mihin koululainen hoitoon kesällä jos töissä?

  • Viestiketjun aloittaja 4äitihuolestunut
  • Ensimmäinen viesti
4äitihuolestunut
Hei! Olen palaamassa työelämään pitkän kotiäitiyden jälkeen, pienemmät lapset pääsevät päiväksi hoitoon kesälläkin, mutta miten olette järjestäneet 7-8 vuotiaiden hoidon kesäksi kun kouluista loma? Meillä ei mahd. että isovanhemmat tms. hoitaisivat... pitääkö jo noin pienten koululaisten kotona selvittävä se 9 h päivässä yksin?
 
vieras..
meillä ei ainakaan lapset vielä pärjäisi, eka ja tokaluokkalaisista kyse! kysy seurakunnan leirejä, kaupungin tai kunnan leirejä (näitä ainakin juhannukseen asti useassa paikassa) tai päiväkerhomaista toimintaa alakouluikäisille, joidenkin alueiden asukasyhdistykset järjestävät vastaavaa myös. tai sitten kysäise lapsen kavereiden vanhemmilta miten he ovat kesän järjestäneet, sukulaisten tai tuttujen teinit jotka eivät ole löytäneet töitä ja ovat vastuullisia voisi myös hyödyntää...
 
4äitihuolestunut
Aikas kurjalta kuulostaa :/ ihme etten tälläisestä asiasta ole ennen huomannut edes huolestua, luulisi olevan edes jonkinlainen parin tunnin mahdollisuus kesälläkin päästä juuri pienimmät koululaiset hoitoon. Aika hypyn itsenäisyyteen joutuu näköjään moni suomalainen pieni tekemään jo heti ekoilla luokilla
 
mä...
Eipä sitä taida muuta vaihtoehtoa olla. Kannattaa alkaa nyt opettelemaan sitä yksinoloa niin ei sitten tule suurta pudotusta "isojen maailmaan". Useimmat tuon ikäiset kyllä jo pärjää työpäivän ajan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja 4äitihuolestunut;30654837:
Aikas kurjalta kuulostaa :/ ihme etten tälläisestä asiasta ole ennen huomannut edes huolestua, luulisi olevan edes jonkinlainen parin tunnin mahdollisuus kesälläkin päästä juuri pienimmät koululaiset hoitoon. Aika hypyn itsenäisyyteen joutuu näköjään moni suomalainen pieni tekemään jo heti ekoilla luokilla
Mitenhän se kuskaaminen onnistuisi muutamaksi tunniksi keskellä päivää? Yleensä vanhemmat joutuvat pitämään lomansa eri aikaan.
 
Nojoo
Alkuperäinen kirjoittaja Vasemman käen rukkanen;30654846:
Mitenhän se kuskaaminen onnistuisi muutamaksi tunniksi keskellä päivää? Yleensä vanhemmat joutuvat pitämään lomansa eri aikaan.
No tottakai kunta järjestää ilmaisen kuljetuksen....Luonnollisesti myös hoito on ilmaista :)
 
..-..
Kysele tutuiltasi tunteeko ketään nuoria, jotka voisivat käydä edes osan päivästä hoitamassa eli katsomassa että lapsi saa syötyä, eikä vietä koko päivää pelaten. Toki koko päivänkin, mutta kalliiksihan se tulee.
 
esimerkiksi
Asukaspuistossa on usein aikuinen paikalla päivän ajan. Ei toki varsinaisesti valvontaa tms, mutta paikalla kuitenkin. Siellä on mahdollista olla sisällä tai ulkona, vessa ja vesiposti. Sinne voi lapsen päiväksi ohjata.
 
guest14
Meillä sama tilanne, itsellä 4 viikkoa kesälomaa ja mies kausityöläinen joten ei voi paljon kesällä töistä pois olla. Viime kesänä mies piti viikon loman, loput 5 viikkoa järjestettiin kesäkerhoilla 3 viikkoa ja kahdeksi viikoksi palkkasi taskurahalla teinin 4 tunniksi päivässä ekaluokkalaisen seuraksi.
 
vierass
Kesäkerhot, niiden pitäjä tahoja on monia. Kesäleirit, teinin palkkaaminen lapsenvahdiksi. Liikuntakursseja järjestetään myöskin, kaikissa noissa kuuluu päiväruokailu mukaan, tosin ne voivat loppua sen verran aikaisin, että voi joutua muutaman tunnin olemaan yksinkin. Kesäkuulle noita löytyy paljon, heinäkuulle ei juuri mitään ja elokuulle joitakin.
 
Vierras
Päiväleirejä yms riittää yleensä juhannukseen saakka. Siitä heinäkuun loppuun täytyy yleensä vanhempien jotain järjestää. Eikö lasten isällä ole yhtään lomaa myöskään?

Jos tarvii olla yksin niin kannattaisi ehkä miettiä onko naapurissa vaikka joku mummo päivisin kotona, voisi siellä kyläillä ja tarvittaessa voisi mennä sinne jos joku hätä on
 
"Liisi"
Isommissa kaupungeissa on lapsille järjestettyjä päiväleirejä, joissa harrastetaan esim. erilaisia liikuntalajeja, taideaineita tms. Lapsi viedään aamulla esim. Klo 8 ja haetaan klo 16-17 pois. Lapsille tekemistä, kunnon lounas ja valvotumpaa oleilua. Kiva kaveri mukaan, niin lapset tykkää.
 
ei voi olla yllätys
Isällä lienee lomaa, yksi pätkä (4 vkoa) hoituu sillä. Selvitä kunnan ja seurakunnan kesäkerhot. Palkkaa joku yläkoululainen esim. 4h / pvä seuraksi. Palkatonta lomaakin voi joutua jompikumpi vähän ottamaan .Sellaista järjestelyä se vaan on, kun lapsia hankkii.
 
vdnfzd
Meillä viime kesänä lapsi vietti kolme viikkoa päivät leikkipuistossa. Siellä oli joka päivälle ohjattua toimintaa ja aikuisia paikalla aina. Sai siellä myös lämpimän lounaan. Iltapäiväksi oli välipalaa mukana joka säilyi puiston jääkaapissa.
 
dgfad
Perhepäivähoitajalle?

Riippuisi meillä ihan työajoista, jos menisin jo 7 töihin niin lapsi luultavasti nukkuisi 9-11 saakka, siitä ei sitten kovin kauaa ole siihen kun tulisin jo kotiin. Ruoka valmiiksi jääkaappiin ja opetat että miten se lämmitetään mikrossa. Puhelin jossa numero myös sellaiselle jolle voi työpäivän aikana soittaa
 
Neljälasta
Sama tilanne, 8v erityislapsi ei pärjää koko päivää yksin. Max 1-1,5h voi jättää ittekseen. Niinpä meillä on jo vuosia lomailtu eriaikaan, mies ottaa kaikki lomarahat vapaana, sillä saadaan 2vko lisää lomaa (tietty joulu-, hiihto- ja syyslomat kikkaillaan noilla myös). Itte teen vuorotyötä. Lomien aikaan ilta-ja yövuoropainotteista, jolloin iltapäivään jää just se pari tuntia yksinoloa.
Meidän kylillä ei oo kesäkerhoja tms. Mahdollisuutta ja toisaalta, meidän lapsi ei kykene itsenäisesti niihin lähtemäänkään :( palkatonta vapaata ei mun työnantaja kesällä myönnä.
Ens kesänä onkin sit jo kaks pikkuista jäämässä kotiin, samoilla mennään, 2-4v, niin ehkä voidaan jo lomailla kokonperhe samaan aikaan!
 

Yhteistyössä