Lonkkaluksaatiolapsista kysyisin

eli miten ootte vanhemmat kuljetellu lapsianne autossa? Meille antoi lekuriluvan et jos jalkoja ei yhtään paina kaukalo niin saadaan lattaa nti siihen, mu sitte taas työkaveri puhui tästä turvavekosta vaununkntokoppaan et vois jostakin vuokrata...Noh, kaverin kaukaloon nti mahtuu, mut et miten sitte "viihtyy" nähdään illalla kun lähtään ekalle "koeajolle"..mut mietityttää silti tuo turvaverkkosysteemi et oisko se noille lonkille paras vaihtis, mut et onko se sitte kanssa turvallinen :whistle:
 
Aivan nii, meillä on kova tuo lasta, sii se "uus" tms. "Rosenlasta", omassa kaukalossa tuli noi pääs sivutörmäysuojat niin pahasti neidin tuonne harteille-poskiin, et lasta painoikin sieltä..kaverin kauikalossa niit ei ollu ja nti sopikin snne, vähän kun pyllyn alle laittaa rättiä tms. kun se on niin kupera/syvä muuten se kaukalo. Mietin et jos tuo nti ei viihdykkään tuossa matkustaa niin sitten pitää varmaan Mannerheimiltä tai jostakin vuokrata se verkko jne. Oishan se kiva johonkin täältä kotoa päästä koko poppoo :whistle:
 
Lionheart
Meidän kuopuksellamme oli Pavlikin valjaat, ja ensimmäinen lääkäri kielsi ehdottomasti kaukalon. Vuokrasimme sitten sellaisen turvavuoteen (Akta). Toiselle lääkärille ihmettelin miksi kaukalo on niin huono, koska minun mielestäni lonkat mahtuivat hyvin olemaan auki Graco Autobabyssä. Hän ei ollut niin ehdoton kaukalokiellon suhteen.

Nyt, kun olen nähnyt törmäystestivideon yhdestä turvavuoteesta, en vauvaa siihen laittaisi. Videossa tuli sivutörmäys vauvan jalkojen suunnasta, ja vauvan pää taittui niskasta taaksepäin 90 astetta kun vauva liukui kaukalossa "ylöspäin" (kolmipistevaljaista huolimatta). Etutörmäyksessä vuode kippasi niin, että vauva roikkui valjaiden varassa alaspäin.

Eli mieluummin vaikka laakea turvakaukalo (niin että polville on tilaa) kuin turvavuode tai sellainen verkko kantokoppaan.
 

Yhteistyössä