Luumu-piparijuustokakku----Vaihtelua joululeivonnaisiin

Luumu-piparijuustokakku

Pohja

100 g piparkakkuja murennettuna
100 g hasselpähkinärouhetta
75 g voisulaa
Sekoitetaan massaksi ja painellaan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle --> jääkaappiin.

Täyte

200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
1 prk luumuhilloa
2-3 rkl portviiniä
Sekoitetaan ja lisätään joukkoon
400 g ranskankermaa vatkataan kuohkeaksi ja maustetaan
1 dl tomusokerilla ja 1 tl kardemummalla
Lisätään seokseen 1 rkl sitruunamehua

4 liivatelehteä viideksi minuutiksi kylmään veteen, puristetaan kuivaksi ja liotetaan 2 rkl:een kuumaa portviiniä. Annetaan jäähtyä hetki ja kaadetaan täyteseokseen. Kaadetaan täyte piparipohjan päälle ja kakku jääkaappiin hyytymään 4 tunniksi.

Kiille:

4 liivatelehteä liotetaan 5 minuuttia kylmässä vedessä
Kuumennetaan 0,5 dl sokeroitua karpalomehua kattilassa
ja liotetaan puristetut liivatteet mehutilkkaan.
Yhdistetään liivatemehuun vielä 2,5 dl karpalomehua ja annetaan jäähtyä hetki. Kaadetaan varovasti täysin hyytyneen täytteen päälle --> Kakku vielä pariksi tunniksi jääkaappiin.
 

Yhteistyössä