Miksi ihmeessä kastikkeeni juoksettuvat?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja kokki muka
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
K

kokki muka

Vieras
Kaikki kastikkeet, mihin tulee kermaa, lihaa, kasviksia ym. juoksettuvat joka kerta. Onko se lihaneste mikä sen tekee? Eilen tein kanakastiketta, johon tuli kookoskermaa ja kuohukermaa, kesäkurpitsaa, paprikaa, broileria, sipulia ja valkosipulia, ja se juoksettui heti, kun lisäsin kermoja.

Tein sitten millaista kastiketta hyvänsä, mihin tulee kermaa, se juoksettuu rakeiseksi. Miten ihmeessä siitä saa tasaista, hyvää, maukasta? Kerma on aina tuoretta enkä käytä keinotekoisia kermankorvikkeita.
 
Mutta jos teen seuraavasti:
- ruskistan broilerin voissa
- lisään kasvikset (laitan aina paljon)
- vähän vettä ja kanaliemikuutio tai mausteita
- kermaa
- maizenasuurus

Pitääkö se liha olla täysin kypsää muka ennen kermaa? Vai onko kesäkurppa, mikä juoksettaa. En keksi mitä teen väärin. Lihan kypsytän vasta valmiissa kastikkeessa loppuun.
 
Mutta jos teen seuraavasti:
- ruskistan broilerin voissa
- lisään kasvikset (laitan aina paljon)
- vähän vettä ja kanaliemikuutio tai mausteita
- kermaa
- maizenasuurus


Pitääkö se liha olla täysin kypsää muka ennen kermaa? Vai onko kesäkurppa, mikä juoksettaa. En keksi mitä teen väärin. Lihan kypsytän vasta valmiissa kastikkeessa loppuun.

kun se kerma pitäis olla viimenen juttu mitä soossiin lisätään, just sen takia ettei juoksetu.
 
Kaiken lihan, kanan ja kalan pitää olla kokonaan kypsää ennen kerman lisäämistä. Ja kerma on viimeinen juttu mikä lisätään eikä ruokaa sen jälkeen sais enää keittää/antaa kiehua.

Ja mä muuten valutan lävikön avulla aina lihasta, kalasta ja kanasta liiat nesteet pois paiston jälkeen.
 

Yhteistyössä