Luovutettu munasoluhoito, vol. 2

Jos sopii, niin siirryn tälle palstalle vakituisesti. Olen jo vuoden lukenut palstaa päivittäin.

Nyt mietin käyttääkö suomalaisia vai virolaisia munasoluja. Tämä huippu hyvä Eliten tohtori on ilmeisesti Andrei Sõritsa. Nova Vitaan voi vissiin olla yhteydessä suomeksi - joka omalla tavalla plussaa.

Sanokaa mulle jotain, että uskallan tehdä siirron ryhtyä toimiin!
 
Plastexille pidän nyt hurjasti täällä peukkuja!! Ja Lotalle! Jännää!

Tyynen puolesta jännittää. Voi kun voisin osan tuosta paineesta ottaa kantaakseni. Voimia.

Hathorille myös roppakaupalla tsemppiä.

Olki, minä voin "päättää puolestasi", heh. Niin, ja tervetuloa palstalle. Virolaisten solujen puolesta puhuu se, ettei tarvitse jonottaa, siis Eliteen. Nova vitaan on kyllä yhtä pitkät jonot kuin Suomessa. Miinusta on matkat ja se, että pas maksaa 1650 euroa. Se on aika paukku jos tuoresiirto ei onnistu. Mutta siis itse olen nyt raskaana Eliten hoidon ekasta pas:sta. Ja täällä on aika moni muukin onnistunut Virossa. Minä en jaksa oikein odottaa asioita jos on vaihtoehto ja siksi Viro on ollut minulle todella hyvä paikka tässä asiassa. Jos englannintaito askarruttaa, ensimmäiset asiat Viroon selvitellään sähköpostilla, joten voit rauhassa sanakirjan kanssa kommunikoida. Klinikalla pitää täyttää vino pino papereita ja siellä kommunikoidaan englanniksi, mutta mitään hirveän hyvää kielitaitoa ei minusta näissä hommissa tarvitse.
 
Lyyra: ok siis Elite! Laitoin sinne kyselyn. Kuitenkin jos yhtään osaan laskea, niin suomen hinnoilla saa yhden kerran hinnalla virossa tuoresiirron ja yhden pas:sin suurinpiirtein.

Jännitän kovasti täällä teidän muiden puolesta! Te olette hyvin hyvin rohkeita naisia!
 
Hei,

Mitäs Plastex sai Tartosta kyytiin? Täällä peukut pystyssä sinulle.

Olki, tervetuloa mukaan, mitäs sinusta laitan listalle? Hienoa, että otit ekan askeleen ja yhteydenoton Tartoon. Siitä se käynnistyy. toivottavasti saatte +tulosta nopsasti!

Tyynelle kuivaa kautta piiiiiitkään!

Tänne ei ihmeitä kuulu, parin viikon päästä voisi mennä rautavarastot mittauttamaan ja ehkä ensi kierrossa pas:n. En kyllä ollenkaan usko enää onnistumiseen, 10 lahjamuniksesta saatua alkiota jo siirretty ja edelleen lapsettomia ollaan...

T. Hillevi :wave:
 
Hathor: Hyvältä kuulostaa, että limis on spurtannut jo heti alkuunsa :) Uskon, että kehitys tuosta jatkaa samaan malliin!!

Plastex: Näin se on, että täysin tietoisena ja tavoitteellisesti sitä lähtee lisääntymään :) Pidän peukkuja, että asiat etenevät hienosti ja pian piinistellään yhdessä!

Tervetuloa palstailemaan Olki!

Hillevi: Toivottavasti asiat etenevät sujuvasti siihen, että pas-kierros voi alkaa. Toivon niin sinulle sitä parasta lopputulosta! Saman tien kulkijoita ehkä ollaan siinä, etten ihan täysin pysty enää uskomaan onnistumiseen. Totuus on tullut niin monta kertaa eteen näissä hoidoissa. Kunpa meidän kummankin kohdalla tämä kääntyisi vielä hyvin. Sinä olet kuitenkin onnistunut plussan saamaan tikkuun aiemmin, joten toivottavasti tämä on merkki siitä, että ratkaiseva askel onnistumiseen on vielä tulossa.

Kiitos kaikille tsempeistä ja mukavaa, kun Discovery ja Plastex kerroitte vielä nämä hyvät tapausesimerkit :)
 
Viimeksi muokattu:
heissan!

viime yönä palattiin tartosta hyvillä mielillä. =) 18 munasolusta 12 hedelmöittyi ja on pelissä mukana. 2 siirrettiin ja 10 laitettiin pakkaseen. Andrei kehui limiksen paksuutta ja täyttä rakkoa eli siirto saatiin tehtyä ihanteellisissa olosuhteissa. ainakin melkein. virtsaputkentulehduksen viimeisten oireiden vuoksi täydellä rakolla oleminen ole TODELLA vaikeaa. Mutta Andrei oli tosi nopea ja laski meille minuutteja vessaan pääsyyn....:p koomista, oikeastaan! suosittelen paikkaa lämpimästi kaikille. erittäin siisti, erittäin ystävällistä henkilökuntaa. kunhan englannin hanskaa jollain lailla, niin kyllä pärjää.

testipäivä on 13.9. :p

plastex ja tarton tuplatuliaiset, pp 1
 
Lotta ja Plastex: onnea kyytiläisistä!

Täällä taas vuotaa...,,. vaihdoin sen yösiteen sitte eilen aamulla pikkuhousunsuojaan ja heti alko vuotaa. Eilen tuli pyyhkiessä vähän verta tänään sitte ihan taas siteeseen asti hyytymien kanssa.... Kyllä v...tuttaa..... tiistaina olis site se ultra jossa totuus paljastuu...
 
Tyynelle voimia tuohon hirveään epätietoisuuden piinaan.. jotenkin itsellä sellainen olo, että kuitenkin ultrasta voisi hyviä uutisia tulla.. toivotaan parasta.

Kiitos Plastex kuulumisista. Pikkuhiljaa alan suuntaamaan tosissani myös ajatuksia Tartoon. Mitä lääkkeitä sait ja alkoiko ne milloin? Niin ja kysyikö Andrei teiltä haluatteko siirtää kaksi vai päättikö hän? Onnea piinailuun!!

Joku täällä mainitsi Vita Novan ja muistinkin, että olin itsekkin aiemmin sieltä myös kysellyt, jonot kyseiselle klinikalle ovat 1,5-2v.
 
tyyne, kyllä nyt koetellaan. :| mutta näitä vuoto-tarinoita lukiessa tulee mieleen, että pidä vaan lippu korkealla ultraan asti.

sharlin, alkuun söin heinäkuun e-pillereitä (marvelon), sitten 2.8. zoladex-piikki (hormonitoiminnan pysäyttäjä). sitten 15.8. lähtien zumenon kolmesti päivässä ja 29.8 lähtien lisäksi lugesteron. siirron jälkeen lisättiin miniaspiriini. ja andrei ohjeisti myös syömään raskausajan multivitaa. onneksi kotoa löytyi dosetti, ei muutoin muistaisi kaikkea... suositteli vahvasti kahta. kertoi kyllä tuplaraskauden riskeistä. mutta mahdollisuudet edes yhteen huomattavasti suuremmat kun siirretään kaksi. mun kapoiselle varrelle kaksi vois olla melkoista, mutta OTAN KAIKEN MITÄ ANNETAAN! :)

rutistukset kaikille akkeleille!
 
Siirrettävien määrästä. Andrei tosiaan melkein suosittelee sitä kahta. Vaikka ei tee päätöstä vaan jättää päätöksen "maksaville asiakkaille" kuten hän asian ilmaisi. Hän antaa myös käsittämättömät onnistumisprosentit, yhden siirrolle 25 ja kahden siirrolle 50. En käsitä noita lukuja koska Suomessa on aina puhuttu että kahden siirto nostaa onnistumisen todennäköisyyttä korkeintaan 5 %:lla.

Suomen lapsettomuuslääkärillämme oli vahva kanta asiaan: yksi alkio kerrallaan. Niinhän Suomessa nykyään tehdään ja onhan se perusteltua.

Me päädyimme tuoresiirrossa yhden siirtoon koska saimme monta hyvää alkiota. Olen myös tullut raskaaksi aiemmin kahdesti yhden alkion siirrosta. Kuitenkin tästä Viron tuoresiirrosta tuli nega. Aloimme miettiä asiassa myös rahapuolta. Jokainen pas maksaa 1650 euroa ja lisäksi lääkkeet, ultrat ja matkat. Päädyimme siihen että Virossa pas:ssa laitetaan kaksi, vaikka tottakai kaksosodotuksen riskit pelottivat. Odotan nyt siitä siirrosta yhtä, eli valintamme oli ilmeisen hyvä.

Minusta yksi vaikeimmista asioista on päättää siirrettävien määrä. Se on aivan yhtä vaikeaa joka kerta ja päätös on aina yhtä epävarma.

Ja tuota Zoladexia suosittelevat Virossa mutta Suomen lääkärini jätti sen pois koska Zumenon hoitaa yksin tuon hormonitoiminnan pysäyttämisen ja sen käytöstä on Suomessa luovuttu. Multivitaa se Andrei kovasti mainosti mutta noudattelen kotimaisia ohjeita, että monipuolinen ruokavalio riittää. Vähän eroavaisuuksia näissä on maiden välillä. Eroja on myös lakiasiassa. Esim Virossa saa luovuttaa sukulaiselle muttei ystävälle, toisin kuin Suomessa, täällä myös ystävä voi luovuttaa. Virossa saa vuoden ajan käyttää alkioita vaikka puoliso kuolisi, Suomessa ei saa käyttää alkioita, jos puoliso kuolee. Minusta se vain kertoo siitä, ettei ole näyttöä mikä on oikeasti sen syntymättömän lapsen etu. Se on vain päättäjien arvailujen varassa. Siksi harmittaa monikin asia, esim sijaissynnytysten kieltäminen Suomessa. Se tuntuu kovin julmalta, koska kokemukset niistä lapsettomuuslääkärini mukaan ovat olleet hyviä, ne vähäiset. Usein esim sisko synnyttänyt lapsettomalle sisarelleen lapsen. En voi ymmärtää miksi sellainenkin on pitänyt kieltää.
 
Viimeksi muokattu:
Hei, hyppään taustalta kysymään teiltä asiantuntijoilta. Meillä on viimeinen hoito menossa omilla tarpeilla. Mietimme varmuuden vuoksi jo muita vaihtoehtoja.

Mikä on luovutettujen alkioiden tilanne Suomessa eli onko niitä saatavilla ja ovatko jonot vielä pidemmät kuin munasoluilla? Kuinka paljon hoito luovutetulla alkiolla maksaa Suomessa (yksityisellä)?
 
Pikalista tämä ei korvaa pidempää listaa, mutta nopeampi päivittää ja hahmottaa..

Odottelee hoitoa/luovuttajaa/pitää taukoa (ikä suluissa)
Cornelius (33) Haaveissa 1
Saaga (39)
EliseT (31) Haaveena ensimmäinen lapsi.
Viinirypäle (33) haaveissa ensimmäinen.
NellaMaija (32) eka
Maijatar (41) ekaa haikaileva
Sharlin (35) eka haaveissa
Miimi78,
Alma (34) eka haaveissa
Iituska (38), haaveissa eka
Jaasminia (xx)
Jonsku-78 (31) haaveissa eka
Marisabel (29) 4 siirtoa tehty, haaveissa eka
Iida-Karoliina (45), eka yhteinen (viides lapsi)
Lidia77 (33), eka haaveissa, 1. lahjasolut odotuksessa
Cava (30+), eka toiveissa, jonossa 1. lahjasoluhoitoon
OnniUnelma76 (34) haaveissa eka
Hathor (34), toka haaveissa
Typyliini (30) haaveissa pikkukakkonen
Tinulinen (32) eka haaveissa
Hillevi (40+) haaveissa eka, syyskuussa pas
Marbel (40+) toiveissa iltatähti
Olki ( ) toiveissa eka

Hoito lähestyy
Minni 73 (36) ekasta haaveileva, siirto lokakuussa
amv (34) eka, luovutetut solut -hoito (tuoresiirto) Tartossa syyskuussa

Piinistelijät
Lotta(32) toiveissa eka, 2. lahjasolu ivf, siirto 30.8.
plastex (33) eka yrityksessä, Tartossa 2 alkion siirto 1.9. testi 13.9.

Plussanneet =) (sydämet nähty ultrassa)
Kaipuu, eka haaveissa, plussa 21.11.09, LA 31.7.2010 :heart:
Discovery (40+) 2 alkion siirto 22.1. LA 10.10.2010 :heart:
Aliisa08 (26), ensimmäinen haaveissa, LA 27.10.2010. :heart:
Emilia (xx) LA 3.11.2010 :heart: :heart:
Tuuttituulia (39), haaveissa eka, LA 13.11.2010 :heart:
lokakuu, (40+) toka, esikoistyttö kuoli kohtuun rv 26+ LA 26.12. :heart:
Teekuppi ( ) haaveissa eka, PASsiirto 6.5. LA 25.1. :heart:
sela (40) 2. yhteinen (1. kuollut hoitovirheeseen) LA 29.1. :heart:
Lyyra (), 3. lahjasolulapsi haaveissa, siirto 22.6. pp13 hcg 175
Tyyne73(36) haaveissa eka, 2 pakastealkion adoptio 5.8. pp13 hcg 109

Maaliin päässeet :flower:
Lutuliini, poika 1.6.2008
Bea, esikoinen tyttö 10/2008
Enkelitytön äiti, tyttö 23.1.2009
Watrossi, esikoinen poika 5.2.2009
Suzyanne, esikoinen, poika, 7.5.2009
Pihla, esikoinen tyttö 3/2009
Piri, toinen lapsi, tyttö 6.6.2009
Bardolino(30) eka, tyttö 3.11.2009
Kauniskuu (32) eka, tyttö 8.11.2009
Juuni (48) 2. lapsi tyttö 16.11.2009
Rudy, kaksostytöt 1/2010
Marru (35) esikoiskaksostytöt
Simmis (38) toinen lapsi, tyttö 1/2010
Vekara (45) eka yhteinen, peikkotyttö 2/2010
Pomppaduu (27) kakkonen, tyttö 2/2010
Nennuliini (35) eka lapsi, tyttö 3/2010
Vilhelmiina72 (37) ekat, terveet pojat 24.4.2010
Matilda (30) esikoinen, poika 7/2010
Minni007 (45) poika 12.7.2010

Taustalle siirtyneet
Dream73 (36)
 
Hei,
Tyynelle peukut ja pottuvarpaat pystyssä. Onpa raskas tilanne, toivottavasti syke kuitenkin löytyy ultrassa. :hug:

plastexin alkioille myös pitkää ikää ja kiinnittymisintoa!

Ensi tiistaina lääkäri soittaa ja pääsemme miettimään, millä tätä hiehoa vielä hoidettaisiin... Viime öinä olen kaikenlaisia lapsia hoitanut unissani, jopa ystävän adoptiolapsi siirrettiin meidän lapseksemme, kun ystäväni oli muka kyllästynyt hoitamiseen.

Pottu, aika harvassa ovat lahja-alkiot Suomessa.

Virkistävää viikonloppua kaikille!
Hillevi
 
amv
plastex: Vau, saittepa hyvin alkioita! Kunpa meillekin tulisi... Nyt vain rutkasti onnea matkaan pikkuisille ja sulle paljon voimia hermoja raastavaan tuloksen odotteluun!

pottu ja nehma: Mä kuyselin vuoden alussa joiltain Suomen klinikoilta ja parissa paikassa oli silloin. Mutta ei kai niitä kovin paljon ole tarjolla - harvakseltaan. Hgissä meille siirrettiinkin 2, mutta ei onnistunut. Ainakin Tartosta tosiaan saa lahja-alkioita, mutta me kokeillaan nyt ensin valitsemiemme munasoluluovuttajan + sperman luovuttajan avulla. Siis Tartossa, kun siellä on halvempaa kuin Suomessa.

Voi että, Tyyne, joudut vielä toistaiseksi odottamaan kauhulla muutaman päivän...
 
amv
Muistan, pottu :) Klinikasta riippuen noin 600 - 1000 e / alkio + pas-kustannukset. Me saatiin toisen kerran siirto ja alkio ilmaiseksi, kun se alkio oli niin heikko. Se oli hyvää palvelua :) Ai niin, ja ne alkiot sattu olemaan "tehtyjä" eli ei pariskunnilta ylijääneitä, mutta sellaset on kai erittäin harvinaisia. Noi oli klinikan ainoat eikä kuulemma uusia ollut suunnitteilla. Lääkäri suosittelikin Tarttoa (ja sen hyviä hoitotuloksia).
 
cava, tutulta tuntuu. itseäkin kauhistuttaa se, että mitä ihmettä elämällä tekee, jos/kun yhtäkkiä on siinä tilanteessa että kaikki hoidot on kokeiltu ja yhä olemme kaksin. :( mitä sitten kun ei ole enää mitään toivoa?

vielä kuitenkin toivoa on ja piinistely käynnissä. mitään kummempia oireita ei ole. vähän mahasta välillä nippaisee, mutta se nyt voi nipistellä niin monesta syystä. viikko, mene jo!

mites Lotta77??

plastex ja tarton tuplatuliaiset, pp 5
 
Mie täällä paniikissa...
"Keskenmenon uusiutumisriski pysyy ennallaan yhden keskenmenon jälkeen. Kahden keskenmenon jälkeen riski on 17–35 % ja kolmen jälkeen 25–49 %. Tärkeä on tieto ennusteesta: kolmen keskenmenon jälkeen seuraava raskaus onnistuu 60–80 %:lla naisista. Henkinen tuki ja seuraavan raskauden suunniteltu seuranta ovat hyödyksi."

huomenna sen sitte tietää....
 
Lyyra: Olen usein miettinyt samaa, että lainsäätäjät tekevät intuition perusteella näitä ratkaisuja, koska ei useillakaan heistä voi olla näistä asioista mitään käytännön näkemystä. Kaikki riippuu vain yhteiskunnasta ja ajan hengestä..

Hilleville tsempit hoidon suunnitteluun ja Tyynelle ihan erityisjaksamistsempit huomiseen ultraan!

Plastex: Täälläkin piinis etenee matelemalla. Meillä on sitten sama testipäivä niin eipähän tarvitse ihan yksin näitä päiviä laskea!! Testipäivä vaihtelee paljon, koska minulla testi on 14pv alkionsiirrosta ja sitten kun tehtiin siirto 5. päivänä, niin punktiopäivästä tulee keskiviikkona laskettuna jo kaksi viikkoa. Luulen, että voisin alkaa pian tässä jo testailemaankin, mutta en uskalla, millään.. Epätietoisuuden tilassa on silti helpompi odottaa varsinaista testipäivää. Saatan tosin yhden päivän ottaa etumatkaa ja testata sunnuntaina, koska maanantaiaamu ja töihin lähtö ei ole ihan otollisin olosuhde. Tämä on ollut aika rankka piinis, kun viikonloppu aloin herätellä itsessäni liikaakin toiveita. On sellainen olo kuin olisi vähän lämpöilyä ja pientä nuhaa, mutta toisaalta kortisoni laskee vastustuskykyä, joten pieni flunssa ei olisi ihme. Toivon heräämistä seuraa taas vastatunne, että ei varmasti ole tärpännyt.. Eli hyvin tyypillistä piinistä elelen, toisin sanoen :) Mahdollisimman mukavaa syksyistä viikkoa!
 
Viimeksi muokattu:
Lotta minulla siirrettiin myös blastot ja testaus 14 päivän päästä. Menin ja testasin 2 päivää etuajassa ja plussa tuli. Unohdin ottaa aamuvirtsasta, kun marssin suoraan unenpöppyrässä pissalle. Odotin tunnin ja testasin. Vähän haalea oli, mutta selvä plussa kuitenkin.

Tsemppiä kaikille ja etenkin Tyynelle !

Discovery 35+1
 
tyynelle tsemppiä tähän päivään. samoin hilleville, toivottavasti lääkäri täynnä fiksuja ideoita!

täällä ylämäki, alamäki. olen, en ole. maanantai on kyllä huono testipäivä, menin vielä typeryyksissäni sopimaan työmatkan tiistaille. saa nähdä tuleeko "flunssa" maanantai-iltana. ja en testaa etukäteen, en!

plastex ja tarton tuplatuliaiset, pp 7
 
Eilen tuon keskenmenoprosenttiviestin jälkeen menin vessaan ja alkoi tulla hyytymiä kuin paloletkusta. Aivan järkyttävän isoja ja aivan järkyttävän paljon. Koko ajan lorahteli vessanpönttöön kuin kauhuleffassa konsanaan. Mieskin tuli katsomaan ja totesi, että tais mennä siinä... Tätä jatkui yö yhteen asti. Sitten otin 2 panadolia ja pääsin uneen. Kipujakin nimittäin oli, ei pahoja mutta kuitenkin...

Aamulla vuotoa oli edelleen taas hyytymien kera. Kipuja ei enää ollut. Lähdettiin täristen, vapisten ja toppaukset housuissa ajelemaan 200 km päähän ultraan.

Lääkärille kerroin älyttömistä vuodoistani ja kivuista ja siitä kuinka joka 10 raskaus päättyy keskenmenoon, mulla on 9 tuttua jotka ovat raskaana ja minä se kymmenes epäonnistuja. Totesin, että kohtu valahti varmaan tyhjäksi viimeyönä. Tärisin, vapisin, heikotti ja pyörrytti kun nousin tutkimuspöydälle. Lääkäri ultrasi ja sanoi melkein heti, että ei tämä vielä ole mennyt kesken.... Sanoin, että älä valehtele, Lääkäri nauroi, että ei hänellä ole ollut tapana... Kohdusta löytyi 6+5 viikkoja vastaava sikiö jonka syke näkyi väpätyksenä näytöllä. Kysyinkin lääkäriltä, että onko se muka varmasti syke, ettei se näyttöruutu vain väräjä sillain... Lääkäri totesi, että syke se on. Pärähdin itkuun kuten myös mieheni. Lääkärikin pyyhki silmäkulmiaan. (ollut myös 3 aijempaa kertaa sama lääkäri) Vuodon syytä ei löytynyt. Vuodan edelleen, välillä pieniä hyytymiä välillä kirkasta verta. Lääkeet kuulemma voi kasvattaa limakalvoa liikaa ja ylimääräinen vuotaa pois. Ihmisen alulla näytti kuitenkin kaikki olevan nyt kunnossa....

Tyyne
 
Hei,

Tyynelle kovasti peukkuja että ultrasta tulisi hyviä uutisia!

Piinailijoille tsemppiä, toivottavasti saamme kohta lukea plussa-uutisia!

Kävin tänään limakalvo-ultrassa. Se oli ihan hienosti kasvanut ja oli nyt noin 7 mm. Pidän sen ihan hyvänä tuloksena, selvästi parempi kuin viimeksi! Siirto on nyt sovittu maanantaille, ja kyllä kovasti jännittää miten alkioiden käy sulatuksessa...
 

Yhteistyössä