Luontaisesti gluteenittomat reseptit hukassa!

JONSERED Karhunkantaja
Kastikkeisiin Maizena suurustetta, ei tavallista soijaa tai lihaliemikuutiota. Muutenkin kun vain lukee, mitä purkeissa on präntätty, onnistuu ruuan valmistus suht hyvin.
 
Käytän ruuanvalmistuksessa kastikkeen suurusteena jyttejauhoja(tumma). Lihapulliin ja murekkeeseen käytän perunamuusia joko omatekemää tai mummionmuusi jauhetta. Ruuanvalmistuksessa voi soveltaa hyvin pitkälle. Kotimaisen viljan korvaa gluteenittomillajauhoilla. Olen laittanut leipäkoneen se on ollut verraton kapistus... www.keliakialiitto.fi
Tässä sämpylä ohje:

5dl vettä
n. 35g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
2 rlk siirappia
1 tl suolaa
1dl rypsiöljyä
350g jauhoseosta tai luontaisesti gluteeniton jauhot

-hiiva liotetaan veteen
-sekoita joukkon suola, siirappi, jauhot ja öljy
-leivo sämpylöiksi
-kohota 20min lämpimässä
-paista 225 asteessa noin 20-25 min.
-taikina kannattaa mieluiten valmistaa yleiskoneella.
 
vieras
Tässä makean nälkään gluteeniton (ja laktoositon) ohje, joka maistuu myös muilee kuin keliaakikoille ihan varmasti.

Mantelitorttu (laktoositon ja gluteeniton)

n. 8 annosta

2 pak (à 150 g) mantelimassaa
3 munaa
3 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Päälle
2 dl Valio laktoositonta vispikermaa
1 rkl sokeria
2 rkl mantelilikööriä tai limettimehua

Koristeeksi
2 - 3 dl siemenettömiä viinirypäleitä tai
persikkaa kuutioina
1/2 dl paahdettuja mantelilastuja

Voitele pyöreän kakkuvuoan (halkaisija 22 cm) reuna tai aseta siihen n. 5 cm:n levyinen leivinpaperisuikale. Aseta vuokaan pohjan peittävä leivinpaperipala. Hienonna mantelimassa monitoimikoneella. Lisää munat, anna koneen käydä edelleen. Lisää kuivat aineet seoksena. Käytä konetta vielä jonkin aikaa, kunnes taikina on tasaista ja kuohkeaa. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. 20 min. Jäähdytä hetken aikaa ja kumoa pohja esim. jalalliselle tarjoiluvadille. Poista paperit. Vatkaa kerma vaahdoksi. (Jos käytät mausteena limettimehua, jätä vaahto löysähköksi ennen sen lisäämistä, koska limettimehu sakeuttaa kermavaahtoa.) Lisää sokeri sekä likööri tai limettimehu. Levitä seos täysin jäähtyneelle pohjalle. Paahda mantelilastut kuivalla, puhtaalla pannulla keskilämmöllä, jäähdytä. Koristele torttu halkaistuilla viinirypäleillä tai persikkaviipaleilla ja mantelilastuilla. VINKKI Voit myös raastaa mantelimassan kartioraastinraudalla ja käyttää taikinan vatkaamiseen sähkövatkainta.
 

Yhteistyössä