mikä oli turhin ja tarpeellisin hankinta vauvalle?

Tarpeellisin meilläkin harsot, pulauttelu oli aikamoista. Meidän vauva ei viihtynyt vaunussa ollenkaan ja aina piti loppujen lopuksi kantaa...sitten astui kuvioon rintareppu josta olen ikikiitollinen...lapsi viityi ja pääsi vähän kävelyllekkin, tosin ei mitään maratooneja tehty
 
meillä tarpeettomin taitaa olla rintareppu. ollaan käytetty ehkä 3 kertaa, joten kalliit käyttökerrat.. :| piti vain saada se silloin kun tuli "joka" tuutista että todella tarpeellinen..

ja tarpeellisin hmm paljon hyviä kamoja mitkä helpottanut jokapäivästä toimintaa. vaunut, sitteri, kaukalo, harsot.. :)

 
Ihan alkuun kultaakin kalliimpi oli jumppapallo. Se oli kyllä ostettu jo ennen vauvelin syntymää ja ihan muuhun tarkotukseen, mutta koliikkiaikaan tyttö nukahti olkapäälleni, kun pomputtelin pallolla. Toinen vaihtoehto oli kävellä rivakasti ympäri meidän mahdottoman kokoista kaksiota :D , niin oli tuo paljon kivempi. Pysty samalla kattomaan telkkua. Harsot on ollut myös tarpeellisia. Tyttö ei ole ollut pulauttelija, mutta meillä ne on ajanut peppupyyhkeen ja unirievun asemaa. Ja vaunut (brio novat) ovat olleet kovassa käytössä, kun on tuo neiti ollu huono nukkumaan muualla päikkäreitä ja koliikkiaikoina niissäkin tuli rytkytettyä, jos jotenkin päin.

Turhin hankinta lienee kaiken maailman kantovälineet. Kantopussissa ei viihtynyt ollenkaan, trikooliinassa vasta noin 4kk eteenpäin ja sitäkin aika vähän tullut käytettyä. Kaapista löytyy myös BabyBjörn, joka tuli KaksPlussan tilaajalahjana ja kertaakaan ei ole käytetty. Kyllä mä tässä vielä harkitsen Ergon hommaamista, mut saa nähdä tuleeko sitäkään käytettyä.
 
tarpeettomia olivat ainun niistäjä, hoitopöytä (käytettiin hintaansa nähden liian vähän aikaa), kaikki vauvakengät, tuttikuumemittari.

tarpeellisia olivat. sitteri, kolmipyöräiset vaunut, baby björnin reppu, mikrosteriloija,mobile, bodyt, kietaisuvaatteet, isofix kaukalo ja telakka ja rattaat joihin saa kaukalon kiinni suoraan, lämpöpussi kaukaloon. siinähän tuli
 
Tarpeelllisin hoitopöytä (vieläkin vaihdetaan siinä vaipat poju 1v), muotoiltu amme jaloilla, vaunujen pyöriin suojat (ei tule likaa sisälle).

Tarpeettomia rintareppu, kantoliina (näitäkin kyllä käytetty mutta ilmankin olis pärjännyt).
 
Meillä todella tarpeellinen on ollut itkuhälytin. Yhden kerran oli kanavat menneet sekaisin, eikä toiminut odotetusti. Tytteli oli huutanut ties kuinka kauan, nyyhkytti vielä 2 tuntia sen jälkeen kun olin sisälle ottanut... Meillä ei itkut helposti sisään nääs kuulu..
 
Parhaita meillä ollut telakalliset kaukalot vauvoille, vanhanaikaiset sitterit jotka keinuu jo vauvan omien liikahtelujen tahtiin, itkuhälytin (pojat nukkuu kaikki päiväunet ulkona)
Nuo kaikki alkaa olla jo kohta tarpeettomia, mutta nyt kun pojilla ikää on yli 6 kk, niin parhaita tavaroita on nyt kävelytuolit!
Ja harsot edelleen kovassa käytössä kun kaksoset pulauttelee vieläkin kovasti. MEillä niitä on varmaan joku 30 kpl, eikä ole liikaa ollenkaan.

Turhin varmaan rintareppu. Siinä tuli jonkin verran pidettyä,mutta käyttöaika tosi lyhyt ja tuote kallis.
Ja tuttipullot meillä olleet myös ihan turhia, ei kelpaa vauvoille.

 
Turhin ostos on varmaan ollut fleesistä valmistettu kehtopussi (vauva ei viihtynyt siinä kuten jämäkässä asennossa trikooliinassa). Ai niin ja iso kasa vaatteita joita ei sitten kampurakipsien ja nyt alfa-tankokenkien kanssa voida käyttää.

Parhaat olivat gracon kaukalo isofix-kiinnityksellä ja Grakon Mosaic rattaat (saa kaukalon siihen kiinnitettyä). Myös hoitopöytä (Brion Iwory) on loistava, tarpeeksi iso ja myöhemmin jatkopalan poistettua toimii senkkinä.
 
On varmaan aika turha kommentti tässä vaiheessa kun kaikilla vastanneilla vauvoja ja tarvikkeita jo on, mutta toteanpa kuitenkin kun moni totesi jonkin tavaran kalliiksi käyttöikään nähden. Kannattaa ostaa/hankkia mahdollisimman paljon käytettyä. Ei tule kalliiksi ja yleensä saa myydessä saman minkä on itse maksanut jos ei ole paljoa käyttänyt. Meillä esim. rintareppu maksoi 10 euroa, vaikkei paljoa käytetty niin oli hintansa väärti.
 
hmm.

kantoliina ja harsot. Harsot on jokapaikkaan soveltuvia =)
kantoliina on vaan huippu =)

Turhin ehkä on ollu lipaston päälle hoitopöytä. Hoitoalusta siirrettiin kylppäriin oikeestaan heti. ei tarvi peppupesulle juosta koko asuntoo läpi.
toinen MELKEIN turha on ollut pinnäsänky. synky on veressä mutta tyttö nukkuu meidän vieres.. Jaa-a ja minä suureen ääneen ihmettelin niitä jotka perhepedissä nukkuu. Kun ei oo "omaa" aikaa sitten ollenkaan.

No niinhän se menee et sit tietää kun itse kokee :)
 
Pienet, 50-56-kokoiset vaatteet turhimpia, ei mahtuneet päälle ollenkaan pojalle... myös riippumatto, joka piti ripustaa pinnasänkyyn, mutta oli liian pitkä siihen...

Tarpeellisimpia meilläkin harsot, monikäyttöisiä ovat... Kantoliinat myöskin, nyt on vaunutkin tulleet tarpeellisimmiksi kun näin viileällä on kiva nukuttaa ulkona. Turvakaukalo on tietysti pakollinen, mutta me ei olla auton kanssa paljoa pojun kanssa liikuttu loppujen lopuksi, eli olisi ollut parempi jos olisi jollain tutulla ollut lainata:)
 
Turhin hankinta ehdottomasti meillä pinnasänky ja siihen kaikenmaailman reunapehmusteet ja muut hörhelöt. Tuolla se tyhjänä nököttää,tyttö on nukkunut aina mun vieressä.
Tarpeellisia asioita on paljon;rintarepun, vaunut ja turvakaukalon koen ehkä kaikkein tarpeellisemmiksi.
 
Turhimpia
- amme (siinä vain 2 krt kylpenyt, sittemmin isossa ammeessa, ainoa uutena ostettu tuote meilllä tuttien ja pullojen lisäksi)
- vauvansänky (onneksi vain lainassa mut turhaan rahdattiin edes meille, vauva nukkuu vieressä)
- itkuhäly (ei sitä paljon täs kolmiossa tartte, onneks sekin käytettynä 5 e)
Tarpeellista on paljon, mut mieluisia käytössä on olleet
- yhdistelmävaunut
- perinteinen vauvan keinutettava sitteri
- kantoreppu (ei kovin montaa kertaa käytetty mut oivallinen esim. metsälenkeillä)
- PUL-kuoriset taskuvaipat tarroilla (tosi näppäriä kun sujauttaa taitetun harson sisään: kuivuu nopsaan ja pitää kosteuden)
- villahousut (pomminvarma kosteudenpitäjä)
- turvakaukalo, muuten ei päästäs isovanhemmille koskaan.

Suosittelen lämpimästi kierrätystä, niin ei harmita turhiksikaan jäävät tavarat niin paljon - siitä vaan edelleen kiertoon! Käyttöikä näillä vauvakamoilla on niiiiiiin lyhyt.
 

Yhteistyössä