Mikä turvaistuin kaukalon jälkeen?

meillä gracon cosmic koska sen voi asentaa selkä molempiin suuntiin ja siinä lapsi istuu melko korkealla ts. näkee ulos, joten lapsi nauttii matkustamisesta enemmän kun saa katsella maisemia yms.

Tärkeää meille on myös hyvä pään tuki sillä matkustamme pitkiä matkoja ja kun lapsi nukahtaa , pää pysyy hyvin eikä retkahda sivuun.

testeissä se ei ollut ihan kärjessä, mutta perus turvallinen ja vielä kun autossa kaikki mahd sivutörmäys suojat yms. niin sillä on menty.. ostin esikoiselle ja edelleen moitteeton v 05.

veli osti tyttärelleen saman viime kesänä ja ovat kans tykäneet
 
Meillä on kans tuo gracon cosmic, ja ollaan oltu pääosin tyytyväisiä. Ainoa miinuspuoli on juuri tuo ollut, että vie paljon tilaa selkämenosuuntaan ollessa, mutta toisaalta kun miettii, niin ehdottomasti kyllä kannattaa ostaa sellainen istuin minkä voi asentaa molemmin päin, itse en voisi kuvitellakaan laittavani alle 3-vuotiasta kasvot menosuuntaan.
 
Meillä on maxi cosi tobi turvakaukalo 9-18 kg lapselle. Kasvot menosuuntaan.
Ollaan oltu todella tyytyväisiä siihen. Lapsi istuu siinä ikäänkuin lentäjän penkissä ja näkee hyvin joka paikkaan eikä istuin vie paljoa tilaa. Ostettiin istuin sen perusteella, että autoliitto on antanut hyvän arvosanan turvallisuudesta (siitäkin huolimatta, että on kasvot menosuuntaan), ei vie paljoa tilaa ja on helppo asentaa paikalleen (on muuten lisäksi todella tukevasti paikallaan). Meillä on ajomatkat helpottuneet, kun lapsi viihtyy nykyään paremmin istuimessa.
 
Meillä Britaxin multitech. Siirrytiin siihen reilun vuoden iässä. Hyvä, jämäkkä istuin. Saa asennettua kavot- ja selkä menosuuntaan. Nyt vielä selkä menosuuntaan, toivottavasti viihtyykin vielä pitkään niin (tyttö 1v8kk). Nukkuu siinä hyvin, vaikka istuin jää melko pystyyn asentoon (monien mielestä ).
 
Alkuperäinen kirjoittaja Poppeliini:
Meillä Britaxin multitech. Siirrytiin siihen reilun vuoden iässä. Hyvä, jämäkkä istuin. Saa asennettua kavot- ja selkä menosuuntaan. Nyt vielä selkä menosuuntaan, toivottavasti viihtyykin vielä pitkään niin (tyttö 1v8kk). Nukkuu siinä hyvin, vaikka istuin jää melko pystyyn asentoon (monien mielestä ).
Sama täällä, poika nyt 2v ja vielä matkustaa selkä menosuuntaan.
Pitkiä (yli 500km) automatkoja on tehty monta kertaa.
 
Meillä 1v neidillä graco cosmic comfort s turvaistuin. hankittiin kun neiti oli 8kk ikäinen. Käännettävä istuin, meillä selkä menosuuntaan. ihan pikku autossa voi olla vähän ahdas istuin niin päin, mutta meillä ainakin (nissan primera) etupenkillekkin vielä mahtuu istumaan. kovasti ollaan tykätty kun istuinta saa säädettyä vähän nukkumisystävällisempään asentoon, neiti kun tykkää autossa aina nukkua. Hyvät sivutörmäys suojat, jotka myös nukkumisen yhteydessä antavat tukea. Lapsi näkee hyvin ulos kun on sen verran korkea istuin.
 
Kannattaa mennä lastentarvikeliikkeeseen ja KOKEILLA omaan autoon ne kaikki mahdolliset mallit. Näkee hyvin, mikä sopii autoon ja mihin istuimeen lapsi sopii. Ja vinkki: menkää ennen räntäsateita :)

Itse olen tykästynyt Britaxin/Römerin istuimiin. Britax tehdään Iso-Britanniassa, Römer manner-Euroopassa.

Ja noista turvatesteistä, niitä kannattaa oppia lukemaan. Jos testi tehdään Gracon testiradalla, Gracon istuin voittaa. Jos testi tehdään Britaxin radalla, Britax voittaa.

 
Meidän turvaistuin on ns. turvapalkki-istuin Kiddy Comfort Pro . Istuin on kasvot menosuuntaan ja toimii turvavyöllä. Lapselle tulee sellainen "palkki" mahan kohdalle ja turvavyö menee palkin päältä. Hieman hankala selittää jos ei ole kyseistä istuinta nähnyt, mutta istuimesta lisää tietoa www.kiddyturvaistuimet.fi . Istuinta käytetään 18 kiloon asti palkin kanssa jonka jälkeen palkin voi jättää pois, eli on tämän jälkeen turvavyöistuin. Ei siis tarvitse enää ostaa muita istuimia. Istuinta ei "asenneta" autoon, eli on helppo siirtää autosta toiseen tai vaan nostaa tieltä pois. Menestynyt hyvin testeissä Suomessa ja ulkomailla, testivoittajakin jossakin. Monilla tuttavaperheillä on tämä istuin ja ovat olleet tyytyväisiä.
 
Meillä on Britaxin two-way-elite ja ollaan oltu tyytyväisiä. Voi asentaa molempiin suuntiin, ja on ollut kerrassaan moitteeton. On pikkusen halvempikin kuin gracon istuin, mutta ei todellakaan silti huonompi.
 
Meillä on besafe izi combi, ja olen todella tyytyväinen. Lapsen voi siirtää siihen jo (muistaakseni) 4-5 kk iässä. Ostaessani istuinta toinen vaihtoehto minulla oli juuri tuo graco cosmic. Päädyin kuitenkin besafen koska se meni huomattavasti pienempään tilaan selkä menosuuntaan asennossa, kuin tuo graco. Positiivista palautetta olen kuullut myös tuosta maxi cosi tobi istuimesta. Se on helppo siirtää autosta toiseen.
 
Meillä esikoiselle on Maxi-Cosin Tobi, ihana istuin mutta kasvot menosuuntaan. Hyvistä arvosanoista huolimatta kuopukselle halusin selkämenosuuntaan istuimen ja päädyimme Maxi-Cosin Mobiin joka vain selkä menosuuntaan istuin. Viehän se tietty tilaa, mutta turvallisuus ennen kaikkea. Kuopus nyt 1,5-v ja luulen että noin 2-2,5-vuotiaana siirtyy kasvot menosuuntaan istuimeen eli isoveljen Tobiin. Isompi muuten vieläkin mahtuu sekä Mobiin että Tobiin istumaan ja on ikää jo 3,5v eli molemmat Maxi-cosin istuimet on tilavia ja kaikin puolin hyviä. :)
 
Meillä Britaxin Multi Tech. Vaihdettiin istuin kun neiti n. 1v. Meillä oli vaihoehtoina tämä Britax ja Gracon Cosmic, mutta päädyttiin sitten Britaxiin, syynä että Britaxissa on tukevampi pääntuki, sitten kun sitä tarvii nostaa ylemmäs ja kangas oli paksumpaa, jonka toivon näin estävän nukkaantumisen pidempään, myös ulkonäöllisesti Britax miellytti enemmän. Eihän niissä paljon muita eroja ole. Istuimen saa sekä selkä- että kasvot menosuuntaan ja se oli meille tärkeää. Tyttö nyt 1v. 2kk ja istuu selkä menosuuntaan ja hyvin siinä viihtyy ja mahtuu olemaan.
Kaikki nämä istuimet jotka saa myös selkä menosuuntaan vievät varmasti hieman enemmän tilaa autossa, joten niissäkään ei varmasti suuria eroja...meille näytettiin lastentarvikeliikkeessä Gracoa ja Britaxia "testi"penkkiin asennettuna ja aikaslailla saman tilan veivät ja tilaa siis todella vaativat. Meillä Audi A6 ja sinne takapenkille mahtuu ainakin hyvin.
 
Besafe Izi Combi. Meillä 1-vuotiaalla selkä menosuuntaan, saa myöhemmin kasvot menosuuntaan. Tulee melko korkealle, lapsi näkee hyvin ikkunasta ulos. Miinusta tulee asennuksen vaikeudesta selkä menosuuntaan, on jos jonkinlaista remmiä ja tappia. Nyt siitä on tosin näköjään saatavilla isofix-versiokin. Kasvot menosuuntaan lienee helpompi asentaa. Miinusta on myös kallis hinta, ja varsinkin toppavaatteilla tuntuu että valjaat on aika naftin pituiset. Mutta siis kaiken kaikkiaan ollaan tyytyväisiä oltu.
 
Meillä on myös ollut kovassa käytössä tuo HTS Besafe Izi combi. On jämäkkä istuin ja mahtuu verrattain pieneen tilaan. Positiivista on, että sitä voi käyttää sekä selkä ja kasvot menosuuntaan eli on käännettävä. Meillä lapsi mahtui istumaan siinä hyvin selkämenosuuntaan 3 vuotiaaksi saakka.

Kokemusta on myös Cosmicista ja nyt on kakkosistuimena Britax Evolva 123, joka käy vain kasvot menosuuntaan ja on tarkoitettu vähän vanhemmille lapsille.

Omien kokemusten pohjalta suosittelisin kyllä tuota Besafea. On kyllä kallein, mutta siihen olen ollut tyytyväisin. Ainakin sen saa parhaiten autoon kiinni.
 

Yhteistyössä