Majorca kesäkuussa

  • Viestiketjun aloittaja matkailufanimamma
  • Ensimmäinen viesti
matkailufanimamma
Olemme lähdössä Majorcalle kesäkuussa, mukana 1v2kk. Onko teillä kokemuksia, hyviä tai huonoja samanikäisten kanssa sieltä?

Lähinnä tuo ruokapuoli mietityttää, oletteko antaneet maitotuotteita ihan reippaasti kummempia miettimättä vai kannattaako olla vähän varovaisempi mahdollisen vatsataudin/ripulin pelossa? Jos joku siellä ollut lähiaikoina, kuinka on esimerkiksi vaippojen kohdalla hintataso?

Kaikenlaisia vinkkejä taaperomatkailuun otan ilolla vastaan. Ihan vaikka aurinkorasvoista, ihon suojaamisesta, kaikesta sellaisesta!
 
Olimme kolme vuotta sitten kesäkuun alussa, lapset silloin vajaa 3- ja 6-vuotiaat. Joivat maitoa kuten kotonakin, eikä mitään vatsaongelmia. Muistaakseni ostimme sellaisiin tiiliskivitetroihin pakattuja maitoja, kuten meillä hyla-maidot. Säilyivät paremmin. Kysyimme oppaalta mikä maito muistuttaa lähinnä kotimaista kevyt- tai rasvatonta maitoa ja löysimmekin ihan hyvät maidot. Monesti maito maistuu ulkomailla niin erilaiselta, että lapset hylkivät sitä. Johtunee maidon erilaisesta käsittelyprosessista.

Jos on huoneistohotelli niin esim. perunan keitto sujuu ja siellä on ihan hyviä perunoita, samoin porkkanaa ym. kasviksia. Hedelmät on myös todella hyviä. Puurohiutaleita kannattaa ottaa kotoa jos lapsi tottunut syömään puuroa. Ja kokoontaittuva pieni kylmälaukku on ehdoton lapsen kanssa sekä rannalla että autoillessa. Siinä pysyy kylmänä ruuat ja vesipullot. Kylmäpatruunoita saa varmaan periltäkin, me veimme omat mutta kun nyt on ne muuttuneet käsitavarasäännökset niin voi olla hankalampaa.

Rattailla oli helppo liikkua ainakin Alcudiassa, leveät ja tasaiset baanat.
Tiet hyväkuntoisia ja helppo ajaa, kannattaa vuokrata auto ja katsella saarta monelta kulmalta.

Vaippoja ei tarvittu, joten siitä en osaa sanoa mitään.

Auringolta kannattaa suojata vaatteilla ja rasvalla sekä aurinkovarjo rattaissa on hyvä, jos sellaisen omistaa. Jos on oikein lämmin, maidon lisäksi kannattaa juottaa lapselle vettä.

Hyvää matkaa!
 

Yhteistyössä