Mul tulee noista lautasista ikävä äiskän luo :'(
Maistuis! Annappa ohje niin teenkin tuota huomenna misokeiton sijaan.
Tässä alkuperäinen:
OJIYA
kypsennettyä riisiä
kanalientä
(kanaliemeen käytetyistä koivista ja rangoista talteen otettua lihaa)
vihersipulin varsia
lehtipersiljaa, mitsubaa tai shisoa
1 kananmuna ruokailijaa kohden
Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Hienonna sipulinvarret ja persilja. Jos lientä on paljon, siirrä osa toiseen kattilaan ja lisää tarvittaessa. Lisää riisi ja kananliha sekä sipulinvarsisilppu. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti ja jaa lautasille. Ripottele päälle persiljasilppua.
Vatkaa kananmuna pehmeäksi ja valuta laajassa kaaressa keiton päälle. Kananmuna hyytyy sopivasti ja antaa pehmeän kermamaisen maun keitolle. Jos et syystä tai toisesta välitä kananmunasta näin, voit lisätä sen myös kiehuvaan keittoon, jolloin se kypsyy aavistuksen rakeiseksi.
Linkki vielä:
Ojiya, japanilainen vatsaa hellivä kana-riisikeitto
Oma versio:
kypsennettyä riisiä
kanalientä
(kanaliemeen käytetyistä koivista ja rangoista talteen otettua lihaa)
valkosipulia
inkivääriä
tomaattia
chilikastiketta
1 kananmuna ruokailijaa kohden
Itse vatkasin (kanan)munaa liian paljon jolloin tuli valkoista
=liikaa ilmaa seokseen joten keitostakin tuli vaaleampaa eikä niin mukavan keltaista.