Maistuisiko?

Söisikkö??

  • Jaa

    Ääniä: 7 53,8%
  • Ei

    Ääniä: 4 30,8%
  • Tyhjiä

    Ääniä: 1 7,7%
  • Poissa

    Ääniä: 3 23,1%

  • Äänestäjiä yhteensä
    13
  • Kysely suljettu .
[QUOTE="V ieras";29722653]Kerro ensin mitä tuossa keiton päällä on.

Fenkoligratiinista kyllä tykkään ja salaattiinkin joskus laitan, että luultavasti tuokin maistuis.[/QUOTE]

Pekonia, fenkolin niitä mitä ne nyt on, "oksia" ja oliiviöljyä ripoteltu. Ruisnappeja tuorejuuston ja pekonin kanssa lautasella.
 
Mitä muute keittoon tulee kun fenkolia?
Voisin syödä kans ilman pekonia. Fenkolia söin elämäni ekan kerran tänä talvena, ja oli ihan positiivinen kokemus.
Sipulia, valkosipulia, vettä, mustapippuria, suolaa, kermaa ja tuorejuustoa.
Fenkolia reippaasti enempi kuin muita. Tähän tuli noin puoli kiloa fenkolia, 100g sipulia ja kolme valkosipilin kynttä, nesteitä sen verran että oli sopivan oloista. Joissakin resepteissä kaytetään myös perunaa, tulee miedomman makuista.
 
[QUOTE="Maj";29722897]Kiitos, mutta fenkoli eli hajuvesisipuli ei nyt maistu.[/QUOTE]

Heti pitää oikaista moinen vääräuskoisuus, fenkoli ei ole hajuvesisipuli:

Fenkoli eli saksankumina (Foeniculum vulgare) on sarjakukkaiskasveihin kuuluva viljelykasvi. Tuore fenkoli on sellerin tapaan käytettävä hyvin aromaattinen vihannes. Fenkolin siemeniä käytetään mausteena. Fenkolia kasvaa luonnostaan Välimeren alueella, missä sitä onkin käytetty aina vanhoista egyptiläisistä kulttuureista asti. Fenkolin aromaattinen pääaine on anetoli, jota on myös aniksessa.

Fenkolista erotetaan kaksi yleistä muunnosta, maustefenkolista (Foeniculum vulgare var. dulce) käytetään lähinnä siemeniä, kun taas salaattifenkoli eli mukulavenkoli eli italiankumina (Foeniculum vulgare var. azoricum) kasvattaa tyvelleen sipulimaisen pullistuman jota käytetään vihanneksena.[2] Salaattifenkolia voidaan syödä sekä sellaisenaan että kypsennettynä.[3]

Nykyisin fenkoliöljyä käytetään paljon yskänlääkkeissä.

Kreikkalaisen mytologian tarun mukaan Prometheus toi ihmisille tulen fenkolin varressa.
 

Yhteistyössä