Luovutettu munasoluhoito, vol. 2

Hei!
Pitkästä aikaa täällä :)!
Minut voikin varmaan siirtää tuonne hoito lähestyy-puolelle. Meillähän on viisi alkiota pakkasessa, ja tarkoitus siirrellä yksi kyytiin tuossa kuun vaihteessa.
Tarkoitus oli mennä jo marraskuussa, mutta olin kipeänä lähes koko syksyn, joten siinä ei ollut mitään järkeä.
terv. Tinulinen
 
Lotalle rutistus. Olisin niin kovasti toivonut teille onnistumista tällä yrityksellä. Mutta ilmeisesti teidän on tarkoitus saada lapsenne kotiin jotain muuta kautta. Onnea tulevaan.

Typyliinille myös rutistus.

Seinäkukkanen, samalla aikataululla taidetaan käydä Tartossa! Meillä huomenna ultra ja sen jälkeen päätetään aikataulu. Andrei meinasi alunperin ensi viikon torstaita tai perjantaita. Aiemmin ollaan käyty laiva-auto-yhdistelmällä, mutta ensi viikosta ei ole vielä varmuutta. Minut voisi siis päivittää "hoitoa odottaa"-listalle. Vuorossaa siis II PAS.
 
voi pomppis... :( onko niin runsasta, että toivoa ei enää ole vai voisiko olla vain aiheetonta vuotoa? pitäisikö vielä testailla ennen? jos näyttää jo selvältä, niin paljonpaljon voimia sinne. meillä sama kohtalo tuossa kk sitten.
 
Viimeksi muokattu:
Pomppis olen niin pahoillani puolestasi:hug:

Plastex samaan aikaan sitten piinaillaan, toivottavasti. Minulla alustavasti siirto perjantai-lauantai. En ole vielä varaillut mitään laivamatkaa tai hotellia, mutta kaipa tässä vielä ehtii. Ajattelin siirtoa edellisenä päivänä mennä jo Tartoon.
 
Suuret kiitokset onnitteluista :)

Niin nyt ollaan oltu kotona pienen miehen kanssa lauantaista ja hyvin täällä jaksellaan molemmat. Poika nukkuu ja syö päivät ja yöt sitten kukkuu ja syö :) Turhia metelöinteijä ei tämä pienipoika kyllä päästele joten kiltiksi voi mainita :)

Meillä oli siis 3.1.2011 varattuna aika suunniteltuun sektioon rv 37+3. Kaikki meni tosiaankin suunniteltusti ja poika syntyi sitten klo 11.03, pisteillä 9/9, mutta täyden kympin lapsi on :)
Osastolla meillä menikin sitten pari yötä enemmän mitä oli alunperin tarkoitus. tarkoitus oli siis kotiutua jo Loppiaisena tai niin lääkäri sanoi. Pojan paino sitten laskikin sen verran paljon syntymästä,että kotialähtölupaa ei lääkäri silloin antanutkaan vaan piti aloittaa tankkauskuri. Siinä sitten se pari päivä tankaattiin ja saatiin paino nousuun. Bilirubiini arvo tsekattiin kolmeen kertaan ja ne ihan ok. Lääkäri halusi vielä nyt maanantaiksi kontrolliverikokeen joten huomena sairaalan labraan pitää mennä se otattamaan.
Painoa tarkkaillaan tiuhaan jotta varmasti ei pääse laskemaan liikaa ja olisi nousemaan päin.

Pitää sanoa että kivuttomammin tämä reissu meni mitä olin ajatuksissani kuvitellutkaan. Loppuun asti olin varma,että ei sen nyytti meille sieltä tule tälläkään kertaa, mutta toisin kävi. Onneksi.

Kiitoskia kaikille teille ketkä on kannustanut, neuvonut ja tukenut minua tällä matkalla. Olette ihan superhyper ihania ihmisiä ja on ollut ilo tutustua teihin.
Jatkan ihan varmasti täällä taustailijana, en osaa olla poiskaan. Välillä kuulumisiani käyn kertoilemassa ja teitä tsempittämässä.

Toivon kaikille Ihanaa ja Onnekasta Vuotta 2011. Olkoon Onni kanssanne tänä vuonna jokaisella.

Sela ja Pikku-ukko 6 vrk
 
Huomenna illalla taasen lähtö Tarton suuntaan ja torstaina siirto. Toivottavasti löytyy siirrettävää ja kaverit pysyisivät matkassa kauemmin kuin viimeksi. Tsemppiä Seinäkukkaselle siirtoon, samoin OnniUnelmalle ja pian myös Tinuliselle.

Muutoinkin parempaa vuotta 2011 meille kaikille, jotka vielä onneamme odotamme. Tulkoon se meille sopivassa muodossa.
 
amv
Heipat pitkästä aikaa!

Olen niin monta kertaa ollut aikeissa kirjottaa, mutta jostain kumman syystä en ole saanut aikaiseksi. No, nyt kun uusi vuosi on pyörähtänyt toden teolla käyntiin, niin nyt onnistuu :)


Ensiksikin Lotta: Olen todella pahoillani, että kävi, miten kävi... On niin väärin, että joillakin raskautuminen ei vain onnistu :( Vaikka luulisi nykytekniikan avulla pystyttävän tekemään, mitä vain. Tunnet varmasti suurta surua mutta myös suurta helpotusta (?). Olen miettinyt teidän tilannetta paljon (samanlainen tilanne on mitä luultavimmin meilläkin pian edessä) ja toivon, että adoptiohaaveenne toteutuisi nopeasti. Tai ei se varmaan ihan niin äkkiä käy, mutta että odotusaikana tapahtuisi kaikkea mukavaa ja ihanaa. Ja ken tietää, vaikkka sitten muutaman vuoden päästä, kun teillä on lapsi, matkaatte Tartoon yrittämään lahja-alkioilla. Voi hyvin, Lotta!


sela: Onnea mielettömän paljon! :flower:


Pomppis: Voi kun kamalaa... :hug: Onko tosiaan niin, että raskaus keskeytyi...? Paljon voimia sinulle!


plastex: Toivottavasti saatte hyvät, kiinnittymiskykyiset alkiot Tartosta!


amv
 
Käyn täällä aina välillä lueskelemassa kuulumisianne ja kiitos , kun olette jaksaneet tsempata!!

Amv: Näin se juuri on, että suru ja helpotus ovat päällimmäiset tunteet. Yritin ensin kääntää surun tunnetta pois päältä ja vakuuttelin joka suuntaan, että hyvin menee. Sitten aloin ymärtää, että minähän olen ensimmäistä kertaa elämäntilanteessa, jossa en yritä enää saada raskautta alkuun. Suru alkoi helpottaa oikeastaan tämän oivalluksen jälkeen, että minulla on oikeus ja syykin surra tätä uutta elämäntilannetta. Tässä auttoi sellainen runokirja kuin "Nuku nurmilintu", joka on ensisijassa suunnattu lapsen menettäneille, mutta siinä on niin paljon hyviä runoja, jotka kuvaavat omia tunteita, vaikka raskaus ei ole koskaan lähtenyt alkuun. Nyt olo on ainakin vähän tasaisempi syvemmälläkin ajatuksissa eikä tämä ole sitä pintapuolista vakuuttelua (itselle), mitä aiemmin.. Jaksamista teille hoidon odotteluun ja sitten tositoimiin!!

Pomppis: Voi sinua piiniskaverini!! Jos raskaus keskeytyi, niin olen äärimmäisen pahoillani puolestanne.
 
Viimeksi muokattu:
heipat!

PAS-siirto tehtiin torstaina tartossa. perille päästiin tuttuun tapaan risteilypaatilla ja auto oli mukana. perillä mukaan kyytiin laitettiin 5- ja 8-soluiset alkiot. periaatteessa piinistely alkoi ja tänään olisi pp2, mutta päätin, jotta tällä kertaa tämä ei ole piinaa. vaan normaalia, rentoa, stressitöntä elämää, kunnes huomaan testipäivän (24.1.) saapuneen! :)

kuinka seinäkukkasen reissu meni?
 
Hei kaikki,

Plastexille onnea rauhalliseen ja stressittömään testipäivän odotukseen!

Täälläkin Tartossa käyty ja yksi alkio siirretty. Alkio oli kaksipäiväisenä nelisoluinen ja kuulemma top luokkaa. Muuten luovuttajalla oli munasoluja tullut 13 kpl ja hyvin niitä oli hedelmöittynytkin, mutta olivat niin huonolaatuisia, että pakkaseen ei välttämättä saada mitään. Kahta alkiota vielä jatkoviljellään ja katsotaan kelpaisivatko pakastettavaksi. Pieni epäilys kaihertaa mieltäni siitä, että oliko tämä yksi nyt sitten niin hyvälaatuinen, jos muut olivat niin huonoja, mutta yritän kyllä luottaa Andreihin joka vaikutti pätevältä lääkäriltä. Ja ajattelen hellyydellä pikku alkiotani:)

Minä matkasin ystävän kanssa Tallinnasta Tartoon bussilla ja se sujui oikein sutjakkaasti ja vaivattomasti. Siirto tapahtui perjantaina ja yhden yön vietimme Tallinnassa ihan huvin vuoksi ja kotiin tulin vasta tänään.
Hassua kyllä vaikka tämä oli neljäs siirto kun minulla tehtiin (aikaisemmat kolme omilla soluilla), olin arvioinut rakkoni kestokyvyn ihan pieleen ja meinasin kuolla pissahätään. Muutaman kerran jouduin käymään liruttelemassa vähän pois nestettä ennenkuin pääsin siirtoon:ashamed:

Testipäivä on 25.1. (11 päivää siirrosta) vaikka Suomen lääkäri sanoi, että kahden viikon kuluttua siirrosta. Ja ajattelin noudattaa Plastexin kanssa samaa stressitöntä normaali elämää. Ohjeissakin luki, että embryos need peace!
 
Seinäkukkanen, onnea matkaan kyytiläiselle. :) alkioiden sielunelämä on niin mystistä. :D koskaan ei tiedä, minkälainen laatu vie mihinkin lopputulokseen. nyt vain annat embryolle peacea ja saadaan molemmat hyvät tulokset!

mulla kävi täyden rakon kanssa samoin kahdella edellisellä kerralla. meinasi lentää andreita silmään....:ashamed: nyt tällä kerralla oli taas liian tyhjä. jouduin pikaisesti tankkaamaan. nopeasti täyttyikin ja lopputoimenpide kyllä olikin taas kärvistelyä. mulla harjoittelu ei auta, jännärakko vaivaa....

bussista kysymys, menikö se siitä tallinnan autobussijaam (?) sinne tarton bussiasemalle dorpat span viereen? ja ostitte liput bussista? tallinnassa osoite joku lastekodu??
 
Hei pitkästä aikaa! Täällä surullisia uutisia, vetää sanattomaksi.. Lotalle ja Pomppikselle vielä iso :hug:

Seinäkukkaselle paljon onnea piinailuun ja Plastexille toivon erityisesti, että tää on nyt se kerta! Mulla kans viimeksi meinasi rakko haljeta, kun Suomessa siirron jälkeen sai heti mennä vessaan, mutta Tartossa oltiin siinä tutkimuspöydällä (mikä oli musta muuten ihan hyvä juttu), mutta sitten Andrei vielä keskusteli ihan rauhassa tilanteesta meidän kanssa ja siinä ei meinannut pystyä keskittymään..

Laitoin pe viestiä Tartoon, että tehtäis PAS helmi tai maaliskuussa..
 
Kiitos sela kysymästä. Malttamattomana jo odottelen h-hetkeä. Viikkoja on jo yli 30 joten ei tässä enää kauaa kärvistellä. Pian koko tuskien taival Viron reissuineen palkitaan ja perhe on kasassa. Ei tässä muuta osaa kuin olla suunnattoman kiitollinen.

Tartossa tuo rakon täyttyminen oikeassa määrin on kyllä harvinaisen hankalaa. Eipä ole Suomessa koskaan mokomia vaatimuksia ollut ja olihan siinä stressiä miettiä että rakko ei oo liian tyhjä eikä liian täysi. Ja naurattaa vieläkin se pää alaspäin roikkuminen siinä pöydällä ja sitten tuli käsky hilata peppua reunemmalle, oli vähän vaikeaa selällään ylämäkeen kauheassa pissihädässä, heh. Kaksi kertaa käytiin ja ihan yhtä paljon stressiä oli asiasta molemmilla kerroilla.

plastex ja seinäkukkanen onnea teille!

Kaikille mukavaa kevään odottelua ja onnea hoitoihin!

Lyyra
 
Plastex bussi lähti tosiaan Tallinnassa sieltä Lastenkodu 46, bussijaam (eli bussiasema). Liput ostin molemmissa päissä asemalta valmiiksi, mutta näin ainakin Tartossa, että ihmiset ostivat niitä myös bussista suoraan. Ja Tartossa bussijaam on ihan hotelli Dorpatin ja hotelli Tartun vieressä. Se oli aika kätevää niin pystyi jättämään matkatavarat hotellille säilytykseen ja sitten hakea siitä vierestä ennenkuin lähti bussille. Busseja kulkee usein, melkein puolen tunnin välein ja netistä voi tulostaa aikataulut Bussireisid (aikataulu on myös englanniksi).
Matka kestää kaksi ja puoli tuntia.

Onnea Lyyra loppusuoralle!

Sharlin :wave:
 
Tervehdys täältä taustalta ja oikein hyvää alkanutta vuotta 2011!

Ihanaa lukea että monet palstalaiset ovat onnistuneet raskautumaan ja synnyttäneiden lista sen kuin pitenee. Näin sen mennä pitääkin.

Meillä on adoptioprosessi edennyt ja neuvonta on ohitse. Loppuviikosta pääsen laittamaan hakemuksemme adoptiolautakuntaan josta pitäisi parin kuukauden sisällä tulla adoptio lupa.
Vielä on edessä ainakin parin vuoden odotus ennen kuin meidän perheessä on lapsi (tai lapsia) mutta kyllä tämän kestää...onhan tässä jo sitä lasta odotettu kohta 6 vuotta niin ei pari lisävuotta enää tunnut missään :D Kärsivällisyys palkitaan tässäkin hommassa.

Puhaltelen täältä taustalta plussatuulia kaikille sitä odottaville!

-Dream
 
Liityn piinailijoihin, eilen siirrettiin pakkasukko kohtuun. Tämä on nyt viimeinen pakkasukko meidän ensimmäisen luovuttajan munasoluista. Peukut ja varpaat pystyssä, että tämä on nyt SE kerta. Plastexin sanoja lainatakseni, en aio nyt kauheasti piinailla vaan elää normaalielämää tämän pari viikkoa. Onneks on ens viikolla koulutusta kolme päivää niin saa tehokkaasti ajatukset irti tästä odottelusta ja töissä muutenkin hommia niin ettei ehdi koko ajan ajatella tätä asiaa.

Dream 73: Tosi kiva kuulla sun kuulumisia. On totta, että parin vuoden odottelu näiden vuosien jälkeen ei enää tunnu niin pahalta. :)

Tsemppiä ja terveisiä kaikille! :wave:
 
Viimeksi muokattu:
Kiitos sela kysymästä. Malttamattomana jo odottelen h-hetkeä. Viikkoja on jo yli 30 joten ei tässä enää kauaa kärvistellä. Pian koko tuskien taival Viron reissuineen palkitaan ja perhe on kasassa. Ei tässä muuta osaa kuin olla suunnattoman kiitollinen.

Tartossa tuo rakon täyttyminen oikeassa määrin on kyllä harvinaisen hankalaa. Eipä ole Suomessa koskaan mokomia vaatimuksia ollut ja olihan siinä stressiä miettiä että rakko ei oo liian tyhjä eikä liian täysi. Ja naurattaa vieläkin se pää alaspäin roikkuminen siinä pöydällä ja sitten tuli käsky hilata peppua reunemmalle, oli vähän vaikeaa selällään ylämäkeen kauheassa pissihädässä, heh. Kaksi kertaa käytiin ja ihan yhtä paljon stressiä oli asiasta molemmilla kerroilla.

plastex ja seinäkukkanen onnea teille!

Kaikille mukavaa kevään odottelua ja onnea hoitoihin!

Lyyra
Ihana kuulla,että kaikki menee hyvin. Olet ollut monesti mielessäni ja on pitänyt kuulumisia kysellä, mutta ne vaan on jäänyt. Onneksi nyt sitten sain kysyttyä :)
Tsemppiä loppu odotukseen. Toivotaan että saat menemään ajan nopeasti. Itselläni tuntui viimeiset viikot tosi "tahmaiselta", mutta kyllä ne kuitenkin kului.
Todellakaan ei voi olla kuin kiitollinen kaikesta. Edelleen haluan kiittää sinua ja kaikkia palstalaisia tuestanne.
 
Dream mukavaa kun pistäydyit ja kirjoituksestasi tuli sellainen olo että voit ihan hyvin :) Kaikkea hyvää sinne. Kyllähän se aika rientää. Varmaan sitten aikanaan näemme täältä kun sinun perhe kasvaa, älä unohda tulla kertomaan.

seinäkukkanen kiitos!

Onniunelma sinulle hurjasti onnea että plussaa tulee!

sela Oli tosiaan mukava sinun ihanat kuulumisesi myös lukea! Kyllä voin sanoa samaa, kiitos tuestasi ja kiitos kaikille tuesta. Olen minäkin tänne monet rivit kirjoittanut ja paljon surua ja huolta teille purkanut ja ihanasti olette minua täällä tukeneet. Ihanaa että tämä palsta on olemassa.

Edelleen toisinaan kaipaan vertaistukea näiden lapselle kertomisasioiden jakamiseen ja kaikkiin tunteisiin joita se luovutettu solu herättää. Meillä on nyt ensimmäinen kerta kun olemme käyttäneet tuntemattoman soluja ja luovuttaja jää ikiajoiksi tuntemattomaksi toisin kuin kahden jo syntyneen lapsemme kohdalla. Kyllä minua asia aika ajoin mietityttää. Vielä emme ole lapsille asiasta puhuneet ollenkaan.

Ja sela toivon että kuulen jatkossakin miten teillä pienen kanssa siellä menee :heart:

Lyyra 30+
 
Odottelee hoitoa/luovuttajaa/pitää taukoa (ikä suluissa)
Cornelius (33) Haaveissa 1
Saaga (39)
EliseT (31) Haaveena ensimmäinen lapsi.
Viinirypäle (33) haaveissa ensimmäinen.
NellaMaija (32) eka
Maijatar (41) ekaa haikaileva
Miimi78,
Iituska (38), haaveissa eka
Jaasminia (xx)
Jonsku-78 (31) haaveissa eka
Marisabel (29) 4 siirtoa tehty, haaveissa eka
Iida-Karoliina (45), eka yhteinen (viides lapsi)
Lidia77 (33), eka haaveissa, 1. lahjasolut odotuksessa
Cava (30+), eka toiveissa, jonossa 1. lahjasoluhoitoon
Tinulinen (32) eka haaveissa
Marbel (40+) toiveissa iltatähti
amv (34) eka, tarve lahja-alkioille, polyypin poisto tulossa joulukuussa
Älinä ()
MariIrina (40+), haaveissa eka, jonossa 1. lahjasoluhoitoon
Iida-Karoliina (45), eka yhteinen (viides lapsi)
Lapseton_87, toiveissa eka
Sharlin (35) eka haaveissa
Olki ( ) toiveissa eka
Hillevi (40+) haaveissa eka, viimeinen pas tehdään keväällä
Typyliini (30) haaveissa pikkukakkonen
Pomppaduu - Seruska ( ) kolmas haaveissa

Hoito lähestyy

Piinistelijät
Seinäkukkanen (45), toiveissa eka, alkioadoptio, testi 25.1.
plastex (33) eka yrityksessä, 13.1. siirto Tartossa
OnniUnelma76 (34) haaveissa eka, pas 17.1.

Plussanneet :)heart: = sydämet nähty ultrassa)
Emilia (xx) LA 3.11.2010 :heart: :heart:
Tuuttituulia (39), haaveissa eka, LA 13.11.2010 :heart:
Teekuppi ( ) haaveissa eka, PASsiirto 6.5. LA 25.1. :heart:
Lyyra (), 3. lahjasolulapsi haaveissa, siirto 22.6. pp13 hcg 175
Tyyne73(36) haaveissa eka, 2 pakastealkioadoptio pp13 hcg 109 :heart:
Hathor (34), toka, pp14 hcg 381, ultra 18.10. :heart:
Alma (34) eka haaveissa, alkioadoptiosta plussa 7.10 LA 11.6.-11 :heart:
Utopia(25), haaveissa eka, pp14 hcg 343, LA 19.7. :heart:
Maija75 (35), eka toiveissa, testi 16.11.

Maaliin päässeet :flower:
Lutuliini, poika 1.6.2008
Bea, esikoinen tyttö 10/2008
Enkelitytön äiti, tyttö 23.1.2009
Watrossi, esikoinen poika 5.2.2009
Suzyanne, esikoinen, poika, 7.5.2009
Pihla, esikoinen tyttö 3/2009
Piri, toinen lapsi, tyttö 6.6.2009
Bardolino(30) eka, tyttö 3.11.2009
Kauniskuu (32) eka, tyttö 8.11.2009
Juuni (48) 2. lapsi tyttö 16.11.2009
Rudy, kaksostytöt 1/2010
Marru (35) esikoiskaksostytöt
Simmis (38) toinen lapsi, tyttö 1/2010
Vekara (45) eka yhteinen, peikkotyttö 2/2010
Pomppaduu (27) kakkonen, tyttö 2/2010
Nennuliini (35) eka lapsi, tyttö 3/2010
Vilhelmiina72 (37) ekat, terveet pojat 24.4.2010
Matilda (30) esikoinen, poika 7/2010
Minni007 (45) poika 12.7.2010
Discovery (40+) tyttö 9/2010
Aliisa08 (26) esikoistyttö 11.11.2010
lokakuu (40+) esikoistyttö kuoli kohtuun rv 26+, Kultakutri syntyi 25.12.2010
sela (40) 2. yhteinen, poika 3.1.2011 (1. kuollut hoitovirheeseen)

Taustalle siirtyneet
Dream73 (36)
Minni 73 (36) 7 vuoden yrityksen jälkeen
Lotta77 (33) adoptiolasta odottamaan
 
Viimeksi muokattu:
Hei kaikille,

Toivottavasti päivitykset meni oikein, en ole täällä kovin usein käynyt, kun omassa tilanteessa ei ole mitään uutta kerrottavaa. Keväämmällä viimeisten alkioiden siirto. Päivittäkää siis muutkin listaamme!

Tsemppiä kaikille! Teekupille ja Lyyralle voimia loppuviikoille!

T. Hiihtokeleistä nautiskeleva Hillevi
 

Yhteistyössä