Maitoallergia- ja refluksiepäilyn jälkeen dg. "vain" koliikki tai suoliston kehittymättömyys?

  • Viestiketjun aloittaja "väsynyt"
  • Ensimmäinen viesti
"väsynyt"
Onko kellään käynyt näin?

Vauvamme, reilu 3kk, saa raivokkaita huutokohtauksia koko hereilläoloaikansa, päivisin ei nuku vaan torkkuu hetkiä. Yöt onneksi nukkuu. Piereskelee paljon, jatkuva vääntelehtiminen ja vaikea olo. Huonotuulinen ja kärttyinen, ei siedä olla hetkeäkään ilman viihdytystä. Puklasi ennen paljon mutta 3h syöttöväli on auttanut.

Yksityinen lastenlääkäri epäili maitoallergiaa ja/tai refluksiaa. Almironia syöty 2 viikkoa, Gavisconea viikon, eikä mitään eroa, vain kakka tulee harvemmin. Lääkärin mukaan muuta ei ole tehtävissä vaan kyseessä on joko koliikki tai "suoliston kypsymättömyys", jonka paranemiseen voi mennä vuosikin.

Olen pettynyt ja väsynyt, emme saaneetkaan apua. Muilla vastaavaa ja miten on asiat menneet?
 
"vieras"
Eikö sen pitäisi olla vain positiivista, että vauvalla ei ole allergiaa tai sairauksia, vaan pelkästää normaalia suoliston kehittymättömyyttä? Vauvalla on siis jotain, mikä menee parin kuukauden kuluttua itsekseen ohi eikä vaadi vuosien tarkkailuja, ruokavalioita ja lääkityksiä. Jos imetät kokeile jättää kaasuja muodostavat ruoka-aineet syömättä (kahvi, suklaa, palkokasvit yms), koska ne vaikuttaa myös maitoon ja sitä kautta lisäävät vauvan vatsavaivoja. Tai jos kyseessä korvikkeella ruokittu vauva, niin kokeilkaa vaihtaa merkkiä.
 
Imetätkö?

Tiesitkö, että ihmislapsi syntyy kolme kuukautta "liian aikaisin"? Evoluution kompromissi jotta ihminen voisi kulkea kahdella jalalla, lantion malli huononi raskautta ajatellen... Tarkoittaa siis, että ensimmäiset kolme kuukautta lapsi oikeasti on kypsymätön ja häntä pitäisi hoitaa aivan kuin olisi vielä kohdussa.
 
[QUOTE="vieras";22406686]Eikö sen pitäisi olla vain positiivista, että vauvalla ei ole allergiaa tai sairauksia, vaan pelkästää normaalia suoliston kehittymättömyyttä? Vauvalla on siis jotain, mikä menee parin kuukauden kuluttua itsekseen ohi eikä vaadi vuosien tarkkailuja, ruokavalioita ja lääkityksiä. Jos imetät kokeile jättää kaasuja muodostavat ruoka-aineet syömättä (kahvi, suklaa, palkokasvit yms), koska ne vaikuttaa myös maitoon ja sitä kautta lisäävät vauvan vatsavaivoja. Tai jos kyseessä korvikkeella ruokittu vauva, niin kokeilkaa vaihtaa merkkiä.[/QUOTE]

Se että jos joku lääkäri sanoo ettei ole refluksia tai maitoallergiaa on ihan eri asia kuin totuus! Suomessa on valitettavasti todella vähän lääkäreitä jotka tietävät asiasta tarpeeksi ja pystyisivät antamaan oikean diagnoosin. Yksityisellä puolella on pari todellista osaajaa joihin kannattaa ottaa yhteyttä jos ongelmat jatkuu.
 
"vieras"
joko imetys ja voit kokeilla jättää maidon pois omasta ruokavaliosta, jos epäillään maitoalergiaa.

tai luomu tai muu kaupan korvike. jotkut sanoo, että jauhe nan olisi hellävaraisempi kuin purkissa olevat.. en tiedä mistä saa tuota luomu hollea, ehkä netin kautta ainakin.

tai jos ei ala helpottaa voi olla maitoallergiaa, eli joku muu kuin almiron kokeiltavaksi, esim. profylac tms. reseptiä täytyy vaatia lääkäriltä, jos ei muuten tajua...

neocate on täysin maidoton, ei pienen pieniäkään maidon osia niin kuin almironissa ja muissa, mutta sitä varten pitäisi oll tehty niin maitoaltisus kuin almiron altistuskin sairaalasa, voi olla ison työn takana sinne asti päästä, jos lääkäri ei epäillyt maitoallergiaa. mutta kannattaa lääkäriin vaan uudelleen mennä ja valittaa jos oireet jatkuu.

yksi vaihtoehto sitten yli puolkivuotiaalle: nutrilon-soija apteeksita...

toivottavasti helpttaa. minäkin maitoallergisen äiti ja meillä oli hankalaa, kun korviketta ei löytynyt, 1 vee alkaen oltu ilman. siihen asti "kestettii" pieniä oireita, mutta ei olisi kannattanut, nyt suolisto niin herkkä edelleen 2v:llä.
 
"vieras"
itse kokeilisin ehkä jauhe nan. ja siihen päälle maitohappobakteeritipat.

jos ei auta sitten vaatisin lääkäriin uudelleen. sitten vaatisin jonkun muun kuin sen almironin testattavaksi, ehkä profylacin.. jos ei sekään auta yli puolivuotiaalle kokeilisin soijan, mutta jos on vielä alle puolivuotias, kiireellä sairaalaan tutkimuksiin, että kunnon allergialääkäri saa päättää jatkosta. ja voithan hakeutua yksityiselle, jos et pääse allergiapolille tms. tk:n kautta (mikä on väärin kyllä jos oireet vaan jatkuu)

ja jos imettäisin, yrittäisin olla itse maidottomalla kokeeksi.
 

Yhteistyössä