ei leipää tarvikaan
Niinhän se on - ja vehnäjauhojen tilalle voi laittaa mantelijauhetta esim pannukakkuunKokeilkaa jättää viljat ruokavaliosta pois. Nim. colitiksen kanssa 30v. elänyt ja paras lääke juuri tuo...
Glyfosaatin ja korrenvahvistajajäämien lisäksi viljassa ON muutakin vikaa ollut jatkuvasti. Tä eviran sivuilta:
"Mykotoksiinitutkimus
Martina Jonsson, tutkija, kemian ja toksikologian tutkimusyksikkö
Punahome Fusarium on yksi yleisimmistä homeista, joita esiintyy viljassa ja maississa ympäri maailmaa. Fusarium lajit tuottavat varsinaisten aineenvaihduntatuotteiden lisäksi erilaisia mykotoksiineja, joiden tarkoituksena on pääasiassa antaa lajille kilpailuetu kasvuympäristössään. Tietyt mykotoksiinit, kuten trikoteseenit, fumonisidit sekä zearalenone, ovat hyvinkin myrkyllisiä niin kasveille, eläimille kuin ihmisillekin. Monet Fusarium lajit tuottavat myös vähemmän tunnettuja mykotoksiineja, kuten enniatiinit ja moniliformiini. Pohjoismaissa on viljanäytteistä toistuvasti tavattu matalia enniatiini-sekä moniliformiinipitoisuuksia, jotka ajoittain sateisten kesien jälkeen saattavat nousta suhteellisen korkeiksikin. Evirassa toimiva (Suomen Akatemian rahoittama) Akatox projekti tutkii näiden kahden toksiinin myrkyllisyyttä in vitro ja in vivo.
Hankkeessa on tutkittu enniatiini B:n ja moniliformiinin sytotoksisuutta, käyttäen hiiren Balb 3T3 A31 solulinjaa. Työssä tarkasteltiin neljää erilaista vaikutuskohdetta: solukalvon läpäisevyyttä, solun energiantuotantoa, solun jakautumista sekä ohjattua solukuolemaa (apoptoosi).
In vitro kokeissa Enn B:llä oli sytotoksisia vaikutuksia jo hyvin alhaisina pitoisuuksina (CC50= 4-10µM). Vaikutus näkyi erityisesti solun energiantuotannossa (ATP tasot) ja solun jakautumisessa. Moniliformiinilla ei juurikaan ollut toksista vaikutusta soluihin, paitsi hyvin suurina pitoisuuksina solun jakautumiseen (CC50= 800-1000 µM). Enniatiini B aiheutti apoptoottisten solujen määrään nousua 0.3 %:sta yli 3.5 %:n 22µM ja 45µM pitoisuutena, kun taas moniliformiinilla ei suurinakaan pitoisuuksina ollut minkäänlaista vaikutusta.
In vitro menetelmät ovat usein suuntaa antavia toksisuustutkimuksissa ja erittäin tärkeitä tutkittaessa tarkemmin toksiinien vaikutusmekanismeja. In vitro tuloksilla ei kuitenkaan aina voida ennakoida/ennustaa haitallisia vaikutuksia in vivo. "