"Marinin hallitus.." hokema on savuverho ja tekosyy velkaannuttaa maa ja myydä kansallinen omaisuus eli Suomen "kruununjalokivet" eli lypsylehmät

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"Marinin hallitus.." hokema on savuverho ja tekosyy velkaannuttaa maa ja myydä kansallinen tuottava omaisuus eli Suomen "kruununjalokivet" eli lypsylehmät.
Typerät persut ostavat valheen ja kokoomus saa vapaat kädet suurpääomalähtöisellä EK-politiikalla tuhota maan, hyvinvointivaltion ja sen hyvinvointipalvelut.
 
vierailija
Velanoton kaunisteleminen ja piilotus

3,2 miljardia euroa vuoden 2024 velanotosta piilotettiin Valtiovarainministeriön manööverillä ns. "kalenteriteknisellä siirrolla" vuoden 2023 puolelle joulukuussa ja vuoden 2023 velanotto saatiin nostettua 11,2 miljardista eurosta 14,4 miljardiin euroon. Tällä kokoomuslaisten miehittämä VM tuki talousoikeistolaisten kaimojensa Orpon oikeistohallitusta, että sen tämän vuoden velanotto saatiin näyttämään kauniimmalta, muutenhan se olisi ollut katastrofaalista. Vuoden 2023 velanottoa voidaan aina ja varsinkin myöhemmin vierittää edellisen hallituksen syyksi. Näin porvari auttaa kaveriaan.

Yle: Valtionvelkaan tuli uusi, yllättävä kolmen miljardin lisäys – edes budjettipäällikkö ei osaa selittää asiaa tyhjentävästi
"Kokonaisvelka ei lisäänny, budjettipäällikkö Mika Niemelä sanoo. Mutta onko Suomen vuotuinen velkataso 14 vai 11 miljardia euroa, siihen ei löydy vastausta."


Ennätyksellinen velanotto ainakin 60,2 mrd euroa

VM ennustaa Orpon ja Purran hallituksen velanotoksi 60,2 mrd euroa, eli hallituskauden lopulla valtionvelka 212 mrd euroa. Veikkaan ettei tällä politiikalla edes riitä, sillä VM:n ennuste perustuu hallitusohjelman kirjaukseen mm. 100 000 uudesta työpaikasta, josta on vuodessa menty takapakkia jo lähes 150 000 työpaikkaa ja työttömyys kasvaa EU-maiden toisiksi nopeiten ollen kolmanneksi korkein 8,3%. Asiantuntijat pelkäävät sen nousevan syksyn aikana 9%:iin. Tempputyöllisyys-kurssituskorjattu laaja työttömyysaste jo 15%. Talous EU-alueen heikoin ja konkurssit kovassa kiidossa.


Valtion omaisuuden myynti velanottotarpeen piilottamiseksi

Voihan Orpon ja Purran hallitus piilottaa velanottotarvettaan valtion tuottavan omistuksen myynnillä, mutta se on kuin housuun kuseminen pakkasella, lämmittää hetken, mutta sen jälkeen olo on entistä tukalampi. Valtion tuottavien lypsylehmien tappaminen vie myös tulevat maidot, piimät, kefiirit, kermat, herat, viilit, rahkat, jogurtit ja juustot, eli hullun hommaa ja lyhytnäköistä omien kasvojen pelastuspolitiikkaa.

Myykö OrpoPurra 49% KAIKISTA valtionyhtiöistä peitelläkseen tuhlailuaan?
Kun rahat otetaan esimerkiksi valtion omistamia osakkeita tai yrityksiä myymällä, ne eivät rumenna valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) budjettiesitystä.

Pääministeri Petteri Orpo ja valtiovarainministeri Riikka Purra sekä RKP:n edellinen omistajaohjausministeri nykyinen puheenjohtaja Anders Adlercreutz mahdollistivat valtionyhtiöiden 49% omistuksen myynnin, jolla saadaan hassattua valtion lypsylehmät tai kuten tänään uutisissa sanottiin valtion ”kruununjalokivet".

Yle: Kannattaako valtion ”kruununjalokiviä” myydä investointien tähden? Näin vastaavat ekonomisti, rahoituksen professori ja valtion salkunhoitaja
"Valtion pörssiosakkeita hoitava Solidium on tuottanut keskimäärin 10 prosenttia vuodessa. Ylen haastattelemat asiantuntijat ovat erimielisiä siitä, kannattako lypsävää lehmää myydä."


Ainakin ylivoimaisesti kallein tämä hallitus on..ja ainoa kriisikin on itse hallitus ja sen EK-politiikka.

Jotkut OrpoPurra-fanit näyttää olevan täysin sokeita näkemään mitä on tapahtunut ja vielä tapahtumassa.
 
vierailija
Persuproleille ja kokoomuksen höynäyttämille wannabe-yrittäjille on liian raskasta myöntää erehdystään. Maailmankuva ja identiteetti ovat vaakalaudalla. Hokema Marinin hallituksen virheiden paikkaamisesta on jo makunsa menettänyt purukumi, mutta sen jauhaminen käy toimintaterapiasta.
 

Yhteistyössä