mikroperuna

Greippi
Peruna pestään, haarukalla reikiä, ihan sellaisenaan voi laittaa lautaselle. Kypsennys noin 8 minuuttia tai kunnes peruna on pehmeä.

Itse teen uuniperunatkin aina ensin mikrossa ja laitan sitten vasta uuniin 10 minuutiksi. On tosi paljon nopeampia valmistaa eikä eroa huomaa missään. Uuniin laitan ne mikron jälkeen siksi, että kuoresta tulee siellä kivan rapea.
 
Liila
Kokeilemalla löytyy sopiva aika. Minä laitan pienen perunan syvälle lautaselle ja pohjalle n. 2 rkl vettä. Kypsennän täysillä 1,5 min, käännän perunan toisin päin ja kypsennän toiset 1,5 min.

Mielestäni ilman veden lisäystä perunoista tulee kumimaisia, samoin, jos niitä kypsentää liian kauan.
 
Mikrossa teen perunan vain jos on 1 tai 2 kpl.

Pesen ja käärin talouspaperiin, jonka sitten kastan hanan alla märäksi. Tämä nyytti mikroon, täysillä (800W) 2-3 minuuttia, kääntö puolessa välissä.

Ja se on sitte kuuma kun sen ottaa ulos. (Usko vanhaa.)
 

Yhteistyössä