Luovutettu munasoluhoito, vol. 2

Voi kamalaa Sela, todella järkyttävää! Olen todella pahoillani puolestanne, tuollaista ei pitäisi tapahtua koskaan!! Onneksi teillä oli voimia tapahtuneen jälkeen viedä asia eteenpäin ja hoitovirhe tunnustettiin. Varmasti tuollaisesta ei pääse kuitenkaan henkisesti yli koskaan.

me ollaan oltu jonossa syyskuusta asti eli ei kauheen kauaa. Pistin jarrun Tapaninpäivänä ja nyt vaan odottelen muun lääkityksen alkamista...
 
Tulin tänne piiiiiitkästä aikaa lukemaan pari viimeistä sivua, ja huomasin että Tarton Kliinik Elitestä on ollut keskustelua.

Itse raskauduin ekasta hoidosta siellä -08, ja -09 toukokuussa saimme terveen pojan, 3778 cm ja 51 cm. Tämä poika on nyt reipas 3 v. 7 kk ikäinen viikari.:heart:

Mielestäni Andrei oli kerrassaan omituinen persoona. Kaikki tapahtui tosi nopeasti ja liukuhihnamaisesti. Monet hyvät naurut olemme saaneet "vauvansiemenhuoneesta" jossa oli musta nojatuoli jossa oli kroonikkovaippa, ja telkusta tuli pornoa jossa hoitajat "hoitelivat" potilaan. :LOL: (toivottavasti ketään ei sairas huumorini loukkaa)

En lukenut tätä ketjua niin paljon että olisin huomannut että Andrei olisi kellekään sanonut samoin kuin meille ja ainakin yhdelle muulle suomalaisnaiselle joka kirjoitteli täällä kanssani samaan aikaan, ja raskautui myös hyvin lopputuloksin. Nimittäin en tiedä onko IVF:ssä tyypillistä että alkio kiinnittyy hieman normaalia myöhempää, mutta minulle hän jo ensimmäisen hcg:n testauskerran jälkeen (pp12) kirjoitti että kannattaa parin päivän päästä lopettaa lääkkeet, kun hcg oli vain 17, hedelmöitystä ei ole tapahtunut. En uskonut häntä vaan odotin vielä 4 päivää, ja kappas, pp 16 hcg olikin jo 415, ja siitä muutaman päivän päästä jo tuhattolkulla!!!!! Ja tällä toisella naisella oli samanlainen kokemus. Että kehotan ettette usko, jos Andrei kehottaa lopettamaan lääkitystä ennen kuin olette 100% varmoja ettei hedelmöitystä ole tapahtunut!!! Jos hcg on ekassa mittauksessa vaikka 10, silti nainen voi olla raskaana!! Itse ravauksin mittauksissa tk:ssa monta kertaa, ja kotitestejäkin kului ihan kiitettävä määrä.

Kun sitten tuli plussa, ilmoitimme vaan siitä lyhyesti Andreille. Koska meillä on loma-asunto puolen tunnin ajomatkan päässä Tartosta, päätimme seuraavana kesänä yllättää Andrein. Poika oli silloin 8 vk ikäinen. Menimme vaan klinikalle ja kysyimme Andreita, odotimme kun hänen potilaansa lähti, sitten hän tuli luoksemme. Annoimme hänelle kukkia ja kiitimme, ja otimme kuvia vauvasta Andrein sylissä. =) Andrei oli selvästi liikuttunut ja otettu, ja käynnistä jäi kerrassaan lämmin fiilis, vaikkei se kestänytkään kuin 10 min. Voi olla että käydessänne Andrein vastaanottohuoneessa näette tuon samaisen valokuvan sillä seinällä jolla on kuvia vauvoista joiden alullesaamisessa hän on auttanut. Siinä on leveästi hymyilevä Andrei sylissään oranssipaitainen vauvanpullukka. =)

Ai niin, vielä yksi juttu on ihan pakko kertoa. En tiedä missä muodossa te olette saaneet Elitestä estrogeenin, mutta minä sain sen ampulleissa, joista tökötti piti päivittäin monta viikkoa pistää syvälle omaan persaukseen. Suomessahan estrogeeni on alapäähän laitettavina tabletteina. Suomessa kävin terveydenhoitajalla kysymässä neuvoa pistämiseen. Th ihmetteli kovasti neuloja joita olin saanut Elitestä- sen paksuisia kuulemma Suomessa käytetään hevosille!!!:LOL: Kun sain ohuemmat neulat, ei hirvittänyt läheskään yhtä paljon. Pistäminenkin alkoi sujua suht helposti. Oli se kuitenkin niin inhottavaa, että päätin jonkin ajan kuluttua hakea Suomesta ne normaalimmat estrogeenit, alakautta laitettavat. Vaikeaakin se oli pistää itseään kankkuun.

Että sellaisia kokemuksia. Ai niin, olen vaihtanut nimimerkkiäni, olen tuossa ketjun ekalla sivulla listassa näkyvä "Suzyanne".

Vauvarikasta Uutta Vuotta teille kaikille!!! :heart:

SuzieQ. & Vili, 3 v. 7 kk
 
Viimeksi muokattu:
selalle halaus :hug:ja voimia elää tuon kauhean surun kanssa.
susieq olipa mukava lukea tarinaasi ja kyllähän Tartossa moni on raskautunut ja vauvan saanut, mitä olen tätä palstaa seurannut, niin ei vain meille käynyt :( Näin oli tarkoitettu ja ei varmaan ollut mitenkään klinikasta kiinni, joitain asioita olisi kuitenkin voinut tehdä toisinkin ( mutta en nyt arvostele, tapahtunut mikä tapahtunut... ) Mirkkuuudelle onnea uuteen siirtoon :)
Itse tässä valmistelen tulevaa koitosta varten, vielä pitää ottaa muutamat kokeet, mun kokeet on jo osa yli vuoden vanhoja...ehkä päästäis maalis-huhtikuulla siirtoon ja samalla espanjaan lomalle:) toivotaan näin
 
sela olin ihan tyrmistyksissäni lukiessani hoitovirheestänne. Voiko tällaista sattua Suomessa?

SuzieQ kiitos ratkiriemukkaasta kertomuksestasi. Minuun ainakin huumorisi iskee:LOL: Nauroin täällä niin kovaa, että muut alkoivat jo kummastellamikä tietokoneella niin naurattaa. Olen saanut näitä Tarton juttuja lukiessani jotakuinkin omiuisen kuvan tästä Andreista ja klinikasta. Voi olla, että kun olemme siellä tositoimissa voi olla vaikeaa olla pitää pokkaa. Muutenkin naurattaa tuollainen tahaton komiikka.

ON: Taisin selvitä säikähdyksellä, Lactalit auttoivat alapään vaivaan.

Miten olette muuten menneet Tartoon ja missä yöpyneet? Voitteko suositella jotain paikkaa?
 
Viimeksi muokattu:
pikkukintsulle : me ollaan menty Tarttoon ekalla kerralla lentäen, mainostavat halpoja lentoja, mutta kun alat tilaan ja näpyttelet laukut jne. hinta on ihan kiitettävä ja sitten ei ole autoa siellä käytössä; tosin taxi lentokentältä keskustaan on halpa ja bussit kulkee keskustassa jne.
Kaksi seuraavaa kertaa oltiin omalla autolla ja oli kyllä mukavaa, kun pääsi liikkumaan vapaasti. Ajomatka Tallinnasta Tarttoon kesti n. 2 h ja tie on suht hyvä. Liikennettä on paljon, mutta helppo siellä on ajaa. Eli edellisenä päivänä ollaan jo menty, ei uskalla jättää samalle päivälle, jos vaikka laiva on myöhässä jne..
Me ollaan yövytty kax kertaa Veeriku Villassa, mikä on ns. kotimajoitus ihan lähellä Klinik Eliteä (n.400m) ja oli kyllä mukava. Oltais oltu vikana kertanakin siellä, mutta ei ollut tilaa. Siellä meillä on ollut kahden hengen huone + wc/kylppäri, ihan siisti, mutta ei luksusta. Aamupala ollaan otettu ja se tehdään juuri vieraita varten silloin kun haluaa ja on ollut hyvä. Muutoin ollaan syöty muualla. Suosittelen, hinta on erittäin halpa, en nyt tarkkaan muista, mutta oisko ollut 40e/yö. Yx yö oltiin ekalla kerralla myös hotelli Palacessa keskustassa, heidän presidentti sviitissään (160e/yö) ja aamiainen oli huono ja tupakka haisi koko hotellissa. Huone oli hieno saunoineen päivineen, mutta en tuota hotellia suosittele.
Klinik Elite on asiallinen ja siisti paikka, hoitajat mukavia ja Andrei asiallinen, mutta nopea. Ei juuri ylimääräisiä jutella, kysymykset valmiiksi, jotta ehtii kysyä ja ehdottomasti kaikki lappuset valmiiksi täytettynä (tulee viimeisessä infossa) mukaan; kerran meiltä puuttui joku lappu ja vähän ärähteli, että missä on. Antoi uuden ja täytettiin jne...
Uskon, että sinulle menee ihan hyvin siellä :) Hyvää matkaa ! Milloin sinulla siirto ?
PS. Tartossa lähellä Eliteä upea kauppakeskus : Lounakeskus, kantsii käydä.
 
Viimeksi muokattu:
Pikkukintsu, kiva jos kertomukseni tuotti hilpeyttä. :D

Meillä on Valgjärven kylässä, noin 38 km Tartosta etelään, järven rannalla 59 m2 kerrostaloasunto, olemme sitä käyttäneet ns. lomapaikkana, eli käymme siellä noin pari kolme kertaa vuodessa. Mutta pari vuotta sitten hommasimme uuden paikan muualta, jossa alamme tulevaisuudessa viettää enemmän aikaa.

Yritimme noin pari vuotta myydä Valgjärven asuntoa, mutta hinnat ovat niin alhaalla että joutuisimme myymään tappiolla. Olemmekin sitten puhuneet että vuokraisimme sitä suomalaisille.Kylässä on kauppa, kampaamo ja kahvila. Lähin ruokakauppa on Konsum Savernassa. Lähin kaupunki on Otepää, 10 km päässä, josta löytyy kaikki tarvittavat palvelut. ja Tarttoon ajaa puolessa tunnissa.Rannassa on hyvin hoidettu uimaranta, oikopolkua pitkin matkaa noin 150 m. Talvella lähialueella on loistavat hiihtomaastot.

Jos joku kiinnostuu, laita yv:tä.
 
Viimeksi muokattu:
Sela: laitoin sulle yksäriä.. uskomatonta kuinka teille on sattunut, pelottavaa!
SuzieQ: Noinhan se siellä Tartossa varmaan menee.. heheh :) Onneksi et lopettanut lääkkeitä lääkärin ohjeiden mukaan!! hienoa!
Pikkukintsu: me mentiin ekalla kerralla laivalla ja sitten bussilla, toisella kerralla laivalla ja vuokrattiin auto tallinnasta, se tuotiin satamaan ja päästiin suoraan sieltä ajamaan tartoon.
Molemmilla kerroilla olimme yötä hotelli tartossa, keskustassa ihan bussiaseman vieressä. ihan kiva hotelli ja edullinen. Minusta oli kiva yöpyä keskustassa, niin pääsimme iltaisin kävelemään joen rannalle ja herkuttelemaan ravintoloihin. Ravintolat oli Tartossa mielestäni edullisia verraten niiden hintoja Tallinnan ravintoloiden hintoihin.
Paulanna, kiitos ja samoin sinne teille!

Omaa napaa: ensi viikolla meillä on se pakollinen psygologilla käynti, onko jollain teistä kokemusta siitä? nyt odottelen menkkojen alkua, huomenna pitäis alkaa lääkärin laskujen mukaan, mutta ei vielä mitään merkkiä, yleensä tiputtelut alkaa jo hyvissä ajoin... Täällä siis odotellaan vuoden loppua ja uuden vuoden alkua! Toivon plussatuulia kaikille 2013 ja PALJON PULLUKOITA VAUVOJA !!!
 
Mirkkuusi, oon joskus tainnut kirjoitellakin, mutta meille tuo psykologilla käynti oli ratkaiseva askel tässä prosessissa. Erityisesti miehelle. Selvitti monta mieltä askarruttanutta kysymystä, juurikin lapsen itsensä kannalta. Riippuu varmasti psykologistakin, mutta mulla on tän ihmisen käyntikortti lompakossa siltä varalta, että tarvitsen sitä. Jotkuthan menee sen vaan pakollisena läpihuutojuttuna läpi. Mutta siis, meille se oli äärimmäisen tärkeä juttu.

Kaikille toivottelen Oikein Hyvää Vuotta 2013, ja vauvakasta sellaista =)

Lumeton ja Pikkarainen rv 39+5
(eli tammivauva taitaa olla tulossa...)
 
Moikka kaikki

Meidän Tarton hoidosta syntynyt pienokainen täyttää pian jo 2 vuotta. En ole käynyt täällä
pitkään aikaan lukemassa. Ainakin sela ja Cava on tuttuja nimiä.

Pakko kommentoida Tartosta että kyllä Andrei aika persoonallinen on ja oli siellä vähän
outouksia. Mutta selvästi osaavaa hoitoa, kuten tuloksista näkee. Jätimme sinne 6 alkiota
luovutettaviksi mutta vielä emme ole kuulleet niiden kohtalosta.

Muakin voisi kiinnostaa jonkinlainen keskustelufoorumi ja vaikka tapaaminen.

Kirjoitan kännykällä ja tämä toimii vähän oudosti, toivottavasti ei tule kauhean outoja kappale-
jakoja.
 
Hei kaikille=)

onpa täällä tapahtunut paljon. Meillä oli ennen joulua rv 21 rakenneultra, ja asiat näyttäisi
olevan kunnossa. Jouluna rohkaisimme mielemme, ja vasta nyt paljastimme omille
vanhemmillemme, veljille ja siskoille, että kevät vauvaa tässä odotellaan.
Vointi on ollut hyvä, ja töitä tehty ihan entiseen malliin, ja pikkuinen tuntuu liikkuvan jo tosi
paljon :saint:

Muutama kommentti noista hoitavista klinikoista. Minusta on aivan perusteltua vaihtaa
klinikkaa, mikäli ne mainitut henkilökemiat hoitavan lääkärin / klinikan kanssa eivät kohtaa.
Joten PAULANNA onnea uuteen yritykseen Espanjassa:wave:. Hoidot on kuitenkin
niin henkilökohtainen asia varsinkin tulevan äidin kannalta, että mitä tahansa kohtelua ei
kenenkään tarvitse sietää. Hyvä, että täällä käsitellään näitä tuntemuksia avoimesti !

Joskus joulukuun puolella olit PAULANNA kysellyt meidän siirroista Tartossa.
Meillä oli 3. siirtokerta tämä onnistunut omalla luovuttajalla 2 siirrettiin, 3 TOPalkiota on
pakasteessa
odottamassa, aiemmin samassa paikassa siiretty 2 PAS alkiota ja 2 tuoreena jaetusta
luovuttajasta. Tässä viimeissä siirrossa siis tukilääkityksenä ensimmäisen kerran oli
Prednisolon (+ tietty estrofem + utrogestan + Trombo.) Jokainen lääkäri on tietty oma
persoonansa, ja saattaa olla arkapaikka, mikäli "maalikko" tohtii kyseenalaistaa tieteelli-
sesti todistettuja hoitomuotoja....Mutta kyllä minustakin pitää kyseenalaistaa jos
potilaasta siltä tuntuu !

Kannustusta teille kaikille, ja toivotaan plussatuulia kovasti vuonna 2013 hoitoihin :flower:


Talvisin Terveisin

SaimiRiikka rv 22 + 4
 
Meille syntyi tammikuun tyttö lauantaina rv 40+3 :)

Synnytys meni nopeasti ja päästiin jo tänään kotiin kun kaikki oli kunnossa.
Tyttö on ihan isosiskonsa näköinen ja ollaan koko perhe vieläkin hämillämme ja kiitollisia,
että näiden kaikkien kommervenkkien ja surullisten kokemusten jälkeen ollaan
tässä tilanteessa.

Plussavuotta kaikille ja voimia jaksamiseen!
 
Viimeksi muokattu:
Tunkeudun ketjuunne..Oi ihanaa lumeton...olet ollut paljon ajatuksissani :heart: ja kuinkas sattuikaan, tulin kyyläämään uutisia Sinusta ja olihan niitä. En meinannut muistaa enää nikkiänikään (enkä ole varma muistatko sinäkään enää mua..?),mutta oli pakko tulla sydämelliset Onnittelut laittaan siulle ja koko perheellesi <3
Sinä teit sen kaikista vastoinkäymisistä huolimatta <3

Rakkaudella nöpsö ja peikkotyttönen..kohta 3v.
 
:flower: Onnea lumeton! Ihanasti alkoi vuosi teillä.

Summailin tuossa, että ainakin kuusi palstailijaa oli aikaisemmin maininnut alkuvuoden tai tammikuun hoidoista. Laittakaapa tilannepäivityksiä sikäli mikäli niitä alkaa olemaan. Ensikertalaisena lukisin mielelläni muiden vaiheista ennen omaa koitostani.

Kiitokset Tarton kokemuksista kirjoittaneille. Mietin kyllä vähän, että eihän ne majoitusasiat oikeastaan tänne palstalle varsinaisesti kuulu, mutta kun palstalla oli muuten "hiljaista", niin jutut sopivat varmaan joukkoon.

paulanna kyselikin omaa aikatauluani. Siirto on sovittu helmikuun puoliväliin. Outoa, että yleisesti optimistisena ihmisenä tässä asiassa en anna itselleni ollenkaan toivoa.
 
Paljon onnea Lumeton sinulle ja perheellesi <3
Mulla alkaa hoidot seuraavista kuukautisista, eli jos ne sieltä nyt sitten tulee edes suunnilleen ajoissa, niin 15.1 aloitan. Pitkä tauko takana on tehnyt hyvää monella tavalla. Nyt taistoon taas uusin voimin =)
 
Hei kaikille. Päätin palata palstalle katteleen vähän teidän kuulumisia ja samalla kertomaan että päätimme yrittää mieheni kanssa uudestaan. En ollut vielä jouluna varma asiasta mutta nyt olen. Aloitan huomenna taas lääkkeet ja ensi viikon perjantaina ois sit limisultra. pakkasessa on vielä neljä pienokaista. Pitää toivoa ja rukoilla että joku heistä on vuoden päästä sylissämme. :) Hyvää uutta vuotta kaikille ja onnea hoitoihinne.
 
Lämmin kiitos kaikille onnitteluista!

Tiedän, että te kaikki tiedätte, miten rankkaa tämä homma voi välillä olla. Voimia kaikille!

Prinsessatytölle vielä. me olimme viime vuonna hyvin samantapaisessa tilanteessa. Loppusyksystä alkanut raskaus päättyi kohtukomplikaatioihin, (eikä ollut ensimmäinen kerta) terve vauvanalku kuoli eikä jatkosta ollut takeita. Pakkasessa juurikin neljä alkiota ja lääkärit sanoivat, että voi onnistua tai sitten ei. Takeita ei ole. Tammikuussa olin vielä epävarma jatkosta (meillehän tehtiin vielä sairaalassa magneettikuvauksia ynnä muuta kun yritettiin löytää syytä massiivisille verenvuodoille - ei löytynyt).
Vasta alkukeväästä löysin varmuuden jatkamiselle, ja kaikki meni tällä kertaa kuin
oppikirjasta. Etukäteen sitä ei voi tietää, mutta toivoa on, ja myös noilla pakkasalkioilla voi hyvin onnistua.
 
Viimeksi muokattu:
Hei naiset ja hyvää uutta vuotta! Olen ollut palstalta pois pitkän aikaa tuon loppukesän negan jälkeen.

Tarvitsin selvän tauon ja nyt mieli halajaa koittaa niitä kahta vihonviimoista pakkasnenää. Pelottaa ja jännittää samanaikaisesti. Emme ole vielä päättäneet että joko aloitetaan seuraavasta kierrosta. Mulla oli kaikennäköistä ongelmaa oman oviksen sekoittaessa hoidot kaks kertaa ja sit viimein kokeiltiin jarrun kanssa ja siitä siis nega. Pitäis nyt kuulemma käydä ihan kierron lopussa ekaks ultrassa tsekkaamassa tilanne ja sit vasta aloitetaan hoidot. Se on sit meille se vihonviimoinen ja pelottaa sen lopullisuus. Ikää mulla on ihan liian paljon lähteä uudelle kierrokselle...

Onkos meidän yhteenvetotaulukko jossain sivulla että pääsisin katsomaan nykytilanteen? On liian pitkä aika kulunut että voin selata kaikki kuulumiset, mutta pahoittelen yleisesti neganneita ja onnea uusiin yrityksiin.

Lumeton näkyy tällä sivulla =) Onnea!

hienoa perjantaita kaikille
_lokakuu_
 
Hei Kaikki,

Onnea Lumeton:heart:; vetää mykäksi kaiken kokemasi jälkeen. Olet muuten
omista koettelemuksista huolimatta jaksanut kannustaa meitä täällä palstalla uskomat-
tomalla tavalla, kiitos !

Hienoa huomata, että pohjamutien jälkeen, kun asioita on täällä saatu puitua, olette saaneet
kanssasisaret uutta virtaa. Upeaa huomata, että teissä on jälleen uskoa uuteen yritykseen.
Ihan tulee teidän "voimasta" ylpeäksi kun tätä palstaa katsoo =). Kaikki te jotka
tähtäätte hoitoihin, niin hakekaa sitä postitiivisuutta kaikesta mahdollisesta. Siihen
postiivisuuteen ja hyvään oloon voi vaikuttaa todella paljon ja itse uskon, että sillä on
hyvin suuri merkitys näin herkissä asioissa. Kieltäytykää edes ajattelemasta mitään
negatiivista, uskokaan vain ja ainoastaan hyvään.

Myötä tuulta kaikille !

Perjantain tunnelmissa

SaimiRiikka ja pikkuinen myllertäjä rv 23 + 3
 
Paljon Onnea lumettomalle tytöstä! Ihanaa vauva-aikaa pienen ihmeen kanssa! :heart::heart::heart:

Täällä on puhuttu paljon positiivisuudesta ja sen vaikutuksesta hoidon onnistumiseen. Mutta älkää nyt kukaan syyttäkö itseänne siitä, että hoito epäonnistuu, koska alkoikin vituttamaan. Antakaa myös pettymyksen ja pelkojen näkyä. Tunteet vaan rehellisesti ulos, myös sekin että hatuttaa ja harmittaa vietävästi, että pelottaa taas jos epäonnistuu. Meillä ei positiivisuudesta huolimatta hoidot ole onnistuneet ja kaiken lopputulema on kuitenkin se, että lopulta harmittaa älyttömästi. Ajan kanssa mieli on tyyntynyt.

Me pidämme koko tämän vuoden hoidoista vapaata. Haluan saada kiertoni tasaantumaan, jotka hoidon jarrutuksista meni aivan sekaisin. Nyt tuntuu, että enää ei ole kiire.

Lisäksi on pakko ajatella jo sitä TOSIASIAA että jäämme loppuelämämme lapsettomiksi. Olkoon tämä vuosi siihen ajatukseen totuttelua ja hidasta surua toiveemme hautaamisesta. Vuoden päästä, ennen kuin haaveeni jätän harteiltani, haluan vielä kerran yrittää - sen viimeisen kerran ottaa täysi hoitokierros, tällä kertaa varmaan Virossa.

Paljon tsemppiä muille palstalaisille ja voimia eteenpäin! :flower:
 
SolakkaSilakka kiitos kirjoituksestasi äja tsemppiä sinulle tähän vuoteen ja seuraavaankin ja hoitoihin. Mä en osaa vielä edes ajatella, etteikö tää toisi tulosta, vaikka en toisaalta yhtään vauvaan uskokaan. Vuosi sitten usko ja luottamus oli kohdallaan, nyt vaan eletään ja kaukaiselta tuntuu siirto...se olisi kyllä kaiken ollessa kohdillaan jo keväällä:heart:
lumettomalle onnea täältäkin palstalta:hug: luot uskoa, että onnistuakin voi. Samoin SaimiRiikka:heart: onnea loppuraskauteen!
lokakuulle tervetuloa linjoille, oltiin piiniskamuja:hug: saas nähdä ollaanko taas? Listaa ei ole kukaan sitten Minnin synnytyksen jälkeen päivitellyt, harmi.
Mä en osaa.
Mirkkuuusi taitaa olla kohta jo lähellä siirtoa:hug: nyt on teidän vuoro onnistua, toivotaan niin. Kaikille muillekin onnea matkaan !
 
hei vaan, olen ollut vähän sivussa kun stressasi niin kauheesti lääkityksen aloitukset. mun kuukautiset oli tosi paljon myöhässä jarrun jälkeen ja ja en voinut aloittaa progynovaa aikataulun mukaisesti. Sitten kun ne alkoi oli kauheet kivut mutta ei paljon mitään vuotoa. tiputtelua päiväkaudet ja just kun luulin että nyt ne sitten alkoi, vuoto kestikin vaan muutamia tunteja.. huoh...aloitin silti progynovat ja nyt on hermostunut olo, ehtiköhän vanha limis vuotaa jo pois? voi tätä stressiä... nyt tällä viikolla on ultra ja sit seuraavalla viikolla katsotaan miten munasoluja on muodostunut luovuttajalle..

Kiitos Paulanna onnen toivotuksista. Miten teillä? onko Espanjasta kuulunut jotain uutta? Miten sun verenpaineet?
 

Yhteistyössä