maitoallergian oireita vauvalla?

  • Viestiketjun aloittaja vauva 3kk
  • Ensimmäinen viesti
vauva 3kk
vauva 3kk ja nyt on alkanut ilmetä iho-oireita kun ns. hormoninäppylät on kadonneet.
koko iho tuntuu hilseilevän jatkuvasti päänahkaa myöten. rasvaan 2 kertaa päivässä vauvan ja ei kauan rasvauksen jälkeen kun taas iho ihan hilseessä.

vatsavaivoja ollut vauvalla alusta lähtien ja neuvolassa puhuttu vaan koliikista. nyt on myös alkaneet polvitaipeiden iho huonontua. Polvitaipeet on tosi punaiset ja iho niistä ihan kiiltävä, hydrokortisonia laitetaan niihin neuvolan mukaan ja silti ei auta.

voisko nää olla jotain maitoallergian oireita?
 
menisin kyllä ihan oikealle lääkärille näyttämään lasta. jos olet hämeenlinnassa tai lähellä niin suosittelen Pertti Pitkästä, todella ammattitaitoinen lääkäri joka on perehtynyt lasten allergioihn.

neuvolatädit eivät oikein osaa noita allergia hommia. meillekin vaan puhuttiin että kuolasta leuka on mennyt verille, vaikka todellisuudessa olikin juuri toi maitoallergia.
 
"Tiksu"
Milestäni voisi hyvinkin olla..
Neuvoloissa eivät valitettavasti ymmärrä allergoista aina. Kannattaa mennä hyvälle yksityiselle allergialääkärille. Helsingissä Tiina Tuomela on paras, ottaa vastaan Itäkeskuksen Pikkujätissä.
Mehiläisessä myös osaamista.. Terveyskeskuslääkärit eivät yleensä myöskään ymmärrä pienten lasten allergioista mitään.
Omalla lapsellani oli vauvana iholla ja vatsaoireina oireileva lenhänmaitoallergia ja vilja-allergia. Välttämisdieetti auttoi ja nyt 4v allergiat ovat poissa. Ja Protopic- niminen reseptirasva auttoi, ei hydrokortisoni.
 
"vieras."
Kuulostaa ihan samalta kuin meillä oli, joten suosittelen maidotonta diettiä jos vielä imetät. Lasten maito allergiat on tosi yleisiä, mutta menevät ihan yhtä nopeasti ohi, usein tuon ikäisille tehdään maitoaltistus, jolloin vain seurataan oireiden tuloa, joten vähän ehkä turha jos multa kysytään. Lapsellasi taitaa olla myös atooppinen iho, jolloin suosittelen hakemaan reseptin rasvoihin, jolloin rasvat ovat paljosti halvempia.

Maitoallerginen lapsi ei saa syödä seuraavia maitoa sisältäviä ruoka-aineita:

maito, maitojauhe
maitoproteiinivalmisteet esim. hera, herajauhe, kaseiini, kaseinaatit, laktalbumiini
piimä, viili, jogurtti, rahka, kerma
jäätelö (myös kasvirasvajäätelö)
juusto (myös kasvirasvajuusto)
voi, maitoa sisältävät margariinit
vähälaktoosiset valmisteet, esim. hyla-tuotteet
vuohenmaito ym. nisäkkäiden maito
kaikki elintarvikkeet, joissa on maitoa tai maitovalmisteita valmistusaineena
proteiinihydrolysaatti ellei tietoa alkuperästä
muut sopimattomiksi havaitut ruoka-aineet

Jos imetät, vältät listan mukaisia ruoka-aineita. Meillä maha vaivat helpotti parissa päivässä ja iho parani viikossa. 2-4vko menee ennen kuin maitoproteiini poistuu elimistöstä, joten pikaista paranemista ei kannata odottaa.
 

Yhteistyössä