Losec Mups lääkkeestä kokemuksia kellään?

Annoin tänä aamuna ekan tabletin 1v5kk pojalle ja liotin sen ohjeiden mukaan pieneen vesitilkkaan ja annoin sen lusikalla pojan suuhun. No poika sylki siitä varmasti puolet pois ja yski ja kyökki päälle. Miten ihmeessä sen saa annettua tuollaiselle taaperolle siten että se myös sen ottaa.
Poika on ollut Gavisgonilla jo kuukauden ja se kyllä aluksi auttoi mutta oireet alkoi taas pahentua. Musta olisi ihan hyvä että saisin tuon pojan sen lääkkeen kunnolla ottamaan koska syöminen on pojalla ollut taas tosi hankalaa jo pari viikkoa. Gavisgonin kanssa söi tosi hyvin alkuun, oikein isoja annoksia ja me miehen kanssa oltiin niin iloisia kun ruoka alkoi pitkän taistelun jälkeen kunnola maistumaan.

Auttakaa joku tässä pulmassa jos olette keksineet jonkun hyvän kikan.

Kiitän jo valmiiksi! =)
 
Meillä oli pojalla vähän aikaa käytössä tuo, ja taistelua sen antaminen oli. Muistaakseni jogurtin sekaan laitettiin ja sen kanssa meni jotenkuten alas. Apua meille ei tuosta ollut, ja Gavisconin kanssa sama juttu. Prepulsidia myös kokeiltu eikä siitäkään apua. Mein pojalla ollut syntymästään asti refluksi, poika täyttää nyt 4v ja ei ole muuttunut miksikään. Viime vuonna käytiin lastenkirurgin juttusilla ja sanoi ettei vielä leikkaa vaan odotetaan kouluikään asti ja jos silloin vielä yhtä paha, mietitään uudestaan leikkausta.

Toivottavasti teillä olisi apua tuosta. :)
 
Ei oikein jogurtti auta kun poika on allerginen. Ruokalistalla vain riisi, kesäkurpitsa, hirvenliha, lammas(nz), aprikoosi, rypsiöljy, Natumi-riisimaito ja Neocate.
Meillä on kyllä myös perinnöllinen tuo refluksi koska minäkin siitä kärsin, mutta allergiat sitä varmasti myös pahentaa. Gastroenterologi sanoi eilen että poika tulee varmasti kärsimään refluksista koko loppuikänsä kun se perimäkin on niin vahva. :|
 
Mä liuotan Losecin teelusikkaan, jossa on hieman vettä. Lääkeliuos sitten puuro- tai soseaterian kulmaan ja siitä ruoan mukana suuhun. En usko että meidän poika ihan sellaisenaan sitä Losecia edes vesitilkkaan liuotettuna söisi mutta pienen ruokamäärän joukossa aterioinnin yhteydessä lääke menee loistavasti alas.
 
Meillä on vaihtelevasti käytössä tuo soseeseen sekoittaminen tai sitten annan ihan sen vesitilkkaan liuotettuna teelusikassa. Meillä lapsi syö oikeastaan ihan mitä vaan noin maun puolesta eli vetää ihan tyytyväisenä tuo Losecinkin :x Joskus laitoin sekaan sokeria ja sen söi tosi mielellään, mutta sitten tajusin, että meneehän tuo ilmankin.
 
Malin: Nyt menee vähän ohi tästä keskustelusta, mutta mua jäi vaivaamaan tuo leikkaus asia. Jos teidän lapsella on rakenteellinen refluksi, miksi lääkäri ei vielä sitä leikkaisi? Me oltiin tytsyn kanssa alle vuoden ikäisenä korvien putkituksessa ja kitarisan poistossa ja siinä leikkaussalissa lääkärit sitten heitti juttua nukuttaessa, että hoidetaanko tuo refluksileikkaus sitten seuraavana, kun tästä toipuu nyt kun alkuun päästiin. Mä kyllä sanoin siinä, ettei ole tarpeellista, koska meillä refluksi on myös allergiasta johtuvaa. Ei siis ole mitään rakenteellista vikaa, jota pitäisi korjata. Musta täällä palstalla on muitakin ja ainakin Yahoon refluksilapsissa, joille on tehty fundoja aika pieninä.
 
enpä tiedä onko tästä hyötyä, mutta alkuun kun meen pojalla ei ollut vielä avannetta niin annoin Losecin pienellä, muistaakseni 2 tai 5ml ruiskulla suuhun. olihan sekin vaikeaa mutta sen sai truutattua poskeen niin se meni helpommin alas. Nykyään meneekin avanteen kautta eli ei tartte painiskella sen antamisen kanssa :) tai tulevaisuudessa kun otetaan nappi pois niin ehkä sit jos tarvitaan lääkettä (on tehty Fundoplikaatio). Mutta muistan kyllä että taistelua Losecin kanssa oli silloin alkuun, Zantacin kanssa ei ongelmaa ole ollutkaan..
 
ainiin, meillekään Prepulsidista ei ollut sitten minkäännäköistä apua, pojalla siis vaikea rakenteellinen refluksi. Tosi pahaksi äitynyt ruokatorventulehdus, Ei auttaneet Losec ja Zantac -> leikkaus ( 2 kertaa). Ymmärsin niin tuolloin lääkärin puheista että äärimmäinen keino on leikkaus eli odotetaan jos selvitään pelkällä lääkityksellä. Mutta omasta kokemuksesta sanoisi että onnistuessaan Fundoplikaatio on kyllä pelastanut meidän pojan kamalalta oksentamiselta yms. Ihmetyttää vaan miksi joskus odotetaan niin kauan ennen kuin leikataan.. No, kai sen kirurgi parhaiten tietää mikä on tilanne..
 
Piti vielä kirjoittaa Losecin antamisesta. Aloin muisteleen niitä antamistilanteita.. Se taisi olla ainut keino todellakin liottaa pieneen vesitilkkaan se pilleri ja sit vetää 2ml ruiskuun (joka ei ollut kovin helppoa) ja pikkuhiljaa truutaten pojan poskeen koko mönjä.. Mutta varmaan on helpompiakin konsteja.. :)
 
Meillä myös Losecia vastaan taistellaan (2,5 vuotias). Suoraan lusikasta ei takuulla ota, päärynäsoseen tai puuron seassa pitkin hampain. Ruiskulla antaminen oli työlästä ja epävarmaa; lääkepallerot jäivät helposti ruiskuun. Mehuun tai muuhun juotavaan sitä ei ainakaan kannata liottaa, koska lääke jää mukin pohjalle ja mehu maistuu pahalle. Näiden kaikkien yritysten jälkeen sekoitimme lääkkeen peruna-lihasoseeseen (Pikkufarmarin herkku ;) ). Lihasoseen seassa menee ihan ilman mutinoita, poika ei edes huomaa ottavansa lääkettä.

Poika on jo iso, eikä ole pitkään aikaan edes syönyt noita pikkulasten purkkiruokia. Mutta nyt refluksiselvittelyjen myötä on täytynyt tarjota mössömpää ruokaa ja tuo onneksi maistuu..
 
Losecin antotapamme on jalostunut seuraavalle asteelle. Nyt annamme Losecin leivän päälle voideltuna :D Tämä on kokeilemistamme paras ja varmin tapa, ainakin voileipä-fanillemme. Eli: Losec liuotetaan pikkutilkkaan vettä. Syntynyt mössö "voidellaan" leivän päälle, johon se hiukan imeytyy. Sen päälle reippaasti margariinia ja leivänpäälliset. Nam :p Hyvin maistuu!
 

Yhteistyössä