Mansikkamousse täytekakkuun

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja v
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
V

v

Vieras
kumman näistä tekisitte täytteeksi kakkuun

Mansikkamousse 1:

2,5 dl Flora vanillaa
200 g Crème Bonjour Maustamaton 15%
200 g mansikoita
2 rkl sokeri

vai

Mansikkamousse 2:

2,5dl Flora vispiä
1 prk Vaniljatuorejuustoa
300 g soseutettua mansikkaa
1 dl sokeria
6 liivatetta
0,5 dl vettä


(noista määristä ei kannata välittää, vaan aineksista)
 
Tässä on se millä mä teen ja ei voi epäonnistua,paitsi mä epäonnistuin viimex kun jäähdytin liikaa liivatetta...meni klönteiksi sit moussessa,mut oikeesti ihana! kannattaa laittaa täytekakun väliin jo edellisenä iltana tai viimestään 4-5h ennen ku laittaa kakun tarjolle,kerkeää hyytyä.

Mansikkamousse:
7 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g mansikoita soseutettuna

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Soseuta mansikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)

Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mansikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.
 
tuleeko liian sekametelisoppa mielestänne, jos pistän ton mansikkamoussen toiseen väliin ja toiseen väliin marinoituja mansikoita? tällänen:

1 l mansikoita
1/2 dl sokeria
1/2 dl appelsiininmehua
2 tl appelsiinin raastettua kuorta

vai moussea vaan täyteen hela hoito?
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
tuleeko liian sekametelisoppa mielestänne, jos pistän ton mansikkamoussen toiseen väliin ja toiseen väliin marinoituja mansikoita? tällänen:

1 l mansikoita
1/2 dl sokeria
1/2 dl appelsiininmehua
2 tl appelsiinin raastettua kuorta

vai moussea vaan täyteen hela hoito?

laittaisin vaan moussen, ja itseasiassa laitankin kunhan synttärit on käsillä.. :)
yksinkertainen ja varmasti hyvä, oon vaan ettinyt hyvää ohjetta ja nyt sain!
 

Uusimmat

Yhteistyössä