"Lokakuun lutuset 2014"

Kiitos stempeistä <3
Onko muilla jännitys/vapinakohtauksia? Meidän tyttö tosi usein hassusti jännittää itseään, hankala kuvailla.. Koko tyttö vapisee mutta on siis tajuissaan, eli ei kouristele.

Tänään käytiin ekaa kertaa osteopaatilla, hänen mukaan tyttö on todella jännittynyt, etenkin rintaranka, onko muilla kokemusta?
 
Ninni osteopaatti löysi meidän vauvasta jumeja otsasta, rinnasta ja maksakin oli jotenkin jumissa ja mahan toiminta parani hoidon jälkeen. Vauvahan oli silloin ihan pieni kun hain apua koliikkiin. Meidän vauvan jumit olivat kaiketi synnytyksestä johtuvia kun synnytys lähti käyntiin niin räväkästi, että istuin autossa 40minuuttia siinä vaiheessa kun olisi pitänyt kävellä et vauva olisi laskeutunut oikein. Toivottavasti teidän vauvalle on apua hoidosta!

Bosch Vielä on ole tarjonnut lihaa, mutta ajattelin ostaa broilerin rintapalan ja jotain hyvää possua ekoiksi lihoiksi. Esikoiselle ihan silppusin lihat, keitin, laitoin sauvasekoittimella soseeksi ja jätin vähän heti tarjolle/jääkaappiin ja pakastin loput pieniä annoksina myöhempää käyttöä varten. Laitoin pakastimeen menevät tavalliseen pakastepussiin niin, että annosten väliin tuli kaksi solmua. Solmujen välistä oli sitten helppo leikellä annokset erilleen.

Tarjosin vauvalle kaupan valmista maissisosetta, suuhun sitä meni hyvin vähän, mutta pulautuksena sitä on nyt kaikkialla. Pitää lähteä kaupasta katselemaan jotain muuta makua, haaveilen vauvan alkavan syömään isompia annoksia ja pilttipurkit olisivat käteviä annospakkauksia pakastinta varten.

Miten teillä nukutaan? Meillä vauva nukahtaa usein vasta klo 22 ja herää 7-8 välillä aamulla, välissä syödään lukuisia kertoja. Päiväunia nukkui eilen 1x1,5h ja 2x noin 30min. Päiväunille nukahtaminen on hankalaa ja monesti jättäisi kolmannet unet kokonaan pois, mutta sitten illalla on väsynyttä käninää ja lopullisesti yöunille nukahtaminen ei aikaistu vaan saattaa tulla pienet torkut joskus 7-8 aikaan. Toivottavasti vauva oppisi nukkumaan vähän enemmän....
 
Ninnille voimia ja hyviä ja lämpöisiä ajatuksia pienokaiselle! Hyvä että tutkitaan, eikä vain odoteta ja katsota.

Bosch - kanalla aloitettu meillä, keitettiin maustamattomasta fileleikkeestä palasia, sauvasekoittimella mössöksi. Nyt on pakasteessa vajaina jääpalakuutioina odottamassa, tarkoitus olisi max 1 tl/pv saada menemään näin alkuun. Eka kerralla kelpasi ihan hyvin, toisen päivänä kun tarjottiin, ei malttanut syömiseen keskittyä yhtään, vaan pörräsi niin että sylki roiskui. Ei varmaan ollut tarpeeksi nälkä juuri siinä kohti. Suunnitelmissa olisi viikonloppuna kukkakaalta tarjota, ensi viikolla kauraa (tavall. eloveenaa, mutta taas sauvasekoittimella hienonnettuna), ja seuraavaksi kokeilla kalaa (siikaa ajattelin ensimmäiseksi, olisikohan tarpeeksi mieto).

5kk neuvolassa oli kyllä painoa taas ihan hurjasti, tasan 9kg, ja 65cm pituutta.

Lapsukainen kääntyilee nyt mahalleen molempien kylkien kautta, ja osaa lattialla kiertää ympyrää napansa ympäri, siis sillä tavalla mahallaan paikoillaan mönkiä. Päivärytmi on suunnilleen tällainen: herää klo 7-8, syö 8-9 (maitoa+omenasosetta), syö 10-11 (maitoa), nukkuu 11-12 alkaen 1-4 tuntia), jos nukkunut suht pitkään, syö n. 14-15 (maitoa+perunasosetta+kanaa), syö n klo 17 (maitoa), syö n. klo 20 ja 22 (maitoa), nukahtaa yöunille (en ole rinnalle nukahtamisesta pois opettanut), herää syömään aamuyöstä kerran n. klo 4-6.
 
Onpas täällä meno hiljentynyt :attn:

Kiitos koiruuz huippuhyvästä pakastepussivinkistä! Nyt onkin jo keitetyt kana-annokset odottamassa jäähtymistään solmupusseissa :) Jes!

Mahtavan kokoinen pötkylä teillä Kasenja :D Meilläkin on nyt viikonloppuna eka kertaa keitelty ihka oikeaa kaurapuuroa. En sörssännyt hiutaleita erikseen vaan annettiin ihan normaalikokoisina, onhan se ehkä vähän rakeista mutta meillä kyllä uppoaa. Muksun (jauhe-)riisipuuro taitaa pikkukundia jo kyllästyttää kun ei enää oikein maistu, pitää olla reilusti hedelmä- tai marjasosetta jotta saadaan menemään.

En taida uskaltaa vielä väittää että meillä olisi oikea päivärytmi, mutta jotain haparoivaa säännöllisyyttä alkaa olla havaittavissa kyllä. Aterioita on nykyään jo 5kpl päivässä ja nehän tietty rytmittävät hyvin, kolmen tunnin välein pyritään syömään, imetykset aina aterian jälkeen. Poju nukkuu edelleen päikkäreitä vähän niin ja näin, joten etukäteen ei juurikaan voi päätellä kauanko unta milloinkin riittää. Tänään on ollut hyvä päivä, aamupäikkärit pinniksessä 45min, pitkät päikkärit ulkona +2h ja noin klo 17.30 menee vielä about 30-40min ulkotorkuille. Hereillä on aina noin 2,5 - 3 tuntia.

Viikonloppu toi tullessaan myös omaan huoneeseen siirtymisen! Yritetään jospa uni olisi yöllä levollisempaa kun maitomeijeri ei tuoksu vieressä ;) Noo, viime yönä eka pätkä oli jopa 3,5 tuntia.. Ehkäpä ajan kanssa tulee sitten edistystä. Positiivista oli se että sain itse nukuttua sikeää unta kun en havahtunut jokaiseen käden tai jalan liikahdukseen. Olin ihan hölmistynyt kun heräsin vauvan itkuun, olin puoliunessa jo lähdössä parvekkeelle vaunuja hytkyttelemään ennekuin tajusin että viereisestä huoneestahan se mökä kuuluu :rolleyes:
 
Kasenja oletko varma ettei miehesi anna vauvalle salaa kermaa kun olet töissä kun tuo paino on niin mahtava :)

Meillä vauva päätti urakoida hampaiden kanssa ja tänään esillä alahammas nro 2 ja viereiden ien pullottaa niin, että kolmaskin taitaa olla tulossa pian. Raukka on syönyt alahuulensa ihan punaiseksi kun pitää sitä hampaiden ja ikenen päällä ja jyystää yläleualla. Onneksi tyttö on suuren osan ajasta oma hyväntuulinen itsensä, unet vaan on vielä pahemmin mitä sattuu kuin normaalisti.

Cubula olet ollut mielessäni kun olen imettänyt vauvaa vaikka missä punnerrustyylisissä asennoissa. Perjantaina iski jonkun sortin tiehyetukos ja olen yrittänyt saada rintaa tyhjenemään joka suunnasta. Tissi oli syönyt tennispallon ja kun vähän helpotti iski piimänokareet pinnalliseksi vaivaksi. Nyt yksi sitkeä nokare mitä en ole saanut saunomalla, suihkuttamalla enkä pyyhkeellä hinkaamalla irti vielä kiusana, mutta olo on jo helpompi.
 
Oon käyny niskoineni nyt pari kertaa hieronnassa ja huomenna meen kolmannen kerran. Ainakin hieroja oli sitä mieltä, että heti on muutosta tulu, omassa olossa ehkä vähän apua... Lapaluiden väli eniten ollu kireenä.

Tuli mieleen, että joko teidän lapsukaiset istuilee syöttötuolissa? Puoli vuotta kai se oli, et sais alkaa siellä pitää? Meillä nyt ei kumminkaan vielä hetkeen, kun istuessa varmaan pamauttais leukansa pöytään :D Tää on just näitä juttuja, et en yhtään muista, missä kohtaa on siirrytty syöttötuoliin. Eilen pesin valmiiksi tuon meidän erittäin vanhan ja paljon palvelleen tuolin =)
 
ninni Kyselit noista vapinakohtauksista. Meillä ei ole varmaan ihan tuollaista mitä kyselit, ainoastaan joskus kovasti itkiessään "tärisee".

Koiruuz Meillä nukutaan vähän samantyylisesti. Nukkumaan mennään noin klo 22, vaikka ollemme yrittäneet aikaistaa nukkumaan menemistä mutta tyttö saattaa nukkua sitten puoli tuntia ja herää virkeänä. Herätään noin klo 7-9. Yhden pidemmät päiväunet ja muutamat lyhyemmät ottaa päivän aikana. Oi! Teillähän tehdään nyt hampaita sitten urakalla!

Kasenja Meillä olis tarkoitus aloitella kohtapuoliin myös lihat, kunhan muutamat viljat saadaan ensin maisteltua. Meillä mennään melkein samoissa mitoissa! 5kk neuvolassa eilen karvan alle 9 kg paino ja pituus 68,4cm (oli kasvanut 2,7cm 20 päivässä!). Jännä miten erikokoisia tämän ikäiset vauvat voivat olla!! Tutuissa on samanikäisiä mutta todella eri kokoisia vauvoja.

Sai myös rokotteet eilen, illalla oli väsy vähän lämpöisen oloinen, annettiin Panadolia yöksi. Muuten ei ole mitään vielä tullut. Saatiin lupa syöttötuolissa oloa harjoitella kun istuma-asento alkaa olla jo niin hyvä ja korkattiin eilen rattaatkin (selkä puoli-istuvasssa asennossa toki). Meillä opittiin sunnuntaina kääntymään vatsalta selälleen.

Muksun maissi-riisipuuroa ollaan syöty jo jonkin aikaa, hyvin uppoaa ja tänään ensimmäisen kerran kaurapuuroa sai, tosin hienonsin hiutaleet (joista tulikin sitten ihan jauhoa :D)
 
Koiruuz: tsempit tukoksen purkamisen kanssa! Ne on kyllä niiin inhottavia :(

Elli: ei olla vielä kokeiltu syöttötuolissa istumista. Kovasti kyllä punnertaa istuma-asentoon. Odotellaan ihan rauhassa sinne puolen vuoden ikään.

Meillä ollaan vasta maisteltu bataattia ja porkkanaa. Syötetty 2 krt päivässä. Huomenna pitää ostaa jo jotain kolmattakin kasvista maisteltavaksi. En tiedä miten me ollaan nyt oltu niin hitaita näissä asioissa, esikoinen taisi syödä jo tässä vaiheessa lihat ja puurot ym. Pitäs vissiin kiristää tahtia, kun puolen vuoden päästä pitäisi jo sinne hoitoonkin tytön lähteä.
 
Ninni12345: ei meilläkään ole mitään vapinakohtauksia.

Meillä istutaan syöttötuolissa ja oikeasti rakastaa istumista. Tykkää kyllä kaikesta, on niin kiltti! Temperamentiltaan toistaiseksi hyvin rauhallinen. Heräilee aamuisin n klo 8, syödään puuro ja tissi, päikkäreille klo 10 aikoihin pariksi tunniksi. Kun herää niin sosetta ja tissi, pari tuntia hereillä kunnes taas unille 2-3 tunniksi. Heräämisen jälkeen hedelmösosetta ja tissiä. Klo 18.30-19 ottaa pienet unet ja iltapuuro klo 20.30, jonka jälkeen pesut ja iltatissi eli yöunille n klo 21.30.
 
Viimeksi muokattu:
Me kokeiltiin tänään eka kertaa syöttötuolissa istumista kun oltiin kaverin luona kylässä. Pikkuisen laitettiin tukea molemmille kyljille niin kyllä siinä saatiin sosepurkillinen syötyä. Kotona ei vielä syöttötuolia olekaan. Terkkari sanoi että saisi istuttaa vasta lähempänä 7kk ikää, mutta kyllä mekin tuossa puolen vuoden kohdalla vaihdetaan sitten sitteri syöttikseen.

Täällä mennään yöunille vähän päivästä riippuen 19.30-21 aikaan. Meillä on tapana mennä itsekin nukkumaan jo yhdeksän maissa joten sinänsä on kiva kun saadaan vauva kasin aikaan unille ja jää tunnin verran omaakin aikaa.

Hampaita ei vielä näy. Nyrkki on kyllä suussa usein (myös syödessä, jee..) ja kuolaa tulee.

Minusta tuntuu että jonkinlainen unikoulu alkaisi olla paikallaan. Viime yönäkin pikkukundi heräsi alle kahden tunnin kohdalla ja sain uudelleen nukkumaan tutin avulla, mutta vain puoleksi tunniksi. Sen jälkeen jo luovutin ja otin viereen tisseilemään. Vierekkäin nukkuminen on sitten sitä jatkuvaa havahtelua ja lisäksi vauvalle tulee tosi kuuma ja hiki kun on pyjamassaan minussa kiinni ja saman peiton alla. Pitäisi vaan asennoitua olemaan kovana. Iltaisin puuro maistuu ihan hyvin ja pullosta menee maitoakin yleensä 1,5dl joten en suostu uskomaan että vauvalla olisi nälkä parin tunnin koisaamisen jälkeen. Kunpa saataisiin homma rullaamaan ja mieluummin mahd pian, kiitos!
 
lullaby - teillä sentään vähän pidempi vauva, meidän poika on tosi jätikän näköinen kun on lyhyt ja paksu. Suloinen kyllä on. Koiruuz - heh, tiedä vaikka vauva latkisikin lypsetyistä maidoista kermat päältä...

ninni - tuosta jännittämisestä vielä. En ole ihan varma, milaista vapinaa tarkoitat. Kyllä meidän vauva välistä jännittää vartaloaan ja täräjää, vähän kuin olisi kylmissään. Sellaisia lyhytkestoisia venyttelyjä tms.

elli - syöttötuoli ei meillä vielä ajankohtainen. Jostain luin, että vaikka 6kk on suurin piirtein se ikä, että istuminen onnistuu, pitäisi vauvan tosiaan ensin itse osata istua. Ettei saisi "istuttaa" liian aikaisin, ikäänkuin väkisin tukea asentoon jota vauva ei vielä itse jaksa yhtään pitää. Onko joku saannut tästä ohjeistusta esim. neuvolasta?

bosch - uuvuttavaa nukkumista teillä... Kerro, jos keksit konstin joilla yöt saat rauhoittumaan. Minä lueskelin jossain vaiheessa ohjeita täältä How can I get my baby to sleep through the night? - BabyCentre Mutta sitten vauva muistikin itse uudestaan, miten nukkua pidempää pätkää ja yösyötöt on jäänyt pois.

Meillä kaurapuuroa aloitettu syömään, on aivan ykkösherkkua. Me tosiaan otettiin kana kuvioihin ennen viljoja, minulla oli siinä ihan hörhö luonnollisuuden ajatus takana. (Jo kivikaudella varmasti näin...) Mutta vilja tuntuu uppoavan paljon paremmin.

Lapsukaiselle puhkesi eilen ensimmäinen hammas: ikenen läpi pikkuinen piikki pilkistää. Ja tänä aamuna vauva yllätti, kun lattialle laitettuna alkoi heti päättäväisesti mönkiä taaksepäin. Oli oikein innostuneen näköinen uudesta oivalluksestaan!

Päivähoidon järjestämisestä: olen kaiken varalta (jos emme kotihoitoa saakaan syksyksi järjestettyä) hakemassa lapselle kunnalta päivähoitopaikkaa pariksi syyskuukaudeksi. Perhepäivähoidon laitan etusijalle, ja uskon, että paikka järjestyykin. Mutta siltä varalta, ettei paikkaa saisikaan - kumpihan olisi 10-11kk -vanhalle vähemmän paha, ryhmis ja päiväkoti? Molemmissa on pienten (alle 3-vuotiaiden) ryhmä. Tekisi mieli kirjoittaa hakemuslappuun, että kumpi hyvänsä missä pienempi todennäköisyys jäädä isompien lasten jalkoihin...
 
Juuri tulen tytön kanssa fysioterapiasta ja ehdoton kielto sitteriin, hyooykiikkuun ja syöttötuoliin vaikka ikää on yli 6kk, eli meillä ei ainakaan olla valmiita vielä istumaan.
Itse olisin päiväkodin kannalla, siellä on pienet ryhmät ja sinne haen tytölle paikkaa heti kun on selvillä mikä häntä vaivaa.
 
Ninni12345: mitä nyt epäilevät ja oliko fyssari sitä mieltä, että kehitys viivästymää on?

).( meillä neidillä elämänsä 1. oksutauti. Yöks! Kuka muukaan ne yrjöt päällensä sai kun minä tietty.
Meillä tytsy istuu jo tosi hienosti lattialla. Selkä suorana ja pystyy samaan aikaan leikkimään käsillään. Istumisihastus on tuonut vaan mukanaan sen, että meinannut muutaman kerran hermostua kun turvakaukaloon laitettu ns takakenoon ja vyöt tiukalla ei tietty pääse istuma-asentoon.
 
Elli kiva, että olet ehtinyt käydä hierojalla ja siitä on apua. Mä rtässä suunnittelen lähtöä kehonhuoltotunnille kun pitäisi ottaa viikottaiseksi tavaksi. Tunti on vaan niin hankalaan aikaan.

Malttamaton voi ei, että noin pienenä jo pitää yrjön tulla kylään. Esikoinen oli melkein 1v kun sai ekan oksutaudin ja sekin oli kamalaa kun oli "niin pieni".

Meillä tyttö kääntyi maanantaina ekan kerran selältä mahalleen, eikä sitä ole sen jälkeen tehnyt. Jalat kyllä vetää pikajuoksua aina selällään maatessa ja sylissäkin usein. En tiedä voiko jo näin pieni treenata yksipuolisesti :) Kyljellään kyllä viihtyy molempia käsiä syöden ja nyt komentaa apua ihan eri tavalla kuin aiemmin, että kai siitä yhdestä käännöksestä joku muistijälki jäi. Kovasti yrittää vängätä itseään istumaan tuossa syöttötuolissa olevassa kaukalossa ja sylissä. Katsotaan sitä syöttötuolia sitten kuukauden päästä tai neuvolan ohjeiden mukaan.

Meillä yöt ovat tosi vaihtelevia. Viime yönä vauva söi ihan jatkuvasti ja sitten aina kun olen ihan kypsä jatkuvaan imettämiseen tuleekin yö milloin unipätkät pidempiä. Mies haluaisi jo vauvan pois meidän sängystä. Toissailtana hän yritti siirtää tissille nukahtanutta vauvaa omaan sänkyyn ja vastalause oli äänekäs ja vauva ei meinannut rauhoittua millään edes syömään tissiä niin kokeillaan taas joskus uudestaan...
 
KoiruuZ: mä tässä jossain vaiheessa siirsin vauvan omaan sänkyyn syömisen jälkeen, mut nyt taas joka krt nukahtanut joten viereen on jäänyt.

Hitto, kun olisi se tutti!!! Tai siis söisi sitä. Neidillä on meinaa rasittava tapa, että kun menee unille niin n 45min sen jälkeen havahtuu. Ei todellakaan ole nälkä kun on just syönyt vaan johonkin vaan. Kun antaa tissin suuhun, nukahtaa samantien mut muuten ei. Tai en kyllä ole koittanut jättää vaan sänkyyn kun ei viitsi huudattaa siihen aikaan ettei muut lapset herää. Mut siis tämä vie n 3min eli ei kyse ajasta vaan ärsyttää että on assosioinut nukahtamisen=tissin. Päiväunille kyllä nukahtaa ilman eli kun vaunuihin laitan syömisen jälkeen, ei tarvi edes heijaa. Tarvisi saada pari yötä kotona ilman miestä ja muita lapsia niin pystyisi treenaa nukahtamista ilman tissiä. Kun oksensi silloin yöllä, sain nukahtamaan ilman tissiä kun heijastin sylissä (en viitsinyt antaa maitoa ettei oksenna), mut mies nukkui lapsien kanssa toisessa päätä taloa etteivät häiriintyisi oksentelusta ja saisi tautia.
 
Malttamaton ihan sama kaava täällä. Tutti ei kelpaa ja vauva herää aina 30min-1h unien jälkeen ja kaipaa tissin suuhun uudestaan. Välillä tekee tuota parikin kierrosta.

Tänään oli 5kk neuvola. Tyttö 65,5cm ja 6,5kg. Tasaisesti kasvaa samaa rataa kuin aiemmin. Vauva onneksi nukahti ja toivottavasti saan tässä nyt rauhassa paistella kakkuja kun huomenna juhlitaan 4-vuotiasta. 4-vuotiaskin sai rokotteen niin toivottavasti myöskään hänelle ei tule pahempia oireita kun rokotteen aiheuttama kipu ja pelästyminen siskon rokotushuudoista on nyt hoidettu parilla palalla suklaata :)
 
KoiruuZ: ihan kun vauva vaan tsekkaisi, että onko äiti paikalla tarvittaessa JOS hänelle sattuisi tulemaan nälkä, koska nukahtaa sillä sekunnilla uudestaa kun saa sen nännin suuhunsa. En tiedä pitäisikö taas vaan odotella, että meneekö vaihe ohi vai yrittää joku ilta rauhoittaa muulla kun tissillä. Tänäänkin meinaa päiväunille mennyt ihan vaan vaunuihin laittamalla. Niihin assosioi selkeästi nukkumisen, mut omaan sänkyyn ei...ja tänäänkin 1. päiväunet oli 4h joten osaa kyllä nukkua pitkiä aikoja ja yölläkin kyllä. Ihmeellinen vaan aina tuo 1 tsekkaus krt.
 
Tervehdys pitkästä aikaan :)
Täällä menee kivasti kunhan en anna selän häiritä. Osteopaatilla olen nyt käynyt ja paikkoja on availtu. Viime käynnillä löytyi myös yksi mahdollinen epäbalansin aiheuttaja... häpyluu oli ns poissa kohdiltaan ja kun sitä manipuloitiin kuului ihan kunnon pamaus ja nyt on kyllä selkeesti ollu olo parempi.
Poitsu on 5 ja puoli kk, niin perustyytyväinen ja hyväntuulinen ettei toista <3 Itkeskelee vaan jos on järkky nälkä tai väsy. Perusilme on hymy korviin :)
Hirmu kiinnostunut kaikesta, pää pyörii kuin hyrrä ka silmät on suurena.
5kk neuvolassa mitat oli 70cm/8,4kg, paino oli hiukan pudonnut.
Meillä kiinteitä menee 5xpäivässä ja maidot päälle, hyvin maistuu ja kaikki kasvikset on läpikäyty. Ilta ja aamupuuroksi syö maissisosetta ja siinä mukana hiukan luumu tai mango.
Meille tuli jokin ihoreaktio viikko sitten, ollut hiukan atooppinen iho muttei paljoo. Nyt lehahti koko poika eteenkin kaula ja rintakehä tulipunaseksi ja röpeliäiseksi. Neuvola suositteli Ceridalin voidetta, tuhdimpaa kun öljy ja toimii.
Nyt ollaan saatu iho rauhottumaan ja viime yönä oli vetskarillinen yöpuku ja tuntu kun olis ärtynyt uudestaan vähän...?? Onkohan noissa esim Tuttan yökkäteissä vetskarit muovia vai mitä??
Ainoo mikä täällä tökkii on yöt... Heräilee välistä edelleen 2 tunnin välein, tuttiin ei aina rauhotu mutta sitten jos annan maidon, ottaa muutaman huikan ja unille, eli enemmän tapa kuin tarve. Neuvolasta sanottiin ettei vielä näin pienelle mitään unikoulua..??
Noh eihän tässä olla vasta kun puolivuotta menty parin tunnin uni pätkissä :)
Meillä varattiin taas lennot Turkkiin, toukokuun puolessa välissä pitäisi mennä. Tulee eka lento silloin :)
Nyt siivoilemaan enne kun tuolta heräillään.
Vkl kaikille :)
Ps. Ninnille tsempit ja voimahali, toivotaan ettei ole vakavaa.
Meidän esikoinen muuten majaili n 7kk asti selällään, ei mitään liikettä. Sitten oltiin reissussa viikko ja viikon aikana pyörähti mahalle, alko pyörimään akselin ympäri ja lähti pakittelemalla liikkeelle. Näin hän on tehnyt kaiken, puhetta ei tullutmitään ja sitten kun ääntelyn ja puheen harjoituksen aloitti, tuli 2-3 sanaa kerralla. Eka sana meillä oli mikatoion :) Yksilöitähän nuo ovat.
Ja nyt tämä 5,5kk kääntyy, pyörii ja nostaa peppua ylös :)
 
Tavallaan helpottavaa että muillakin on katkonaisia öitä, tuntuu että kaikki aina vaan hehkuttaa kuinka heidän vauvat on kaksikuisina jo nukkuneet kokonaisia öitä.. Meillä on myös ilman muuta pelkkä tapa tuo tissin saaminen suuhun. Toki on varmaan jossain kohtaa oikeasti nälkäinenkin mutta varsinkin aamuyöt on yhtä tissuttelua vaan. Niinhän sitä neuvotaan että unikoulua vasta yli puolivuotiaille, tarkoittaen siis sellaista että yösyötöistä luovutaan kokonaan. Minun mielestäni järjenkäyttö on kyllä ihan sallittua ja jokainen tuntee itse parhaiten oman vauvansa ja sen mihin hän on valmis.

Meidän vesijohtoveteen on kyllä lisätty nyt jotain sedatiiveja kun vauva on ruvennut nukkumaan kunnon päiväunia! (no nythän tilanne varmaan taas muuttuu kun sen ääneen sanoin..) Todella iso muutos on tapahtunut lyhyessä ajassa. Yöunillekin nukahtaa nykyään parissa minuutissa. Viime yönä pikkuraukalla oli mahavaivoja (syytän omenapilttiä) ja omiin pieruihinsa sitten heräsi :( Mutta kunpa muuten jatkuisi näin! Uskon ja luotan että unipätkät kyllä alkavat hiljalleen pidentyä.

Teillähän on Chocolatebox pitkä vauva, oletteko itsekin pitkiä vai onko muuten vaan kunnon pyrähdys tullut?

Vielä tuli mieleen että meillä on nyt yhtäkkiä alkanut tutti kelpaamaan :O Oltiin jo melkein luovuttu toivosta mutta sitten tapahtui jotain! Eilenkin heräili vaunuissa noin tunnin kohdalla mutta jatkoi vielä melkein kaksi tuntia kun lykkäsin tutin suuhun. Voi toki olla että saa sitä apua jos ikeniä on alkanut kutittaa. Hampaita meillä ei vielä ole.

Ja vielä :) Vauva on alkanut imeä huuliaan. Onko muut havainneet tällaista? Voiko liittyä hammasjuttuihin? On jotenkin niin mainion näköinen kun ilmeilee ja huulia mutristelee ja maiskuttaa :D
 
Bosh, juu mä olen 176 ja mies 197, eli pituutta riittää. Molemmat pojat menny aina ylintä käyrää hipoen ja kasvuennusteet on molemmista 190cm :)

Mullakin on hiukan kaksijakoinen fiilis noista unikouluista... Esikolle kokeiltiin yhtenä iltana, pääty katastrofiin ja jäi siihen. Enpä usko että nytkään, ehkä jotain tassutusta muttei muuta..?
 
Chocolatebox toivottavasti osteopaatti toi nyt avun kun löytyi tuollainen "korjattava" vika. Hurja pituus pikkumiehellä. Mä en tiedä miksi itse olen kasvanut vauvana hitaasti ja nämä lapset tekee sitä samaa. Esikoinen on nyt päässyt miehen pituuskäyrälle eli ois aikuisena 190cm pitkä.

Malttamaton En mä ainakaan vielä raaski toista alkaa itkettämään. Jos äiti ja tissi tuo sen lohdun niin sillä mennään, katsotaan sitten jonkun ajan päästä uudestaan jos tilanne aina sama. Onhan se toisaalta ihan söpöä et pieni herää tarkistamaan et onhan baaru auki :) Tuossa kun vauva teki hampaita ja oli kovin levoton iltaisin luin välillä lehtiä hänen vieressään sängyssä ja katselin telkkaa äänettömällä niin pysyi unessa paremmin kuin yksin.

Ja voihan rokotukset. Vauva oli illalla känisevä ja vain sylissä oli hyvä olla, annoin lääkettä ja nukahti levottomaan uuneen. Yhden aikaan yöllä mulla oli kuumeinen tyttö kainalossa, lääkkeellä se sitten meni ohi ja aamulla kaikki ok. Esikoinen valitti illalla päänsärkyä, nukkui tosi levottomasti ja aloitti aamun oksentamalla eteisen lattialle. En sit tiedä onko rokoitereaktio vai muuta tautia, mutta esikoinen nukkuu nyt ja oksensi vain kerran. Ikävää tässä on se, että synttärit oli pakko perua. Harmittaa kun ihan oma vikani tämä on kun en vaihtanut neuvolapäivää kun aika oli varattu 2kk sitten ja tajusin vasta paljon myöhemmin mikä päivä se oli.... Kyselin asiaa neuvolasta ja ne sanoi, et rokotteethan ovat vaan tehosteita....
 
Täällä myös yöt on levottomia. Nukkuu korkeintaan 3 tuntia kerrallaan, yleensä vähemmän. Aamua kohden syödään jopa tunnin välein. Herätyksetkin ovat aikaistuneet, nyt herätään puoli seitsemän - seitsemän välillä.

Viime yönä kokeiltiin, että minä nukuin sohvalla ja mies tytön kanssa. Tyttö meni nukkumaan puoli kymmenen. Eka herätys oli jo puoli kaksitoista ja seuraava puoli kahdelta. Sitten luovutin ja menin ihmistutiksi. Tarkoitus ei ole vielä lopettaa yösyöttöjä, mutta ajattelin jos minun poissaolo saisi tytön nukkumaan paremmin eikä maito tuoksuisi vieressä :D ei kuitenkaan onnistunut! Ensi yönä kokeillaan vielä, jos rauhoittuisi tutin kanssa. Unikoulua en halua vielä tämän ikäisen kanssa tehdä. Esikoisen kanssa sitä pidettiin joskus puolitoistavuotiaan ikäisenä ja silloin siitä oli apua.

Bosch: meillä on ihan sama homma tutin kanssa. Oltiin jo varmoja, että ei opi syömään tuttia ollenkaan ja ykskaks lupsuttaa sitä kuin vanha tekijä :)

Meillä opittiin vihdoin ja viimein nukkumaan vaunuissa päikkäreitä. Välillä nukkuu jopa kolmen tunnin unia :eek: ihan mukavaa!

Koiruuz: ompa todella harmi, kun synttärit peruuntuivat :( toivottavasti alkaa jo helpottamaan!

Pitäisi ruveta kukkakaalta keittelemään, että saataisiin taas uusi kasvis makuihin.
 
KoiruuZ: mä eilen illalla yritin jos en olisi mennyt. Eli nukkumaan meni klo 21, klo 22 alkoi sängystä ähinä ja puhina, alkoi jokeltelemaan, seuraavaksi kitisemään ja kun alkoi itkemään, en mä kestänyt vaan hain tissille. 1-2 min niin nukahti uudestaan ja heräsi klo 4.45 syömään. Silloin varmaan nälkä jo oikeasti onkin, joten annoin tissin yrittämättäkään tassutella tmv.

Chocolatebox: hurjan kuuloinen vaiva, onneksi löytyi ja toivottavasti korjaantui.
 
Kasenja Kyllä mekin saadaan aika paljon ihasteluja tyllerön pyöreydestä, mutta otan ne ihan kohteliaisuutena, hyvä että kasvaa :)

Meillä menee soseita jo paljon erilaisia. Puuroja menee kaura- ja maissi-riisi (joka persikkasoseen kanssa on ihan tosi namia :)), seuraavaksi meinasin ohraa antaa. Meillä menee aamu- ja iltapuuro sekä lounas ja päivällinen, tosin välistä on päiviä ettei ehdi molempia niin silloin yleensä on jompi kumpi ja hedelmäsose+maito välissä.

Chocolatebox Hyvät mitat teillä siellä :). Oih, ihanaa, ulkomaan matka! Me saadaan vielä odotella loppuvuodelle että päästään lentokoneeseen :)

bosch Hienoa että tutti kelpaa, se on kyllä välillä ihan lyömätön unien jatkaja/rauhoittaja. Tosin se vieroittaminen voi olla sitten myöhemmin vähemmän kivaa :)

Koiruuz Voi miten harmi, että tuollainen tuli :(

tuulia84 Mahtavaa, että vauva on oppinut nukkumaan vaunuissa, se oma hetki päivällä on kiva että saa jotain kotona tehtyä ja ihan vain muuten olla :)

Meillä kieritään selältä mahalleen ja takaisin selälleen ja niin edetään ympäri olohuonetta :)

Oletteko kukaan miettinyt vielä turvakaukalosta turvaistuimeen siirtymistä? Onko teillä ajatuksia/kokemuksia hyvistä? Itse olen nyt muutaman päivän netistä selaillut ja tuntuu että pää on ihan sekaisin ja pyörällä noista kaikista! Ei ihan järkyn kallista haluttais mutta ei nyt sitten myöskään ihan mitään pilipalivehjettä...
 
Meillä on ollut BeSafe-kaukalo ja istuin. Molempiin olen ollut tosi tyytyväinen kun saa kunnolla takakenoon, meillä kun nämä nukahtaa aina autoon. MUTTA nyt tekisi mieli ostaa uusi kun näin kaverilla tosi kätsyn oloisen kun se pyörii 180 astetta eli kun lapsen laittaa autoon voi istuimen kääntää itseensä päin ja sen jälkeen joko kasvot menosuuntaan tai toisin päin riippuen iästä. Mut en tiedä raaskinko...
 

Yhteistyössä