Maidon ehtyminen - korvike ei kelpaa

Näitä löysin enemmän ja vähemmän googlettaessani mutta aloitan silti..

4kk:n ikäinen vauva jolla kasvu romahtanut ja multa alkaa maito ehtyä. Neuvolassa kehottivat korviketta antamaan rintamaidon lisänä, mutta tyttöpä ei sitten millään sitä huoli. Pulloakin vierastaa, ei ole kuin kerran onnistunut syöttö ja se oli omaa pumpattua maitoa. Enää ei pumppaaminen tule kysymykseen, kun alkaa olla niin vähissä. Koko maidon väheneminen tuli mulle ihan puskista, kun neuvolassa painoa katsottiin ja huomattiin että sen nousu oli aivan olematon.

Nyt vajaan viikon aikana tilanne alkanut mennä vaan huonommaksi. Tyttö nukkuu vieressäni perhepedissä, kun ei saa unen päästä kiinni ilman rintaa. Illasta on tissit jo ihan tyhjänä eikä uutta maitoa synny. Tytön saa juuri ja juuri nukahtamaan mutta kun hetken päästä herää uudestaan tissille alkaakin läpi yön kestävä kitinä ja natina rinnalla kun maitoa ei tule eikä unikaan sitten. Kiinteät on jo aloitettu ja sekaan sotkettaessa korvike kyllä menee, mutta kovin paljon sitä maitoa ei pieniin ruokamääriin saa mukaan tungettua..

Millä olette saaneet lapsenne oppimaan korvikkeeseen, tai pulloon??

Alkaa viikkojen univelka ja stressi lapsen kasvusta tehdä jo tehtävänsä tässä äidissä, usko loppuu jos en saa asiaa ratkeamaan :(
 
Viimeksi muokattu:
Meillä kanssa vauvan paino notkahti 3-4 kk iässä ja neuvolassa suositeltiin korvikkeen aloitus. Eihän meilläkään vauva suostunut aluksi sitä vastiketta juomaan, mutta joka päivä annettiin korviketta ja pikku hiljaa alkoi menemään aina enemmän ja enemmän. Ei siis ihan hetkessä vauva tottunut vastikkeeseen ja juottaminen vaati sitkeyttä. Silloin meni korviketta vähän paremmin kun vauva oli kovin nälkäinen. 3-4 kk iässä kuulema vauvan paino saattaa notkahtaa muutenkin, mutta en sitten tiedä jos vauva vaikuttaa koko ajan nälkäiseltä.

Vauvasi vaikuttaa kovin saman "tyyliseltä" kuin mitä meilläkin eli heräili öisin tiuhaan tahtiin ja ei muuta kun tissiä vaan suuhun. Kyllä sekin vaihe onneksi sitten helpotti.
 
Jokohan olet loytanyt ratkaisun tahan asiaan..?

Mua kiinnostaa, etta kuinka paljon se kasvu on "romahtanut"?

Oletko yrittanyt antaa "unisyoton" eli antaisit pullosta kun vauva nukkuu? Tai kun illalla nukahtaa rinnalle, niin akkia vaihdat pulloon?
Ma jouduin tekemaan noin sillon, kun poitsu ei huolinut pullosta kunnolla ja tuolla keinolla otti aina hyvan maaran korviketta.
Siina on vaan se ongelma, etta kun vauva ei nukahda muuten kun rinnalle, niin han sitten vaatii sen rinnan aina kun heraa/havahtuu yolla paastakseen takaisin uneen. Eli vaikkei olisi nalkainenkaan, niin haluaa vain imea (ja tama taas vaikuttaa paivan ruokailuihin, kun paivalla ei ole sitten niin nalka jne...). Meilla imettiin rintaa taman syyn takia 1-2 tunnin valein viela 6kk:n iassa, kunnes "unikoulutettiin"...

Oletko yrittanyt lisata maidon maaraa? Jos energia riittaa, niin voisit esim pumppailla samaan aikaan toisesta rinnasta, kun vauva imee toista.

Mina myoskin paadyon jossain vaiheessa epatoivoissani kayttamaan imetysapulaitetta... Silla meni korvike hyvin ja reipasta vauhtia! ;) Mutta tuo ei sillon ole kovin hyva ratkaisu, jos haluat totuttaa pulloon... Ja ulkona ollessa tuo on vahan hankala, vaikka tiedan, etta jotkut aidit kayttavat sita silloinkin.

Tassa nyt joitakin ehdotuksia. Tuo unettomuus on kylla ihan kamalaa. Toivottavasti asiaan loytyy pian ratkaisu ja muista, etta et ole yksin taman asian kanssa!

Voimia. :hug:
 
4kk ikäiselle voi myös aloittaa kiinteät. niihin energiaksi öljyä ja vaikka lantrata korvikkeella. esim maissi on perunaa energipitoisempaa joten jos kasvua hakee nini turha ehkä tarjota perunaporkkanaa ja päärynää.. ja siltikin voi imettää jos vaan yhtään tuntuu että tulee, ihan kokonaan tuskin loppuu kuin seinään, muistat vaan syödä ja juoda hyvin kuitenkin itse. tuttipullojakin on erilaisia. erimuotoisia ja -mallisia tutteja, sellaisia mitä pitää imeä kuten rintaa, ja sellaisia mistä tulee suunnilleen imemättä. samoin on niitä tavallisia tuttipulloja ja sellasia missä on venttiilit pohjassa ja ei tule ilmaan vatsaan (mam pulloja, saa ihan normista s-marketista). ehkä jostain näistä on apu =) meillä oli tullut painoa 4-5kk välillä 100g+ joten aloitettiin 5kk kiinteät.
 

Yhteistyössä