"Maailman parhaat julkiset palvelut on rakennettu oikeistolaisen politiikan helmillä"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
– Toimivan kunnan yhtälö on oikeastaan yksinkertainen: kun kunnassa ihmisillä on hyvän elämän eväitä, sen sydän sykkii ja talous on hyvässä kunnossa, syntyy työtä ja työpaikkoja. Siitä taasen kertyy hyvinvointia, jolla voidaan ylläpitää palveluja, pitää huolta turvallisuudesta, viihtyvyydestä, ympäristöstä ja harrastusmahdollisuuksista.
Kaikki tämä on totta. Ja ristiriita avointen rajojen maahanmuuttopolitiikan kanssa on valtava. Kokoomuksen maahanmuuttolinja tarkoittaa sitä, että ihmisillä ei ole hyvän elämän eväitä. Ei synny työtä eikä työpaikkoja. Ei ole turvallisuutta eikä viihtyvyyttä.
 
vierailija
Vasemmisto, sdp ja työväenliike loivat Suomen hyvinvointivaltion:

Vasemmistoenemmistö 1958 ja työläisten joukkovoima synnyttivät sosiaaliturvan

"Suomalaisen yhteiskunnan suunnasta käytiin kiihkeä taistelu 1950-luvulla. Oikeisto lähti vastahyökkäykseen työväenliikkeen sodanjälkeisiä saavutuksia vastaan, mutta koki takaiskun vuoden 1958 vaaleissa. Eduskunnan ensimmäinen vasemmistoenemmistö tuotti uuden hegemonian, jonka tuloksena syntyi hyvinvointivaltio.

Suomalaisen yhteiskunnan ratkaiseva käänne kohti hyvinvointivaltiota alkoi vuoden 1956 yleislakon jälkeen. Siitä käynnistyi kiihkeä kahden vuoden jakso, jona oikeisto kävi vastahyökkäykseen työväenliikkeen sodanjälkeisiä saavutuksia vastaan. Kärjistyneen vastakkainasettelun synnyttämä eduskunnan ensimmäinen vasemmistoenemmistö vuonna 1958 taittoi niskat porvarien politiikalta.

Nyt itsestään selviltä tuntuvat uudistukset, kuten työttömyysvakuutus, viisipäiväinen työviikko ja työeläkejärjestelmä pantiin silloin alulle.

Mutta ilman kansalaisten joukkoliikettä se ei olisi onnistunut. Kerta toisensa jälkeen työläiset osoittivat joukkovoimaansa kaupunkien kaduilla ja eduskuntatalon edustalla, ja muuttivat näin historian kulun.

1950-luvun kamppailujen taustana oli työläisten elintason nousu sodan jälkeen. Palkkoja ja ostovoimaa kasvattivat niin lakot kuin hallitusten toimetkin. Velaksi ei silti eletty, päinvastoin. Suomen julkinen talous oli ylijäämäinen koko ajanjakson 1948-1990 ja valtion velka aleni 1950-luvulla."


Kokoomushan on leikannut julkisen terveydenhuollon resursseja koko ajan kuten myös koulutuksen jne.
Kokoomus halusi Orpon johdolla yksityistää bisnes-SOTE:lla Suomen terveys- ja sosiaalipalvelut Sipilän porvarihallituksessa terveysjäteille. Onneksi SDP:n Krista Kiuru kaatoi tämän bisnes-SOTE:n 2019 keväällä valiokuntaväännöllään ja siinä samassa koko Sipilän porvarihallituksen. Tämän takia Kiuru on ollut Orpon, Vapaavuoren ja Kepun hampaissa tälläkin hallituskaudella.
 
vierailija
Kokoomus olisi saanut päättää niin tässä maassa ei olisi julkisia palveluita sen paremmin kouluja kuin lääkäripalveluitakaan kuin niille joilla on varaa maksaa. Kokoomus ajaa ainoastaan multimiljonäärien ja suuryritysten etuja. Ei edes pienyritysten vaikka sitä hokenut mitä kokoomuksen touhuja seurannut yli 30 vuotta.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
vierailija

No nyt kokoomus sohaisi kusiaispesään.
Kun julkinen puoli ja kansan sosiaaliturva luotiin istui Kokoomus Urkin jäähyllä-87 asti. Presidentti Urho Kaleva Kekkonenhan sanoi itse että Kokoomus on pidettävä pysyvästi oppositiossa, ettei se tuhoa maatamme.

Maassa oli vain kaksi porvaripuoluetta Kokoomus ja RKP.
Kyllä sen rakensi isonikäpolven verovaroilla SDP, vasurit, Multa-Kepu, SMP, kommunistit yhdessä SAK kanssa.

Julkisenpuolen ja sosiaaliturvan alasajoon kyllä osallistui Kokoomus Ahon hallituksesta lähtien.
Samoin eläkkeiden heikentämiseen ja eläkeiän pidentämiseen .

Milloin yrittäjät hoitivat julkisen puolen palveluita kunnissa?
Kyllä ne hoidettiin kaikki verovaroilla kunnan työntekijöillä ja kunnan viroilla.
Kuntalaisten verovaroilla ne palvelut nytkin ostetaan Pörriäisiltä ja Esper-Careilta.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
vierailija
Orpon kokoomus kilpailee ja kipuilee pian kepun kanssa alle kymmenen prosentin puolueiden kärkipaikasta.
Eriarvoisuuden, tuloerojen ja ihmisriiston luokkayhteiskunnan dinosaurus on mennytt maailmaa, siitä kertoo jo entisten suurten puolueiden kannatus nuorison puoluekannutusgallupeissa kokoomus 11% ja keskusta 6%.
 
vierailija
Kokoomus yksityistäisi loputkin. Eli amerikan malliin vähävaraiset jäisivät vaille kunnon hoitoa. Ja verovarat menisivät suuryrityksille. Sitä on kokoomus. Pelkkää tuhoa.
 
vierailija
Orpon helmillä rakennettuna terveydenhuolto olisi täysin ulkomaisten jättien hallussa ja hoitoa saisi vain rahalla! Miten EK:n juoksupoikana vuosia toiminut onkin nyt yrittäjän tai edes työläisen puolella? Orpo yleensä ollut mukana sosiaalipuolen ja koulutuksen alasajossa, luuleeko kansan unohtaneen?
 
vierailija
Kokoomus vastusti aikoinaan kaikkia julkisen palvelun uudistamisia. Peruskoulu tasapäisti kokoomuksen mukaan oppilaita kun kaikki pääsivät ilmaiseksi opiskelemmaan, halvat terveyskeskukset olivat ajamassa Suomen perikatoon kun kaikki köyhät menee heti lääkäriin.
 
vierailija
Hahah, näin taas Orpo sumuttaa nuorempia äänestäjiä jotka eivät tunne historiaa. Kok. on aina yrittänyt ajaa ns. hyvinvointivaltiota alas, USA:n malliin. Rikkaille enemmän ja vähempiosaisten vähäiset palvelut toimisivat näiden keräyksillä ja lahjoituksilla, niin että valtio tukisi mahdollisimman vähän terveyspalveluja, sosiaalipuolta ja koulutusta.
 
vierailija
Kokoomus edustaa puheista päätellen suuren pääoman yrittäjiä. Sdp, keskusta ja ps taas puheista päätellen pienyrittäjien puolella. Kokoomus never ever työväen puolella teoista päätellen ollut. Kekkonen oli viisas pitäessään kokoomuksen oppositiossa ja hyvin näyttää toimivan tänäkin vuonna. Jos kaikki nukkuvat myös äänestäisi niin porvareiden ääni saalis voisi jopa huomattavasti laskea, koska porvarit innokkaimpia äänestäjiä ja Sdp n kannatus nousisi. Nukkuvat on suurin porvaripuolue, joiden äänillä kokoomus ja rkp pääsevät hallitukseen.
 
vierailija
Osa Kokoomuksen politiikkaa on tänä päivänä myös suoranainen valehtelu.

Suomen poliittisen historian suurin valhe on Kokoomuksen ja Orpon lupaus mukamas 120 000 uudesta työpaikasta joka todellisuudessa on aivan sitä samaa mitä Kokoomus ja työnantajat ovat valtaosaltaan aina halunneet eli palkansaajien ja Suomen pienituloisten etujen ja palkkojen alentamista.
 
vierailija
Petteri elää kyllä ihan omissa maailmoissaan...esimerkkinä vaikka maakunnat. Vielä kaksi vuotta sitten hän ajoi lujasti uutta hallintoa, maakuntia maakuntavaaleineen ja maskuntaveroineen.
 
vierailija
Kokoomusta ei päästetty"yleisten syiden" takia vuosikymmeniin hallitukseen. Hyvinvointivaltion rakentaminen vauhdittui aina vuoteen 1987 asti jolloin Suomessa alkoi 'hallitun rakennemuutoksen' aikakausi jolloin kokoomus pääsi vihdoin hallitukseen. Johannes Virolainen kysyi aikoinaan, mitä kokoomus aikoo vaalivoitollaan tehdä. Tätä kysymystä ei voisi enään esittää sillä kokoomuksella on ollut jo 32 vuotta käytännössä kaikki vallan narut kädessään. Sillä on nykyisin hallussaan ulkopolitiikka, talouspolitiikka ja kuntapolitiikka. Kokoomuslaiset johtavat maan suurimpia kaupunkeja. Kokoomuksen ystävät johtavat maan suuryrityksiä ja Elinkeinoelämän keskusjärjestöä. Valtamedia on laidasta laitaan, jos nyt ei suorastaan kokoomuksen ystävä, niin ei myöskään vihamies. Kokoomuksella on presidentin paikka ja vahva kannatus. Tänä aikana valtion velka on kasvanut alle 8 miljardista yli 105 miljardiin euroon Kokoomus jaksaa aina vain vaatia ainaisia leikkauksia palkkoihin ja sosiaaliturvaan.
 
vierailija
Jaahas, kokoomus on taas pienen ihmisen asialla. Kyllä se on niin, että jos kokoomus saisi päättää, ei julkisia palveluja olisi lainkaan ja palkat "sovittaisiin" paikallisesti.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
vierailija
Nyt Orpo vitsin heitti, kyllä kokoomus on tehnyt kaikkensa että menneinä vuosikymmeninä aloitettiin Suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan alasajo, leikkaamista toisensa perään.
 
vierailija
vierailija
Osa Kokoomuksen politiikkaa on tänä päivänä myös suoranainen valehtelu.

Suomen poliittisen historian suurin valhe on Kokoomuksen ja Orpon lupaus mukamas 120 000 uudesta työpaikasta joka todellisuudessa on aivan sitä samaa mitä Kokoomus ja työnantajat ovat valtaosaltaan aina halunneet eli palkansaajien ja Suomen pienituloisten etujen ja palkkojen alentamista.
2019 Sdp lupasi 100000 uutta työopaikkaa. Siinä kävi just päinvastoin.
 

Yhteistyössä