Luokanopettajille kysymys

apuope
Se että luokasta poistettiin tuskin oli ensinminen keino. Ihan varmasti on yritetty ensin muilla keinoilla lasta saada rauhoittumaan ja kun ne eivät ole tehonneet on luokasta poistettu. Yksi oppilas ei saa viedä 14 muun oppilaan opiskelurauhaa.
Oletko varma, että lapsesi oli käytävällä ihan täysin valvomatta eikä ovi ollut vaikka avoinna josta opettaja/avustaja lasta valvoi?

Itse työskentelen koululla toimivassa eskarissa avustajana (19 lasta) ja kyllä meilläkin joudutaan toisinaan ylivilkkaita lapsia laittaa käytävälle rauhoittumaan, kun kiellot ym. eivät tehoa. valitettavaa mutta totta, että yksi jatkuvasti oman shown pitävä voi saada koko luokan sekaisin.

Tällaisissa tilanteissa ovi on auki ja tämä rauhoittumassa oleva istuu käytävällä niin, että häntä pystyy luokasta valvomaan mutta kuitenkin niin että ei sieltä käsin pysty muita häiritsemään.
 
juuh
Valvomatta ei saa peruskoululaista jättää, ei ekaluokkalaista eikä ysiluokkalaista. Ja periaatteessa luokasta poistaminen on rangaistus, joten siitä pitäisi mennä tieto huoltajille.
Asiasta on kulunut nyt aikaa, ja nyt enää on vaikea selvittää, oliko luokan ovi auki, jolloin lapset olivat valvonnan alla koko ajan. Rangaistus tehosi, eli sai aikaan toivotun tuloksen, joten siinä mielessä kaikki on hyvin.
 
Tämä on kiintoisa keskustelu, kiitos siitä.

Tämä meidän lapsen kohdalla ollut asia on selvitetty open kanssa ja en minä häntä arvostele, hän on toiminut siinä tilanteessa kuten on parhaaksi katsonut ja on sanonut olevansa pahoillaan siitä kun ei heti ekasta luokasta poistamisesta meitä infonnut niin kuin olisi pitänyt. Hän oli itsekin sitä mieltä, että se olisi vaikuttanut siihen että ne muut luokasta poistot olisi jääneet silloin tarpeettomiksi, koska lapsi on luokan tottelevaisempia tapauksia ja nyt vaan koulun alussa karkasi mopo niin sanotusti kädestä.
Lapsi/lapset oli hetkellisesti käytävässä ilman valvovaa silmää ja avustaja on luokka-avustaja, ei kenenkään henk.kohtainen.

Syy, miksi tiedän että luokasta poistaminen on tuossa koulussa ja muilla luokilla äärettömän harvinaista, eikä sitä ole tapahtunut aikoihin on se että tuo on pieni koulu ja käyn vanhempaintoimikunnassa jossa keskustellaan yleisestikin asioista. Koulun säännöistä, turvallisuudesta, kiusaamisista ja mistä milloinkin.

Minua itseäni jäi nyt kiinnostamaan mitä keinoja opettajat nykypäivänä voi käyttää luokan tai jonkun tietyn oppilaan rauhoittamiseksi.
Ennen oli käytäntönä laittaa niin sanotusti nurkkaan tai luokan eteen, mutta se on kai nykyään nöyryyttämistä?
luokasta poistot, jälki-istunnot ja kaikki on ihan toimivia ja hyviä keinoja kun ne tehdään oikein ja oikealla hetkellä ja että vanhemmat myös muistaa ottaa niistä asioista kotona vastuun ja jatkaa se homma loppuun asti keskustelemalla.
Koululaisen on tärkeää tajuta että opettaja ja vanhemmat vetää yhtä köyttä ja informaatio kulkee lapsen mahdollisesta "salailusta" huolimatta.

Meillä on hyvä ja pätevä opettaja jonka kanssa keskustelu ja yhteistyö onnistuu ja onneksi sama ope on myös tulevana lukukautena =)
 
Minua itseäni jäi nyt kiinnostamaan mitä keinoja opettajat nykypäivänä voi käyttää luokan tai jonkun tietyn oppilaan rauhoittamiseksi.
Ennen oli käytäntönä laittaa niin sanotusti nurkkaan tai luokan eteen, mutta se on kai nykyään nöyryyttämistä?
Tuopa onkin mielenkiintoinen kysymys :)
Jos se avustaja on, niin toki luokasta poistamiset yms. on paljon helpompaa kun voi järjestää valvonnan. Jos taas olet yksin vaikka sen 25 oppilaan kanssa ja siellä yksi tai muutama häiritsee tuntia jatkuvasti, eikä käskyttäminen ja eri seurauksilla uhkailu auta.. Jos laitat käytävälle, pitää olla valvonta. Ja toki voit siinä istuvaa lasta avoimesta ovesta valvoa, mutta ei ole kovin kaukaa haettu tilanne, että se käytävälle laitettu laps ei siinä penkissään yksinään pysy. Ja jos taas lähdet lapsen perään, on ne 24 oman onnensa nojassa ja väärin on toimittu taas.
 
niinpä, vaikeaa on. Meillä kuitenkin päivähoidon puolella voidaan vielä käyttää miettimispaikkaa tai rauhoittumis tuolia, miksi sitä nyt kukakin haluaa kutsua ja ainakin toistaiseksi on henkilökuntaa riittänyt jos lapsi siitä päättää monesti karata.
Mutta kyllä niitä tilanteita tulee kasvatus alalla jatkuvasti eteen että teet niin tai näin, niin se olisi pitänyt jonkun toisen tahon mielestä tehdä toisin.
opettajan duuni on rankka ja vaativa, hatun nosto kaikille opeille.
 
---
Oletko varma,ettei lastasi ole vain laitettu ri paikkaan tekemään tehtäviä? Meidän eka-tokaluokalla on ihan normaalia,että osa oppilaista tekee tehtäviä luokassa ja jotkut samaan aikaan eteisaulan sohvalla,ovi välissä on auki ja opettaja ja avustaja "vahtivat" molempia.
 
"vieras"
Onneksi en valinnut silloin joskus vaihtoehtoa lukea itseäni opettajaksi.
Vanhemmat on niin idiootteja ja sekunnissa valmiita syyllistämään opettajan.

Tätä olen kuullut luokanopettajaystävältäni ja tämä palsta kyllä vahvistaa kaiken, vanhemmilta on kadonnut maalaisjärki kokonaan ja lapsia ylisuojellaan.
 
Vieras.....
meille tuli viikon myöhässä ilmoitus että poikamme oli poistettu luokasta erittäin häiritsevän käytöksen vuoksi.(ekaluokkalainen). Ei ollut kirjoitettu syytä eikä mitään muutakaan. pojalta tiedustelin tätä ja hän sanoi että oli siirtänyt istumapaikkaa edemmäksi rummuista koska kovat äänet sattui korviin. Luokkakaverit olivat valittaneet tästä ja opettaja oli laittanut tämän meidän (luokan arimman ja rauhallisimman) pojan käytävälle itsekseen ilman valvontaa!!! :(
 
lto
valvomattahan ei saa nykyään ketään poistaa luokasta.
ikävältä kuullostaa, kyllä pienten kanssa pitäisi olla kotiin yhteys jo mieluiten ennen kuin edes tarvitsee poistaa luokasta.
jne.
Ryhmässä lapset valitettavasti käyttäytyvät niin ennalta-arvaamattomastikin, että todella vakavia tilanteita voi tulla niidenkin lasten kesken, keistä ei arvaisikaan.

Minulla on kokemusta hieman nuoremmista lapsista, mutta vanhemmat ei eivät koskaan voisi kuvitellakaan kuinka juuri heidän lapsensa käyttäytyy stressaantuneena, isossa ryhmässä. Eikä sitä monissa tapauksissa pysty arvaamaan ja ennakoimaan edes kasvattaja.
 

Yhteistyössä