ONNEA, Anni Vadelma!!! :flower:
Tiukalla karppilinjalla mennään.
Torstaina vietiin muksut hoitoon ja ajeltiin miehen kanssa Hämeenlinnaan. Oltiin yö Sokos Hotelissa ja illalla käveltiin n. 5 km kaupungilla. Ensin hotellilta keskustaan, lenkki siellä, syömässä, Wetterhoffin rannassa ravintolalaivalla, hotellille, takaisin keskustan kautta hotellille, siellä lisää vaatetta päälle ja rantaa pitkin ravintolalaivalle ja taas keskustan kautta hotellille. Päivällä ennen lähtöä tein jauhelihapihvejä ja keitettyä kukkakaalia sekä kanttarellikastiketta. Hämeenlinnassa käytiin jossain paikallisessa kebabissa ja otin kebabin salaatilla ja muutaman siiderin.
Perjantaina aamulla hotellin aamupala: juusto-kasvismunakasta, savulohta ja 2 cocktail-piirakkaa :ashamed: ja lisäksi kalkkunaleikettä, juustoa, salaattia, kurkkua, ja vesimelonia sekä teetä ilman makeutusta. Koko päivä käveltiin Valkeakoskella asuntomessuilla, 4,5 tuntia koko ajan liikkeessä ja jalkojen päällä. Poistulomatkalla käytiin Tuuloksen ABC:lla syömässä ja otin seisovasta pöydästä höyrytettyjä kasviksia ja makkara-stroganofia. Sekä reilusti salaattia. Illalla saunaa ja pari sidukkaa.
Eilen olin siskolle ja miehelleen kuskina Mäntässä, olivat tutun häissä. Kävin itse Vilppulassa kaverin luona sen aikaa lojumassa. Muuten reissu meni hyvin, mutta nyt on pirullinen alaselkäjumi taas päällä! Just kun olis ollu vauhti päällä ja himottais lenkille lähtee... Eilinen ruokapuoli: aamulla pekonia ja munia ja mukillinen kahvia, lounaaksi siskon miehen kokkailuita: 2 paistettua munaa ja n. 10 cm pätkä HK:n sinistä voissa paistettuna, ketsuppia päälle. Kylässä sitten lihamureketta ja keitettyä kukkakaalia sekä reilusti salaattia (jäävuori, paprika ja viinirypäle) sekä raejuustoa. Kahvin kanssa mutakakkua kermavaahdolla ja pari kourallista popcorneja. Yöllä kävin siskon miehineen pois sieltä häistä ja siellä pyysivät yöpalalle, joten aamuyön herkkuhetki ennen kotimatkaa: savulohta, lihapullia, salaattia (jäävuori, tomaatti, punasipuli, feta) ja pieni siivu paahtopaistia.
Jäin siskon luo yöksi, siinä oltiin puoli 4 aikaan aamuyöstä ja kotiin olisi ajanut vielä yli 30 min pimeässä, ilman seuraa ja maantietä ilman katuvaloja (lukuunottamatta n. 4 km matkaa keskustan halki), joten en halunnut riskeerata ja jäin sinne yöksi. Tänään siis olen kärsinyt helvetillistä alaselkäkipua, ei anna kumartua lainkaan, istumaan käyminen ja ylös nouseminen sattuu aivan sairaasti. Otin 2 tunnin päiväunet Sirdaludin voimalla ja kävin äsken n. kilometrin HYYYYVIN rauhallisella kävelyllä viemässä pari kirjettä postilaatikolle, 2,5-vuotias neiti oli mukana. Aamupalalla pelkkä kahvi (juon aina mustana), lounaaksi salaattia ja kebablihaa (jääsalaattia, lehtisalaattia, tomaatti ja n. 5 cm pätkä kurkkua, päälle ruskistettuna pannulla Korv Görans kebablihaa puoli pussillista, saman valmistajan kebabkastiketta n. 3 rkl ja fetajuustoa). Päivälliseksi tein TAIVAALLISTA kasvissosekeittoa, laitan reseptinkin tähän.

Meillä mies ei ottanut kuin vähän, kun ei tykkää parsakaalista, mutta jopa kasviksia periaatteessa vastustava 5-vuotias otti lisää ja pikkuneiti söi lautasen tyhjäksi ja kiitteli kuin oli hyvvää! =) Nyt saunan lämmitykseen ja kipulääkedoupissa sänkyyn. Kesäloma loppui nyt, huominen on vielä vapaa mutta vien lapset hoitoon ja toivon että saan itseni työkuntoon tiistaiksi.
Juustoinen kasvissosekeitto
1 kg pakastealtaan kasviksia
1 paketti Koskenlaskija sulatejuusto
2 dl kermaa
ripaus suolaa, mustapippuria
Laita n. kilo pakastealtaan kasviksia kattilaan ja vettä päälle. Mä laitoin 450 g pussin parsakaalia ja 450 g pussin kukkakaali-parsakaali-porkkana, mutta oman maun mukaan. Varmasti mun makuun tulisi pelkästään parsakaalistakin, mies tykkäisi varmaan kukkakaali-porkkana-versiosta. Ensi kerran ajattelin laittaa 2 pss noita kukkis-parsa-porkkana-sekoituksia, saa vähän värikkäämmän. Keitä kasvikset kypsäksi ja kaada suurin osa vedestä pois (jätä n. 1 dl keitinvettä ). Soseuta sauvasekoittimella ihan hienoksi muussiksi.
Lisäää paketti Koskenlaskija sulatejuustoa (itse tein Voimakas-mausta) siivuina ja soseuta sekaan. Lopuksi n. 1,5-2 dl kermaa ja ripaus suolaa ja mustapippuria. Kiehautetaan ja VALMIS!
