Matkalle taaperon kanssa?

Olemme suunnittelemassa jo etelän matkaa ensi kesäksi. On vain kovin vaikea päättää mihin sitä lähtisi ja mikä hotelli olisi lapsiystävällinen. Lapsemme olisi ensi kesänä vähän alle 2 vuotias.
Olisi kiva kuulla muiden kokemuksia hyvistä ja huonoistakin lomakohtesta ja hotelleista :)
Olemme suunnitelleet matkaa ensi syyskuuksi (jotta ei olisi niin kauhean kuuma).
 
Heissuli!
Olimme 07/07 lomareissulla Rhodoksella melkein 2v.:n kanssa. Lentomatka kesti 4 h,mikä oli juuri sopiva aika meidän vauhtineidille. Nukkui n. puolet ajasta ja muuten leikki leluilla ja ihmetteli lentokonetta.
Paikka ok mutta ei juurikaan lasten leikkipaikkoja, meille tosin riitti että pääsi rannalle uimaan ja muuten kierreltiin rattaiden kanssa pitkin kylää. Eli omat pienet sateenvarjorattaat oli ihan ehdottomat reissulla mukana.
Veimme omat ruuat, hedelmäsoseet ja puurojauheet sekä vaipat täältä mukanamme joten ei tarvinnu huolehtia kuin omista syömisistä. Meillä oli mikro huoneistohotellissamme je oli IHAN MUST juttu!! Ja tuliaisillekin jäi hyvin tilaa laukuissa kun ruuat ja vaipat oli käytetty viikon aikana.
Heinäkuussa siellä oli aikas kuuma ja onnex pahin helleaalto vyöryi Rhodokselle vasta lähtömme jälkeen. Mutta nestettä kului siltikin litratolkulla päivässä.
Ainakin Ixia Kreikassa on suosittu lapsipaikka lomakohteena. Ja koska valuuttana on euro niin ei tarvinnu huolehtia rahanvaihdosta. Ihmiset olivat siellä todella ystävällisiä ja lapsirakkaita. Ja meillä oli silti todella hieno ja onnistunut loma lapsemme kanssa vaikka ei suoranaisesti ollut mikään lapsikohde.
Kysele lisää jos tulee jotain mieleen. ;)
 
Rodosta voin minäkin suositella. Kun me suunnittelimme matkaa 1,5 vuotiaan kanssa, niin tärkein kriteeri hotellille oli kahluuallas, jossa siis vettä vain 20-30 cm. Siinä voi näinkin pieni turvallisesti uida.
Rodoksella on Tjäreborgin hotelli Sun Garden, jota voin suositella, samoin Aurinkomatkojen Epsilon ja Esperides Beach. Nämä on oikein lapsiperheille suunnattuja hotelleja. Ranta vieressä, hyvä allasalue ym.

Rethymnonissa voin suositella myös Finnmatkojen Ibiscos Gardenia!! Siellä olimme viime syksynä ja mukana oli myös 1,5 v. Tähän asti paras hotelli, vaikka sitä kahluuallasta ei ollutkaan. Muuten oli kyllä viimesen päälle huippu hotelli. Kaikki suunniteltu lapsia ajatellen. Paljon oli myös alle 2v lapsia hotellissa. Muutenkin kaupunki on tosi kiva, rattailla hyvä liikkua, ihana vanhakaupunki, hyvä ranta...

Mallorcalla myös Alcudia on lapsiperheiden paratiisi. Helppo kulkea, unelma ranta (todella loivasti syvenevä), hyviä hotelleja kaikilla matkanjärjestäjillä. Sinne menemme seuraavaksi. Tänä vuonna on vuorossa taas Rodos.
 
Me olemme olleet 8-kuisen kanssa, teneriffalla, noin 1,5 vuotiaan kanssa Eilatissa, 2,5 vuotiaan kanssa Egyptissä ja 11-kuisen kanssa Thaimaassa. (Mukana on ollut lisäksi muun ikäisiä sisaruksia, mutta tuossa nuo noin taapero-ikäisten matkat)
Mä sanoisin, että Kanarian saaret on mainettaan parempia noin ylipäänsä. Sama sääntö nihin pätee kuin muuallekin; turistialueet on suht pieniä ja alkuperäistä elämää ja varsinkin Teneriffalla upeaa luontoa näkee helposti vuokra-autolla. Teneriffa on pieni saari, jonka kiertää helposti muutamassa päivässä vuokra-autolla kokonaan niin, että tulee omaan hotelliin yöpymään. Koska saaret on Suomalaisten suosiossa, saa palveluja helposti suomeksikin.
Eilat on hygienian ja siisteyden suhteen aivan huippu kohde, mutta taitaa olla turha puhua siitä nykyään enempää, eikös sinne ole nykyään aika vaikea mennä? Eli suoria lomalentoja sinne ei ole ja omatoimimatkailu Pohjois-Israelin läpi ei taida olla lapsiperheelle ihan ykkös idea.
Egyptissä hygienia taso on alkeellinen. BlueWillage hotelli varmaan sopisi perheelle oikein hyvin, jos olisi hotellissa viihtyvää sorttia, mutta meidän paikka se ei ollu, ainakaan joulukuussa kun uima-altaitakaan ei ollu lämmitetty ja muutenkin oli aivan h****tin kylmä! Retki Luxoriin pelasti matkan, mutta kokonaisuutena se on silti jäänyt mieleen ikävimpänä matkana, mikä koskaan on tehty. Syynä totaalisen väärä paikan valinta Hurghadassa kaukana kaikesta ja se kammottava kylmyys, mitä oli pakoon lähdetty! Egypti itsessään varmasti on kiva kohde, mutta hygieniatason takia ei ehkä paras valinta pienten lasten kanssa, jos tosiaan ei ole tyyppiä, joka valitsee hyvän hotellin ja pysyttelee siellä.
Meidän perheelle parhaiten sopii Thaimaa, eli sieltä löytyy jokaiselle jotakin, on taatusti lämmintä ja liikkuminen on helppoa ja halpaa, mutta syyskuussa Teneriffa voisi tulla kysymykseen miltei yhtä hyvin. Thaimaasta jokainen löytää juuri asitä, mitä jaluaa, joko löhöloman ylellisessä hotellissa tai viidakkoseikkailun tai jotakin siltä väliltä ja kaikkeen sopii lapset mukaan, koska paikallisten suhtautuminen lapsiin on myötämielinen; lapsista pitää huolehtia niin hyvin, että he haluavat myöhemmin huolehtia vanhoista vanhemmistaan. Kaikki löhölomasta viidakkoseikkailuun saadaan myös sovitettua samaan lomaan helpon ja halvan liikkumisen takia ja välimatkan on loppujenlopuksi lyhyitä; jo 10 kilometrin päässä pakettimatkojen tarjoamasta hotellista voi löytyä aivan toisen tyyppinen maailma. Bangokista, Phuketista, HuaHinista ja Pattajalta löytyy myös palveluja suomeksi ja lääkäripalvelut tarvittaessa on korkeatasoisia. Pikkuvaivoihin apu löytyy apteekista.
 
Me oltiin viime joulukuussa Thaimaassa,Krabissa,tyttömme oli 1v3kk ja reissu oli hyvä.Tyttö viihtyi lennot sylissä hyvin.

Nyt lähdetään tulevalla viikolla Espanjaan Bahia Feliziin ja lapset jotka lähtee tällä kertaa mukaan,vauva ja tytöt 7v ja 2v1kk.Se näytti tosi hyvälle ja viihtyisälle kohteelle,matkatoimistosta suositeltiin kohdetta yhtenä parhaista valinnoista lapsiperheelle.





 
Olimme elokuussa Mallorcan Alcudiassa, jota voin lämpimästi suositella. Iso plussa oli lyhyt lento ,alle 4 h, jonka meidän 1-vuotias jaksoi hyvin. Ranta on ihana ja merivesi todella lämmintä. Elokuussa oli lämmintä 28-34 astetta. Siisti ja turvallinen kohde !
 

Yhteistyössä