Maitoaltistus/soija-altistus

Oon nyt saanu kahdenlaista tietoa näistä altistuksista. Olin vauvan kanssa siis tiistaina maitoaltistuksessa. Koska ei tullu riittävän selvää ihoreaktiota, vaikka alottikin oksentamisen lähes heti, ni saatiin ohje jatkaa altistusta kotona. Eli Nannia sitte kotona. Ja sitte lääkäri sanoi, että jos ei Nan sovi, pitää kotona kokeilla myös soijakorviketta ja vasta sitte hakea Peptiä. Ja jos soija ei sovi, pitää varata aika sairaalaan soija-altistukseen.

Nyt siis on kokeiltu NAN ja soija, kumpikaan ei käy. Mutta sain kuulla muutamalta taholta, että Peptin korvattavuutta varten ei tarvii tehä soija-altistusta. Onko teillä kokemusta miten tää menee? Puhuiko lääkäri mulle ihan omiaan. Sapettaa vaan kiusata muutenkin sairasta vauvaa vielä erilaisilla korvikekokeiluilla, jos ne ei oo ees tarpeellisia :(
 
"eeee"
Meillä ei ainakaan tehty erikseen soija altistusta. Riitti, kun soitin sairaalaan, että mitäs tehdään kun lapsi oksentaa jokaisen maidon ulos. Lähettivät vain suoraan postissa reseptin tuohon almiron peptiin.
 
[QUOTE="eeee";28482094]Meillä ei ainakaan tehty erikseen soija altistusta. Riitti, kun soitin sairaalaan, että mitäs tehdään kun lapsi oksentaa jokaisen maidon ulos. Lähettivät vain suoraan postissa reseptin tuohon almiron peptiin.[/QUOTE]

Kyllä meillä resepti on jo, mutta väitti että b-lausuntoon pitää altistaa soijalle...?
 
Hetkinen, meillä se kyllä meni niin päin, että lastenallergologi kirjoitti lähetteen altistukseen ja samalla antoi reseptin Nutrilon Peptiin (josta tuli myös oireita). Nyt on soijakorvikkeella, mutta B-lausuntoa varten pitää tehdä kaksoissokkoaltistus, kun on suolisto-oireisesta maitoallergiasta kyse.

Ongelma on vain se, että normaalisti käyttävät kaksoissokkoaltistuksessa toisella viikolla tavallista korvikejauhetta ja toisella viikolla Nutrilon Peptiä, mutta meillä kun molemmista tulee oireita niin pitää yrittää saada ne vakuutettua siitä, että altistus pitää tehdä Nan-jauheella ja Nutrilon Soijalla, muutenhan se ei ole vertailukelpoinen.

Hetki, yritän kaivaa tuon korvikejärjestyksen jostain käypähoidosta tms.
 
Viimeksi muokattu:
Minkä ikäinen vauva teillä on? Alle puolivuotiaat eivät käytä soijavalmistetta, yli puolivuotiaista sanotaan, että käyttöön soijakorvike TAI hydrolysoitu valmiste (eli se Nutrilon Pepti). Tuosta päätellen siis kumman vain pitäisi käydä.

Kelan osalta löytyi tällainen teksti:

72 %:n korvaukseen oikeuttavat sairaudet
Kelan koodi; diagnoosi ja korvauskriteerit, jotka mainittava lääkärinlausunnossa


505: Pienten lasten lehmänmaitoallergia
1-vuotiailla ja sitä vanhemmilla lapsilla edellytetään tyypillistä oireistoa, suotuisaa eliminaatiovastetta ja lehmänmaitoaltistuksessa todettuja haitallisia oireita.
Alle 1- vuotiailla lapsilla edellytetään tyypillistä oireistoa,suotuisaa eliminaatiovastetta ja
lehmänmaitoaltistuksessa todettuja haitallisia oireita tai
positiivista ihopistokoetta tai spesifisen IgE:n osoittamista seerumista.
Erityiskorvauksen piiriin hyväksytään myös synnynnäiset laktaasientsyymin puutostilat.
506: Pienten lasten lehmänmaitoallergia ja yliherkkyys tavanomaisille erityisvalmisteille
Tämän sairauden perusteella erityiskorvataan tavanomaisten hydrolysoitujen lehmänmaitovalmisteiden ja soijavalmisteiden lisäksi aminohappopohjaisia valmisteita.
Oikeus erityiskorvaukseen voidaan myöntää, jos molemmat seuraavista kahdesta ehdosta täyttyvät:
Potilaalla on todettu erityiskorvaukseen oikeuttava pienten lasten lehmänmaitoallergia (kohta 505).
Potilaalla on todettu yliherkkyys soijavalmisteille ja hydrolysoiduille lehmänmaitovalmisteille. Alle kuuden kuukauden ikäisille lapsille voidaan myöntää erityiskorvausoikeus 506 enintään yhden vuoden ikään asti tarvitsematta osoittaa yliherkkyyttä soijavalmisteille.
 

Yhteistyössä