Maaliskuun Mussukat <3 *heinäkuu*

Meillä on kerrottu ihan vaan lähimmälle perheelle molemmin puolin, heidän kanssaain voi sitten sen surunkin jakaa jos huonosti käy... muita ihmisiä en edes niin hirveesti ole miettinyt, kaikki sitten aikanaan kun on luottavaisempi mieli. Työnantajalle tosin pitää tietty jossain vaiheessa kertoo mut eihän sekään välttämättä käsittääkseni ole tarpeellista kuin ihan vasta joku muutama kuukausi ennen äippälomaa?

Ällovuotoasioita : valkovuoto on lisääntynyt ihan älyttömästi, oon ihan ihmeissäni että mitä tää on, jotenkin oottaa pienessä pelossa koko ajan et seuraavana tulee sit verta mut ei kai tähän sama kaava päde kuin menkkoihin, kuitenkaan, toivottavasti?! Jostain kyllä muistaakseni luin että on ihan normaalia, mut on vaan vähän hämmentävää kun koko ajan on "märkä" olo.

Mies elää täällä jossain ihme pilvessä kaikkea tulevaa suunnitellen, rakentaa meille päässään taloa ja ostelee farmarivolvoa, vaikka nyt ei tästäkään raskaudesta ole vielä (lähellekään) selvitty, niin alkoi eilen kärttämään jo toista heti perään, on sitä mieltä että samalla vaivalla ne kaksi ihan pientä menee mitä mä vähän epäilen, näinköhän menee? Mikä teidän mielestä on hyvä ikäero? Täällähän on paljon sellasia joilla on jo useempikin kuin kaksi lasta eli kokemusta löytyy ainakin paremmin kuin tolta miun kaksllahkeiselta joka ei ole varmaan koskaan edes vielä elämässään pidellyt vauvaa sylissään :D

Kivaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

Eve ja bebe 6+0 (?)
 
Pecanpie, sähköposti tuli perille.
En vielä kuitenkaan liittyny ku tuota ruskeeta tuhruvuotoa nyt tulee ja pelkään pahoin että kesken on menossa. Tein eilen raskaustestinkin nii ei se ollu tummunu siitä ollenkaan. Ihan selkeet viivat kyl tullu mut testiviiva vähä haaleempi ku kontrolli ja viikko sitte oli digissä 2-3 mikä täsmää. Maanantaina soitan kyl viimestää et veritestiä vähintäänkin täytyy ottaa.
 
Viimeksi muokattu:
Mulle saa jatkossa myös laittaa pyyntöjä päästä FB-ryhmään.
Eli ykstyisviestinä oma sähköpostiosoite ja laitan kutsua tulemaan! Pyyntöjä ottaa siis nyt vastaan Pecanpie ja minä.
Ryhmä on salainen, joten kukaan muu ei näe mitä jäsenet kirjottelee tai että edes on ryhmässä mukana.


Kertomisesta. Meillä mun äiti ja miehen vanhemmat tietää raskaudesta ja tämän lisäksi on käynyt ilmi muutamalle miehen kaverille ja kaksi mun hyvää ystävää tietää. Lisäksi kerroin jo töissä viime viikolla. Jos käy hassusti, niin tämä porukka on sellainen, ettei muta tunnu pahalta puhua keskenmenosta heidän kanssaan. Miehen kaverit jotka tietää on sellaisia, joita harvemmin näen, joten heidän nähden ei asiaa tulisi sitten edes puituakaan.. VU:n jälkeen kerrotaan vielä meidän sisaruksille ja muulle perhepiirille sitä mukaan, kun ollaan puheissa jne. Loput saa tietää sitten "omalla painollaan" todennäköisesti. Töihinhän ei tosiaan tarvitse kertoa lähdöstä kuin muistaakseni 2 kk ennen äitiysloman alkua (tosin varmaan voi olla eritavalla eri työehdoissa?). Eiköhän jokaisella paljastu kuitenkin kummusta aikaisemmin :)

Lapsilukumäärästä ja eroista. Meillähän on siis esikoinen nyt tulossa, mutta toiveissa on ettei lapsiluku jää yhteen. Ollaan ajateltu niin, että katsellaan vähän millainen tapaus me saadaan ja annetaan lupa toisen tulla sen mukaan. Jos raskautuminen on samanlainen prosessi, kuin tätä maaliskuun mussukkaa tehdessä, ei tarvitse paria kiertoa kauempaa odotella. Tosin imetykset ym., varmasti osaltaan vaikuttaa raskaaksi tulemiseen uudelleen, jos vaikka hetipian uudelle antaisi luvan tulla.. Ainakin toiveena on siis täysimetys mahdollisimman pitkään.. Eli tilanteen mukaan mennä, jos on vähän hankalampi lapsi tai ollaan tosi väsyneitä, ei aleta kovin nopeasti tekemään toista, jos taas kaikki menee mukavasti ja virtaa riittää, niin annetaan aika nopeastikkin lupa toiselle tulla. Sen jälkeen sitten ihmetellään, yritetäänkö vielä kolmosta :)

Olikohan jotian muuta mihin piti vielä kommentoida.. Muut taisi olla jo sellasia mihin olen aiemmin jo jotain laittanut.. Ultran hinnat jne.. Saisi kyllä äkkiä kulua aika, että sinne ultraan jo pääsisi. Muuten olisi jo käynyt tällä viikolla, ehkä ensi viikollam mutta oma gynis on lomalla, joten menee elokuun alkuun!
 
Täällä taas vaihteeksi.Tähän mennessä ei ole ollut juurikaan huonoa oloa, mut tänä aamuna tuli voimattomuus ja öklö olotila.Kuumuuskaan ei oloa paremmaksi tee. 7+3 nyt menossa. Pystyn syömään monia ruokia,mutta sitten on niitä,jotka etoo jo hajunkin perusteella. Makeita ei juurikaan tee mieli.Enemmän salaatteja ja vihanneksia ja jäätelö just ja just menee...mites muilla?
 
Meilläkin isäntä halusi raskausaikana monta lasta peräjälkeen, mutta mieli muuttui kun esikoinen syntyi. Ja on ollu kaikinpuolin helppo lapsi alusta asti. Mietittiin että tehdäänkö edes toista, mutta kaksi on varmaan ihan hyvä luku :)
 
Voi ei Kuusama ja Hispu :'( :hug:
 
Täällä ollaan oltu mökillä ja kännykkään ei ole juuri tullut koskettua.. :)

Onnea uusille ja isot pahoittelut ja tsempit huonoja uutisia saaneille!!

Jos tää HELLE ei kohta lopu niin lähtee järki.. Kotiin kun tultiin tänään niin sisällä 28 ja olo edelleen ihan kamala ja tää lämpö vaan tekee 10 kertaa pahemmaksi olon.. Kaikki etoo, mitään ei haluaisi syödä, maha kokoajan ihan kuralla (sorry!) ja energiaa kun lapamadolla.. Milläköhän eväillä tästä selviää maanantaina loman jäljiltä töihin?!

Oli muuten tullu jo synnäriltä postissa seulonta ultra-ajat :) 20.8 olis eka ja rakenneultra 15.10. Hurjan konkreettiselta tuntuu jo kun lähettävät postia, ja vasta viime maanantaina oli eka neuvola! :)

Neuvolassa muuten taas löyty syy tähän huomaamiseen, oli verenpaine 90/56 eli ei ihme jos meinaa pyörryttää välillä.. Sama vika esikoisesta, ei noussut juurikaan loppuraskaudestakaan, eli lakupussi laukussa saa kulkea taas..

Tsemppiä kaikille oloihin, pakko tän on loppua taas! Esikoisesta oli jo siinä rv14 jo ihan ok olo..
 
Voi ei Hispu ja Happyfeet!

Eveneve voi että sun mies on hellyyttävä :heart: ihanasti kirjoitettu!
Miehet voi yllättää suuntaan taikka toiseen, omalle omaehtoiselle jässikälle oli aika kriisi, kuinka paljon vauva rajoitti elämää ja kuinka suuri elämänmuutos olikaan omien menemisien ja touhujen karsiutumisen suhteen. Mies todella kärsi oman vapauden menettämisestä. Mimmi oli vielä sattui olemaan ERITTÄIN itkuinen ja tyytymätön, vaikkakin hurmaava vauva ensimmäiset 8 kk. Todellakin oli paljon päiviä, jolloin koko päivä meni neitiä "lohduttaessa" pystyasennossa sylissä kantaen, laulaen ja keikuttaen. Kerran mietittiin, että tällaistako muilla on joka päivä, kun Mimmi oli tyytyväisenä lattialla lelujaan tutkien melkein 15 minuttia.
Etukäteen oltiin suunniteltu, että min 2 lasta ja 2 vuotta ikäeroa, jos siltä tuntuu. Mimmin itkujen loputtua 8 kk iässä minuun iskikin jo heti vauvakuume. Voin sanoa, että olin positiivisesti yllättynyt, kun mieskin oli samantien sitä mieltä, että aloitetaan vaan tekemään toista. Enpä olisi ikinä uskonut alkuajan raskauden ja kriiseilyn jälkeen, ettei yhtään tarvinnut suostutella...:)

ON: pe-la tuli taas vuotoa, mutta nyt ei enää onneksi tule.

Voimia pahoinvoinnista kärsiville!

Alppis + papu 7+5
 
Heips!

Täällä olisi uusi tulokas listalle.

LA 1.3. / 37-v/1. lapsi/EKKS

4 vuoden lapsettomuushoitojen jälkeen ensimmäinen oikea raskaus :) (takana 1 kohdun ulkoinen, 1 tuulimuna, 1 kemiallinen raskaus + kaksi tuoresiirtoa, jotka eivät tuottaneet tuloksia lainkaan). Nyt siis rv 10 alkamassa ja 14.7. tehdyssä varhaisultrassa rv 7+1 viimein saimme nähtäväksemme 1 cm pituisen pienokaisemme, jonka sydän sykki hyvin varmasti.

Plussasin torstaina ennen juhannusta ja vajaa viikko sen jälkeen alkoi nipistelyt ja vihlonnat alavatsalla ja ovat siitä jatkuneet enemmän ja vähemmän säännöllisesti tähän asti. Kuvottava olo ollut päivittäisenä seurana nyt n. 2 viikon ajan ja nukkua voisin 24/7. Töissä käyminen yhtä tuskaa. Oman historiani vuoksi töissä kerron raskaudestani vasta kun rv 13 ohitettu ja rakenneultra takana.

Huomenna olisi ensimmäinen neuvolakäynti. Jännittää ihan hirmuisesti :)

Tsemppiä kaikille!
 
Voe että, onnistuin kadottamaan raapustamani romaanin :/

Mutta pähkinänkuoressa tahdoin onnitella Taccista! Ihana kuulla näistä taistelu- ja selviytymistarinoita, kaikkea hyvää odotukseesi! Ja sitten jälleen pahoitteluja epäonnen kohdanneille. Elämä on välistä niin kamalan epäoikeudenmukaista.

Itsellä on varhaisultra torstaina. Omatkin taustat sen verran kipeitä tämän kaiken suhteen, niin jospa se selventäisi tätä kaikkea. Toisaalta tuikkivat repäisykivut ja etova olo " helpottavat " hieman" mielenmyllerrystä. Ja tissit! Mullon taas semmoset :D Tosin tää jäätävä turvotus tympii eikä sitä ainakaan helpota jatkuva nälkä. . Mutta näillä mennään, tätähän sitä on odotettu ja toivottu, joten bring it on!
 
  • Tykkää
Reactions: Taccis
Taccis voi vitsi mikä tarina, onnea tuhannesti! :)

Ja pahoittelut ja tsempit täältä pois pudonneille... :hug:

Toivottavasti kaikki eivät karkaa Facebookiin? ;) Itse ajattelin pysyä täällä, vaikka ei tässä mitään salattavaa olekaan niin mulle Facebook on lähinnä perheen ja ystävien paikka niin täällä sitten enemmän haetaan ehkä sitä vertaistukea.. Mutta toivotaan että saadaan tännekin kiva keskustelu aikaiseksi! :)

Mulla alko tänään työt 4 viikon loman jälkeen ja ensimmäisestä aamusta herätyskellon kanssa selvitty ;) Olo on nyt ehkä parempi kuin viime viikolla, mikä tietysti heti epäilyttää taas toisaalta :/ Nyt mennään voileipäkeksien ja jääveden voimalla täällä työpäydän ääressä. Oli muuten ihanaa kun toimistolla on ilmastointi! Ai että :)

Nyt olis np ultraan enää reilu 3 viikkoa, kyllä tää vauhdilla menee kun noista ensimmäisistä matelevista viikoista selvisi ja alkaa taas työ/päiväkotiarki, kohtahan on jo joulu tätä vauhtia! :xmas:

Ihanaa päivää kaikille! (Ja onpas kiva kun pääsee koneelta näpyttelemään, eikä tarvii puhelinta tihrustaa!)
Vappuvaavi ja tulokas 7+5 (8+5 menkoista)
 
  • Tykkää
Reactions: Taccis
Tervetuloa uudetkin mukaan, kiva saada tälle puolelle tosiaankin porukkaa :D
Varasin neuvolan, se menikin vielä yllättävän pitkälle,vasta 18.8! Vielä tuntuu aika matelevan mutta josko se tosiaan lomien loputtua vauhdittuisi!
Eilen oli huonovointisin päivä!!! Makasin koko päivän enkä oikein pystynyt syömään, oksetti mutta sen lisäksi huimas kovasti.
Tänään tuntuis paremmalta, ainakin näin alkuun :p
Viikkoja nyt menkoista pyöreet 6+0
 
Hei :wave:

Mahtuisko tänne vielä joukkoon yksi lisää jolla ei kaikenlisäksi oo varmaa tietoa millä viikoilla mennään joten la ei ole tiedossa :D Viikko sitten sunnuntaina sain testiin haamun joka lähtikin nopeasti vahvistumaan ja perjantaina digitestiin sain raskaana 2-3 eli raskaana ainakin olen.

Oloja ei juurikaan oo, mikä on hyvä koska esikoisesta kärsin hirveästä pahoinvoinnista 24/7 heti plussattua viikolle 14 asti, hyh... Soittelin neuvolaan viime viikolla ja sain varhaisultraan ajan joka on 5.8 joten jos mut nyt hyväksytään tähän porukkaan mukaan niin voisin sen jälkeen tulla päivittelemään mitkä viikot menos :) !
 
Hei taas ja tervetuloa minunkin puolestani uusille ryhmäläisille!! :)

Voi teitä, jotka olette jo ultraankin menossa! Täällä vielä pari viikkoa, että pääsee alkuraskauden vu:aan.. Tai noh, on se jo ensi viikon perjantaina, 8.8... Mutta aika matelee, joten tuntuu ikuisuudelta!

Olot ok. Ei kummempia. Ei pahoinvointia, mutta aivan jäätävä turvotus! Jos mahan päästää "valloilleen", niin näyttää siltä kuin olisin jo yli puolen välin raskaana. :D :D Ylimääräistä toki on, mutta tää turvotus ei oo kivaa! Odotan jo sitä oikeaa vauvamahaa! <3 oi että. Olen katsonut nyt nuo alkuraskauden vauvamasukuvat läpi ja ai että miten ihania massuja jokaisella!! :D Kaipaan jo sitä, että iso maha on vauvamaha, eikä pelkkää läskiä... !

Terv. Maicy ja napero, 5+3...
 
  • Tykkää
Reactions: Taccis

Yhteistyössä