Margariini vai oikea kunnon voi?

  • Viestiketjun aloittaja terveyden perikuva
  • Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Teen voista ja oliiviöljystä levitteen. On hyvin pehmeää jääkaappikylmänäkin. Nam :)
Samoin minä, suolattomasta voista. Sitä ei voi pitää pöydällä kovin pitkään, menee veteläksi, mutta sopii paistamiseen hyvin ja maistuu hyvältä. Teen kerran kuukaudessa satsin sitä, riittää nelihenkiselle perheelle hyvin.
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja :/:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Teen voista ja oliiviöljystä levitteen. On hyvin pehmeää jääkaappikylmänäkin. Nam :)
Missää suhteessa? 50-50?
Mun satsi on aina 200 g voita ja 2 dl oliiviöljyä. Siitä tulee sellainen pienehkö rasiallinen tavaraa, joten voisi tehdä ehkä kaksikin annosta kerralla.

Joku muuten kertoi vinkiksi, että säilyttää voipaketin käärepapereineen muovirasiassa, ja laittaa pohjalle vähän kylmää vettä. Tuo vesi pitää voi sitten aina vähän timmimpänä, ettei pääse menemään täysin veteläksi. Itse säilytän ilman tuota vettä, kun haluan, että voi on aina käyttövalmista.

 
Alkuperäinen kirjoittaja ap :
Alkuperäinen kirjoittaja :/:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Teen voista ja oliiviöljystä levitteen. On hyvin pehmeää jääkaappikylmänäkin. Nam :)
Missää suhteessa? 50-50?
Mun satsi on aina 200 g voita ja 2 dl oliiviöljyä. Siitä tulee sellainen pienehkö rasiallinen tavaraa, joten voisi tehdä ehkä kaksikin annosta kerralla.

Joku muuten kertoi vinkiksi, että säilyttää voipaketin käärepapereineen muovirasiassa, ja laittaa pohjalle vähän kylmää vettä. Tuo vesi pitää voi sitten aina vähän timmimpänä, ettei pääse menemään täysin veteläksi. Itse säilytän ilman tuota vettä, kun haluan, että voi on aina käyttövalmista.
Minä teen puolesta kilosta voita ja noin 2,5-3dl öljyä, vähän vaihdellen, valitsen öljyn niin, ettei se ole kovin vihertävää. Teen mataliin muovirasioihin, joista on helppo ottaa leivän päälle, tulee kerrallaan 4 rasiaa ja riittää kuukaudeksi. Olen ajatellut kokeilla maustamista, valkosipulilla tai yrteillä, osan satsista ainakin. Teen yleiskoneen leikkuuterällä, se sekoittaa rasvat hyvin yhteen, heti kulhosta otettaessa on massa aika löysää, mutta tönkistyy jääkaapissa. Ei ole ollut säilyvyysongelmaa, hyvin kestää niin kauan kuin piisaa.
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja Huspati Huta:
Alkuperäinen kirjoittaja ap :
Alkuperäinen kirjoittaja :/:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Teen voista ja oliiviöljystä levitteen. On hyvin pehmeää jääkaappikylmänäkin. Nam :)
Missää suhteessa? 50-50?
Mun satsi on aina 200 g voita ja 2 dl oliiviöljyä. Siitä tulee sellainen pienehkö rasiallinen tavaraa, joten voisi tehdä ehkä kaksikin annosta kerralla.

Joku muuten kertoi vinkiksi, että säilyttää voipaketin käärepapereineen muovirasiassa, ja laittaa pohjalle vähän kylmää vettä. Tuo vesi pitää voi sitten aina vähän timmimpänä, ettei pääse menemään täysin veteläksi. Itse säilytän ilman tuota vettä, kun haluan, että voi on aina käyttövalmista.
Tää olisi varmaankin loistava suhde, koska mulla on 50-50 suhteella jäänyt ehkä liian löysäksi. Minä vatkaan kakkuvatkaimella seosta vajaa 5 min ja sitten heti matalaan rasiaan ja jääkaappiin.

Vain voilla hormoonitasapaino pysyy balanssissa. Se häiriintyy teollisista seoksista.

Minä teen puolesta kilosta voita ja noin 2,5-3dl öljyä, vähän vaihdellen, valitsen öljyn niin, ettei se ole kovin vihertävää. Teen mataliin muovirasioihin, joista on helppo ottaa leivän päälle, tulee kerrallaan 4 rasiaa ja riittää kuukaudeksi. Olen ajatellut kokeilla maustamista, valkosipulilla tai yrteillä, osan satsista ainakin. Teen yleiskoneen leikkuuterällä, se sekoittaa rasvat hyvin yhteen, heti kulhosta otettaessa on massa aika löysää, mutta tönkistyy jääkaapissa. Ei ole ollut säilyvyysongelmaa, hyvin kestää niin kauan kuin piisaa.
 

Yhteistyössä