Miehen mielestä lapsi saa ekan puhelimen vasta 7v.

  • Viestiketjun aloittaja "huh"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
No meillä esikoinen täyttää 6v, eikä ole kyllä käynyt edes mielessä vielä hankkia hänelle omaa puhelinta. Että eiköhän meilläkin vasta koululaiselle puhelin hankita. En yhtään tiedä, mihin tuo lapsi vielä kännykkää tarvitsisi...?
 
"uusio"
Me ostettiin esikouluiässä eli 6 vuotiaana, Sillon jouluna, ihan siks, että on valmiina opeteltu Se käyttö kun koulu alkaa.. Keskimmäinen sai myös 6 vuotiaana.. 2 vuotiaalle ei vielä ole ostettu ehkä sit kun on sen 6 :)
 
"kokko"
kyllähän se viimeisin älypuhelin pitää hankkia jo ennen lapsen syntymää ja tunkea alakautta sisälle jotta lapsi oppii sitä käyttämään ajoissa ja muut vauvat eivät sitten kiusaa sitä synnytysosastolla :p
 
halipupu harmaana
Meillä tarve on ensisijalla, ei ikä. Jos lapsi opettelee yksin kotona olemista ennen kouluun menoa, niin luuri on hyvä ostaa ennen kouluun menoa vaikka lapsi olisi 6v. Jos lapsi ei tarvitse luuria vaikka olisi 7v. niin luuria ei osteta.
 
"Jenis"
Meillä sai nyt, on 6v6kk. On sitten käyttö hanskassa ennen koulun alkua. Soittelee nyt jo jonkin verran itsenäisesti, on vanhempia kavereita joilla on omat puhelimet. Soittaa siis että voiko tulla leikkimään, sen sijaan että minä soittaisin kavereiden äideille ja sopisin treffit.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";29139649]No meillä esikoinen täyttää 6v, eikä ole kyllä käynyt edes mielessä vielä hankkia hänelle omaa puhelinta. Että eiköhän meilläkin vasta koululaiselle puhelin hankita. En yhtään tiedä, mihin tuo lapsi vielä kännykkää tarvitsisi...?[/QUOTE]

Just näin, viisasta puhetta.
 
"vieras"
[QUOTE="Mona";29140144]Kyllä mä ostaisin hieman ennen kouluikää että ehtii harjoitella ennen kouluunlähtöä..[/QUOTE]

Koulussa lapsi ei tarvitse puhelinta. Ja puhelimen ei pidä olla lapsen hoitaja. Koulun jälkeen lapsi tarvitsee lähelleen aikuisen ihmisen tuen ja turvan vielä pitkälle ala koulu ikää.
 
  • Tykkää
Reactions: Pikkurouva74
"Mrs"
No me ajateltiin tuolle eskarille antaa joululahjaksi joku vanha luuri, ihan opettelutarkoituksella. Osaa sitten käyttää sujuvammin kun lähtee kouluun, ja on joitakin aikoja yksikseen kotona. Siis meillä tehdään näin, muut tehkööt heille parhaaksi katsomallaan tavalla.
 
"aijaa"
Alkuperäinen kirjoittaja määä;29140102:
No meillä on ollut jo ennen koulua puhelimet. Mutta toisaalta ne on kyllä olleet niitä vanhemmilta jääneitä alkuun, väkisinhän niitä jää pyörimään.
ei meillä vaan. Me aikuiset käytetään samaa puhelinta niin kauan kuin se toimii. Ei ole tapana vaihdella puhelinta muuten vaan vuoden välein. Ihme kertakäyttökulttuuria tämä nykypäivä.


En ostais puhelinta ekaluokkalaiselle, jos ei ole pitkää koulumatkaa kyydityksineen, kotona vois olla puhelin, mistä soittaa vanhemmille. Kaikissa kouluissa ei saa edes olla puhelin päällä/mukana alaluokkalaisilla, joten melko turha kapine lapselle.
 
"vieras"
Meillä ekaluokkalainen on kysellyt, että miloinka hän saa puhelimen ja pian alkaa kaverit kiusaamaan, jos hänellä ei ole. No, ei ole aikomustakaan hommata vielä. Meillä mies kotona, kun on sairaseläkkeellä ja itsellänikin työ, jossa ei täysiä työtunteja ole, niin ei ole mitään syytä, miksi lapsi saisi puhelimen. Kavereille menot sovitaan joka tapauksessa vanhempien kanssa, joten ei kyllä osteta puhelinta siksi, että muillakin on.
 
määä
[QUOTE="aijaa";29140249]ei meillä vaan. Me aikuiset käytetään samaa puhelinta niin kauan kuin se toimii. Ei ole tapana vaihdella puhelinta muuten vaan vuoden välein. Ihme kertakäyttökulttuuria tämä nykypäivä.
[/QUOTE]

No ainakin tuossa kun meillä lapset olivat siinä iässä, niin puhelimet kehittyivät sitä tahtia että siitä esim. mustavalkonäyttöisestä kamerattomasta siirryttiin parempaan, tai isokokoisesta pienempään (ennen nettiaikoja) joten niitä jäi joku toimivakin.
Ja itsekin saattaisin nytkin ostaa älypuhelimen mikäli varat sallisivat, koska käytän nettiä etupäässä puhelimella, ja nykyinen peruspuhelimeni ei toimi enää useilla nettipalstoilla. En sanoisi kertakäyttökulttuuriksi sitä, koska toiset ihmiset nyt vain käyttävät puhelinta eri tavoin ja kaipaavat uusia parempia ominaisuuksia ajoittain.
Toki jos mulla joku iphone olisi, niin se varmaan tulisi käytettyä niin kauan kuin toimii.

Olen muuten harkinnut sitäkin, että lapsella olisi yksi näistä vanhoista luureista kakkospuhelimena repun pohjalla aina, virta kiinni, jollain prepaidilla varustettuna.
Meidän muksulla on välillä unohtunut avain, ja vaikka joku olisi kotona, hän ei ovelle pääse koska alaovet ovat lukittuna. Sama mummon talossa lähettyvillä, joten puhelinta on tarvittu sielläkin vieraillessa.

Ja ajatella että tää yksi siepattu tyttökin pystyi soittamaan äidilleen ja hätäkeskukseen koska sillä nyt sattui olemaan puhelin. Voinpa kuvitella monta muutakin tilannetta jos lapset ovat keskenään ulkona, ja jotain sattuu vaikka kaverille niin lapsi saa nopeimmin apua paikalle.
 
Tarpeesta on meillä lähdetty ja ovat saaneet eskarin alkaessa puhelimet. Silloin ovat alkaneet harjoittelemaan kotona yksin oloa ja meistä on ollut tärkeää että saavat meidät kiinni vaikka toki on aloitettu lyhyestä ajasta.
 

Yhteistyössä