Mies ei ilmoita menoistaan

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Mies on lakannut ilmoittamasta menoistaan. Tätä nykyä on ainainen mysteeri, mihin aikaan tulee töistä kotiin, meneekö viikonloppuna töihin, mihin vuoroon menee jne. Ihan arkipäivää, että hän häipyy ulos ovesta mitään sanomatta ja palaa 2-3 tunnin päästä kauppakassien kanssa. Hän on käynyt ostamassa itselleen ”eväitä” ja vain itselleen. Jos huomautan, että olisi voinut ilmoittaa menevänsä kauppaan, niin vastaus on olisit itse kysynyt. Meillä on kuitenkin 2 teini-ikäistä lasta, niin ruokaa kuluu.

Saattaa myös tulla kotiin esim. klo 23 ja jos kysyy missä on ollut niin vastaus on ”jossain”.

Oma fiilis on vähän sellainen, että mies on niinkuin alkanut elää omaa elämäänsä täällä perheen sisällä. Hänen menemiset ja tekemiset ei kuulu meille muille. Mutta esim. äidilleen ilmoittelee työmatkoistaan ja välillä ne sitä kautta sitten kulkeutuvat meillekin tiedoksi. Ja tosiaan käy hakemassa kaupasta vain itselleen ruokaa tai sitten syö ulkona. On vähän niinkuin ulkoistanut teinien ruokkimisen ja elatuksen minun vastuulleni.

En tiedä, onko kyseessä jokin ikäkriisi? Toinen nainen/mies tuskin kyseessä, ellei sitten jokin epätoivoinen yksilö joka ei piittaa siitä että mies kulkee viikon peseytymättä samoissa vaatteissa.

Keskustelu tästä ongelmasta ei onnistu, koska miten voi asiasta keskustella, jos toinen ei vastaa kommunikaatioon?
 
vierailija
Mistä tiedät, vaikka mies on veistämässä hirsiä uutta kesämökkiä varten ja haluaa yllättää perheensä.
Juu, ja lehmätkin lentää.
Tuollainen, joka ilmoittaa yhä äidilleen lähes vessakäymisestään lähtien ei pystyisi olemaan puuskahtamatta äidilleen puhelimessa "huvilansa" rakentamisestakaan. Joten tuo tulisi ilmi tavalla tai toisella, vaikka asuisi jossain korvessakin eikä paikkavatinaapureita olisi raportoimassa.
 
vierailija
Meillä on kuitenkin 2 teini-ikäistä lasta
Mies on toistaiseksi myös vastuussa 2 alaikäsestä lapsesta, jolloin olisi enemmän kuin suotavaa ilmoittaa menoistansa. Noloahan on lähteä esim. etsimään toista huoltajaa ties mistä "mökinveistokurssilta" jos kotona sattuu jotain vakavaa. Jos tykkää olla tuollainen, niin kokeile itse lähteä muutamana päivänä tielle tietämättömille (huolehdi lapsille aikuinen yhteyshenkilö hätätilanteita varten) tai vie lapset vaikka mukavalle viikonloppureissulle ilmoittamatta miehelle.
Teini-ikäisetkin luulisi ymmärtävän, että miehen käytös ei ole hyväksyttävää ja tarvitsee pienen muistutuksen koko perheeltä.
 

Yhteistyössä