Hassu ketju ja komeasti ääripäät esillä
Jaetaanpas hieman 'Hygieniaa' eri osa-alueisiin näin Aluksi:
- Käsihygienia
- Intiimihygienia
- Elintarvikehygienia
Nuo näin aluksi. Käsihygienian osalta päiväkodeissa lasten kädet pestään. 1. Aamulla hoitoon mentäessä 2. aamupalan jälkeen 3. päiväulkoilulta sisään tultaessa 4. päiväruuan jälkeen 5. leikkien jälkeen ennen välipalaa ja ulos siirtymistä sekä wc-käyntien yhteydessä.
Miksi: Uskoisin että toiminnalla estetään herkästi leviäviä tauteja leviämästä, se että jollain ei ole ollut jotain tautia tai vättynyt joltain taudilta, voi olla henkilökohtaisen vastustuskyvyn ansiota, tai muutoin vain kyllin suppea ja massoja karttava tapa elää mikä ei altista tmv. en osaa sanoa.
Jos päivähoidon piirissä olevat lapset noudattavat tuota käsihygieniaa orjallisesti, miksi sitten me voisimme kaivella sämpylöidemme väliä ja pestä kätemme vain jos näyttää likaiselta? Esimerkkinä, jos saatte poskenne ulkopintaan löllöä paskaa niin levitättekö sen siihen paperilla vai pesettekö pois? No miksi sitten pesette kätenne vain joka toinen kerta vessakäynnin yhteydessä tmv. jos mahdollista että sormissa jotain kakkelin tapaist.
Intiimihygienia: En ainakaan itse halua antaa suullista kivaa kaverille millä genitaalit käryää, hiuksissa täitä tai muuta vastaavaa ja ryppyreiän ympärillä kihomatoja kun lirvauttaa valot päälle, no tämä luonnollisesti siksi että siitä intiimihygieniasta ei vain pidetä huolta. Saa sitten boonuksena vielä noita kaikkia hassunhauskoja elikoita itseensä, tosin kihomato kuulemma kutittaa kivasti pyllyssä, en tiedä koska ei ole ollut.
Niin ja vaikka perseenne pyyhkisitte niin hyvin että veri lentää, on se silti hyvä pestä vähintään kerran päivässä. Itse pesen reppuni löysän jälkeen aina mahdollisuuksien mukaan koska en vain halua kärytä paskalle, ja toisaalta sensitiivisempi tapa oman ryyberin kanntalta kunhan ekana paperilla putsannut suurimmat, ja jos verillä niin laittaa jotain salvaa perään ettei pymppy tulehdu. Niin ja onhan ureakin steriiliä heti kun pissivehkeestä tulee, bakterisoituu vain nopeasti ilman kanssa tekemisissä ollessaan ja ei juoda yleisemmin sitä ei sen enempää tuoreena kuin seisseenäkään, joten miksi söisimme tuntikausia lämpöisessä bakterisoitunutta, tai muutoin väärin säilytettyä elintarviketta? Vai miten te kriitikot, viikon pöydällä seisseet muikut ääntä kohti ja kurlaus kusta kyytipojaksi
Elintarvikehygienia: Lyhyesti, miten raaka-aine käsitellään välillä lähtöpiste<->kaupanhylly, miten me käsittelemme ruoka-ainetta.
Minä kädet pestynä alkuvaiheessa kaikkia raaka-aineita ja välipesut tarpeen mukaan.
Esim. Raa'an kanan käsittelyn jälkeen pesen käteni ennen kuin kosken muihin ruoka-aineisiin, vai miten te hygieniakriitikot?
Ilmeisesti noukitte kauppatorilta Lokin sulan, laitatte sen hattuunne, nutturaanne tai takinliepeeseenne ja menette torikahvilaan nauttimaan lihapiirakkaa niillä samoilla käsillä millä sitä sulkaa pyörittelitte,en usko!
Btw. se voi raa'assa kanassa olla myös se sama Salmonella mikä siinä lokin sulassa voi olla.
(Salmonella ei ole tyttölohi vaikka Salmon etäisesti viittaa ja Ella on tytön nimi)
Hyvä hygienia on osa sivistystä ja sivistynyttä käytöstä, ja toisaalta hygienian kehittyminen on osaltaa tappanut kasan kulkutauteja, ehdottoman positiivista siis. Puhtaus on puoliruokaa ja hyvä kohtuus kaikessa, ei kaiken tarvitse olla hermeettistä eikä hysteerinen tarvitse olla, mutta kuitenkin yleinen hyvä taso riittää pitkälle. Lopuksi avoviemäritorstait Addis Abebasta missä kolera tappaa enemmän kuin ruokapuola
...Kolerahan nauttii kakasta ja avoviemäri auttaa asian etenemistä
Ei mul muuta, Heipat