HOX KIPPARIJUUSTON YSTÄVÄT, ILOISIA UUTISIA Lähetin Valiolle kyselyä juustojen pastöroinneista ja tällaisen vastauksen sain:
Kiitokset yhteydenotostasi Valioon ja mielenkiinnostasi Valion tuotteisiin.
Palautteessasi tiedustelet Kipparijuuston valmistukseen käytetyn maidon pastöroinnista.
Pastörointi on lievä lämpökäsittely, jolla maidosta tuhotaan mahdolliset tautia aiheuttavat bakteerit. Pastöroinnissa maito kuumennetaan vähintään +72°C:seen 15-20 sekunnin ajaksi. Toimenpide parantaa maidon säilyvyyttä huomattavasti, mutta ei vaikuta merkittävästi maidon kemialliseen koostumukseen, ravintoarvoon eikä makuun. Emmentaljuustoa lukuun ottamatta kaikkien meijerissä tehtävien maitovalmisteiden raaka-ainemaito pastöroidaan tai käsitellään sitäkin voimakkaammin eli iskukuummennetaan.
Eli saamme syödä hyvällä omalla tunnolla kipparia raskaudenkin aikana, ihanaa!!
Kiitokset yhteydenotostasi Valioon ja mielenkiinnostasi Valion tuotteisiin.
Palautteessasi tiedustelet Kipparijuuston valmistukseen käytetyn maidon pastöroinnista.
Pastörointi on lievä lämpökäsittely, jolla maidosta tuhotaan mahdolliset tautia aiheuttavat bakteerit. Pastöroinnissa maito kuumennetaan vähintään +72°C:seen 15-20 sekunnin ajaksi. Toimenpide parantaa maidon säilyvyyttä huomattavasti, mutta ei vaikuta merkittävästi maidon kemialliseen koostumukseen, ravintoarvoon eikä makuun. Emmentaljuustoa lukuun ottamatta kaikkien meijerissä tehtävien maitovalmisteiden raaka-ainemaito pastöroidaan tai käsitellään sitäkin voimakkaammin eli iskukuummennetaan.
Eli saamme syödä hyvällä omalla tunnolla kipparia raskaudenkin aikana, ihanaa!!