Mikä kohtalo kissalle?

  • Viestiketjun aloittaja "väsynyt"
  • Ensimmäinen viesti
"Tiina"
Muuttakaa sellaiseen asuntoon, jossa on ovi. Ilmeisestikin kissa stressaa, kun joutuu elämään liian ahtaissa tiloissa.

Veikkaan, että kyse on sisäkissasta. Kissojen pitäisi päästä toteuttamaan luonnollisia viettejään eli ulkoilemaan vapaasti.
 
On olemassa jotain suihke juttua, mitä suihkutetaan huonekaluihin ja näin kissa ei tee tarpeita sinne. Ootko näyttäny kissalle, kuinka käydään hiekkalaatikolla? Hiekkalaatikko pitää olla siisti, koska kissa mielenosoittaa tekemällä tarpeet vika paikkaan ;)
 
"qwer"
[QUOTE="Tiina";26798531]Muuttakaa sellaiseen asuntoon, jossa on ovi. Ilmeisestikin kissa stressaa, kun joutuu elämään liian ahtaissa tiloissa.

Veikkaan, että kyse on sisäkissasta. Kissojen pitäisi päästä toteuttamaan luonnollisia viettejään eli ulkoilemaan vapaasti.[/QUOTE]

Ei kaikki sisäkissat sotke noin. Eikä kissoja saa pitää ulkona vapaana. Ainakaan kaupungissa.
 
"sofia"
No jos se on johonkin tottunut kusemaan, niin sitä tapaa on tosi hankala kitkeä. Mutta eipä se ole lopetuksen syy kuitenkaan. Antakaa kissa pois vaikka eläinsuojeluyhdistykselle jos omat keinot loppuu.
Onko mahdollista asentaa ovi oviaukkoon?
 
"väsynyt"
[QUOTE="sofia";26798603]No jos se on johonkin tottunut kusemaan, niin sitä tapaa on tosi hankala kitkeä. Mutta eipä se ole lopetuksen syy kuitenkaan. Antakaa kissa pois vaikka eläinsuojeluyhdistykselle jos omat keinot loppuu.
Onko mahdollista asentaa ovi oviaukkoon?[/QUOTE]

Ei ole mahdollista,kun pitäis rakentaa seinä.
 
"Tiina"
[QUOTE="qwer";26798566]Ei kaikki sisäkissat sotke noin. Eikä kissoja saa pitää ulkona vapaana. Ainakaan kaupungissa.[/QUOTE]

Saahan. Meidän nurkilla näkyy juoksentelevan monenmoista kattia. Asutaan pääkaupunkiseudulla. Hyvä, että pitävät myyrä-, rotta- ja hiirikannan kurissa.
 
"Tiina"
Laittakaa sänkyyn esim. pahvilaatikoita esteeksi ja ropisevaa foliota kissan säikyttämiseksi. Tehosi aikoinaan meillä sohvalle pissailevaan kissaan. Hiekkamerkki kannattaa vaihtaa toiseksi ja laittaa useampia vessoja kissalle.
 
Eipä niiden ajatuksista tiedä
Miten olisi isompi hiekkalaatikko / useampi puhdistuskerta esim 2:sti päivässä / kaksi hiekkalaatikkoa tai hiekkamerkin vaihto tai vaihto pellettiin... Joskus ne ronkelit osoittaa mieltä vääränlaisesta tai likaisesta laatikosta.
 
"vieras"
Joku vastenmielinen viritys kuitenkin väliaikaispeitoksi... kissat inhoo myös appelsiininkuoria jne...

Mutta toisaalta voit olla ovela, kissa ei sotke mieluisia paikkoja joten mitä jos suihkauttelet kissanminttua sinne? Rakastavat kissanminttua. Saa eläinkaupasta.
 
"qwer"
[QUOTE="Tiina";26798633]Saahan. Meidän nurkilla näkyy juoksentelevan monenmoista kattia. Asutaan pääkaupunkiseudulla. Hyvä, että pitävät myyrä-, rotta- ja hiirikannan kurissa.[/QUOTE]

Katos vaan, mulla oli vanhaa tietoa. Mutta aina se ei ole hyvä asia, sotkevat sitten toisten pihat ja tulevat jopa sisälle asuntoihin.
Ja tietysti on sitten sekin vaara, ettei kissa tule takaisin enää. Omasta tahdostaan tai muuten... :(
 
Meillä vanha herra (13 v.) teki samaa, kun oli stressaantunut ennenkuin nuorempi kolli leikattiin. Monien konstien jälkeen nostimme hänen nukkumapaikkansa (kankainen "luola") sängyn päälle juuri siihen kohtaan, johon teki aina tarpeensa. Toimi. Ei enää kertaakaan pissannut meidän sängylle. Yöksi tietty luola lattialle, mutta päivisin, kun siis olimme hereillä.
 
"vieras"
[QUOTE="sofia";26798603]No jos se on johonkin tottunut kusemaan, niin sitä tapaa on tosi hankala kitkeä. Mutta eipä se ole lopetuksen syy kuitenkaan. Antakaa kissa pois vaikka eläinsuojeluyhdistykselle jos omat keinot loppuu.
Onko mahdollista asentaa ovi oviaukkoon?[/QUOTE]

Jos annat kissasi pois, on sillä vaara joutua jonkun kiusattavaksi vaivansa takia... arvaapa pitääkö kukaan ympäriinsä paskovaa lemmikkiä kauan? Ei ne eläinsuojelupaikatkaan kauaa voi pitää kissaa. Se ei mielestäni ole ratkaisu, että annat sen eteenpäin. Inhimillinen olento eikä mikään kodinkone.
 
"tarmari"
Tuttua tuo käytös sisäkissoilla. Useimmiten kissa koittaa kertoa sulle jotain, joku juttu ei oo kohdallaan. Esim. jos itse oot stressaantunu, kissa stressaa.
Yksi juttu, mikä lieventää kissan stressiä, on Feliway haihdutin, joka laitetaan pistorasiaan. Hieman on hintava, mut maksaa ne uudet patjatkin...
 

Yhteistyössä