Mihin autoon mahtuu kunnolla kolme lastenistuinta?

  • Viestiketjun aloittaja "myy"
  • Ensimmäinen viesti
"myy"
Mahdollisimman käytännöllinen auto hakusessa, niin että isommat lapset saavat itse laitettua turvavyöt kiinni, ts. ettei penkit oo ihan toisissaan kiinni vaan että käsikin sinne väliin mahtuu.

Kyytiin tulee korokeistuin, selkänojallinen turvavyöistuin ja vauvan kaukalo, näin aluksi tietysti. Mietintämyssyssä on myös se, kannattaako 7-paikkaisuuteen satsata. Onko ollut teillä hyötyä?

Mietitään esim. VW Tourania, Kia Carensia, Volvo V70, VW Caddya...

Suositelkaa ja perustelkaa!
 
Zafiraan mahtuis. Mut se hajos jo, eikä osteta uutta Opelia ;) Vika oli ehkä yksilössä eikä merkissä. Se oli näppärä seiskapaikkanen tila-auto, joka ei ulkoa näyttänyt valaalta. Samanlaisiahan on esim. VW Touran, jotu Rellun Scenicit (?). Se seiskapaikkasuus on siitä hyvä, että sit ei tartte olla niin massivisen levee auto kun on penkkejä kolmessa rivissä. Lapset pääsee helposti takaosastollekin ja siellä on vaan 2 penkkiä, eli tilaa jää hyvin turvaväiden kiinnittämiselle. Kun teidän lapset saa ne jo ite kiinnikin niin ei tartte aikuisen venyttää itseään sinne.
 
Meillä Seat Alhambra ja sinne menee ihan mitkä tahansa istuimet ja ihan miten päin tahansa. Eikä ole edes ahdettuna :)

Juuri ollaan pohtimassa, että mikä istuin (lähinnä siis turvallisuusnäkökulmasta pohditaan) hankitaan kolmanneksi istuimeksi, kun vauva siirtyy pois kaukalosta. Ja kaikki 3 istuinta aiotaan sijoittaa keskipenkeille.
 
reija
Meillä on wolkkarin touran. Kaikki kolme lasta istuvat keskellä, turvaistuimissa. Harvoin edes nostetaan 6ja7 penkkejä käyttöön. Ihanan tilava auto jokatapauksessa, suosittelen vuoden kokemuksella.
 
vierass
Meillä Ford Mondeo farmari ja on tilava!
Vaihtoehtona oli V70, mutta mondeon takapenkin jalkatila oli suurempi, joten selkämenosuuntaan istuin mahtui siihen paremmin kuin Volvoon.
 
Tässä listaa, otettu norjalaisesta lehdestä. Disse bilene har plass til tre - VG Nett om Bil og trafikk

Tosin, omasta kokemuksesta on vaikea uskoa, että BMW 5-sarjan takapenkille mahtuisi kolme turvaistuinta... Kannattaa siis totta kai kokeilla turvaistuimia autoon, ennen ostamista.

Her er biler med plass til tre barneseter i baksetet:
* Audi A4 og A6.
* BMW 3- og 5-serie.
* BMW 520d, X3, XS og X6.
* Citroën Berlingo (nyere), C4, Grand Picasso og CS.
* Fiat Scudo og Freemont.
* Ford Focus, C-Max, Mondeo, S-Max, Galaxy og Kuga.
* Honda Accord og CRV.
* Hyundai i40, iX35 og Santa Fe.
* Jeep Grand Cherokee.
* Kia Sportage og Sorento.
* Land Rover Freelander, Discovery 4, Evoque og Range Rover.
* Mazda CX5.
* Mercedes E-, S-og R-klasse, GLK, ML, GL, CLS og Vito.
* Mitsubishi Space Wagon.
* Nissan Pathfinder og Murano.
* Opel Insignia, Zafira og Antara, Meriva.
* Peugeot 308, 508, 607, 5008 og 807.
* Renault Espace, Scenic, Kangoo og Laguna.
* Skoda Superb.
* Toyota Avensis, Previa, RAV 4 og Land Cruiser.
* Toyota Previa.
* Volvo S/V 60, V70.S8O, XC60 og XC90.
* VW Passat, Touareg, Caravelle, Multivan og Sharan
 
Meille ostettiin just renault grand cenic. Siitä oon lukenut et hyvin menee 3 turvaistuinta. Meille tulee siksi, että saadaan hyvin 2 istuinta mahtumaan ja ei edessä istuvilla kärsi jalkatila kun kuski reilu 190 cm. Siitä saa tarvittaessa 7 paikkaisen, mutta jos ei noita kahta viimeistä penkkiä tarvitse käyttää, löytyy reilusti tilaa tuplarattaille ja mukaan mahtuu vielä muutkin tavarat :)

On myös suht edullinen.
 
"Mine"
[QUOTE="laalaa";29510242]sen tiän, että touraniin ei menny , kaukalo ja kaksturvaistuinta...mutta audi A6 meni. ja volvo v70 menee kans kaukalo ja kaks turvaistuinta.[/QUOTE]

Ei meilläkään Touraniin olisi mahtunut, riippuu toki turvaistuimistakin, mutta A6 nippanappa saatiin mahtumaan vaikka V-mäistä niitä oli sinne asetella. Nykyiseen Sharaniin saa laittaa ihan mitenpäin vaan, niin ei tule ongelmaa :)
 
Muistakaapa kuitenkin, että lähes kaikissa 7-paikkaisissa autoissa takimmaisiin istuimiin ei saa laittaa turvaistuinta, koska kiinnitys ei ole lain mukainen.
Mikä kiinnitys ei ole lain mukainen?

En tiedä meidän autosta, että saako vaiko eikö saa laittaa, mutta ihan samanlainen tuoli siellä on, kuin keskipenkilläkin (ne voi vaikka vaihtaa päittäin, jos niikseen) ja turvavyöt kulkee samalla lailla, kun keskirivin keskipenkilläkin.

Ja ihan samalla tapaa sinne isofixinkin kiinnittää. Joten MINKÄ kiinnitys ei ole lain mukainen niissä autoissa, joissa se istuimen laittaminen sinne taakse ei sallittua ole? Penkin? Turvaistuimen? Turvavyön? Minkä?
 
"myy"
Tuossa ylempänä olevassa listassa mainittiin Passat ja koeajossa todettiin, ettei mahdu kolme penkkiä. Minäkin mietin, miksi 7-paikkaisen peräpenkille ei saisi laittaa turvaistuinta. Meillä se tulisi olemaan korokeistuin. Ja Touranissa taitaa riippua turvaistuimista, aiemmin joku sanoi, että Touran on tilava ja myöhemmin joku toinen, ettei kolme penkkiä mahtunut. Meille Sharan tai Alhambra ei kustannussyistä ole mahdollinen.
 
miumaus
meillä mazda premacy, menee kolme istuinta muuten mutta sitten kun ruettiin kääntämään istuin nenä menosuuntaan niin loppui turvavyö. pikkasen jäi väliä. niin sitten laitettiin 4v korokkeeseen ja nyt on sit turvaistuin ja kaukalotelakoineen siellä myös. mutta mazdaan en ole muuten tyytyväinen, 2004 ja ruostetta enempi ku edellisellä -98 avensiksessa.
 
Tutkimustyössä
Muistakaapa kuitenkin, että lähes kaikissa 7-paikkaisissa autoissa takimmaisiin istuimiin ei saa laittaa turvaistuinta, koska kiinnitys ei ole lain mukainen.
Höpö höpö. Kolmipisteturvavyöt niissä on ja sitä myöten turvaistuimen asennus sallittu. Eri asia on turvallisuus. Peräänajossa "joustovara" useimmissa henkilöautoluokan seitsenpaikkaisissa tila-autoissa on lähes olematon eli siis tavaratilaa ei juurikaan ole, joten kovien nopeuksien peräänajotilanteissa takimmaisten penkkiläisten suoja on kohtalainen tai huono.

Ja tämä nyt sattuu olemaan faktaa.
 

Yhteistyössä