"Lokakuun lutuset 2014"

Onnittelut teille Lullaby! Tiedän tunteen, kuinka ihanaa voikaan olla kun huomaa että saa vaihtaa kakkavaipan! :D Ja sitten taas ihana kun jokaisessa vaipassa ei ole kakka ;) Toivottavasti kakka tuli ilman ongelmia ja jatkossa tulisi tiheämmin!

Taitaa nämä vauvat olla sellaisia että rytmi muuttuu ja vaihtelee aika paljon, välillä syö ja nukkuu mainiosti ja välillä sitten huonommin. Mutta emmehän me aikuisetkaan aivan tasaisia olla! :)
 
Viimeksi muokattu:
Miten olisi tapaaminen meillä eli Vantaalla Nikinmäessä torstaina 5.2 tai 12.2? Torstaisin minulla on paras mahdollisuus saada esikoiselle hoitaja tai sitten hän on paikalla ihmettelemässä vauvoja.

Ninni kiva, että teillä tutti kelpasi. Olen nimittäin jo vähän luovuttamassa sen tarjoamisen suhteen ja kiva kuulla et muutos voi tulla vieläkin. Tytön imemisen tarve on iso ja esim mahallaan olosta ei tule mitään kun nyrkki tulee siinä niin herkullisesti esiin, että homma menee käden kaluamiseksi :)

Cubula Oletko kokeillut imettää seisten/kävellen. Esikoisella oli vähän mitään tissiraivoa, mutta muistan tuollaisen kävely hämäyksen toimineen.

Innostuin eilisen aamun onnistuneesta lähdöstä perhekahvilaan niin, että sovin täksi aamuksi Sea Life+lounas treffit ystäväni porukan kanssa. On kiva olla menossa, mutta kyllä väsyttää kun kiiruhdimme kotiin hetkeksi ennen esikoisen harrastusmenoa. Olenhan mä noiden lasten kanssa kaikenlaista kauppakeskus kiertelyä ja iltapäivätreffejä kavereiden kanssa harrastanut, mutta edelleen melko vähäisillä unilla pari ajoitettua lähtöä päivässä on jo melko tiukkaa. Onneksi vauva on niin perustyytyväinen, että herääminen turvakaukalossa ei automaattisesti tarkoita kovaa huutoa ja vaatimusta sylistä ja tarjoilusta.

Ja kukas se taas heräsi 10min torkuiltaan...
 
Toinen yö tutilla! Ei meilläkään sitä muuta syödä kuin yöllä! Yleensä tyttö nukkuu tissi suussa, mutta hänellä oli toissa yönä ruokatorven ph mittauslaite ja sen kanssa piti olla syömisissä kahden tunnin välit. Olin varma että valvon koko yön kun ei voi tissillä hiljentää, mutta neiti yllätti :)
 
Ninni12345: hieno juttu, että tutti kelpaa! Saat vähän helpotusta öihin. Pitäisiköhän munkin testata jos/kun tulee yö jolloin söisi tiheämmin. Joinain öinä syö kerran, joskus 3krt. Mut tuntuu että haluaa sen tissin vaan nukahtamiseen, ei nälkään.

Lullaby: hienoa että maha toimii!

Maitoallergiasta: meillä ainakin suolioireinen näkyi lähinnä kakasta, tiheät ulostusvälit ja seassa sellaisia limaetanan näköisiä klönttejä. Maito lisää likaisuutta. Mut vehnäallergiahan taas usein näkyy ummetuksina. Soijaan reagoi nykyisinkin sillä että kakka muuttuu ihan hiekkamaiseksi, kun pesee peppua (siis poitsulta, vauvalla ei mitään) niin tuntuu kun olisi syönyt hiekkaa suoraan hiekkalaatikosta.

Meillä syötiin tänä aamuna kaurapuuroa. Jauhoin vaan normi pikahiutaleet sauvasekoittimella ennen keittoa ja hienosti maistui. Riisipuurojauhe oli lopussa ja eilen kaupasta loppui, niin otin 10 päivää varaslähtöä. Toivotaan, että kaura käy koska söi sitä ISON lautasellisen.
 
marieh Niinpä! Itseäkin huvittaa miten iloinen olin tuosta kakasta vaikka sitä sitten tulikin kolmen viikon edestä ja oli joka paikassa :D Toivottavasti jatkossa ei olisi yhtä pitkiä panttauksia, vaikka ei siitä näyttänyt mitään haittaa pienelle olleen

Ninni Hienoa pieni on hoksannut tutin ihanuuden :). Milloin tulokset tuosta mittauksesta tulee?

malttamaton Toivottavasti ei tule mitään kaurapuurosta. Me myös ollaan ajateltu ihan normi kaurapuuroa keitellä sitten kun sen aika on ja lisätä hedelmäsosetta tms. mukaan.
 
Ninni, mukavaa kun tutti kelpaa =)
Täällä tutti kelpaa nykyisin huonommin, kuin aiemmin, kun nyrkki maistuu niin hyvin. Kädellä kaivetaan tutti pois ja käsi tilalle :D

Meillä on myös heräilty nyt useammin yöllä tissittelemään. Tai vaihtelee niin,että välillä on se tavallinen 1-2 syömistä yöllä n. 23-7 välissä, jatkaa usein aamulla vielä uniaan, mutta itellä yö loppuu siihen, mut sitten välillä syö ihan kahden tunnin välein. Tutillakin saattaa nukahtaa, mut sit oon aatellu, et jos kumminkin syötän, niin ei sit heti kohta heräis taas siihen nälkään sitten. Oisko joku maidonlisäämiskausi? Nyt on pitkään kelvannu taas molemmat rinnatkin, kunnes taas eilen ja toissapäivänä teki täysboiktin taas oikealle rinnalle. Jouduin sitten lypsämään ja nyt tissi oli niin täysi, että sain lypsämällä 60 ml peräti tulemaan :D Selkeesti siellä enemmänkin oli maitoa... kun täyden tuntuiseksi siitäkin vielä jäi. Yöllä tai myöhään illalla väsyneenä oikeakin rinta sitten kelpasi taas ja tänään on normisti toistaiseksi syönyt kummastakin.
Korvike ei oo menny meillä enää. Sitä tyttö ei suostu syömään, pyörittelee vaan tuttipullon tuttia suussa ja työntää pois kielellä. Lypsetty oma maito menee pullolla.
Odotan kovasti, et pääsis noita kiinteitä antamaan, kuukauden verran vielä, jos siinä 4 kk sitten aloittelis.

Kakat tulee vähintään kerran päivässä täällä yli laidan :D Ja muutenkin joka päivä vähintään kolmet kakat. Tänään tullu jo neljät. Mut mukavaa, että joskus on edes sellainen vaippa vaihdettavana, että siinä ei ole kun pelkkää pissaa =)

Meillä on ekaluokkalainen kuumeessa nyt. Toivois tietty, et ei muihin tarttuis. Saa nähdä, kuinka käy. Reppanalla on huomenna synttärit ja piti kavereita tulla lauma, joutuu siirtään ne juhlat nyt sitten.

Elli ja Linda <3
 
hih lullaby: onnittelut kakasta :)

ninni: hienoa että vauva on tajunnut tutin merkityksen :)

Koiruuz: joo, olen yrittänyt myös seisaalla imettämistä, mutta ei ole onnistunut. Itku alkaa kun laitan imetysasentoon. Ja tuota myös hankaloittaa se, että jostain syystä tyttö ei muutenkaan koskaan ole syönyt kunnolla vatsaa täyteen kun käsivarsilla tai imetystyynyllä syöttää. Eilen söi kun heräsi päiväunilta niin oli sen verran unitokkurassa vielä. Eilen ja tänään onnistuin hämäämään laulamisella vauvan syömään. Tosin toisella kerralla en uskaltanut lopettaa laulamista ja sittenhän se syöminen meni hymyilyksi ja nauramiseksi lopulta kun piti alkaa seuraamaan äidin laulua. Nyt väsyneenä taas mikään kikka, imetyspaikka tai asento ei toiminut ja turvauduin pulloon ennen päiväunia.

Koiruuz: tapaamisesta, noista tuo 5.2 kävisi paremmin. 12.2 myös, mutta silloin mulla ei ole autoa ja 5.2 pääsisin autolla kätevämmin liikkumaan. Ja eihän se haittaa vaikka esikkokin on menossa mukana :)
 
Kylläpä teillä on tosiaan ollut menoa ja meininkiä Ninni vauvan kanssa :| Toivottavasti pikkuinen jakselee hyvin ja kaiken maailman tutkimuksista jää jotain käteenkin.

Mietin että viitsinkö edes kertoa meidän pojun 3kk mittoja kun on niin "hävettävän" vähäisiä, mutta pitäähän jonkun olla peränpitäjänäkin :) Meillä siis kolmekuisena oltiin 4525g (synt. 2975g) ja 58cm (synt. 48cm). Tasaista käyrää kasvetaan, miinuksella 14%. Ehkä soseiden aloittaminen sitten viimeistään aiheuttaa meilläkin kasvupyrähdyksen..

Päätettiin sitten varata nyt kuitenkin allergialääkärille aika. En tiedä kostutaanko siitä tässä vaiheessa vielä mitään, katsotaan. Nutrilon jo lopetettiinkin kun alkoi pierusirkus taas pahentua kolmen päivän käytön jälkeen. On tämä kyllä yhtä ongelmanratkaisua koko elämä nykyään :headwall: Taidan jatkaa pelkällä imetyksellä soseiden alkuun saakka.

Viime yönä tuli unipätkäennätys, viisi tuntia!!! Vähästä sitä on onnellinen nykyään :D
 
Bosch: jos vauvalla allergiaa, niin sehän vaikuttaa tuohon hitaaseen painonnousuun.

Ei tullut neidille kaurasta mitään. Ja meillä on siirrytty 2 päiväuniin.

Tuli mieleen, että kun joku valitteli ettei meinaa rinta maistua mutta pullo kelpaisi, niin kannattaa miettiä olisiko korvissa jotain. Korvatulehduksessa rinnan imeminen sattuu korviin, mut kun pullosta tulee helpommin, niin siinä ei niin helposti satu.
 
Pieni on ollut teidänkin bebe, Ninni.. Eikös kuitenkin 4kk iässä ollut jo reilusti yli 5 kiloa, vai muistanko väärin? Toivon mukaan kasvupyrähdys olisi meillä jo ovella kolkuttelemassa.

Käytiin allergialääkärillä Pikkujätissä. Saatiin ihan hyvää infoa ja ohjeistusta. Maidotonta jatketaan ja kaikki vähäisetkin soijatuotteet karsitaan vielä pois, sitten altistukseen muutaman viikon päästä. Korvikkeeksi imetyksen rinnalle Nutrilon Pepti. Paino pikkuisella oli noussut kymmenessä päivässä alle 100g :( Harmi sinänsä että ollaan helmikuun puolivälissä matkoilla joten altistus tehtäneen vasta kuukauden päästä, en siis saa juustoa vielä pitkään aikaan :D Nyt toivotaan että Nutrilon Pepti ei aiheuta mitään tympeitä oireita. Eilen illalla päästiin nukkumaan ilman huutotuntia, oli kuulkaas ihanaa!
 
  • Tykkää
Reactions: ninni12345
Ninni mitä allergialabrat kertoivat?

Bosch tsemppiä maidottomaan ja toivottavasti se tuo avun ja vauvan paino lähtee nousuun.

Malttamaton hauskaa kun näiden pienten "lokakuisten" ikäero johtaa just siihen, että teillä jo maistellaan kauraa ja täällä olisi vielä kuukausi aikaa soseiden aloitukseen. Täällä näitä vatsavaivoja on ja on ollut ihan riittämiin niin 4kk iässä aloitellaan niin on aikaa maistella eri juttuja rauhassa jos kuitenkin jotain allergiaa löytyy.

Eilisistä rokotuksista tuli vaivoja, mutta onneksi menivät yön aikana ohi. Olihan kurjaa vikinää pienellä kun molemmat jalat hehkuivat punaisina ja nousi lämpöä. Yöllä tankattiin tiuhaan, mutta onneksi uni tuli aina syönnin jälkeen.

Miten ihmeessä tuohon nyrkin syöntiin saisi jotain tolkkua. Äskenkin tuli uni syliin, nostin nukkumaan ja vauva havahtui sen verran, että käsi meni suuhun ja jotenkin sormet ojossa niin iso pulautus ja kamala huutohan siitä tuli. Kyllä se nyrkin syöminen vielä menisi, mutta nyt kun käsi alkaa aueta niin, että sormet menevät liian syvälle suussa. Tuttia olen tänäänkin tarjonnut monia kertoja, mutta kun ei niin ei.

Ainaisen valituksen sijaan pitää sanoa, että on tuo tyttö aivan ihana. Kaiken väsymyksenkin keskellä olen muistanut olla päivittäin kiitollinen, että tuollainen ihanuus saatiin meille. Esikoinenkin muistaa päivittäin sanoa siskoa ihanaksi, antaa haleja ja pusuja :) Eilen kun vauvaa kovasti itketti veli piirsi itkun paperille ja laittoin surusyöpön suuhun (sellainen lelu), että veisi itkun pois. Yritän myös kovasti opettaa pitämään pienet lelut omassa huoneessa/kaukana siskosta jos siitä tulisi sitten tapa ennenkuin tyttö lähtee liikkeelle.
 
Bosch, ninni: kyllä pienet sieltä ponnistaa! Ja jokainen kehittyy omalla tahdillaan. Mun neuvolantäti ei edes näytä käynneillä käyriä ja musta se on ihan hyvä näin. Ei tarvitse stressata joistan standardeista. Toki ne näkyy sillä koneella jos haluaa kysyä ja näkyy jos suurta poikkeamaa olisi. Olen sitten mielenkiinnosta netin "käyräkoneella" katsonut muutaman kerran missä mennään. Bosch:toivottavasti saatte apua allergialääkärin ohjeista.

Ellitoivotaan ettei kuume tartu pikkuiseen

Koiruuz: ihanalta kuulostaa tuo esikon huolenpito :)
Täällä myös kovaa nyrkin syöntiä ja peukalon imemistä. Erityisesti yöllä kun on nälkä iskenyt. Olen myös yrittänyt tuttia, mutta ei huoli. Välillä myös yökkäillään kun sormet menevätkin liian syvälle.

Imetykset yritän ajoittaa siihen kun vauva herää unilta ja on pienessä tokkurassa. Näin se toisinaan onnistuu. Ja kävin eilen myös lääkärissä tarkistuttamassa korvat kun jo alkuviikosta luin että rinnasta kieltäytyminen voi johtua tosiaan korvatulehduksesta. Eilen aamulla oli räkäklöntti nenässä, joten varasin lääkärin. Korvat olivat ok eli ei johdu siitä. Onpahan nyt sekin suljettu pois. Eikä nyt ole kyllä flunssankaan oireita ilmaantunut. Yöllä heräilee nyt melko tiheään, mutta toisaalta kun vaavi yöllä syö rintaa niin saapahan nyt sitten hyvin imetettyä ainakin öisin :) Ja kun nyt pullosta suostuu syömään niin pääasia kai on että vauva syö, oli se sitten rinnasta tai pullosta. Ottaa vaan koville kun en haluaisi luovuttaa ja tuntuu kurjalta kun pikkuinen alkaa huutamaan kun asetan imetysasentoon tai asetun kyljelleni vaavin viereen.
 
Labroissa ja suoliston kuvauksessa ei löytynyt mitään. Aloitettiin refluksi lääkitys ja myös kauraa ja bataattia aloitetaan maistelemaan. Viikon päästä maanantaina on lastenklinikan kirurgin vastaanotto. Meidän oma lääkäri on sitä mieltä että vastaus löytyy tähystyksistä ja lupasi soittaa suoraan lastenklinikan lääkäreille. Jokainen syöttö on tappelua ja itkua..
Tuosta kakasta, meillähän paha ummetus oli nimenomaan merkki maitoallergiasta. Edelleen menee joka päivä ummetuslääke ja silti se tulee max kerran päivässä.
 
Moikkis kaikille,
Täällä sitten iski noidannuoli viime tiistaina ja paniikki meinas iskeä...:( Mies lähdössä ke loppu viikoksi reissuun ja minä jään yksin poikien kanssa.
Noh onneksi sain heti naprapaatin ja hirmu dropit ja jumppaohjeet. Nyt alkaa pikkuhiljaa elämä voittamaan mutta kyllä sitä kuulkaa on invaliidi kun selkä menee ja ei saisi yhtään taivuttaa eteenpäin saati nostaa etukumarassa ( näin vauvan kanssa tuo nostokielto helppo kun kaikki nosto on siinä asennossa) Mutta HUH, olipa setti.
Onneksi mies tulee jo su .
Vellistä... Ollaan nyt otettu velliä iltasin noin 22.00 120ml (riisivelli) ka sitten vielä juuri ennen unta maitoa. Nyt edellinen yö herättiin syömään 04.00 ja 06.30 ja sitten herättiin 09.00ja viime yönä 04.00 ja 06.00 ja herättiin 09.30, eli näyttäisi tuo velli auttavan...
Masukaan ei ole siitä oireillut yhtään :)
 
Chocolatebox - Mahtavaa vellivoimaa! Taidan itsekin uskaltaa teidän innoittamana varovasti kokeilla velliä jos tulisi noihin öihin jotain tolkkua... Ähistellään ja heräillään edelleen 1-2 h välein...
Uunona kyselen, kuinka tymäkkää tuommoinen velli on eli annetaanko sitä samanreikäisellä pullolla kuin maitoa annettaisiin vai tarvitaanko erillinen vellli-imuosa? Meillä kun ei ole pullosta syöty kuin parin kokeilun verran...

Koiruuz - mulla lähtee tuunaaminen välillä vähän lapasesta, alkoi itseäkin hiukan nolottaa joten hain tytölle keskustareissulla ihan oikeita kaupan kuolalappuja ;)
 
Meillä on MAMin pullot käytössä ja siihen erilliset vellitutit (löytyy kyllä marketeista) Muuten käytössä 2tutit (toiseksi pienin) ja ainakin tuo Valion riisivelli on sen verran tymäkkää ettei hevillä tule läpi. Muutenkin kun on uusi juttu niin ajattelin että maistuu paremmin jos syöminen on helppoa eikä tarvii hirmusti ährätä.
Mutta varmaan ehkä normi tuttukin toimii, kandee kokeilla :)
Meillä kyllä poitsulle maistuu, hirmu ruokahalulla tuon iltapullon velliä vetelee :) Katsotaan...
 
Anniki, se tuunausohjehan oli ihan mielettömän hyvä ja käytännöllinen! Meillä ainakin meni heti lappusiksi pari vanhaa bodya :)

Toivottavasti Chocolateboxilla on selkä jo kunnossa. Ihan viime aikoina olen alkanut huomaamaan kuinka juntturassa onkaan hartiat ja selkä, toki ihan eri asia kuin sinulla, mutta kurjaa on kyllä tämäkin. Pitäisi kai ihan oikeasti ruveta jo siirtämään tuota skidiä omaan sänkyyn nukkumaan kun öisin on muuten itse ihan kummallisissa asennoissa..
Ja vautsi mitä öitä, velli taitaa olla aika pop! Tiedä vaikka mekin innostuttaisi kokeilemaan.

Täällä meneillään nyt neljäs päivä Nutrilon Peptiä ja toistaiseksi ihan hyvältä näyttää, vointi ei ole ainakaan pahentunut. Sydämestäni toivon että voidaan jatkaa tällä korvikkeella. Oli niin hurjan vähäinen se painonnousu kun allergialääkärillä punnittiin, kyllähän tässä lisämaitoa selvästi tarvittaisiin.

Meidän päiväunet on olleet viime päivinä max 45 minuuttia. Ei paljon naurata.. Vaunuissa ulkona nukkuu, monesti saatu hyssyteltyä takaisin uneen jos siellä havahtunut, mutta viime aikoina ei missään tapauksessa ole enää uudestaan nukahtanut :( Tämä mamma ei todellakaan juuri omia hommia nykyään siis tee. Toivottavasti tämä on ohimenevää.

Meilläkin myös yritetään opettaa pojalle tutin imemistä mutta ei tunnu menevän jakeluun. Nyrkkiä mussuttaa kyllä ja ihan selvästi välillä tulee tissillekin ihan huvin vuoksi vain hengailemaan. Sinnikkäästi aion yrittää vielä tuttia tarjota, jospa vaikka jonain päivänä pikkumies sen hoksaisi. Jos ensin oppisi imemään sitä hyvinä hetkinä niin joskus sillä voisi kenties pelastaa vähän huonomman hetken. No, kyllähän ilman tuttiakin elämästä selviää, mutta esimerkiksi ulkovaatteiden pukeminen voisi olla kaikille miellyttävämpää jos karjumisen sijasta voisikin lutkutella tuttia :rolleyes:
 
Bosch hienoa jos maidoton ja korvike auttavat vauvan oloa ja toivottavasti se painonkin lähtee nousuun.

Chocolatebox hienoa, että velli toimii unilääkkeenä. Saa nähdä pääsenkö minäkin vellejä syöttämään kun esikoiselle ei tuttipullo kelvannut niin jäi vellitkin väliin ja imetin vain kaikki yöt tiheästi. Onneksi sun selkä on jo parempaan päin, kamala vaiva muutenkin ja sit vielä vauvan kanssa....

Meilläkin on päiväunet ihan mitä sattuu, mutta toivottavasti johtuu vain uuden rytmin hakemisesta. Esikoista kärräilin 2-4kk iässä monesti 2x2h päivässä, mutta nyt tuosta 3 veestä ei saa seuraa moisille marsseille niin pitää toivoa, että unet onnistuu vähemmälläkin kärräämisellä. Toisaalta silloin kyllä kilot lähti liikkeelle ja tuli pidettyä ahkerasti yhteyttä sukulaisiin ja tuttaviin ketkä vaan vastasi päivällä puhelimeen kun mitä muuta tekemistä siinä kävellessä oli kun pitää korvanappi "kuuma".
 

Yhteistyössä