Luovutettu munasoluhoito, vol. 2

Olen joskus täällä palstaillut ja jotkut ehkä muistaakin...
Oli pakko tulla ALISALLE toivottamaan hurjasti onnea pienestä tytöstä!!!!Muistan kun saatiin silloin ne km yhtä aikaa ja oli toiveet nollissa.
Ja HILLEVILLE suuret pahoittelut negasta, olen seurannut sinun taivaltasi edelleen ja kyllä sen on vielä pakko onnistua!!!Niin kovasti pidän peukkuja sinun kahdelle pakasteblastollesi.
TYPYLIINILLE kovasti onnea plussasta ja sykkeestä!!!Ollaan vanhoja palstakamuja eri nimimerkeillä tuolta eri palstalta. Sinun kuulumisia siletä joskus kyselinkin, mutta et ollutkaan sinne uudistetulle enää kirjautunut.
AMV samoin tunnistin sinut kirjoituksistasi. Yksäreitä kirjoiteltiin siellä toisella palstalla lahja-alkio asioista yms. Kovasti onnea Tarton hoitoihin, uskon kyllä että onnistutte vielä!!!!

Meidän elämä lapsen yritys saralla on ohi ja keskitytään näihin mitä meillä on, oli vaan pakko tulla nuo muutamat kommentit kirjoittamaan.
 
Voi ei, tuntuu niin älyttömän pahalta teidän kaikkien huonoja uutisia saaneiden puolesta. :'( Itkua on tullut tihrustettua useampana päivänä kun oon palstaa käynyt lukemassa.

Omakin taival lapsettomuushoidoissa on kestänyt jo 7 vuotta, viimeinen luovutettu PAS-alkio on tarkoitus siirtää tammikuussa. Yritän kerätä viimeisetkin toivon ja uskon rippeet kasaan tuon viimeisen alkion suhteen.

Jaksuja teille ihan kaikille; onnittelut tietty plussanneille ja hyviä ultrakuulumisia saaneille!
 
Voi Minni, olen niin pahoillani puolestanne :( Kyyneleet tuli silmiin kun luin viestiäsi. Kuinka voikaan olla elämä niin epäreilua. Toivottavasti pieni koiruus tuo hiukan sitä lohtua ja vipellystä kotiinne.

Hilleville äärimmäisen suuret pahoittelut :( Miksi eivät mokomat hoksaa tarttua kiinni ja pysyä kohdun lämmössä :( Kovasti jaksamista toivottelen sinulle ja miehellesi!

Tuntuu taas olevan negatiivisten käänteiden kourissa tämä palsta. Eikä taida ihan lähiaikoina tulla uusia piinailijoitakaan, jotka voisivat surun muuttaa iloksi...
 
Suuret pahoittelut negan saaneille. On se vaan niin väärin etenkin noin pitkien odottelujen jälkeen. Joskus kun iskee epäilys tai väsymys, kurkkaan palstalle ja olen sitten niin onnellinen onnistumististani. Osaa taas antaa arvoa kaikelle.

Onnellista joulun odotusta kuitenkin kaikille ja jospa uusi vuosi tuo parempia uutisia epäonnistuneille. Itsellänikin oli vuosi sitten epätoivoinen tilanne. Kaikki kolme pakastealkioita Suomessa oli käytetty ja nega ensimmäisestä tuoresiirrosta Riikassa pamahti loppukuusta. Tammikuu toi sitten onnellisen odotuksen.

Discovery hengessä mukana
 
Ei tule meillekään vauvaa. Tänään kontrolliultrassa paljastui, että sydänkäpynen oli lakannut kasvamasta ja sydän sykkimästä. Kotiin sitten matkasin tyhjennyslääkkeiden kanssa. Tämä oli 13 siirto synnytyksen jälkeen. Takana siis 2 kemiallista raskautta ja kohdunulkoinen + sitten tämä keskenmeno. Näköjään raskaudun kyllä hyvistä alkioista, mutta lopputulos onkin sitten eri asia. Lapsettomuustaivalta kuljettu 11 vuotta. No siitä sitten odotusaika ja imetysaika pois. Pitkä aika kuitenkin. Meilläkin loppusuora häämöttää. Täytyy olla tyytyväinen ihanaan tyttäreen! Emme tiedä jatkammeko hoitoja, jos jatkamme teemme sen Tsekissä. Tuskin kuitenkaan pitkään aikaan. Nyt tarvitaan aikaa toipumiseen.

Paljon on surullisia uutisia ollut tällä palstalla. Yritetään kuitenkin kaikki nauttia lähestyvästä joulusta ja rakastaa ja pitää huolta rakkaimmistamme! Joskus asioilla voi olla tarkoituksensa. Ehkä joku onnellinen adoptio tai sijaislapsi saa tällä palstalla kirjoittavasta naisesta äidin itselleen. Tarkoitan vain sanoa, että yritetään ajatella asioita eteenpäin. Vaikka lapsettomuus on musertavaa, ei se ole maailmanloppu.

Typyliini
 
Tervehdys kaikille!

Meidän pieni tyttönen alias "vauva Nuppunen" syntyi 26.11.2010. :heart: Ollaan oltu nyt viikko kotona ja aikamoista kiirettä vauvan kanssa pitää. Kiltiksi voi kyllä kutsua, nukkuu ja syö hyvin. Täystyöllistettyjä ollaan silti, mutta niin iloisia ja kiitollisia!

Luin monen viikon kuulumiset nyt putkeen ja olipa ensin iloisia uutisia ja sitten rytinällä tultiin alas. Mulla oli myös keskenmeno just edellisessä kierrossa ennen plussaa ja lääkäri oli sitä mieltä, että keskenmenon jälkeen on hyvät mahikset raskautua, kun kroppa on vastaanottavainen, tämä lohdutukseksi Plastexille. Ja Lotalle: me onnistuttiin juuri viimeisillä huurunenillä, joten toivotaan samaa tuuria sinulle.
Minnille paljon iloisia hetkiä koiruuden kanssa, meillä oli 14 vuotta iloinen labbis, joka osasi lohduttaa luonteensa mukaisesti. Ne tietää miten paha mieli viedään pois.
Sharlin, Pomppaduu ja Hilde, en osaa kyllin lohduttaa negan kanssa, surullinen olen puolestanne, mutta toivon jaksamisia teille kaikille!
Utopialle onnea hyvistä ultrakuulumisista!

Ja kaikille voimia ja tsemppiä vaiheisiinne!! :)

Tuntuu kurjalta hehkuttaa täällä tätä tämänhetkistä fiilistä, mutta ollaan niiiin kiitollisia miehen kanssa tästä joululahjasta joka meille annettiin. Sen tärkeys lisääntyy, kun lukee täältä näitä monien vuosien taisteluita lapsettomuudessa. Tunnen todella suurta surua heitä kohtaan, jotka ovat siirtymässä viettämään elämää lapsettomuushoitojen jälkeen. Tuntuuko tökeröltä ehdottaa sijaislasta, me olimme siirtymässä siihen ja kävimme jo infossa samalla viikolla kun sain tietää plussasta. Kannattaa käydä kuuntelemassa tarinoita aiheesta, meidän kohdalla info ainakin sai ajatuksen sijaislapsesta vahvistumaan. Ehkä jonain päivänä sellainen tulee meille sisaruksen muodossa...

Oikein rauhallista joulunaikaa kaikille! Toivon sydämestäni onnistumista kaikille! :heart:

Terveisin Tuuttituulia ja vauveli 12 päivää :xmas:
 
Viimeksi muokattu:
Hillevin uutisia tulin varta vasten kurkkaamaan. Voi mitä uutisia ne sitten olivatkaan... :'( Kunpa osaisin jollain lailla lohduttaa ja tsempata, kun sinäkin olet jaksanut niin monesti meitä muita kannustaa... Älä ainakaan luovuta kokonaan ihan vielä. Jospa ne pakkasessa vielä odottelevat blastot saisivat toisistaan tukea ja tarraisivat oikein tiukasti kiinni! Voi Hillevi... :hug:

Typyliini, olen niin pahoillani, ettei teidän pienenne ollut jaksanut enää sinnitellä. :hug:

Tuuttituulialle valtavasti onnea tyttövauvasta!
 
Pahoitteluni Hilleville ja kaikille muille kurjia uutisia saaneille.

Typyliinille halaus. Tiedän tarkalleen miltä sinusta tuntuu. Meillä oli myös keskeytynyt raskaus silloin aikanaan. Kovasti tsemppiä tyhjennyksen kanssa ja voimia jatkoon.

Ihanaan Tuuttituulia !! Toit hyviä uutisia tänne kurjien keskelle. Käynnistyikö sinulla synnytys itsekseen vai jouduttiinko käynnistämään? Minkä kokoinen neiti teille syntyii? Ihanaa vauvan tuoksuista arkea teille :heart:

Kunpa seuraavat siirtolaiset toisivat sitten taas positiivisia uutisia kehiin.. Voimia kaikille!
 
Olen lukenut tätä palstaa pitkään ja saanut tästä paljon arvokasta tietoa ja tukea, vaikken ole omaa taivaltani kirjoitellutkaan. Meillä se päättyi onnellisesti pienen prinsessan syntymään luovutetuilla soluilla. Siitä olen ikuisesti kiitollinen sille ihanalle naiselle, jotka antoi meille siihen mahdollisuuden. Vieläkin elämän alku on niin suuri mysteeri, etteivät sitä osaa aina parhaatkaan lääkärit selvittää. Siksi lapsettomuuden taival onkin niin tuskainen, kun toiset vaan onnistuvat ja toiset eivät sitten millään, vaikka mitään syytä ei asialle ole. Maailmassa lapsen saanti on melkein juuri kaikista epäoikeudenmukaisin asia. Toisille niitä tulee kuin aamulehtiä vanhaa äitiä lainatakseni ja toisille niitä ei parhainkaan tiede saa aikaiseksi, vaikka kaikki keinot olisivat käytössä. Maailmassa on miljoonia lapsia, myös täällä kotimaassammekin varmaan tuhansia, jotka vaan syntyvät, vaikka niitä ei haluttaisikaan ja jotka eivät koskaan saa rakastavaa oman isän tai äidin syliä ja hoivaa. Niin väärin se vaan on. Olisiko kuitenkaan mitenkään mahdollista niiden, joilla syliä ja empatiaa olisi, mutta lasta ei vaan saa, mahdollista antaa sitä rakkautta ja lämpöä niille lapsille, jotka eivät sitä koskaan saa ja joita on aivan liian paljon tässä kylmässä ja kovassa maailmassa. Teillä kaikilla olisi varmaan mitä parhaat edellytykset olla turvasatama monelle pienelle ja suloiselle lapselle, joille ei ole annettu rakastavaa kotia ja joiden tulevaisuus on muuten niin kovin turvaton. Teidän rakkaus voisi olla se pelastava oljenkorsi, jolla muuten laiminlyöty lapsi saattaisi vielä kehittyä tunne-elämältään terveeksi ihmisen taimeksi.

Toivotan teille kaikille jaksamista ja voimia eteenpäin ja valoa tunnellin, joka joskus vaan on niin kovin pitkä ja pimeä. Elämä on kuitenkin jokaiselle suuri lahja ja siinä on kuitenkin paljon muutakin onnellista kuin lapsen saanti, vaikka se tällä hetkellä tuntuukin aivan mahdottomalta.
 
Typyliini, aivan kamalaa mitä teidänkin on pitänyt käydä läpi. Paljon voimia sinulle ja miehellesi! Aika pienin askelin helpottaa surua, kun menettää jotain kauan toivottua, mitkään sanat eivät lohduta. Surkaa rauhassa, hävetköön sellaiset läheiset ketkä eivät ymmärrä että te menetitte lapsen, johon liititte jo paljon ajatuksia ja hän oli osa elämäänne, eikä mitään solurykelmää.

Tuttituulia paljon onnea Nuppuselle. Te varmasti tiedätte, miten arvokkaan lahjan olette saaneet ja iloitsette hänestä valtavasti! :flower:

Onnea myös Nalletytölle vauvasta!

Kiitos myötätunnosta ja lohtuhaleista. Tuntuu oikeasti helpottavalta, kun voi asian jakaa teidän kanssanne, ketkä ymmärrätte lapsettomuuden ja jatkuvien pettymysten tuskan. Vaikka näistä negoista jotenkin helpommin pääsee yli mitä useamman niitä on kokenut, silti usein iskee epätoivo ensin siitä, ettei pääse kokemaan elämää oman lapsen kanssa ja 5-10 vuoden päästä katsoo sivusta kun ekat kaverit iloitsee lapsenlapsistaan. Siitäkin jää sitten ulkopuolelle. Adoptio ja sijaisvanhemmuus tietenkin ovat vaihtoehtoja, mutta eivät mahdollisia kaikille.

Positiivisia ajatuksia jokaiselle, elämällä on paljon annettavaa lapsettomillekin ja onneksi tieto lapsettomuudesta leviää ja meitä kohdellaan tulevaisuudessa varmaan hienotunteisemmin.
t. Hillevi
 
Pikalista tämä ei korvaa pidempää listaa, mutta nopeampi päivittää ja hahmottaa..

Odottelee hoitoa/luovuttajaa/pitää taukoa (ikä suluissa)
Cornelius (33) Haaveissa 1
Saaga (39)
EliseT (31) Haaveena ensimmäinen lapsi.
Viinirypäle (33) haaveissa ensimmäinen.
NellaMaija (32) eka
Maijatar (41) ekaa haikaileva
Miimi78,
Iituska (38), haaveissa eka
Jaasminia (xx)
Jonsku-78 (31) haaveissa eka
Marisabel (29) 4 siirtoa tehty, haaveissa eka
Iida-Karoliina (45), eka yhteinen (viides lapsi)
Lidia77 (33), eka haaveissa, 1. lahjasolut odotuksessa
Cava (30+), eka toiveissa, jonossa 1. lahjasoluhoitoon
Tinulinen (32) eka haaveissa
Marbel (40+) toiveissa iltatähti
amv (34) eka, tarve lahja-alkioille, polyypin poisto tulossa joulukuussa
Älinä ()
OnniUnelma76 (34) haaveissa eka
MariIrina (40+), haaveissa eka, jonossa 1. lahjasoluhoitoon
Iida-Karoliina (45), eka yhteinen (viides lapsi)
plastex (33) eka yrityksessä
Lapseton_87, toiveissa eka
Sharlin (35) eka haaveissa
Olki ( ) toiveissa eka
Hillevi (40+) haaveissa eka
Typyliini (30) haaveissa pikkukakkonen

Hoito lähestyy
Lotta(33) toiveissa eka
Pomppaduu - Seruska ( ) kolmas haaveissa
Seinäkukkanen (45), toiveissa eka, tammikuussa alkioadoptio

Piinistelijät

Plussanneet :)heart: = sydämet nähty ultrassa)
Emilia (xx) LA 3.11.2010 :heart: :heart:
lokakuu, (40+) toka, esikoistyttö kuoli kohtuun rv 26+ LA 26.12. :heart:
Teekuppi ( ) haaveissa eka, PASsiirto 6.5. LA 25.1. :heart:
sela (40) 2. yhteinen (1. kuollut hoitovirheeseen) LA 21.1. :heart:
Lyyra (), 3. lahjasolulapsi haaveissa, siirto 22.6. pp13 hcg 175
Tyyne73(36) haaveissa eka, 2 pakastealkioadoptio pp13 hcg 109 :heart:
Hathor (34), toka, pp14 hcg 381, ultra 18.10. :heart:
Alma (34) eka haaveissa, alkioadoptiosta plussa 7.10 LA 11.6.-11 :heart:
Utopia(25), haaveissa eka, pp14 hcg 343, LA 19.7. :heart:
Maija75 (35), eka toiveissa, testi 16.11.

Maaliin päässeet :flower:
Lutuliini, poika 1.6.2008
Bea, esikoinen tyttö 10/2008
Enkelitytön äiti, tyttö 23.1.2009
Watrossi, esikoinen poika 5.2.2009
Suzyanne, esikoinen, poika, 7.5.2009
Pihla, esikoinen tyttö 3/2009
Piri, toinen lapsi, tyttö 6.6.2009
Bardolino(30) eka, tyttö 3.11.2009
Kauniskuu (32) eka, tyttö 8.11.2009
Juuni (48) 2. lapsi tyttö 16.11.2009
Rudy, kaksostytöt 1/2010
Marru (35) esikoiskaksostytöt
Simmis (38) toinen lapsi, tyttö 1/2010
Vekara (45) eka yhteinen, peikkotyttö 2/2010
Pomppaduu (27) kakkonen, tyttö 2/2010
Nennuliini (35) eka lapsi, tyttö 3/2010
Vilhelmiina72 (37) ekat, terveet pojat 24.4.2010
Matilda (30) esikoinen, poika 7/2010
Minni007 (45) poika 12.7.2010
Discovery (40+) tyttö 9/2010
Aliisa08 (26), esikoistyttö 11.11.2010
Tuuttituulia (39), esikoistyttö 26.11.2010

Taustalle siirtyneet
Dream73 (36)
Minni 73 (36) 7 vuoden yrityksen jälkeen
 
Viimeksi muokattu:
amv
Tämä on ihan kamalaa :( Mitä täällä on tapahtunut, kun lähes taukoamatta tulee vain suru-uutisia...
TYPYLIINI: Olen äärettömän pahoillani puolestanne enkä tiedä, mitä muuta sanoa... :hug::hug::hug: Jaksoit kaikesta huolimatta kirjoittaa erittäin kauniisti sijais- ja adoptiolapsista. Voimia teille!



Onneksi väliiin tulee hyviökin uutisia: onnea TUUTTITUULIA! :flower:



RONYAH: Tosi kiva saada sulta tsempit! Kävin joskus alkusyksystä piipahtamassa siellä yhdellä foorumilla, ja huomasin, et olit häipännyt sieltä :( Ainoa, kenen kanssa olisin halunnut ja jaksanut vaihtaa kuulumisia. Kiitos, kun uskot, että vielä onnistutaan! Itsellä on luotto täysin nollassa... Voi hyvin!


amv
 
AMV: Voit laittaa mulle yksäriä jos haluat jostain jutella. Voin välillä kirjautua ja tulla kurkkaamaan. Läksin siletä koska en tuntenut sinne enää kuuluvani nykytilanteeni vuoksi enkä tainnut olla ainut joka niin ajatteli.OOn täällä kuitenkin sun taivaltas seurannut, en malta pysyä poissa kokonaan.
 
Ensiksi suuren suuret pahoittelut keskenmenon kokeneille. Ei ole sanoja millä lohduttaa. Jaksamista surunne keskellä.


TUUTITUULIAlle onnea vauvasta!

ALIISA: Mulla myös silloin noi tabut oli käytössä, kun vedet tuli, mut muute ei käynnistynyt homma kunnolla. Supparit oli ihan tajuttomat. Meilhän meni sit sektioon, kun ei vaan paikat auennu loppuun asti, vaikka ooteltiin 14h.

Bartsu ja tyttönen 1v1kk
 
amv
Hei, kaikki lapsettomat!

Näittekös tänään, että tutkimusten mukaan lapsettomat ovat onnellisempia? :) En saa laitettua linkkiä, mut se oli siis otettu Ylioppilaslehdestä HS: nettiuutisiin.


RONYAH: Joo, kirjotankin sulle nyt heti!


Hyvää viikonloppua!
amv
 
Viimeksi muokattu:
Onniunelma: Mukavaa joulun aikaa ja tsemppiä alkuvuoden hoitoon! Tiedän hyvin, miltä tuntuu odottaa epävarmuuden vallassa viimeistä hoitokierrosta.

Typyliini: Voi, miten surullista :hug: Teillä on tosiaan toisen lapsen yrittämiseen kuulunut monta pettymystä ja pitkä taival takana. Jaksamista teille niihin pohdintoihin, mitä jatkossa teette. Jos vielä jatkatte hoitoja, niin jaksamista niihin sitten, kun niiden aika on.

Typyliini ja Nalletyttö: Kiitos sanoistanne, minäkin uskon, että joillekin meistä adoptio- ja sijaisperheeksi ryhtyminen on hieno juttu, sekä parille itselleen että tulevalle lapselle.

Hillevi: Olen miettinyt samaa, että varma voi olla, että täällä tämän pitkän tien läpikäyminen ymmärretään täysin. Hyvää joulun odotuksen aikaa!

amv: Mielenkiintoinen artikkeli!! Minäkin olen lukenut, että lapsettomuuden läpikäyneet parit ovat usein hitsautuneet yhteen niin, ettei parisuhde mitenkään huonommalla tolalla sitten lopulta ole kuin muillakaan.

Tuuttituulia: Onnea kahden viikon ikäisen vauvelin äidille!

ON: Kävin perjantaina ultrassa ja tällä kertaa limis oli kasvanut hyvin eli oli 7.5 cm (kun yleensä tässä vaiheessa n. 6cm). Nyt ensimmäistä kertaa uskalsin vähän miettiä, että olisihan se hienoa, jos se yksi ainokainen alkio kuitenkin selviäisi sulatuksesta torstaina. Sitten joku pessimistinen puoli minusta ajattelee, että kun nega on kuitenkin selviö niin tulisipa sitten nopeammin todellisuus vastaan, jos alkio ei selviäisi. No, nyt vielä annan itseni toivoa parasta torstaina.
 
amv
Moro!

Lotta: Sulla on kyllä varmaan kuluttavan kamalaa ja jännittävää odottaa torstaita. Voi, kunpa se alkio nyt selviäisi kauniiksi ja siirtokelpoiseksi! Hieno limis! Onko se nyt sitten enne...? :) Toivotaan niin! bd

Kävin muuten lukemassa sen Ylioppilaslehden jutun, joka oli hyvä ja mielestäni monipuolinen. Siinä puhuttiin lähinnä lapsellisen vs. lapsettoman elämän valinneista, mutta kerrottiin myös tahattomasta lapsettomuudesta ja lapsettomuushoitojen lisääntymisestä jne. Kannattaa käydä lukemassa.

Käykääpä klikkaamassa tuota Ilonpilaajaa (se on linkki).
Ilonpilaaja


Jaksamista kaikille!

amv
 
Viimeksi muokattu:
Terveisiä rakanneultrasta: Näkyvyys oli todella huono, vauva viikkoa pienempi kun pitäis olla ja lapsivettä vähän. Ei näkyny esim.toista kättä, ei aivoja, eikä munuaisia.... nyt odotetaan jatkotutkimuksia OYS:ssa....
 
Voi Tyyne. sellainen asia jota kenenkään ei pitäisi kokea varsinkaan rankkojen hoitojen jälkeen raskautuneiden. Voimia jatkotutkimusten odottamiseen. Koska pääsette? Toivottavasti kaikki oli vaan huonon näkyvyyden syytä ja saatte OYS:ta hyviä uutisia.

Onnea nyytin saaneille. Annatte meille toivoa!!!

Aliisalta olisin halunnut kysellä keskenmeno-tutkimuksista: tehtiinkö sulle tutkimuksia ja jos niin mitä? Muistanko väärin, että sulle aloitettiin verenohennuslääke rask. ajaksi? Oliko siihen perusteita vai aloitettiinko se varmuuden vuoksi?

Itse pohdin tukos asiaa. Mullahan on hyytymistekijät katsottu v. 2008 kesällä, silloin oli ok. Nämä keskenmenot ei kyllä musta mene enää sattuman piikkiin ja nyt olenkin tehnyt töitä sen eteen että pääsisimme kunnon tutkimuksiin. Olen myös selaillut nettiä lukenut, että joillakin naisilla tukostaipumus tulee esiin VAIN raskauden aikana ja silloin se ei siis näissä tukostesteissä edes näkyisi???Kerjäsin tähän hoitoon verenohennuslääkettä piikkinä, mutta ei ollut kuulemma perusteita. Asaa käytin ja vuodon vuoksi lopetin h 6+3 ja kuinkas kävikään...En tietenkään voi tietää oliko siinä vika, mutta tässä tunnemyrskyssä ajatukset kulkee suuntaan ja toiseen...Ollaan miehen kanssa mietitty että jos vieä yritetään, mutta pelottaa sekin ihan hirveesti. Niin kauheasti, etten edes kestä ajatusta uudesta raskaudesta vaikka sitä ihan hirveästi toivonkin. Olen sairauslomalla, en kyennyt menemään töihin. Itken yhtenään: syödessä, ruokaa laittaessa, siivotessa, vessassa, suihkussa...koko ajan. Aina ajatukset palaa vauvaan ja raskauteen. Miehellekin sanoin, että olenkohan sekoamassa. Onkohan olemassa se viimeinen pisara mitä mieli kestää eikä sitten yhtään enempää? Musta tuntuu että mulla selainen tilanne nyt. Tuntuu kuin olisin laatikossa ja vain seiniä ympärillä...Aika karmea olotila. Kuinka Te muut olette vastaavista selvinneet?

murtunut Typyliini
 

Yhteistyössä