Maalismasut 2009

Heips!

Me ollaan tytön kans pyöräilty useempaan otteeseen sellanen 10km lenkki. Tyttö nauttii pyörän kyydistä ihan hirmusesti ja juoksee pyörän luo kun huomaa et ollaan menossa. Kyyti on aika tasasta, jollei kovin ala takana heilunta ja touhuuminen. Meillä on neiti kova lykkäämään mun takapuolta pois satulasta pyöräilyn aikana. On vissiin niin iso, että näkyvyys peittyy :LOL: Outius, kyllä se pyöräily varmasti sultakin Annika takana sujuu ihan yhtä hyvin kuin ilmankin.

Onneks pian on jo kesä ja pukeminen helpottuu. Meillä nousee ihan hirmu huuto siitä kun joutuu pukemaan päälle. Neiti nauttii ulkoilusta, mutta pukeminen on myrkkyy...

Nyt on selkeesti alkanu tulla sanoja meilläkin; napa, äiti, ja hoitotädin nimee huutaa :D

Juoksemista yritin kymmenisen vuotta sit alottaa, mut mulla on polvet sellaisessa kunnossa et aina ei kävelykään onnistu. Niitä on tutkittu ja löydöksiäkin on, mut vielä 17v mulle sanottiin, et ei tehdä mitään kun vielä oot kasvavassa iässä. Mä tokasin, et joo leveyttä :kieh:
Pitäs varmaan hoidattaa nuo kintut, mut jos vaikka alkuun sais jonkun kilon pudotettua niin vois jo sekin helpottaa. Oon muuten jokusen kilon päässy laihtumaan töiden alettua, ei pääse koko ajan ramppaamaan kaapilla eikä kerkee kaffetauolla turhia istuksia kakkujen ääressä B) No eipä se mikään huono oo jos vaikka vielä sen 10kg sais pois, olis samoissa kun aloin neitii odottaan. Eikä näitäkään kyllä hyvällä tahdollakaan voi enää sanoa raskauskiloiksi :ashamed: :whistle:

Meillä syöminen on ollu pikkasen ajoittaista. Ja ilmeisesti antibiooteista vatsa ihan vetelällä. Ei kuuria tällä hetkellä, mut varmasti on ab:t tappanu kaikki hyvät bakteerit suolistosta. Kakkakin haisee ihan hirveeltä :snotty:

Outiukselle vielä onnea uudesta asunnosta ja tsemppiä muuttoon, se on kyllä ihan hirveetä :flower:
 
Hellou kaikille! Tääl viel kätönen paketissa ainakii maanantaihi asti ja senkii jälkee varmaa öisin. Imetys on nyt niin et Emppu saa imutella vasta yöunille käyvessä ja yöllä ja aamullakii viel enne ku noustaa ylös. Päivisin juo maitojuoma plussaa ja eile sit annoin valion rasvatonta laktoositonta maitojuomaa,niitä aattelin sekotella keskenään. Emppu on tosi tykästyny tupperin nokkamukiin ja oikeestaa siit onkii nyt maijon juonu. Koko aikanaha sille ei oo tutti kelvannu eikä tuttipullokaa. Nyt välillä on ollu tuttiluttero pullossa ni on juonu. Ne tuttipullot on kyl käteviä mihi saa vaihettuu nokkaosan,ja eikös nykyään kaikkii saa =) ihana ku voi käyttää semmosia pulloja mitkä on joskus ollu Minnillä ja sitä enne miun kummitytöllä joka on nyt 12v, muute ei voiskaa käyttää jos ei ois sitä nokka osaa,ku en sitä tutti osaa hirmusesti ennee Empulla käyttäs. Emppu nyt konttaa pitempiä matkoja ja vähä välii nousee seisomaan tukee vaste :D ja karhuasentoon! Kohta tuleeki tyssien serkkupojat ja Minnin kummi kyläilee :D tosi mukavaa!
Mukavaa päivää kaikille!
~Marsu ja siskit~
 
Moikat pitkästä aikaa!

En ole ehtinyt kirjoittamaan, kun on tapahtunut paljon kaikenlaista. Eli muutettiin pääkaupunkiseudulta Mikkeliin, ja menin töihin. Mies jäi Leon kanssa kotiin.

Leo on kävellyt nyt 2 viikkoa, ja hyvin sujuu! Kenkiin en laita jarrusukkia tai käännän sukat nurin päin, koska ne estävät jalan liukumisen kengässä ja nurin mennään.

Syömisen kanssa on vähän niin ja näin, meilläkin vaihtelee aika paljon miten ruokaa uppoaa. Makaronilaatikko on ihan ykkönen, lusikkaruuat ei tahdo oikein mennä. Tai sit se lusikka pitää olla omassa kädessä (mihin olen ihan kannustanutkin), mut joka toinen lusikka on sit suussa ja loput sitten jossain.....

Kolmas korvatulehdus oli justiinsa, nyt jos loppuisivat niin olis ihan kiva. 1 tai 2 tulehdusta vielä niin vien putkitukseen. Nuo 3 ovat kaikki olleet vuodenvaihteen jälkeen.

Töissä on outoa, kun voi juoda kahvit ja käydä vessassa rauhassa. Mut poikaa on ikävä aina kun se tulee mieleen, ja tekisi mieli soittaa kotiin.

Polkupyörän istuin olisi nyt "maalla" asuessa hyvä juttu, mut eka pitäis saada se pyörä!

T.Marais ja Leo 1v 1kk ja 1vko
 
Moikka!

Polkupyörään meillä on jo istuin olemassa, mutta likan kanssa en ole vielä kokeillut pyöräilyä. Pitäis mennä joku päivä. Sen sijaan keinuminen on nyt meillä IN! =) Tyttö kikattelee ja nauresekelee kovaan ääneen kun keinuun pääsee eikä millään lähtisi pois. Ihana katsella kun toinen niin nauttii. =)

Marais, teillehän on tapahtunut suuria elämämuutoksia. =) Ootteko jompi kumpi Mikkelitä kotoisn, vai miten sinne päädyitte? =)

Juokseminen olis kyllä kiva harrastus mutta mulla on aivan liian isot rinnat siihen touhun. :LOL: :D Sen sijaan vesijuoksemassa käyn kerran viikossa. Käyn uimassa 2 kertaa viikossa ja toinen kerta on vesijuoksua ja toinen kerta ihan tavllista uintia.

Nyt likka vaatii iltamaitoa, pitää mennä. Mukavat viikonloput!

marza =)
 
tervehdys pitkästä aikaa :wave:
en ol kerennyt paljoa koneella olemaan nyt kun ilmat ovat lämmenneet. ollaan lasten kanssa melkein aina pihalla kun vaan voidaan. syömässä käydään sisällä ja taas painutaan ulos.
ja mitä lämpimämpää tulee niin me melkein asutaan pihalla :D mie olen niiiiin kesä ihminen B)
paljon oli taas luettavaa.hirveesti oli muilla jo hampaita. meillä edelleen ne kahdeksan ja ei ainaskaan vielä näy poskihampaita tulevan.
outius kanniskelusta. meillä on nyt pidemmän aikaan ollut sellaista että vain minun syli kelpaa. en saa edes aamupuuroa laittaa ettei jere kilju jaloissa. jos johonkin aion lähteä niin se täytyy tehdä niin ettei jere näe. ja vaikka ei huomaakkaan mun lähtöä niin silti voi huutaa kotona siihen asti että palaan.
pyörän istuimesta minun pyörässä on tytön vanha istuin ja vielä kun vähän ilmat lämpenee niin täytyy koittaa mitä jere tykkää istua kyydissä.
anttuliisa täällä kanssa yksi kuka käy juoksemassa. viime keväänä kävin ensimmäisen kerran vaikka meinasin etten koskaan tule juoksemaan. noh siihenhän tuli himo. talvella tuli vähän vähemmän juostua kun oli niin kylmää ja liukasta mutta nyt yritän käydä joka toinen päivä. niin ja tuo miunkin lenkki on 5km.
tänne ei mitään ihmempää kuulu. jere on ollut jo jonkun aikaa terveenä onneks. jos nyt kesä mentäis näin.
sanoja ei vielä juuri tule. jotain jos haluaa kertoa niin kertoo murisemalla. äitiä yrittää sanoa mutta ei se selvästi tule.
 
heipat

kirjoitin eilen pitkät pätkät mutta lähtipä taas teksti jonnekkin hornantuuttiin..

josko nyt lyhyesti sen minkä muistan..

välikausihaalareista on tainnut olla puhetta..
Jennalla on reimatecin haalari. ostin käytettynä ja olin vähän varautunut että ei kosteutta enää pitäisi mutta pitääpä hyvinkin :) on tosi hyvä kuntoinen jne.. sitä vaan aina suhtautuu käytettyihin kamppeisiin pienellä varauksella. Vaikka ei sillä, paljon meillä kirppari vaatteita käytetään.

kuntoilusta: itse käyn päivittäin koiran kanssa lenkillä sekä kerran viikossa pilateksessa ja jumpassa.. nyt vain viimeisen kuukauden aikana on lenkit jääneet minimiin ja jumpat väliin näitten sairasteluiden takia :( Mutta jospa se tästä taas virkistyis.. tosin koira jäi vielä mummolaan kun tultiin muitten kyydillä kotiin niin ei mahtunut autoon. pikkusisko tuo sitten junassa/linja-autossa tullessaan :D
Ja niin kuin Anttuliisa sanoi niin se fiilis on aivan ihana kun on oikein kunnolla urheillut!!
Itse tein aikanaan todella fyysistä työtä ja nyt lasten kanssa kotona ollessa kaipaa välillä semmoista kunnon hikiliikuntaa :D

pyöräilystä: esikoisen kanssa tuli paljon pyöräiltyä ja Jennallekkin eilen kypärän ostin :) oli alessa viime vuoden malleja. Istuon siis löytyy ennestään.
Pojalle pitäisi vielä uusi kypärä hommata kun entinen on näköjään mennyt leikeissä rikki.
Pitäis alkaa omaa ( ja koiran :whistle: ) kuntoa kohottaa pyöräilemällä. Varmaan poikakin jaksais omalla pyörällään mukana olla pienillä lenkeillä. Tosin on aika holtiton välillä liikenteessä.. siis ei malta pysyä pyörätien reunassa vaan esim. joka rapakosta pitäis ajaa :whistle:
saas nähdä vaan että mitä meikäläisen häntäluu tykkää tuosta pyöräilystä.. Ärtyi synnytyksessä jostain syystä sen verran että viime kesänä jos paljon pyöräili niin muistutti olemassa olostaan :/ lääkäri sanoikin että voi olla ns. kroonista jatkossa...

Outius: Hienoa kun Annikalla alkanut nokkiksesta juonti sujumaan :)

Aplo: Onnea sinne kävelytaidosta!

Päksy: Voi että pikkuisen massua :/ Meneekö teillä maitohappobakteereja?

Marais: Jakusja noitten tulehdusten kanssa, :hug: kurjia ovat!

Marza: meillä kans tyttö tykkää kiikkua ihan hirveesti. Sisälläkin on semmoinen kattoon laitettava kiikku ja siinä tykkää naureskella =)

Jenna nosui tänään ekaa kertaa itse seisomaan lattialta!!! :D toki seisoo hetkiä ilman tukea niin että päästää tuesta irti, mutta vielä ei ole tosiaan lattialta itse noussut =) Oli itsekkin ihan hämillään että miten se näin ;)
Tukia vasten siirtyy näppärästi ja toisesta kädestä talutettaessa kävelee.

Jospa meillä viimein on sairatekut voitettu ( koputtaa puuta ja lujaa ) viiemin alkaa räkätauti helpottaa ( molemmilla lapsilla piti viikon kuumetta ). jennalla ei tähän mennessä ainakaan mitään tulehduksia ole ilmennyt, poika sai antibiottikuurin korvatulehdukseen.
En muista kirjoitinko aikaisemmin jo, mutta epäilivät sirtä rs-virusta, mitä oli tuolla mummolassa päin paljon liikkeellä. Siksi jennaakin käytiin kahteen kertaan tk:lla kuunteluttamassa ja tutkituttamassa kun oli niin tukkoinen jne...

tänään viiimein! palattiin kotiin ja uuniremppa on edelleen kesken :headwall: vasta tänään tuli viimeiset kivet ja aamulla lakaa kasaaminen. Oli vaan niin hirveä ikävä jo että oli pakko päästä kotiin. Tosin ei kyllä paria päivää kauemmin vois lasten kanssa tämmösessä järjestelyissä asua tai alkais hermo mennä.

nyt odottelemaan miestä töistä!

jotain varmaan unohtui mutta kunhan arki alkaa taas rullata niin varmaan tulen pyörimään täällä taas säännmöllisesti :LOL:
tosin kesäkuussa alkaa sitten parin kk:n työrupeama.

danjuska ja jenna
 
Onpas tosiaan hiljaista!

Danjuska, ihana kuva Jennasta :heart: Onnea sankarille.
Menee meillä maitohappobakteerit ja nyt perjantaina vaihdoin hyla-maitoon jos vaikka onkin jotain sen sorttista. No nyt on ollu vatsa hieman rauhallisempi, mutta katsotaan millaset kakat neti huomenna vääntää kun tänään ei oo kakannu ollenkaan :LOL:

Meillä on mies ens viikon talvilomalla ja viettää viikon neidin kanssa kahestaa. Isommat lähti lappiin hiiksimään mummun ja pappan kans ja mä oon tietty töissä.

Meillä on neiti nyt kekannu miten pääsee ruokapöydälle ja kaikkialle muuallekin kiipeemään ihan vaan jalkaa nostamalla :eek: Täällä kiivetään nyt sit ihan joka paikkaan. Paras paikka viettää aikaa on vaunut, ne kun ovat takkahuoneen nurkassa.

eipä täälläkään muuta... hyvää illan jatkoo ja uutta viikkoa :D
 
Heips kaikille! Perjantaina vaihtelin lakanat sänkyhin ja pesin pyykkiä,ihmeen hyvi lakanoitten vaihto onnistu tän käin kans vaikka kyl ensi aattelin et antaa olla.. Lauantaina lähettiin mummon ja papan luo yökylään,makkaraa paistettii ja saunottii pihasaunassa,hiekkaleluilla leikittii ja aurinko paisto nii et tuntu et sielt se kesä tulee! Su aamulla sit herätessä olinki toista mieltä,,ku maa oli lumessa ja lunta sato lissee.. Aamulla mies lähti työharjotteluun,tulee sit neljän jälkeen. Tarkotus ois alotella pikku hiljaa vaatehuoneen siivousta muitten hommien lisäx,siel valtaa kaaos..noo viel on tää käsi paketissa ni jos vaikka vähä alottelisin. Kassit kyl pitää purkaa ensi. Hyvvee viikon alkuu!!

~Marsu ja siskit~
 
Päivää!

Jokohan nyt ehtis, kauheasti ollut menoa ja meininkiä kotiutumisen jälkeen. Mimosa on ollut viikonlopun kipeänä, tais olla vauvarokko, tai näin ainakin diagnosoin Googlen ja vauvanhoito-oppaiden avulla. Öisin oli kuume välillä tosi korkea, mutta päivisin neiti oli ihan pirteä kun kuumetta ei juuri ollut. Eilisen jälkeen ei ole kuume noussut.

Pyöränistuin löytyis ja pyörä ja, mutta ne ei sovi yhteen |O Mulla on sellainen Jopo-tyylinen pyörä. Täytyy varmaan käydä kierrätyskeskuksesta ostamassa joku mummis jotta päästään fillaroimaan.

Syöminen on mennyt samoilla määrillä ja samalla kaavalla sekä samoilla ajoilla jo kuukausia. Nyt tietysti alettu siirtymään yhä enemmän tavalliseen kotiruokaan. Mimosa ei ole yhtään kiinnostunut syömään lusikalla, sormin napsii kyllä. Ja sellainen jännä juttu, että jos lusikalla annan vaikka perunanpalasen, niin Mimosa yökkää sen pois, mutta jos syötän haarukalla niin on OK. Olisko tuo ehdollistanut lusikan siihen, että sillä tulee helpostinieltävää ja sileää ruokaa?

Marsulle paranemisia, Outiukselle onnea uuteen kotiin ja AnttuLiisalle tervetuloa takaisin! :wave:

Kävelyä ja askelia tulee joka päivä yhä enemmän. Huomaamattaan neiti sipsuttaa kymmenenkin askelta, mutta heti kun hoksaa että jukrat, enhän mä pidä mistään kiinni, niin tömpsähtää äkkiä pyllylleen. Hiljaa hyvä tulee :) Kiipeilyä ollaan meilläkin alettu harrastamaan, ihan vielä ei pääse olkkarin sohvalle mutta se on enää päivistä kiinni.

Uusin taito on muuten vesi/limpparipullon avaaminen ja sulkeminen, siis sellaisten tavallisten kierrekorkkisten. Voi jukrat kun neidistä oli kuumassa hauskaa kipata vedet päälleen :LOL:

Aploko se kyseli miten matka muksun kanssa meni? Hienosti meni! :) Kymmenen tunnin lennot vähän pelottivat, mutta Mimosa ei ollut moksiskaan. Me lennettiin Comfort-luokassa jossa on enemmän jalkatilaa ja se oli kyllä tosi hyvä juttu, mieskin sai jalat suoriksi. Mimosa nukkui melkein koko menomatkan ja suurimman osan kotimatkastakin.

Sitten kun päästiin perille, niin kyllähän se kuumuun pläjähtää päin naamaa kun pääsee ulos, varsinkin kun tottui jo niihin pakkasiin. Mutta seuraavana päivänä ei tuntunutkaan enää niin kuumalta, ja parin viikon päästä öisin tuntui jopa vähän viileältä (ja mittari ei siis laskenut alle +25°C) :D Kunnon kuomurattaat on ihan ehdottomat, meidän Britaxin Toddlerit tuli vaan tuusan nuuskana takaisin koneestä kun päästiin Helsinki-Vantaalle |O No, palvelivat kuitenkin koko reissun. Kuumimpaan aikaan, siinä 10-15 vältin pitämästä Mimosaa auringossa mutta muuten annoin kulkea eikä neiti palanut tai oikeastaan edes ruskettunut lainkaan. Ostin jo Suomesta vauvojen aurinkorasvaa mukaan, apteekista suojakerroin 50 ja hinta oli joku tosi hävytön, melkein 40e. Mutta oli hintansa väärtiä tavaraa kyllä. Se oli sellaista jota voi laittaa yli 6kk ikäisille.

Vaippa- ja vauvanruokavalikoima oli ihan surkea, ruokaa oli kahta eri laatua ja hintaa 2e/purkki, vaipat oli kans Suomen hintoja kalliimpia. Me tilattiin sitten ravintolasta vauvalle sopivaa ruokaa ja joka paikassa sellaista saatiinkin, ihania keittoja ja riisisörsseleitä sekä hedelmälautasia. Mutta alle vuoden ikäiselle täytyy kyllä melkein raahata kaikki mukaan kotoa. UHT-maitoa myytiin 2,5dl tetroissa ja niitä juotin Mimosalle. Vettäkin juotin, mutta mehut eivät kelvanneet. Hedelmiä syötiin kaikki niin että tuli varmaan joku vitamiiniyliannostus :LOL:

Nyt neiti heräs päikyiltä, gotta go!

upupa ja Mimosa melkein 14kk
 
Heips!

Pyöränistuin: On anopin luona säilytyksessä ollut ja pitäisi saada aikaiseksi hakea se. Olisi tosi kiva päästä jo ajelemaan pyörällä. Tosin pyöräkin tarvitsisi huoltoa talven jälkeen.

Syöminen: Tyttö syö valtavasti ja kokoajan pitää olla antamassa sapuskaa. Vielä mennään ilman sokeria ja mausteita. Kaikki kiisselit on suurta herkkua sekä jäiset marjat kuten hillat, viili on kanssa ihan herkkua. Lisäksi aamuin illoin syödään puuro eri marjojen kera sekä soseita pari kertaa päivässä. Tosin on jo muutakin ollut tarjolla ja ihan hyvin mennyt, kuten makaronilaatikkoa ja kaalilaatikko. Banaania kun antaa käteen, niin se on hyvä. Samoin tomaatit, kurkut ja muut vihannekset sekä raejuusto. Nyt on kiva kun voi monipuolisemmin syödä.

Käveleminen: Taaperretaan ympäriinsä innolla ja konttaaminen on täysin jäänyt. Sekä kiikutaan ja myös tiputaan joka paikasta.

Isojen lasten kanssa käytiin elokuvissa katsomassa Liisa ihmemaassa ja oli meistä tosi hyvä. 3D elokuvan oli meidän ensimmäinen mutta ei viimeinen:) Oli ihan huippu.

Ostin jo valmiiksi 12" tunturin pikku pyörän vaikkei taida vielä ihan tarvita sellaista:) Mutta oli niin söpö ja löytyi kirpparilta edullisesti. Mutta jos ei tänä kesänä niin ensi kesänä sitten.

Joku törppö ajoi auton perään, onneksi vauhti oli niin hiljainen ettei kellekkään käynyt kuinkaan. Mutta tytön puolesta säikähdin, kun ei sitä tuollaisessa tilanteessa tiedä mitä voi tulla. Mutta peltiä saa uutta vaikka nyt sitten auto seisookin kaksi päivää huollossa.

Hulluilta päiviltä tuli tehtyä ihania löytöjä, melekein joka päivä piti käydä ostoksilla.

Lotta ja pikku-neiti 1v
 
Heipsun keipsun! Emppu heräs seiskan jälkeen tänään, ja on iha hupsu ku käy hyppimään ku mikäkii kenguru!! :D isoja loikkia ja sit pitää kiini napata ettei tipaha sängystä,ja sit miun pääle pittää koittaa kiivetä!
Sain ruoka purkkien kansille uutta käyttöö :D tekasenkii ketsuppipullosta mäyräkoiran, jota voi vetää vaix perässä :) jaloix ne purkin kannet :D
Tänää päästäänkii käymään kirjastossa ja kaupassa ku Minnin kummi tylee kyläilee,ni käyttää meitä samalla =) Miun käsi on välil vielkii lastassa,välil otan "tuulettumaan".
Pyörä on ja istuinkii,mut en tiiä mihi Minnin sit laittasin jos lähtisin ajelee Empun kans..ai et ois kiva semmone mikä laitetaa pyörän perää ja siin mahtuu istuu kax.. :)
Eile Emppu teki ekat kakit pottaan!! Harmi vaa et se oli kova..johtuu varsi maijosta,ni nyt pitääki sit sekottaa rasvatonta maitoo ja laktoositonta rasvatonta maitojuomaa keskenään..jos vähä tasottas.
Nyt rasvailee toi kätönen ku se on iha kuiva ja hilseilee ku on nii pitkää joutunu lastassa olemaan.
Hyvät päivän jatkot kaikille!
~Marsu ja siskit~
 
iltoja

kunhan tulin vaan lueskelemaan :)

Varsin touhukas pv meillä takana.
Ensinnäkin Jenna nukkui viime yön 20.30-4.45 heräämättä :D ja sitten kun laitoin vielä takas nukkumaan, nukkui ensin tunnin ja sitten vielä kun peittelin niin seuraavan kerran havahduin 7.30 että mitä kello on :eek: jennakin alkoi sitten juuri heräillä =)

kymmeneksi mentiin kävellen perhekerhoon ja yhdeltä tultiin kotiin.. siinä ruokaa laiteltiin poitsun kanssa.. jenna nukkui päikkärit. Ruuan jälkeen pakolliset asiat hoitamaan ja sitten koko perheen voimin ulos. Ihana ilma ollutkin =)

Käytiin yhdessä pyörälenkillä ja Jenna nauttii kyydissä olosta B) poika jaksoi ihan hyvin polkea ja kävivät isänsä kanssa sitten vielä metsässä kävelemässä. Me tultiin jennan kanssa välipalalle edeltä.
Ei tarttenut lapsia nukkumaan houkutella ;) Omiakin jalkoja särkee.

Lotta: Onneksi ei tullut ihmis-vahinkoja tuossa törmäyksessä!
Kyllähän se pyörä odottaa käyttäjäänsä. meillä ostettiin keväällä -07 pojalle 12" pyörä ja nyt alkaa käydä sen verran pieneksi että on vähän huono polkea.. ei vaan ole vara tällä hetkellä laittaa 100e pyörään :/ pitänee katsella jos käytetty jostain löytyis.
jää Jenskulle isoveljen pyörä sitten ensi kevättä odottamaan.

hetkeksi huokasemaan ja sitten nukkumaan.
 
Heippa pitkästä aikaa!

Vuosineuvolassa mitat olivat 11,230kg / 78,2cm.

Pottaa kokeillaan satunnaisesti.

Vaatteet koossa 92cm, bodeja käytetään.

Sisällä kävellään sujuvasti ja juostaan, ulkona vielä aikas haparoiden.

Ulkoillaan päivittäin, mutta ei välttämättä kahta kertaa.

Syöminen sujuu viisi kertaa päivässä, kunhan annan sormiruokaa näprättäväksi, niin suu aukeaa lusikalle siinä samassa. Vähän olen antanut kokeilla syödä itse lusikalla, mutta en paljoa, kun menee niin sottailuksi. Isoja paloja ei mene vielä alas.

Tissiä otetaan vielä 1-2 kertaa päivässä.

Mä en anna tavallista maitoa vielä, kun aikaisemmin kokeillessa tuntui, että masuvaivat oli kovat. 1-3 vuotiaiden muksumaidostakin tuli itkuinen yö. Sitä juodaan nyt välillä päivällä ja tuttelia pääasiassa.

Sanoja ei ole... :)

Tuttipullosta juodaan päiväunille ja yöunille mentäessä ja välillä muulloinkin. Vähän koitetaan hörppiä ruoan päälle mukista, mutta ei sitä niin kauheasti mene. Pillillä juominen on hoksattu. Reissussa juodaan pillivelliä.

Tuttia syödään ahkerasti. En tiiä, koska meillä olisi sen aika jäädä pois. Ei ainakaan vielä.

Soraya ja poju 1v 1kk 18pv
 
Moikka!

Kiipeilyä täälläkin harrastetaan oikein urakalla. Likka on koko ajan kiipeämässä ties mihin, uusimpana villityksenä nousee seisomaan sohvan käsinojien päälle ja nauresekelee siellä. Samoin isoveljen tripp trappiin kiipeää itse istumaan.

Sanoja tulee nyt jonkin verran enemmän. Isoveljen nimen osaa sanoa, ja äittää hokee koko ajan. Isiä sen sijaan ei vielä tule, miehen kovasta opetuksesta huolimatta. :LOL:

Me jätettiin pottailu muutama viikko sitten hetkeks aikaa, pitäis vissiin kohta kokeilla uudestaan. Tyttö ei vaan tehnyt pottaan mitään, vaikka kuinka kauan istui. Ja heti kun nosti pois potalta ja laittoi vaipan, tuli kakka heti sinne. :D

Ulkona tyttö jo kävelee koko ajan itse, ei edes suostu istuun vaunuissa. :D Eilenkin oltiin puistossa ja siellä tyttö muka menee isompien perässä samalla lailla. =) :LOL:

marza
 
Moicca!
Eile Emppu otti jo puol askelta tukee pitki! :D kyl se siitä! Ja silleen käsistä taluttamalla tepsuttaa kovasti :D
Nyt ku annoin rasvatonta maitoo vähäse ni taisin liikaa antaa ku sit taas tuli tosi löysänä kakki..
Eile oli oikee mukava aamupäivä =) käytii lenkillä Minnin kummin ja tyssien serkkupoikien kans,ja sit käytii niitten pihalla leikki ja kaffet juomassa. Sieltä kotio syömää, imuroimaa, pyykkiä pesemään ja saunomaan.
Minni ossaa jo tosi hienosti käyvvä veskissä iha ite :) pyyhkimiset ja käsien pesut onnistuu :D
Zoe-F Kiitti kysymästä :) viel jonkii verra nahistaa ja yöllä pitää lastaa pitää ja heti laitan jos enempi jomottaa.
Mukavaa torstaita kaikille!

~Marsu ja siskit~
 
heips

kylläpäs täällä on hiljaista.. tulkaahan kirjottelemaan :wave:

Eipä itselläkään mitään ihmeellistä..

Jenna valtavan ylpeä uudesta taidostaan ja itselleen välillä taputtelee :)

Keittiönpenkille kiipeää näppärästi ja siitä pöydälle. Itsesuojeluvaistona toimii äiti ;)
Myös tuonne vierashuoneen sohvalle on oppinut kiipeämään ja ei mene kauan kuin pääsee olkkarinkin sohville.. Portaisiin menee heti jos ovi jää raolleen. saa olla koko ajan varmistamassa että ovi pon kiinni myös pojan jäljiltä.

Pyöräilyyn typy on niin tykästynyt että ulkona kimuaa pyörää vasten ja siinä kitisee että pitäis kyytiin päästä :D

Mulla saattaa olla huokminen pv vapaata aina sunnuntaihin asti :eek: :D
Mies lähtee käymään porukoillaan ja ottaa luultavasti molemmat lapset mukaan. Yleenäs on päivänselvää ollut että jenna on minun luona, mutta vitsinä sanoin että ota jennakin.. mummo varmaan tykkäis. On nyt sitten oikeesti ottamassa ja minä kadun koko ideaa :whistle: Miten ihmeessä pärjään yli vuorokauden ilman tyttöä???!
Toki luotan 100 varmasti että pärjäävät. Meillä mies niin vahvasti arjessa ja lasten hoidossa mukana että en epäile hetkeäkään, mutta en ole jennasta ollut erossa yhtään yötä tähän mennessä.. vaikka toisaalta tulee tarpeeseenkin.

Vielä nyt jätin vähän vetosolmuun että jos kovin huono yö on niin jää sitten minun luo kotia.
tekee nimittäin poskihammasta. 4kpl on edessä ja eilen huomasin hirveän patin ylhäällä ikenessä ja hammas sieltä puskee :eek: lisäksi iho taas kutissut enemmän :/ alkuviikosta nukkui jo kaksi yötä niin hyvin. kaksi edellistä ei oikein mitenkään |O

mutta nyt miehen ja siskon seuraan.
 
Iltaa!

Mulla on ollut niin hulinaa viime aikoina, ettei oo ehtiny kun hätäsesti lukasta teiän juttuja. Nyt onneks loppu koulu tältä keväältä, voi rauhassa keskittyä työjuttuihin

Syömisestä olitte puhuneet. Meillä on vakiintunut seuraavanlainen ruokamenekki:
aamu 1.5 dl hiutaleita kaurapuuro+purkki hedelmäsosetta
lounas 2-3 tunnin päästä ennen päiväunia iso purkki ruokaa
päikkäreiden jälkeen banaani tai purkillinen maustamatonta jugurttia
päivälliseks iso purkki ruokaa
illalla 2dl hiutaleita kaurapuuro+purkki hedelmäsosetta
Välillä päivään mahtuu myös enemmän esim välipaloja. Ja näillä ruuilla poika on just ja just niillä rajoilla ettei aleta tarkkailemaan että saako tarpeeksi ruokaa :whistle:

Ulkoilu on meillä vielä satunnaista, toki joka päivä pyritään lähtemään ulos, mutta toisina päivinä voidaan käydä kolmekin kertaa + päikkärit, ja toisina päivinä vain päikkärit.

Pyörään saatiin asennettua viime viikonloppuna istuin ja voi elämä, kuinka kivaa se on meidän pienen miehen mielestä, samaa ilmiötä on meilläki kun danjuskalla, että pyörän viereen mennään äkisemään aina ku ulos mennään :D Samoin meillä myös usein poika taputtaa itselleen ku onnistuu jossain :heart:

Kiipeily on kanssa aikamoista, koko ajan on ylöspäin pyrkimässä. Kerran onnistunu jo tulemaan pää edellä alas sohvapöydältä siten, että sain kopin vasta kun pää ehti jo kolahtaa lattiaan. Mutta ei puhettakaan et tää olis jotenki hiljentäny tahtia.

Nokkamukit on meillä ahkerassa käytössä, tuttipullosta juodaan enää iltamaito, ja joskus reissun päällä vettä. Me ollaan myös opeteltu lasista juomaan, sillai kätevä et esim. eilen ku oltiin kiertelemäs kauppoja ja käytiin kahvilas syömäs, niin otin meille molemmille vesilasit, eikä tarvinnu kysellä et olisko nokkamukia.

AnttuLiisa kyseli juoksemisesta, mä yritän kovasti tsempata, että saisin kunnolla uudelleen aloitettua. Ennen raskautta tuli juostua 3-5 krt viikossa, mut nyt se on satunnaisempaa. Mä pyrin siihen, et ku nyt kelit paranee ja hiekat harjataan pois, niin lähdetään pojan kans yhdes liikkeelle, eipä tarvi juosta niin pitkään ku lykkää 11 kiloa siinä edessä rattaissa :D Mut se on kyllä niin upea se fiilis ku saa lenkin juostua

Sanoja tulee joitain, äiti, tyttö, kirja, hiiri, kissa, kakka, vettä yms. sekä pärinä-ääni, joka tarkoittaa kaikkea mikä liikkuu pyörillä polkupyörästä traktoriin

Mä oottelen et koska pojalle puhkee vesirokko. Hänen serkkunsa sairastu pari viikkoa sitte ja tottakai pojat oli sillon samassa osoitteessa. Mites teillä muilla, joko on kutinatauti iskeny?

Mä varasin nyt sitte hoitopaikan kesäkuun alusta yksityiseen päiväkotiin, maanantaina olis tarkoitus mennä kattomaan paikan päälle. Aikasemmin olis saattanu päästä perhepäivähoitoon, mutta sit olis tarvinnu kesän aikana vaihtaa paikkaa eli just ku olis tottunut yhteen, olis tarvinnu mennä toiseen paikkaan, ja sit ku siihen olis tottunu, oliski jo tarvinnu palata siihen ekaan. Onneks mun työkuviot nyt näyttää siltä, et toi kesäkuun alku on ihan jees.

Nyt on muuten ihan mahtavaa aikaa ku seuraa lasta, joka oppii melkein koko ajan jotain uutta, sanoja ja taitoja =) mut samalla temperamenttisuuski kehittyy vastavuoroisesti

nyt kutsuu uni, millaisia unia teillä muuten nukutaan, mihin aikaan mennään yöunille, joko nukutaan läpi yön, mihin aikaan normaalisti heräätte? Meillä monasti poika menee nukkumaan jo seiskalta, nukahtaa tosi usein jo itsekseen, välillä vaatii tutin takas laittoa illan aikana, mutta usein nukkuu yön yli kertaakaan heräämättä ja sit hän herää 7-8.30.

työhaastattelun uuvuttama agda
 
Agda, unista. Meillä ei ole vieläkään kunnon rytmiä. Mä olen vähän laiska pitämään kiinni mistään ajoista. :ashamed: Yleensä kyllä mennään nukkumaan iltayhdeksän molemmin puolin. Tosin eilen kello oli yli 22:00, kun poju nukahti. Mutta se oli ennustettavissakin, koska herättiinkin vasta 10:00. Viideltä aamulla olin ottanut viereeni ja siinä sitten nukuttiin noinkin pitkään. Yleensä herääminen tapahtuu kasin aikoihin. Tänään herättiin puol kasi ja nyt poju on ensimmäisillä päikkäreillä. Päikkäritkin on vähän miten sattuu. Joskus kahdet, joskus yhdet. Joskus tunnin mittaiset, joskus kolmen tunnin... Poju nukkuu omassa sängyssään yleensä aamuviiteen asti. Sitten herää istumaan. Siinä vaiheessa otan joko viereeni tai annan tutin ja jatkaa omassa sängyssään, pojun fiiliksen mukaan. :) Ja ei muuten nukahda illalla itsekseen. Annetaan pullomaito ja nukutetaan kainaloon. Siitä siirretään sitten omaan sänkyyn. Samoin päikkäreillä. Ja jos mies on vuorotöiltään kotona, hän nukuttaa päikkäreille ja nukkuvat yhdessä kainalokkain. Se on niinkuin heidän miesten yhteinen juttu. :)
 
Heippa!

Eipä nukuta meilläkään vielä kokonaisia öitä. |O Tyttö nukahtaa yleensä klo 21-21.30. Herää kerran yöllä ja lähes aina klo 02.00. Silloin annan 200 ml maitoa ja siihen tyttö nukahtaa uudestaan ja nukkuu heräämättä loppu yön. Aamulla tyttö herää 07-08.30 aikaan. Päikkäreille laitan yleensä 11 aikaan ja tyttö nukkuu 3-4 h! :D Illalla saattaa nukkua vielä pikku torkut jos autolla liikutaan. Ja kuten Sorayallakin, meilläkään tyttö ei nukahda omaan sänkyyn vaan syliin ja siitä sitten kannetaan meidän sänkyyn. Meillä siis perhepeti käytössä, mutta kunhan päästään muuttaan omaan taloon, molemmat lapset saavat omat huoneet ja saavat nukkua niissä. =)

Agda, mun mielestä tää 1-vuotiaan elämän seuraaminen on kans erittäin antoisaa kun lapsi oppii joka päivä jotain uutta ja on koko ajan enemmän vuorovaikutuksessa. Mutta toisaalta se on myös rankkaa siinä mielessä että siinä iässä lapsi oppii enemmän liikkumaan, laittaa kaiken suuhunsa ja koko ajan pitää olla vauruillaan että mitä se nyt keksii. :D Pari vuotias ymmärtää jo ihan erilailla mitä saa tehdä ja mitä ei saa.

marza
 
moikat

Onpas ollut ihana pv! =)
Aamulla meinasi hermo olla kireällä, mutta päivä vaan parani iltaa kohti :D

Mies joutui lähtemään aikaisemmin töihin joten vein pojan kerhoon. Sen aikana kerkesin imuroida, keittää makkarakeiton valmiiksi ja sitten hirveellä tohinalla ulos haravoimaan kun sää oli niin upea B) Vielä olisi n. puolet pihasta haravoimatta.

Jenna heräsi juuri sopivasti kun lähdettiin velipoika kerhosta hakemaan. Syötiin ja vähän leikittiin ja uudestaan pihalle. Oltiin reilu 1,5h ja jensku konttaili koko ajan. Oli myös tarkoitus että käytetään koira lenkillä ja poitsu ajaa pyörällä, mutta kun jenna näki pyöräilykypärän niin pisti semmoisen tingan että lähdettiin sitten koko sakki pyöräillen. ja Jenna tykkäs =)

Pyritään käymään pariin otteeseen ulkona joka pv. Vähintään kerran.

Zoe: kiitii kysymästä, oli vapaata ja sain levättyä :)
Siskon kanssa käytiin kiinalaisessa syömässä, lenkkeiltiin, luettiin, saunottiin, tuijotettiin telkkua ym. rentouttavaa. Oli ihanaa ja nukuin yöuniakin miltei 8h :D

Agda:
meillä ei ole vielä vesirokkoa ollut. Itse asiassa poika (4v) ei ole myöskään sairastanut eikä mies :eek:
Kyselit myös nukkumisesta.. Meillä lapset käy nukkumaan n.klo 20.30. viimeistään unessa ovat 21.
Yöt meillä on ollut toooosi risaisia tuon ihon takia, mutta nyt viikon sisään on joitakin öitä ( mm. viime yön ) nukkunut tuonne 5.45 asti =) Hankala vaan enää saada sitten nukkumaan takas kun on mukamas jo virkku. mutta jos herätään niin ei jaksa olla kauan hereillä. Tänään sain sitten 6.30 takas uneen ja nukkui 7.30 asti. Hyvin jaksoi puoleen päivään jolloin meni päikkäreille. Nukkui 2,5h.
Täällä mennään pääsääntöisesti nyt yksillä päikyillä. Tosin jos yö on kamalan huono tai ollaan autolla liikenteessä niin nukkuu kahdet.

edelleenkään ei ole se poskihammas tullut läpi ja huomasin myös että alas on tulossa 3. hammas.. niitähän alkoi urakalla tulla =)

Huomenna poli aika tytöllä, ke hammasneuvola ja to neuvola.. menoa riittää.

meilläkään ei oikein tarkkoja vappu suunnitelmia ole. Minun vanhemmat kovasti toivoo että mentäis sinne mutta miehellä iltavuoro. Varmaan mennään jos saa pekkasen. Äiti lupasi myös vahtia lapsia jos halutaan lähetä jonnekkin mutta ei ainakaan pe lähdetä. Lupasin kyllä miehelle että voisin toimia kuskina jos huvittaa lähteä ajelemaan.. mulle se työ vastaiduudessa lankeaakin ;)

pyykit pitäis hakea pihalta ja lasten kurahousut ym. roudata sisälle.. olleet kuivumassa ulkona vähän aikaa.

danjuska ja jenna
 
outius: no kyllä siltä ainakin tällä hetkellä näyttää... Mutta on ihan alussa vasta ja oireita ei pahemmin ole että saattaa käydä niin kuin ennen Jennaa :/
Mut sen nyt näkee sitten ultrassa.

Tylsä krli täällä :$ iltapäivästä lähdetään kavereille leikkimään niin kivasti aika kuluu.

jennan poli käynnillä ei juuri uutta.
Yöllä nukkui 20.30-6.30 :D siis ikinä ole noin hyvin nukkunut tähän mennessä. voi kun alkaiskin kunnon unia nukkumaan niin saatais siirrettyä veljen kans samaan huoneeseen. Tosin tälle päivää on hampaat vaivaltanut että saas nähdä miten jatko menee.
 
Hellurei! Emppu kävelee jonkii verra tukia pitkin!, perjantaina 23 päivä se alotti! Joka paikkaan noustaan seisomaan :) eilen Emppu konttas olkkarin pöyvän alle sille tasolle,ja meenas pää eeltä olla tulossa sieltä alas!
Lauantaina vaiheltiin sohvia olkkarin ja lastenhuoneen välillä. Sunnuntaina käytiin grillailee grillikatoksella makkaraa ja maissia, :heart: ihana oli ku koko perhe touhuttii jotai yhessä.
Eilen oli aivan ihana päivä,kävin tyssien kans kaupassa,kirjastossa ja leikkikentällä =) ja sit rannalla käytiin eväitä syömässä,tosin tuuli niin kovasti et syötiin eväät autossa,mut kuiteski =) , oikeen kivaa vsihteluu siihe et vaa kotona napottaa.
Vappuna mennään koko perhe :heart: (ihanaa,ku ensi oli miehellä suunnitelmissa mennä metsään kaataa ja sahaa saunapuita..) miun porukoille,ja myö tyssit tullaan sit maanantaina varmaankii kotio,mies on ainakii yhen yön. Jollasauna ois tarkotus lämmittee :D Toivottavasti säätiedotus ei pie paikkaasa,ku se o lupaillu vettä..ois ollu kiva ulkona leikkii ja pelailla vaix mölkkyy..
Yölää ei tullu oikee yhtää nukuttuu |O tiiä oikee mikä se Emppuu valvotti ja kitisytti.. tisusta lupsuutti aivan koko ajan..
Nyt aamupalaa,heipsan!
Mukavaa päivän jatkoo kaikille! :flower:

~ Marsu ja siskit ~
 
Moi pitkästä aikaa taas!

Ekaksi Onnittelut ja jarrusukkia Danjuskalle ja pikkuiselle! :flower:

Monenmoisesta ootte keskustelleet, katsotaan, mitä muistan kommentoida...
Pyöräilyä on alettu harrastaa meilläkin. Se on kivaa, kun päästään vähän paremmin liikkumaan. Sonja viihtyy nykyisin kohtuu huonosti pitkiä matkoja rattaissa, niin oltaisiin miehen työpäivinä aikasta jumissa kotona, jos ei pyörällä päästäisi. Ja mehän päästään=) Kypärä oli ensin kamala juttu, mutta kun pyöräiltiin mummolaan ja mummu sitä vähän kehui, niin ei ole senkään takia tarvinnut itkeä enää.
Nokkiksesta tyttö oppi itse juomaan 16.4. Muistan päivän niin tarkasti, koska oli omat 29-v. synttärit silloin. Kävelemään meillä lähdettiin 1v ja 1 vkon ikäisenä. Muutoinkin on tuntunut, että kaikissa asioissa on kehitystä tapahtunut kamalasti ja tyttö on jo NIIIIN iso :heart: Sanoja ei kyllä vielä tule kovin selvästi. Joskus, jos jotain kamalasti haluaa, niin tulee sellaista nanna-nanna-anna -tyylistä ja kato sanalla ihmettelee monesti kaikkea. Lisäksi osaa sanoa oman n. 3 kk ikäisen serkkunsa nimen: Ohto. Ja kaikki vauvat onkin nykyään "ohtoja"... :D
Vesirokkorokotteen voisin kyllä ottaa, inhoan niin kovasti sitä, kun neiti sairastaa!

Joo, mutta nyt loppui itkuhälyyttimestä patteri, niin sitä vaihtamaan ja kai se on alettava taas tiskihommiinkin...

Kirjoittelen lisää taas (toivottavasti) pian! Kaunista kevättä!
 
Moikka!

Danjuska, onnittelut ja toivotaan että pikkuinen pysyis kyydissä. =)
Mulla alkaa pian raskaus oleen puolessa välissä ja tuntuu aika hurjalta että aika on mennyt niin nopeesti. En oikein vieläkään tajua että meillä on taas syksyllä vauva. :heart: :p

Vesirokkorokotta en ole miettinyt, mutta kaipa sen voisi tytölle ottaa kun esikoisellekin otettiin. Tosin silloin esikoinen oli mukana rokotetutkimuksessa, joten rokotus oli ilmainen. Tietääkö kukaan mitä vesirokkorokote maksaa itse ostettuna?

Zoe, oon kyllä vähän kade kun teillä nukutaan noin myöhään. :D Meillä lapset herää nykyään viimestään kasilta, joten hyvästit olen joutunut sanomaa myöhäisille heräämisille. :D Ja mä olen aina ollut illan virkku ja aamun torkku, joten mulle tekee joka aamu yhtä tiukkaa herätä niin aikaisin. :LOL:

Vappuilma näyttäis olevan aika sateinen. :eek: Ei kauheesti innosta lähteä piknikille tai mihinkään ulos. Huomenna olis tarkoitus mennä kavereille grillaileen ja saunoon, mutta taitaa se grillaaminenkin jäädä jos vettä sataa. :(

marza
 

Yhteistyössä