Miks monet valittaa sisälämpötilaa näillä pakkasilla?

  • Viestiketjun aloittaja äly hoi
  • Ensimmäinen viesti
Ne jotka asuvat esim. kerrostalossa kääntävät pattereita täysille. Eikä vain yksi talon asukas vaan kaikki. Näinpä siis sitä lämpöä ei riitä tasaisesti kaikille. Ja sit jotkut eivät osaa kääntää sitä lämpöä, eli patterit on asennettu johonkin tiettyyn lämpötilaan, mut eivät tajua ottaa sitä termostaatin nuppia pois ja lisätä lämpöä.

Meillä on vaan puulämmitys, joten pakko välillä valittaa, kun ei ole kerennyt lämmittämään.
 
"shihtzu"
En osta lisäpattereita enempää, sähkö on muutenkin niin kallista, että en ala maksamaan. Minä vihaan muutenkin tällaisia pakkasia, olis aina vaan kesä ja lämmintä, niin olisi hyvä. Meillä on nuo yläkerran rappuset kylmät, kun siellä ei ole eristeitä, jos joku ensi kesänä ne avaisi ja eristäisi, niin katsotaan sitten onko täällä lämpimämpää.

Meillä on talo lähes tulkoon yhtä isoa tilaa, ei ole ovia juuri laisinkaan sisällä, joten se lämpö karkaa aina jonnekin.
Remppaakin pitäisi tehdä aika paljon enemmän, mutta tällä hetkellä budjetti ei riitä siihen, kärvisteltävä on, mutta saan minä valittaa, koska en pidä tästä tilanteesta.
 
"mmm"
Meillä oli aikaisempina talvina aika kuuma sisällä, patterit minimillä ja siitä huolimatta +24-+26 koko ajan. Nyt täksi talveksi säätivät huoltomiehet lämmitystä ja paaaljon parempi. Nyt neljästä huoneesta kahdessa patteri päällä, kahdessa patteri minimillä ja lämpö noin +20-+21 eli just hyvä.

Ah, mitä kerrostaloelämää :) Luksusta ;)
 
epäekologista
Kuuluu maalaisjärkeen (ja yleissivistykseen) tietää, ettei sisälämpötiloja kannata talvella pitää missään +25 tienoilla. Se on epäekologista, ja nostaa energiankulutusta huimasti.

Elämme Suomessa, täällä on talvisin kylmä. Kuka tahansa tottuu elämään n. 20 asteen lämmössä, tarvittaessa alemmissakin. En kyllä ikinä kehtaisi kehuskella että "hei meilläpä on liki 30 astetta ja t-paitakelit sisällä helmikuussa" :eek:
 
gsggrwr
Meillä on kylmä ihan omakotitalossa patterit on täysillä uusittu ei ole kun rahareikiä löytyy muutenkin. Ostetaan ilmalämpöpumppu seuraavaks. Ja kylmä on sen takia kun täällä esim avotakka vetää vaik on pelti kiinni. Ei lämmitetä tänä vuona viel kun ei ole edustaan suojusta lattialle. Seiniä uusittu joten katon ja lattian rajasta vetää kun ei ole listoja vielä ostettu.

Noh auto sentää käynnistyy ja siel on sisällä lämmin kun on piuhan päässä ja sisälämppäri hurraa ennen liikkeelle lähtöä ja onneks kohta on kesä =) Ja muilla kun on kuuma niin meillä on sopivan viileä kun joka kolo vuotaa :D
 
"hihi"
[QUOTE="mmm";23144744]Meillä oli aikaisempina talvina aika kuuma sisällä, patterit minimillä ja siitä huolimatta +24-+26 koko ajan. Nyt täksi talveksi säätivät huoltomiehet lämmitystä ja paaaljon parempi. Nyt neljästä huoneesta kahdessa patteri päällä, kahdessa patteri minimillä ja lämpö noin +20-+21 eli just hyvä.

Ah, mitä kerrostaloelämää :) Luksusta ;)[/QUOTE]

oota vaan kun kesä tulee ah. mikä 30 asteen helle sulla onkaan siel kerrostalossa =D
 
"vieras"
Hohhoijakkaa. Mua taas ihmetyttää, miten joku jaksaa toisten asioista ärsyyntyä.
Ekanakin. Kerrostalossakin voi kovilla pakkasilla olla kylmä, enkä kellään ole kerrostaloasunnossa nähnyt lisälämmitintä. Sitä en tiedä mikseivät omakotiasujat tarvittaessa lämmittimiä hanki. Voi olla, ettei koskaan lämpimällä kelillä tule vain hankittua ja kunnon pakkasilla ovat arvatenkin loppu, kuten lumikolatkin.
Useimmat kai kuitenkin valitsevat sen, että kestävät palelua sen muutaman oikein kovanpakkaspäivän, mitä talvessa on. Itse kukin voi miettiä miten järkevä hankinta lämmitin on omassa talossa, etenkin jos sitä tarvitsee harvoin. Eihän se silti estä päivittelemästä kylmyyttä. Päivitteleväthän = valittavathan lähes kaikki ulkolämpötilojakin, oli sitten päällä topat ja fleecet tai ei.
 
Tästäkin ketjusta näkee, kuinka vaikeaa on kerrostalossa säätää lämmityssysteemiä niin että kaikissa asunnoissa olisi sopivat lämmöt. Mun käsityksen mukaan on tyypillistä, että joillakin on +26 ja joillakin +17 ja se johtuu siitä että huoltofirma ei osaa säätää lämmönjakoa oikein.

Silti kaikki maksaa samaa yhtiövastiketta vaikka toiset saavat enemmän palvelua kuin toiset. Yhtiövastikkeissa pitäisi olla sisälämpötilasta riippuva hyvitysjärjestelmä.
 
Meillä on kylmä ihan omakotitalossa patterit on täysillä uusittu ei ole kun rahareikiä löytyy muutenkin. Ostetaan ilmalämpöpumppu seuraavaks. Ja kylmä on sen takia kun täällä esim avotakka vetää vaik on pelti kiinni. Ei lämmitetä tänä vuona viel kun ei ole edustaan suojusta lattialle. Seiniä uusittu joten katon ja lattian rajasta vetää kun ei ole listoja vielä ostettu.

Noh auto sentää käynnistyy ja siel on sisällä lämmin kun on piuhan päässä ja sisälämppäri hurraa ennen liikkeelle lähtöä ja onneks kohta on kesä =) Ja muilla kun on kuuma niin meillä on sopivan viileä kun joka kolo vuotaa :D
Se suojapelti lattiaan maksaa ehkä 30e. Eli ei suunnaton sijoitus.....
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja meillä;23144917:
sähkölämmitteinen talo eikä oo jouduttu edes näillä pakkasilla laittamaan lämpöjä päälle, onneksi on varaava takka :) lasten huoneissa vain yöllä lämmitää.
Hui, olispa meilläkin noin. Meillä lattialämmitys jota mies ei suostu pitämään kovin suurella kun vie sähköä aivan älyttömästi. Huomaahan sen aamulla siihen asti kun saa tulet takkaan.
 
viipuli
Joku puheli ettei oo kuullu kellään lisäpatteria kerrostalossa kellään olleen, niin meillä oli silloin kun kymmenisen vuotta sitten vielä asuttiin kerrostalossa. :p Pakko oli hommata, kun ei tarennu muuten ja sen jälkeen tarkeni taas. =) Sitten kun seuraavana kesänä vaihdettiin uudet ikkunat ja parvekkeenovi kyseiseen asuntoon (ja kaikkiin muihinkin asuntoihin kyseisessä taloyhtiössä), niin lisäpatterinkin sai viedä varastoon. 70-luvulla rakennettu talo.

Nyt asutaan omakotitalossa, jossa lattialämmitys koko talossa ja siis suora sähkö. Asteita sisällä 21-22 ja oikein mukavan lämmintä. =) Eikä lattialämmitys siis ole edes niin lämpöisellä, että se edes jalalle tuntuis. Lisänä ilmalämpöpumppu ja varaava takka, jota lämmitellään vain kerran päivässä.
 

Yhteistyössä