"mielipide"
Päiväkodissa työskennellessä pistää silmään perheet, joissa vanhemmat kulkee viimeesen päälle vaatteissa ja lapsen sitten jossain ihan ihme virityksissä. Eräälläkin lapsella niin isot kumpparit, että on käyttänyt jo 1,5v ja edelleen reilusti kasvuvaraa. Puku on jo hankittaessa ohueksi pesty ja kulutettu, jolla on vedetty syksystä saakka. Hirveen kiva -15° pakkasilla! Nythän se on jo revennyt, paikattu, revennyt jne, liian pieni mutta hirveen kätsy näillä keleillä, kun just sopivan paksu.

On lapsia, joilla syystä tai toisesta on harkinnalla huonompaa päällä just tänään ja parempaa toisenlaisiin tilaisuuksiin, ja sitten on lapsia, joilla on ne kulahtaneet rytkyt jokaisessa tilaisuudessa. Koska on vanhempia, joiden mielestä on järjetöntä panostaa lasten vaatteisiin, kun niitä käytetään vain niin lyhyen aikaa.
 
lkdjf
No ei meillä ainakaan noi haalarit välttämättä lähde pesussa täysin puhtaaksi, toi kura tuppaa pinttymään etenkin vaaleisiin pintoihin, että vaikka haalari olisi pesty, niin se saattaa silti näyttää likaiselta.
 
[QUOTE="Mariska*";29736271]
Uudetkin vaatteet on meillä usein vähän likaiset, kun teknisiä vaatteita taas ei viitsi joka viikko pestä, etteivät ominaisuudet mene pilalle.[/QUOTE]

Niin meilläkin. Eikä ne jo ulkoilun aikana kuivuneet kurat kyllä pelkällä suihkuhuuhtelulla lähde, onhan se kokeiltu. Ei ne vaatteet nyt matkojen päähän välttämättä paista että likaa on punteissa ja polvissa, mutta ei kyllä ole putipuhtaatkaan.

Konepesun jäljiltä ne pysyy puhtaana alle kaks minsaa, kun aamulla ulos lähdetään. Meidän piha on ihan kuraa, ei ole hiekkaa, sepeliä tai muutakaan järkevää materiaalia. :D
 
"hillla"
Niin meilläkin. Eikä ne jo ulkoilun aikana kuivuneet kurat kyllä pelkällä suihkuhuuhtelulla lähde, onhan se kokeiltu. Ei ne vaatteet nyt matkojen päähän välttämättä paista että likaa on punteissa ja polvissa, mutta ei kyllä ole putipuhtaatkaan.

Konepesun jäljiltä ne pysyy puhtaana alle kaks minsaa, kun aamulla ulos lähdetään. Meidän piha on ihan kuraa, ei ole hiekkaa, sepeliä tai muutakaan järkevää materiaalia. :D
On sulla varmaan kovin vaikeaa juu :D on se niin vaikiaa vaikiaa...

Joillekkin vaan on kaikki niin vaikeaa, aina.

Samaa mieltä "mielipide"-nikin kanssa. En minä tiiraa tuolla puistossa ketään yksittäistä että aijaija kauhee, nyt tolla on polvessa tahra! En. Puhun nyt näistä lapsiraukoista joilla on aina paskasta pinttyneet ja haisevat ja kertakaikkiaan ällöttävät kuteet, jotka on kaikenkukkuraksi usein vielä väärää kokoa taikka RIKKI. Vanttuut on eilen liotettu kuralammikossa ja niihin on pyyhitty räät, silti sillä lapsella on seuraavana aamuna ne samat hanskat eikä niitä ole pesty, joskus ei edes ripustettu kuivumaan kunnolla. En ymmärrä en. Ja todellakin mikä irvokkainta, vanhempi voi itse kuitenkin kulkea kuteissa mitkä on vimpan päälle upeat. Säästää voi ilmankin että täytyy lapsen kulkea kaikkein karseimmassa haalarissa joka on puhkeamispisteessä ja pinttynyt liasta, yök.
 
"hillla"
[QUOTE="kjh";29736714]Ihan hirveen vaikeaa on ymmärtää, että hyviä kirppareita ei ole joka paikassa, saati sitten niitä alennusmyyntihaalareita.[/QUOTE]

Kyllä se itella kuitenkin vielä kulkee Suomessa joka paikkaan, että voi hyödyntää niitä netin alennusmyyntejä taikka nettikirpputoreja.
 
Vierasss
Kannattaako teidän ottaa niin kovasti stressiä mitä muiden lapsilla on?

Meidän lapset olleet kovia rymyämään. Helposti menee vaatteet likaiseksi ja resuiseksi. Kylmä heillä ei ole, aina pikemminkin päinvastoin. Rahaakaan ei liikaa ole, joten jos jokin vaate menee vielä jonkin kauden loppuun, vaikka vähän polvet puhki, niin sitten käytetään.
 
  • Tykkää
Reactions: Tambers
"hillla"
Ei muuten väliä, paitsi säälittää jos lapsella on esim 3 numeroa liian isot kengät :( Eihän sellaisilla pysty esim. kunnolla juoksemaan ja jalatkin voi kehittyä ihan väärin sen vuoksi.

Itseäni haittaa vain sen verran, että on ällöä käsitellä vaatteita jotka on liasta pinttyneet, räkäiset ja haisee märälle koiralle. Mutta toki sen jälkeen voi pestä kädet, joten ei sen suurempaa ongelmaa.
 
"Apua"
Köyhiä perheitä on paljon. Viekääpä seuravan kerran lasten vanhat vaatteet näille resuisille perheille niin tulee hyvä mieli ja paremmat näkymät. Siistejä ulkovaatteita on meillä ottanut myös päiväkoti mielellään vastaan varavaatteiksi.
 
"hillla"
[QUOTE="Apua";29736785]Köyhiä perheitä on paljon. Viekääpä seuravan kerran lasten vanhat vaatteet näille resuisille perheille niin tulee hyvä mieli ja paremmat näkymät. Siistejä ulkovaatteita on meillä ottanut myös päiväkoti mielellään vastaan varavaatteiksi.[/QUOTE]

Mistäs luulet että puolet päiväkodin varavaatteista tulee...

Ja onhan sitä neuvolaa, spr:lle, uffille jne tullut vietyä vaatetta monet monet kerrat.
 
?.
[QUOTE="hillla";29736792]Mistäs luulet että puolet päiväkodin varavaatteista tulee...

Ja onhan sitä neuvolaa, spr:lle, uffille jne tullut vietyä vaatetta monet monet kerrat.[/QUOTE]

Mistä luulen..? Eiks sen kaikki tiedä että lahjotuksina?

Mutta siis jos häiritsee, tehkää jotain, se oli pointti. Jos tietää et joku oerhe on tiukilla tai lapsilla ei mee niin hyvin, voi auttaa eikä tehdä avausta nettiin.
 
  • Tykkää
Reactions: Happygirl-91
minnee
Näyttää, että tässä ketjussa toiset puhuu aidasta ja toiset aidan seipäästä. Toiset puhuu siitä, miten lasten vaatteet kuluu ja virttyy normaaleissa leikeissä, eikä sille mitään voi. Ja toiset siitä, että lasten vaatteet ovat jo selkeästi kohtuuttoman resut. Jokainen tietää, miltä se leikki-/ala-asteikäisen rymyhaalari näyttää. Mutta ap ei taitanut tarkoittaa niitä ihan tavallisia vanhempia, jotka laittaa vähän kuluneempaa lapselle, jotta lapsi saa rymytä ja rellestää ulkona, eikä vanhemman tarvitse stressata. Teidän ei tarvitse ottaa varmaankaan aloittajan sanoja itseenne, ei taida olla kyse teistä tai perheistänne. Vaan kyse taitaa olla niistä lapsista, joiden olot on jo tavalla tai toisella kurjistuneet. Se on eri asia jos pikkuveli kulkee isoveikan viimekeväisissä kumppareissa kotipihallaan, kuin jos lapsi kulkee ympäri vuoden samoissa jeesusteipillä paikatuissa kumppareissa.
 

Yhteistyössä