OMENA-ANSA
pohja: 4dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
puoleen pohjataikinaan lisätään 1tlk (150g) vanilijajogurttia ja 1
muna
päälle: 0,5l omenakuutioita
2tlk rahkaa
2tl vanilliinisokeria
1dl sokeria
3 munaa
pinnalle: 1/2 pohjataikinan muruseosta
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva
margariini.
Jaa seos 2 osaan ja sekoita toiseen puoleen taikinasta jogurtti ja
muna. Kaada se puoli taikinasta johon jogurtti on lisätty ,
piirakkavuokaa (halk.vähintaan 30cm ja korkeus 4cm)(irtopohjavuoka on
hyvä). Lisää kuutioitu omena ja rahkaseos. Ripottele pinnalle loput
taikinasta. Kypsennä 200C uunin alatasolla noin 40min(kokemuksesta 30-
35min riittää , palaa helposti) Tarjoa jäähtyneenä.
pohja: 4dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
puoleen pohjataikinaan lisätään 1tlk (150g) vanilijajogurttia ja 1
muna
päälle: 0,5l omenakuutioita
2tlk rahkaa
2tl vanilliinisokeria
1dl sokeria
3 munaa
pinnalle: 1/2 pohjataikinan muruseosta
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva
margariini.
Jaa seos 2 osaan ja sekoita toiseen puoleen taikinasta jogurtti ja
muna. Kaada se puoli taikinasta johon jogurtti on lisätty ,
piirakkavuokaa (halk.vähintaan 30cm ja korkeus 4cm)(irtopohjavuoka on
hyvä). Lisää kuutioitu omena ja rahkaseos. Ripottele pinnalle loput
taikinasta. Kypsennä 200C uunin alatasolla noin 40min(kokemuksesta 30-
35min riittää , palaa helposti) Tarjoa jäähtyneenä.