Lokakuun -08 kullannuput

heippa hei, =)

Karoliinanlla oli sitten mitä ilmeisemmin vauvarokko, oli 39 asteen kuumessa valvoi melkein kolme yötä kun missään ei ollut hyvä ja vihdoin kun sai yhden yön jollain tavalla nukutuksi kun kuume oli pois niin aamulla herätessä oli neiti täynnä näppylöitä.
pahemmin ei normaalia ihoa näy koko tytöstä. :|

tostaina alkoi tuo kuumeilu ihan puun takaa kävimme ulkona ja sisälle tultuamme nukahti kun heräsi oksensi ja siitä alkoi kunnon kuumeilu.
itsekkin sain torstaina puuntakaa mitä ilmeisemmin flunssan joka heijastaa kivasti korviin mutta lääkäri ei halua määrätä lääkkeitä, särkylääkkeet kuulemma auttavat tässä asiassa. :eek: no vasta 2 kk sitten mulla viimeksi oli alkava korvatulehdus enkä siihenkään saanut lääkettä pelkkää buranaa |O *Anteeksi valittaminen* :snotty:


Karoliina nyt vihdoin ja viimein pääsi pois pinnasängystä, ja ihan hyvin on siellä sitten nukkunut. :heart:

pottailukin tosiaan aloitettiin silloin joku 3 viikkoa sitten ja hyvin menee. päivisin ei vaippaa käytetä yöllä kylläkin.

Toiveikasäiti
tiedän todellakain että välillä on hankalaa kun lapsi on kiinni äidissä, meillä neiti seuraa aina minua jos minun pitää käydä vessassa, niin vessaan päästyä ovi avautuu ovesta pilkistää aurinkoinen naama ja sitten kuuluu pispis! :LOL: ja ruvetaan pottaa kaivamaan esiin, istuutuu potalle ja kun jotain mukamas on tehty niin sitten pitää saadan paperia jotta voi pyyhkiä :D :heart: :LOL:

nyt on pakko lopettaa vaikka eipä tässä muutakaan tekemistä ole kun toissa on TÖRKEÄN hiljaista että on vaan aikaa pörräillä netissä.
 
Heips,
ajattelin nostella kun tokalla sivulla oltiin.

Pakko kyllä sanoa että meidän neiti on mahdoton höslääjä ja siivous intoinen neiti.
jos esimerkiksi joku on jättänyt kengät eteiseen niin neiti mumisee kentat ja kaappaa kengät syliin ja vie oikealle paikalle. samoin jos joku vaan sattuu mainitsemaan että nyt pitäisi lähteä ulos niin Karoliina käy hakemassa oikeat kengät ja tuo ne.
omat astiatkin on pakko laittaa itse astianpesukoneeseen ja jos sinne ei niitä saa laittaa tiskipöydälle.
Sama juttu on roskissa jos lattialla sattuu olemaan roska niin sekin pitää kesken toimien päästä laittamaan roskiin tai sitten annetaan äidille tai isälle.
Kovasti Karoliina tykkää myös auttaa, auttaa tyhjentämään kauppakassit, astianpesukoneen ja auttaa myös pyykkien laittamisessa kuivumaan :D :heart:
Nukkuminenkin isossa sängyssä on mennyt vaihtelevasti, välillä herätään huutoon ja tullaan isin ja äidin viereen nukkumaan välillä nukkuu ihan täyden yön omassa sängyssä.
Huvittavaa karoliinan nukkumaan menóssa on se että kun omaan huoneeseen päästään niin itse kompii peiton alle ja jos jompi kumpi nukuttajista on liian hidas sammuttamaan valot niin eikohän neiti kömmi peiton alta pois ja sammuta ne, sama on kun pidämme Karoliinan huoneen ovea raolla yöllä jos vaikka herää ennen meitä niin tulee hetättämään, noh tässä yksi aamu kun olimme ennen neitiä hereillä mies olohuoneessa minä keittiössä niin kuului tomera oven paukautus ja kunnon askeleet hetken kuluttua esiin tuli tyttö jolla oli nukke kainalossa ja toisessa nokkamuki. huvittavinta tuosta teki sen että me molemmat miehen kanssa luulimme oven kolahduksen jälkeen että toinen oli käynyt hakemassa Karoliinan huoneesta :LOL:

Mutta joo eipä mulla mitään tähdellistä ollut muuten vaan turisin asioista :D :xmas:

Kirjoitelkaapa muutkin kuulumisia arkikiireiden keskeltä, kiva niitä harvoja kuulumisia on käydä lukemassa =) :attn: :wave:
 
Meille kuuluu kans hyvää!!! Weeti on nukkunut omassa "taapero" sängyssä jo joskus vuodenvaihteen jälkeeen jos oikein muistan.
Satunnaisesti kömpii viereen köllöttämään! :)

Weeti on kehittynyt ja oppinut puhumaan paljon paljon sanoja.
Hauskin on "ala" kun se ällä kirjain muljahtaa sillain jännästi. (meinaa kalaa)

niitä on paljon,en jaksa tähän luetella.

MYös kauppareissut ovat hauskoja, "hyyväää äiti tuolla hyyvää" :D kaikki on siis hyvää!!
ja maiskuttelut perään.
Tomerasti työntelee lasten kärryjä,mutta yleensä tahtoo autokärryihin joista sitten ihmeenkaupalla luikertelee ulos.

Myös vesileikit ovat alkaneet innostamaan enemmän ja enemmän! Kuten uusi hauska "harrastus"
Weeti menee pöntön päälle seisomaan ja löträä vedelä lavuaarissa. pesee kaiken minkä käteensä saa, isin ja äitin puhelinkin on pesty muutamaan otteeseen! Onneksi ne jäi sitten pojalle "lelu" puhelimiksi kun ne meni ihan sököiksi.. hm.. kaukosäädin on pesty, hammasharjat :D ihan kaikki lelut ja pehmolelut.

Pupu on muuten tärkein lelu tällä hetkellä.
Kerran sukulaisiin lähdettäessä weeti hoksasi autossa että pupu jäi kotiin.
Hirveä parku ja kun yritimme selittää että kyllä pupu pärjää,että pupu on jo iso reipas pupu ettei sillä ole mitään hätää niin itku vain yltyi. Jossain vaiheessa poika itse sitten tokaisi että "äiti, pupu paapaa kotona". :) Eikä enää itketty pupun perään..

Tutista.. Käytetään öisin. Välillä oli vieroitus meneillään,mutta oli poika jostain kaivanut tutin ja taas oltiin lähtöruudussa.

päivähoitoon weeti ei mene enää,sillä kouluni on käyty joten voin keskittyä olemaan pojan kanssa kotona siinä missä mies käy töissä.

Weeti on melkoinen viikari, ja termiitti. Se tuhoaaa tieltään lähes kaiken.

+ muumit on kova sana, hän katsoisi niitä taukoamatta mutta pakko rajoittaa max 2 h päivässä muumi dvdn katselua. (ei yhtäsoittoa vaan sillon tällön pitkin päivää).

Ulkoleikit ovat myös kivoja.

hm.en tässä kiireessä nyt muuta hoksaa,vaikka asiaa olisi paljon mutta ei jouda.

Samaa mieltä kuin edellinen, KIRJOITELKAA MUUTKIN KUULUMISIANNE!!
 
Heippa kaikille!
En ole laiskuuttani saanut ajoiksi kirjoitella. Osa viikosta vierähtää töissä, Iida on vielä kotona, ollaan saatu työmme järjesteltyä että pystytään vuorotellen hoitamaan ja itse teen lyhyttä viikkoa.

Meillä neitokaisella on kahden viikon päästä jo 2v synttärit! Minne se aika oikein hurahtaa?
Käytiin tänään 2v neuvolassa, neiti ei suostunut mitään puhumaan eikä tekemään. Olisi pitänyt kirjan kuvasta näyttää eläimiä, ottaa helmi pöydältä, tehdä palikkatorni, potkaista palloa, mutta ei..

Mittaa kirppulilla oli 82cm ja painoa tasan 10kg. Pienenä sirpukkana kasvaa niin kuin aikaisemminkin, mutta nyt oli käyrät taittuneet hieman alaspäin, pituus taitaa olla -20 ja paino -18 =(
On kyllä niin pieniruokainen ja tosi liikkuvainen niin en toisaalta ihmettele. Minkäkokoisia muut lokakuiset on? Vaatteissa Iidalla menee edelleen 80cm ja ticketin välikausipuku on 74cm. Kengät 20-21.

Sanoja tulee koko ajan uusia ja nyt on alkanut puhua kolmen sanan lauseita. Vieraammat ihmiset eivät kyllä kaikesta puheesta saa selvää niin kuin itse kun on siihen tottunut.
Vaipat meillä jäi pois jo toukukuun lopussa, samalla oppi yökuivaksi. Kesällä Iida siirtyi siskon kanssa samaan huoneeseen nukkumaan, se on onnistunut tosi hyvin, aamuyöllä herää pissille ja sen jälkeen melkein aina tulee meidän viereen nukkumaan. Päiväunet nukutaan vielä ulkona rattaissa, n 1 1/2-2h.

Meilläkin Iida on nyt innostunut dvd:tä katsomaan, varsinkin titi-nallea, mimiä ja kukua, sekä teletappeja. Ulkona neiti viihtyisi vaikka kuinka kauan varsinkin sateella =)

Mukavaa syksyä kaikille ja tulkaahan kertomaan kuulumisia!
 
Mukava kuulla muidenkin elämästä. :)

Meillä Jenni oppi kuivaksi tuossa n.kuukausi sitten ihan yhtäkkiä. tajuttiin vain yksi viikonloppu että pariin viikkoon ei ollut mennyt yhtäkään (tai ehkä yksi kaksi) vaippaa roskiin sen takia että neiti olisi jotain niihin tehnyt. Kerrasta sitten jäi niin päivä kuin yövaippakin pois ja hyvin on menny. Kaksi kertaa on vahinko käynyt päivällä, kerran kun pesi käsiään joten ääni varmaan aiheutti reaktion eikä kerennyt potalle. viikonloppuna tuli ekan kerran yöllä pissa sänkyyn, mutta mummo oli silloin neitiä hoitamassa ja tämä kun on aika herkkä muutoksille niin varmaan se aiheutti.

Jennikin on VIIMEIN alkanut ymmärtää telkkarin/dvd:n päälle. ainut että meillä kattellaan vain ja ainoastaa yhtä ja samaa nallepuh dvd:tä. mitään muuta ei tahdo katsoa, tämän kannet aina kantaa mulle ja vaatii saada katsoa. :)

en muista mitä viimeksi olen kirjoittanut sanoista mutta neiti on VIIMEIN alkanut oppia sanomaan edes jotain. :)
kakku, kakka, äiti ja kiitti on selvimmät sanat joista kaikki saa selvää.
Pyyööää (eli pyörä :D ) on neidin lemppari sana, ja ainut sana jonka toistaa kun pyydetään.
titti tarkoittaa sekä isiä että "rikki".
titää on kypärä
uuooa on juoda
suurin osa elämää mennää siis vain elekielellä mutta sentään jotain edistystä tällä saralla.

Meillä ollaan edelleen hyvin tempperamenttisia ja omantahtoisia. Hermot palaa jos sukka (omalaittama) ei mene just nyt tällä sekunnilla jalkaan ja oikein päin. Menee lattialle kierimään ja huutamaan. nopeasti kuitenkin tokenee mutta huvittavaa katsottavaa. kehen lie äkkipikaisuudella tullut... :rolleyes:

Meillä neiti on kesän aikana ottanut kauhean pyrähdyksen kasvussa. keväällä ostin sille 80cm vaatteita ajatellen että menee pitkälle syksyyn/talveen niin nyt pitää jo 92cm ostella. Tai 86cm menee mutta kun neidillä on vähän tuota mahaa, niin housut varsinkin osat ovat vähän tiukkoja. talvella jo varmasti 92cm käytössä. :O talvivaatteet oon sen kokoisena ostanut. Kenkä on 23-24. isojalkaista sukua. :D Oman mittauksen mukanaa pituutta ei kuitenkaan 1,5v neuvolasta ole paljon tullut mutta kasvanut on siltikin. :p

Munkin pitäisi varata 2v neuvola neidille. lokakuussa synttärit. :) Mä pahoin pelkään että meillä käy kuten pikkukirppulilla eikä neiti suostu neuvolassa mitään tekemään kun on muutenkin äärettömän ujo vieraissa tilanteissa ja itkuinenkin. :/ nooh. eiköhän se riitä kun kertoo että mitä taitoja neiti osaa. ainakin potkiminen, palikkatornit, hienomotoriikka ja nimeämiset sujuu koti oloissa. :)

johan tässä tulikin taas hetkeksi. ;)
 
Moikka!

Täällä aletaan kohta 2-v synttäreitä vietellä tosiaan. Pikkukirppulilla ainakin jo pian tulossa.

EKI juttelee paljon, toistelee kaikenlaista. Ja vaihdettiin vihdoin pinnasänkykin lasten laidalliseen sänkyyn. Meillä on nyt parikin isoa juttua kerrottavana. Nimittäin Eki saa PIKKUSISAREN maaliskuussa! Eki on meidän esikoinen ja nyt olis sitten pikkukakkonen tulossa kaveriksi 2,5 v ikäerolla.

Toinen juttu, Eki alotti PÄIVÄKODISSA syyskuun alussa. Siinä sitä onkin kaikilla totuttelemista, mutta ihan lupaavalta se nyt vaikuttaa. Katotaan sitten, mitä tehdään keväällä tuon hoitopaikan kanssa. Jatkaisko siellä osittain tai jotain... Toisihan se helpotusta pikkuvauva-aikaan, jos eki olis vaikka kolmena päivänä hoidossa, kun on siellä sitten jo tottunut käymään. Mutta katotaan.

KAUHUKOHTAUKSIA taitaa olla meillä öisin. Se ei ole oikein kiva juttu. Ne alkoi jo jonkin verran ennen päiväkodin alottamista, joten en sitä ihan suoraan siihen yhdistä. Vai olisko poika sitten jo meidän puheita kuuntelemalla ymmärtänyt, että joku muutos tässä on nyt tulossa. Eki saattaa yöllä herätä huutamaan ihan paniikissa, eikä meinaa herätä, vaikka mitä tekee. Ei halua syliin tulla, vaan kiemurtelee siinä ja ihan kylmä hiki on päässä. Onkos muilla kokemusta näistä? Miten ne parhaiten menis kaikkein vähimmällä ohi?

POTTAJUTTUJA harjotellaan edelleen. Vaipat on oikeastaan käytössä ihan kuin ennenkin, mutta pottaan tulee pissaa melkein joka kerta kun laitetaan siihen istumaan. Ja oikein mielellään Eki tuntuu pissaavan pottaan. Aamuisinkin tulee usein oikein isot annokset :) Pitäis nyt keksiä, mikä se seuraava vaihe olis tässä opettelussa. Miten Eki oppisi itse pyytämään/ilmottamaan hädästä, kun nyt sitä ei tapahdu vielä ollenkaan. Vai tuleekohan se vaihe vaan sitten, kun Eki on siihen valmis? Vai onko sellasista harjotteluhousuista jotain hyötyä?

t.Novelle (13+3)
 
Paljon onnea Novellelle uudesta raskaudesta :flower:

Aikaa on taas kulunut edellisestä viestistä :ashamed: Iida on edelleen rauhallinen (voisi jopa sanoa laiskanpulskea ;) ). Mielipuuhaa on äidin auttaminen -jos satutaan olemaan oikealla tuulella.

Iida on kova höpöttämään. Ja jollei höpötä, niin sitten lauletaan. Väliin on oikeat sanat, väliin keksitään omia.

Meillä alkaa olemaan 86 senttiset vaatteet pieniä. 92 senttiset ovat sopivia, jonkin verran on jo 98 senttisiäkin käytössä. Kesällä kengät olivat kokoa 24, mahtaako talvella olla jo 25 :whistle: Kotimittauksen mukaan Iidalla olis pituutta 89-90 cm, painoa n. 15 kg. Keväällä ostin 92 senttisiä bodyja, olivat silloin vähän reiluja. Ajattelin, että menevät vielä nyt syksyllä. Joo, niin menisivät, mutta kun kesä mentiin t-paidoilla, niin ei niitä pysty enää kuvitella Iidan päälle. Bodyt ovat vauvoille, Iida on jo "iso tyttö" :)

Iida on ollut kesän alusta asti yökuiva, mutta ei päiväkuiva. Päivisin ollaan kyllä kotona ilman vaippaa, mutta vahinkoja tapahtuu varmaan päivittäin. Iida menee usein itse potalle (ja tänkin takia bodyt olisivat huonoja), mutta jos on jotain mielenkiintoisempaa tekemistä, niin ei malta mennä ja tulee vahinko. Meillä on yhdet harjoitteluhousut, mutta ne ovat sen verran napakammat kuin pikkuhousut, ettei Iida saa niitä itse riisuttua/puettua, niin ei toimi meillä. En tiedä, onko merkkien välillä eroja.

Nyt Iidalle on ilmeisesti joku flunssa pukkaamassa päälle, kun yöt ovat olleet taas huonoja. Toivottavasti nyt menisi pian ohitse.
 
Onnittelut Novellelle!

Huomenna meillä juhlitaan Iidan 2v synttäreitä! Aika tuntuu hurjaa vauhtia menevät, vasta neiti oli pikkuvauveli, haikeata.

Syömisasiaa.. Mitä teidän muruset syö aamupalaksi ja iltapalaksi? Meillä menee ainoastaan kuppi kaakaota. Muutenkin on syöminen entistä vähäisempää. Ei ole oikein mitään herkkuruokaa eikä purkkiruoat enää maistu. Tykkää syödä keitettyä porkkanaa ja vadelmia.
Antakaas vinkkejä mikä teillä maistuu.
 
Pikkukirppuli Meillä Karoliina syö aamupalaksi paahtoleipää jossa levite ja juustoa/leikkelettä. sekä vaihtelevasti muroja tai jugurtti tai viili. Sama on aikalailla iltapalana kun noista ruuista yleensä syöpi ihan kiitettävästi, vaikka jokseenkin aina välillä ei mene edes kun haukku leivästä ja esim murot sitten viljellään lattialle tai tiputetaan kippo koirille :( :ashamed:
Meillä neidin ruokailut ovat myös vaihtelevia jsokus syö hyvin ja joskus ei mitään mutta pakottamaankaan ei viitsi ruveta, kyllä hän itse sitten nälkäänsä syö kun haluaa.

Iidalle syntymäpäivä onnittelut :hug::flower:
 
Viimeksi muokattu:
Heippa!
Pitkästä aikaa minäkin taas kerkiän kirjoittamaan...

Siivota meidänkin tyttö tykkää: roskat lattialta roskikseen, oma rätti pitää olla. Mopata kans tykkäisi, mutta imuria pelkää.
Auttaa kovasti pikkuveikkansa hoidossa: vie vaipan roskikseen, hakee puhtaan yms. Mutta osaa myös kiusata veikkaansa - tönii, kaataa välillä ja sitten taas suukottaa ja halaa
Muumit on myös meillä kova sana. Kovasti oppii sanontoja sieltä. Mä olen rajoittanut 2x2 jaksoa päivässä. Ja muuta ei sitten piirrettyjä katokkaan. eli aamulla ja sitten ennen päiväunia sen kaksi jaksoa. Joskus myös nukahtaa iltapäivällä niitä kattoessaan.
Nukkuuko teidän kaikkien lapset vielä päiväunia? Mä olen miettinyt, josko pitäisi luopua, mutta aikaisemmin kun kokeiltiin jättää, oli se ihan termiitti sitten illalla...me siis herätään n. klo 6:30 ja päikkärit 15-16(17) ja sit yöunille 21:30-22. Nukkuu omassa sängyssä.
Oletteko alkaneet antamaan jo karkkeja? Meillä mennään toistaiseksi rusinalinjalla...
Miedän neiti syö aamupalaksi puuroa, jogurtteja, rahkaa, leipää, karjalanpiirakkaa, munia ja muroja. Puurot menee aika huonosti - mitään muuta en anna tällöin tarjolle ennen kuin on syöny vähintään puolet puurosta. Mutta en joka päivä keitä puuroa, vaan vaihdellen. murot ja rahka menee aika hyvin. Juomaksi maitoa, vettä tai piimää. Mehuja juodaan vain kun on vieraita tai joku juhlahetki.
tytöllä kans ensi kuussa synttärit. Kovasti puhuu jo lauseita ja helposti oppii, kun kertaalleen sanoo jonkun sanan, niin toistaa sen aika hyvin. osaa myös laulaa muutamia lauluja.
Mikäs teidän lasten herkkuruokia on? Meillä menee makaronilaatikko ja italianpata parhaiten...herkuista ihan peruspulla on parasta. Ja muumipiparit.
 
Viimeksi muokattu:
Kiitos onnitteluista=)

Meillä tosiaan syöminen on iso ongelma, neiti on aina pikkuisena kasvanut ja nyt 2v neuvolassa käyrät kääntyi laskuun vaikka suht hyvin söi mutta nyt aamuin illoin juo kupin kaakaota, lounaalla ruokaa 2-3tl samoin päivällisellä. Välipalan jätin välillä pois että ruoka olisi paremmin maistunut muttei sillä tuntunut olevan vaikutusta. Puurot ei uppoa enää lainkaan, eikä oikein leipäkään, murot menee joskus kuivana titi-nallea dvdltä katsoessa. Miten kummassa voi jaksaa touhuta kuin duracel-pupu koko ajan. Ja tätä on jatkunut jo tämän kuukauden:|

Herkkuja meilläkin neiti saa silloin kun on vieraita, parasta taitaa olla jäätelö ja muumikeksit. Karkkeja on Iida jo saanut kun on hokassut isojen sisarusten herkuttelut. Ei kyllä karkeista hirveästi välitä, jugurttirusinoista tykkää kyllä, muut löytyy usein lattioille syljettyinä.
 
Novellelle onnea ja paljon voimia raskaus aikaan. :)
ja onnea Iida 2v. :) meillä niihin juhliin vielä tasan 1kk. :)

Itsellänikin alkaa vauvakuume nostamaan päätään kovasti. ;) Tai koska se nyt ois kadonnut, mutta nyt alkaa taas olla sellainen tunne että voisi ottaa sellaisen pienen käärön taas syliin. Jennilläkin on iskenyt kauhea vauvahoito vaihe. Nukkuvauvat pitää olla AINA mukana, pakkaa vauvan kassiin ja nukkuu sen ja parin muun unikaverin kanssa ja elämä kaatuu jos vauva ei oo mukana jossakin! Naureskelenkin että siinä on meillä tuore äiti. :) Katselee omia vauvakuvia innolla ja aina jos sattuu jossain vauva näkymään niin voi sitä ihanuutta kun pitää päästä heti katsomaan ja vähän koskemaankin niihin. :) ihanaa. <3
Aamupalana Jenni syö hoidossa yleensä aina puuron, isojen kavereiden hoitoaamuina syödään muroja. ja viikonloppuisin myös syödään koko perhe aamulla puuroa ja hyvin uppoaa pienen voisilmän kera. :) Iltapala onkin yleensä vähän pienempi, syö yleensä jugurttia ja joskus ei muuta. toisinaan jugurtin päälle leipää päällisineen. ja joskus muroja. Jenni on aina ollut onneksi hyvä syömään, sen kanssa ei ole suuria ongelmia ikinä ollut. Nukkumisen kanssa sitten senkin edestä...
Päiväunet meillä vielä nukutaan, ONNEKSI! äiti pitää niistä kiinni kynsin hampain vielä pitkään. :LOL: neiti on sen verran seinille pomppivaa tyyppiä aamusta lähtien että päivälepo sekä äidille että lapselle on todella tarpeellinen. Nukkuu yleensä sellaisen 1,5h jos nukkuu sängyssä. Joskus unien aikaan matkustetaan tai ollaan kaupungilla jolloin neiti nukkuu TASAN 45min eikä minuuttiakaan yli. :p Ei varmaan malta. nukutaan aikavälillä 11.30-15, riippuu koska syödään lounasta. :) Meillä on alkaneet noi nukkumaan menemiset olla TAAS melkoista tappelua. Neiti huutelee vaan äitiä, kiljuu, ÄITII,kiljuu, ÄITII, huutaa, VAUVAA, ÄITII, huutoa huutoa huutoa. Käyn aina rauhoittelemassa ja taas sama alkaa. Meillä ei ole ollut tapana silitellä/sylitellä sitä uneen, enkä ajatellut sitä nytkään tehdä. Vissiin jotain 2v eroahdistusta tai jotain. Johan sitä kerrasta nukahtamista kestikin pitkään... :kieh:
Nameja olemme jennille antaneet. Minä myös leivon suhteellisen useasti ja myös jenni saa leipomuksia maistaa. Meillä on virallinen "karkkipäivä" neidille, jolloin saa kaupasta valita itselleen karkin, yleensä se on joku minipieni pastilli rasia. usein namipäivä on yhtä kuin saunapäivä, jolloin käydään perheen kesken saunassa ja päälle saa (sokerittoman) pillimehun joka toimii myös "karkkina".
Herkkuruokia taitaa olla monia. Muusi melkein minkä kanssa vaan, on neidin herkkua, mutta lihapullat ja nakit on ihan pop. :) Riisi ruuat ei ihan niin hyvin uppoa, enemmän meillä muutenkin kyllä syödään pasta ja peruna ruokia. Mutta periaatteessa jenni on aika kaikki ruokainen. :)
 
Heippa vaan!!!

Pikaisesti kuulumisia kun kerrankin ehtii ja jaksaa.
Olen palannut työelämään elokuun alussa ja Miro meni päiväkotiin.
Täytyy sanoa,että ennakkoluulot ovat karisseet Miron aloitettua hoidon.
Kaikki on mennyt tosi kivasti ja Miro on niin reipas/viihtyy pk:ssa hyvin.
Puhetta Mirolta tulee tosi paljon,höpöttää oikeastaan taukoamatta.
Jopa 3 sanan lauseitakin tulee muutamia esim"isi meni töihin","minne meni äiti".

Uhmaa on havaittavissa ja kaikki yritetään huutamalla saada läpi-samanlainen kun isosiskonsa pienenä:D
Pottailut on myös aloitettu ja pk:ssa harjoittelevat sitä myös.
Miro syö kaikenkaikkiaan hyvin ilta/aamupalat koostuu aikalailla:jugurtti,viili,riisimurot,karjalanpiirakka yms..
Silloin tällöin olemme antaneet karkin maistaa jos joku meistä syö.
Ja kotona leivottuja saa toki syödä pullaa yms..
Ja tämä isäntä kyllä hyvän päälle ymmärtää..
Pyytääkin aina jääkaapista "makkalaa":LOL:

Meillä nukutaan vielä yhdet päiväunet ja on kyllä tarpeen kun arki aamut on aikaisia.
Eikä Miro jaksaisikaan ilman päiväunia vielä..

Siinäpä joitain kuulumisia,nyt siivoilemaan kun kerrankin pääsin aikasin töistä.
Hyvää viikonloppua kaikille:wave:
 
Iida syö aamuisin yleensä puuroa ja omenaa. Viikonloppuisin syö puuron lisäksi leipää. Iltapalaksi on myös puuroa, mutta silloin ei yleensä uppoa kuin pari lusikallista. Iida yleensä syö tosi hyvin ja on aikalailla kaikkiruokainen. Peruna ja punainen liha (paitsi jauheliha) ei oikeen uppoo. Pasta oli lempparia, nyt tuntuu riisi olevan parempaa.

Iida on varsinainen herkkusuu, varmaan kaikki herkut uppoaisivat. Karkkia Iida ei ole varsinaisesti saanut. Muutamassa kyläilypaikassa vanhemmat lapset ovat huomaamatta antaneet Iidalle karkkia ja hyvin on maistunut. Mehuja on saanut hiukan ja niistä kelpaa jotkut tietyt omenamehut. Jäätelö ja rusinat ovat suurta herkkua. Mutta mä yllätyin, kaakao onkin Iidasta pahaa.

Päikkärit Iida nukkuu vielä. Jollei mikään meteli herätä, niin melkein minuutilleen aina sen 1,5 h. Nukahtaminen on nyt vähän vaikeempaa kuin vielä pari kuukautta sitten. Ei ole enää niin väsynyt nukkumaan mennessä, mutta kyllä ne unet vielä tarvitaan.
 
Tulin nostelemaan, kun oltiin toiselle sivulle tipahdettu :)

Kiva lukea muiden samanikäisten kuulumisia, vaikka harvakseltaan tuleekin enää kirjoiteltua. Paljon onnea Novellelle raskauden johdosta :flower: Ja tietysti kaikille ihanille uhmiksille 2v. synttäreiden johdosta :flower:

Joonatan täytti 2 syyskuun lopussa ja pituutta pojalla on 86,5cm ja painoa 14 kiloa. Eli pieni ja pyöreä poika meillä :)

Joonatan on todella vilkas ja temperamenttinen, joten ei tässä kyllä helpolla pääse. Minä kun juoksen nostamaan pojan alas keittiön pöydältä, niin sen aikaan että työnnän tuolin pöydän alle, niin hän on jo toisella puolella vetänyt tuolin esiin ja kiipeämässä takaisin pöydälle.

Sanoja ja puhetta tulee tosi paljon ja tuntuu, että tällä saralla nyt kehitytään ihan hurjaa vauhtia. Joonatan on nyt tosi kiinnostunut väreistä ja laskemisesta. "viisi kolme viisi kolme" hän alkaa aina laskea, kun miettii montako jotakin on :) Lukemisesta tykkää paljon ja kantaa kirjoja luettavaksi. Meillä ei vielä ole kuin paksusivuisia vauvojen kirjoja, mutta varastossa on isoilta sisaruksilta säästetyt lasten kirjat, että sinne pitäisi mennä nyt penkomaan.
Tänään Joonatan oli myös itsekseen lastenhuoneessa rakentanut pitkän pätkän puujunarataa, sillä aikaa kun olin pyykkejä laittamassa. Minusta on niin ihanaa, että hän pystyy vilkkaudesta huolimatta noin hyvin keskittymään. Meidän 10 vuotiaalla on vaikea adhd ja väkisinkin tulee tarkkailtua myös näitä nuorempia sen suhteen.

Pottahommat meillä ei edelleenkään onnistu. joonatan kyllä tunnistaa vessahädän ja pöntölläkin suostuu istumaan, mutta mitään hän ei sinne tee. Mieluummin vaikka lattialle, kuin potalle tai pönttöön.

Joonatan on myös kovasti herkkujen perään. Pullan ja suklaan perään on tosi kovasti. Synttäreilläkin mun aika meni vahtiessa, ettei Joonatan kiipeile pöydälle herkkujen perässä ja siellä se koko ajan oli kytiksellä, että josko jotain saisi. Ja siis toki sai kakkua ja keksiä, mutta kun mikään ei tunnu riittävän kun herkuista on kyse :D Onneksi myös oikea ruoka maistuu hyvin. Ja tosiaan ketsuppia erehdyttiin antamaan pari päivää sitten. Ruoka ei mennyt alas, ellei ketsuppia ollut joka lusikallisessa. Toistaiseksi ketsuppi siis pysyy meillä piilossa.

Hyvää syksyä kaikille! :)
 
Moikka!
Lähdin taaperot-osastosta etsimään apua jatkuvaan uhmailuun, mutta löysinkin teidän ketjunne. Oletteko jo suljettu porukka vai huolitteko yhden lokakuisen -08:n mukaan? Tarjolla olisi erittäin omapäinen poika, jonka toilailuihin olisi kiva saada vertaistukea. :)
 
Hei Menia! Ja kyllä olet erittäin tervetullut joukkoomme. Täälläkin yksi erittäin omapäinen, termiitiksi kutsumani tyttö lapsonen. Mukava kuulla että en ole ainoa jolla sellainen perheestä löytyy. ;)

Meidän neiti täytti lauantaina 2v! iso tyttö. Haikeus. Kovasti muistelin melkein joka kellon lyömällä että missä sitä tuli kaksi vuotta sitten oltua. Kyllä siitä on aikaa, mutta silti tuntuu että se olisi ollut vasta äsken. Pääsin vkl katsomaan kaverini ihania vauvoja ja voi että miten hyviltä ne tuoksuivatkaan. Niin mikä vauvakuume?! :LOL: meinaa kyllä kuume välillä karista kun neidin kanssa saa joka päivä takuta millon mistäkin aiheesta. nyt on oikein pop ongelma tuo nukkuminen. Ennen nukahti niin nätisti itekseen kun vain sänkyyn laittoi ja nyt nukkumaan menot muistuttaa lähinnä sirkusta. Lapsi kiljuu, äiti on vieres, lapsi huutaa äitiä, äiti on vieres, lapsi huutaa kovemmin äitiä, äiti silittää, lapsi tyrkkää käden pois, äiti siirtyy kauemmas, lapsi huutaa äitiä, äiti laittaa peiton päälle, lapsi huutaa kovemmin äitiä... Huoh. tiedä nyt sitten millainen unikoulu tällä kertaa voisi tepsiä. me ollaan melkein unikoulu eksperttejä tässä perheessä kun kaikki on jo kokeiltu. :D
Torstaina on 2v neuvola, täytynee ottaa asia puheeksi siellä jos saan neidiltä suun vuoroa (tupannut huutamaan koko neuvolakäynnin kun edelleen kova vierastamaan).
 
Josko tähän lyhyesti pientä esittelyä: Meillä siis 12.10.08 syntynyt poika. 2v neuvolassa 93cm ja 17kg (oho!), mutta neuvolan täti lohdutti, että ihan sopiva paino, vaikka käyrillä näyttikin isolta. Sanoja tulee vielä yksittäin, mutta tulee kuitenkin. Enemmän kiinnostaa juuri nyt kiivetä ihan minne vaan ja ulkona tykkää olla. Ei tarvitse kuin lähteä aamulla lehteä hakemaan, niin poitsu hakee takin ja hokee "mukaan". :) Lisäksi meillä on nyt 3kk vauva, joten on alettu harjoitella äidin ja isän jakamistakin.

Johtuen vähän tuosta vauvastakin, niin meillä edelleen iltaisin käytössä velli ja tuttipullo, samoin nukkuessa myös tutti. Ei vaan olla hennottu vielä alkaa vieroittamaan. Mutta niiden turvin nukkuu hyvin 10-12 h yöunet omassa huoneessa. Päikkärit oli tossa kesällä jonkin aikaa jo pois, mutta nyt syksyn harmaudessa nukkuu taas 2-3 h päikkäreitäkin (ihanaa, äidille hengähdystauko!).

Täälläkään ei oikein pottailu onnistu. Välillä pissaa hyvin herättyään siihen, välillä suorastaan huutaa pois. Harkkahousuja olen käytettynä yrittänyt metsästää, että jos sellasten kanssa innostuis enemmän, kun tuntisi kosteuden, mutta kovin vähän noita on myynnissä.

Täällä oli tänään maa valkoisena, ja poitsu oli ihan ihmeissään. Ilmeisesti ei kauheesti ole viime talvesta jäänyt muistikuvia. :D Mennä tassutteli ja pyyhki tumpuillaan lumia kaikkialta, mistä vaan löysi. Eli täällä ainakin odotellaan jo talvea ja lumiukkokelejä. :)
 
Huhuu! Onko täällä ketään?! :D

Mitä ihmisille kuuluu?
Meillä on yksi ihana 2v 3kk uhmaikäinen edelleen. :D Mutta on se sen lisäksi myös oikein ihana osaava tyttö. Pukemiset ja riisumiset sujuu nykyään TOSI hyvin ja innolla. paitti sitten kun ei kiinnosta, niin sitten ei kans kiinnosta. "EI, ENKÄ, EN TUU" ollaan opittu oikein uudella tavalla taas sanomaan. :D Kova höpöttäjä on meidän neidosta tullut sitten kun opittiin loppuviimein puhumaan. joskus paapattaa puolikin tuntia yhteen menoon niin että äiti vaan hoomoilasena kattelee että "joojoo niinkö, aivan, joo niin mitä" :D ihana. <3 Vauvat on ihan hitti juttu kun pukkikin toi kunnon vauvan vaunut lahjaksi.
Pikkusisarukseen olen viimein saanut miehen suostuteltua,siis sellainen saapi tulla kun on tullakseen, katsotaan kuinka kauan siihen tällä kertaa menee. :D J kun oli ns."vahinkolapsi" tai "touhutippa"lapseksi sitä myös joskus kutsuttiin. :LOL: :LOL:
Minä valmistuin jouluna ammattiin (lähihoitaja) ja pääsin heti määräaikaisiin hommiin toukokuun loppuun asti alustavasti. Ja mieskin pääsee vihdoin ja viimein muuttamaan meidän luokse. Elämä siis täällä kutakuinkin hymyilee. Kesää kovasti odotellessa. Mites muilla? :)
 
Moi!
Täällä alkaa olla pikkukakkosen odotus loppusuoralla. Reilu kolme viikkoa laskettuun aikaan. Jännittää jo, miten tuo Eki ottaa pikkusisaruksen vastaan.

Uhmaa on ja omaa tahtoa. Usein ei käy mikään, mitä ehdottaa, vaan lempivastaus on "emminä halua" terästettynä kulmien kurtistuksella. Ei siis suostu esim. potallekaan tällä hetkellä oikein ollenkaan kotona, jos sitä ehdottaa. Jos oleilee ilman housuja, menee sitten kyllä itse tarpeen vaatiessa pissalle, mutta ei kakalle. Kakka pitää saada tehdä vaippaan. Päiväkodissa kuulemma suostuu potalle, niin kai kun muutkin käy siellä...Eli tunnistaa kyllä tarpeen molempiin hätiin, mutta uhmaikä tuo oman haasteensa kuivaksi opetteluun. Pitää kai vaan siirtää kesään se homma. Eihän sitä väkisin voi, vaikka olisin vähän toivonut, että poika olis saatu pois päivävaipoista ennen kuin tulee uusi vaippaikäinen taloon.

Päiväunet maistuu hyvin. EKi nukkuu n. 2 tuntia sekä kotona että päiväkodissa päikkäreitä. Yöt onkin sitten edelleen melko lyhyitä, nukkuu n. 10 tuntia ja joskus jopa vaan 9 tuntia.

Nameja on joo annettu. Poikahan on päiväkodissa oppinut myös jälkiruuan makuun! Minusta siellä tarjotaan yllättävän paljon makeita juttuja, kun on aina joku jälkkäri ja sitten usein vielä välipalallakin pullaa, marjapiirakkaa tms. Ei kai ihan joka päivä, mutta usein kuitenkin tosiaan myös makeaa välipalaa. Pulla onkin Ekin herkkuja. Ja annettiin me esim. joulun aikaan suklaata maistella. Keksit kelpaa myös ja jäätelö, tottakai! Aikamoinen herkkusuu siitä taitaa tulla, joten pitää sitä melkoisesti säännöstellä.

Muut ruuat koostuu aamuin illoin puurosta edelleen, ja se uppoaa yleensä hyvin. Lämpimistä ruuista maistuu mm. pinaattikeitto, makarooni ja peruna, keitetyt vihannekset, majoneesisalaatit (peruna, punajuuri, italiansalaatti yms.), jauheliha ja kana. Kananmuna ei kelpaa ollenkaan ja monet lihat ja kalat huonosti. Pitäis vaan totuttaa uusiin makuihin vähitellen.

Ongelmana viime aikoina on taas ollut se, että vaipat ei pidä yöllä. Vinkkejä kiitos!
Onko teidän kokemuksen mukaan housuvaipat vai teippivaipat toimivampia? Ja kokeilenko vaan isompaa kokoa yöksi? Ehkä tää on enempi poikalasten kanssa ongelma. Tulee niin isot pissat helposti yöllä, varsinkin kun ei oikein suostu iltapissallekaan potalle tällä hetkellä. Ostin jo villahousujakin, siis kestovaippakuoria, ja kokeilin ne laittaa kertiksen päälle, mutta silti tulee läpi. Tosin nuo villikset on vielä lanoliinittamatta. En tajunnut tilata sitä lanoliinia samalla, kun ostin villiksiä. Ei ole kokemusta kestoilusta siis...No, taidan kokeilla ekaksi ostaa teippivaippoja yöksi up&gon sijaan. Ja tilaan sitä lanoliinia.

t.Novelle&Eki + maha-asukas rv 37+2
 

Yhteistyössä