Karppaan ja välttelen keinotekosia ja käsiteltyjä aineksia.Alkuperäinen kirjoittaja Beep:Mitä te oikein syötte? :xmas:
Palaan ajassa taaksepäin metsästäjä-keräilijäksi. Odotan innolla alapurennan kehitystä ja kulmien kiinnikasvamista.
Karppaan ja välttelen keinotekosia ja käsiteltyjä aineksia.Alkuperäinen kirjoittaja Beep:Mitä te oikein syötte? :xmas:
Koska ranskanperunan valmistusprosessi tuottaa joka tapauksessa transrasvaa. Ei siihen tarvitse LISÄTÄ kovetettua kasvirasvaa. Esim. Finelin mukaan valmistajien resepteistä laskettuna ranskanperunoissa on keskimäärin 0.3 grammaa transrasvaa per 100 grammaa tuotetta. Pistotestauksissa todelliset pitoisuudet ovat usein kymmenkertaiset. Suositusten mukaan transrasvan määrän pitäisi jäädä alle 1 gramman päivässä (aikuisilla).Alkuperäinen kirjoittaja Hoeg:Mistä tiedä että niissä on transrasvoja? Ei ole mainintaa kovetetusta kasvirasvasta.Alkuperäinen kirjoittaja Kyllä:Transrasva niistä haitallisia tekee.Alkuperäinen kirjoittaja Hoeg:Oolannin ranskanperunat sisältävät perunaa ja rypsiöljyä, joten en niitä suoralta kädeltä epäterveellisiksi lukisi. Riippuu tietysti siitä kuinka usein niitä syödään.Alkuperäinen kirjoittaja filo:ranskanperunat
Alkuperäinen kirjoittaja Metso:Karppaan ja välttelen keinotekosia ja käsiteltyjä aineksia.Alkuperäinen kirjoittaja Beep:Mitä te oikein syötte? :xmas:
Palaan ajassa taaksepäin metsästäjä-keräilijäksi. Odotan innolla alapurennan kehitystä ja kulmien kiinnikasvamista.
Uskokoon ken haluaa =) Kyllähän niitä on kaikenmaailman teorioita siitä kuinka jogurttikin on jo tappavaa. Paras on kun ei syö mitään niin ei vahingossakaan syö mitään epäterveellistä.Alkuperäinen kirjoittaja Kyllä:Koska ranskanperunan valmistusprosessi tuottaa joka tapauksessa transrasvaa. Ei siihen tarvitse LISÄTÄ kovetettua kasvirasvaa. Esim. Finelin mukaan valmistajien resepteistä laskettuna ranskanperunoissa on keskimäärin 0.3 grammaa transrasvaa per 100 grammaa tuotetta. Pistotestauksissa todelliset pitoisuudet ovat usein kymmenkertaiset. Suositusten mukaan transrasvan määrän pitäisi jäädä alle 1 gramman päivässä (aikuisilla).
Ei valmistajan tarvitse ilmoittaa transrasvaa tuotteessaan.
Alkuperäinen kirjoittaja kimpsunkampsun:Joo, suurin osa jugurteista on kyllä jäätäviä sokeripommeja. Sitten ihmisille myydään vielä kaiken maailman activiaa jne. kun TURVOTTAA. Kai sitä vittu turvottaa kun sokeria vedetään ku mitkäki narkit. Ja sitten kaupan päälle ihmetellään mikä lapsilla on kun on kaiken maailman ad/hd: tä add:tä..ylivilkkautta, keskittymishäiriötä jne. :S
Alkuperäinen kirjoittaja Hoeg:Uskokoon ken haluaa =) Kyllähän niitä on kaikenmaailman teorioita siitä kuinka jogurttikin on jo tappavaa. Paras on kun ei syö mitään niin ei vahingossakaan syö mitään epäterveellistä.Alkuperäinen kirjoittaja Kyllä:Koska ranskanperunan valmistusprosessi tuottaa joka tapauksessa transrasvaa. Ei siihen tarvitse LISÄTÄ kovetettua kasvirasvaa. Esim. Finelin mukaan valmistajien resepteistä laskettuna ranskanperunoissa on keskimäärin 0.3 grammaa transrasvaa per 100 grammaa tuotetta. Pistotestauksissa todelliset pitoisuudet ovat usein kymmenkertaiset. Suositusten mukaan transrasvan määrän pitäisi jäädä alle 1 gramman päivässä (aikuisilla).
Ei valmistajan tarvitse ilmoittaa transrasvaa tuotteessaan.
Meidän jogurtissa ei ole ainakaan lainkaan sokeria...elämä kun on täynnä valintojaAlkuperäinen kirjoittaja juu:jogurtti...omenat, päärynät(varsinkin, jos poltat tupakkaa), sisältävät syöpää aiheuttavia aineita. ja muutenkin jogurtti on sokerista..
Varmasti on, mutta jos ei halua ryhtyä terveysfanaatikoksi ja viettää koko elämäänsä keittiössä tekemällä viilia tilamaidosta ja teurastamalla itsepyydystettyä jäniksenpaistia, kaupan ranskalaiset ovat ihan kätevä ja riittävän terveellinen vaihtoehto ruokavalioon silloin tällöin. Kaikenlainen äärimmäisyyksiin menevä intoilu on vain pahasta.Alkuperäinen kirjoittaja TilkkuTyttö:
Meilläkään ei syödä kaupan rankiksia, ihan sama onko niissä transrasvaa vai ei, ei uppoa. Mutta jos ne jättää ruokavaliosta, niin voisin väittää että maailmassa on paljon makuja, ja jopa paljon parempia kuin kaupan valmis ranskikset
Mun nähdäkseni suomalaiset eivät edelleenkään syö mitenkään erityisen terveellisesti. Terveysvalistusta on kyllä ruuan suhteen lehdet pullollaan, mutta jos Pekka on syönyt 40v läskisoossia, niin syö se sitä edelleenkin. Tuntemistani kiinalaisista ja korealaisista ei ole yksikään ylipainoinen ja perheiden ruokailutottumukset ovat hyvin perinteikkäitä, vanhanaikaisia ja terveellisiä. Suomalaisille perinteikäs ruoka ei ole kovinkaan terveellistä, ja siitä pois tottuminen vie varmaan pari sukupolvea.Alkuperäinen kirjoittaja uups:Jossain ulkomailla perussämpylä jossa on vaikkapa kalkkunaa ja salaattia sisällä + mehu on käsitetty "terveelliseksi" lounaaksi. Suomessa on syntiä syödä tuollaista, kaiken pitää olla täysjyvää/rasvatonta/kolesterolitonta...ja silti olemme yksi maailman sairaimmista kansoista.
lisäaineita? keinomakeutus aineita?Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Meidän jogurtissa ei ole ainakaan lainkaan sokeria...elämä kun on täynnä valintojaAlkuperäinen kirjoittaja juu:jogurtti...omenat, päärynät(varsinkin, jos poltat tupakkaa), sisältävät syöpää aiheuttavia aineita. ja muutenkin jogurtti on sokerista..
Tuo suomalaisten sairastelu vois johtua melkeenpä siitä, että täällä syödään nyt kevyemmin (rasvattomammin ) kuin koskaan ennen. 40 vuotta sitten aloteittu sota rasvoja vastaan oli Yhdysvalloissa nimenomaan valtakysymys, ei niinkään terveyteen perustuva. Ja oppia on otettu hyvin.Alkuperäinen kirjoittaja uups:Jossain ulkomailla perussämpylä jossa on vaikkapa kalkkunaa ja salaattia sisällä + mehu on käsitetty "terveelliseksi" lounaaksi. Suomessa on syntiä syödä tuollaista, kaiken pitää olla täysjyvää/rasvatonta/kolesterolitonta...ja silti olemme yksi maailman sairaimmista kansoista.
Joo, olen samaa mieltä, fanaattisuus missään asiassa ei ole hyväksi. Itse en vain laske ranskiksia terveelliseksi vaihtoehdoksi, vaikka en asukkaan keittiössä. Käytämme muutenkin perunaa (ja makaronia) todella harvoin.Alkuperäinen kirjoittaja Hoeg:Varmasti on, mutta jos ei halua ryhtyä terveysfanaatikoksi ja viettää koko elämäänsä keittiössä tekemällä viilia tilamaidosta ja teurastamalla itsepyydystettyä jäniksenpaistia, kaupan ranskalaiset ovat ihan kätevä ja riittävän terveellinen vaihtoehto ruokavalioon silloin tällöin. Kaikenlainen äärimmäisyyksiin menevä intoilu on vain pahasta.Alkuperäinen kirjoittaja TilkkuTyttö:
Meilläkään ei syödä kaupan rankiksia, ihan sama onko niissä transrasvaa vai ei, ei uppoa. Mutta jos ne jättää ruokavaliosta, niin voisin väittää että maailmassa on paljon makuja, ja jopa paljon parempia kuin kaupan valmis ranskikset
Löytyy kuule ihan vaan maitoa, hapatetta ja d-vitamiinia ja sekaan kotimaisia marjoja pakkasesta. Miks ostaa niitä sokerimössöjä, kun parempaakin löytyy kaupoista?Alkuperäinen kirjoittaja Gurmee:lisäaineita? keinomakeutus aineita?Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Meidän jogurtissa ei ole ainakaan lainkaan sokeria...elämä kun on täynnä valintojaAlkuperäinen kirjoittaja juu:jogurtti...omenat, päärynät(varsinkin, jos poltat tupakkaa), sisältävät syöpää aiheuttavia aineita. ja muutenkin jogurtti on sokerista..
Yhdyn tähän ja mm että ei sitä oranssia limaa, mihin lihat on upotettu. Lisäksi meidän perheen terveelliseen ruokavalioon eivät kuulu light-tuotteet. Lisäaineita vältetään ja suositaan aitoa (ja yhä enenevissä määrin luomua).Alkuperäinen kirjoittaja Kyllä:- Sipsit ym. snäksit ja raksut
- Karkit
- Limsat, energiajuomat
- Mikroruuat
- Pitkälle prosessoidut elintarvikkeet
- Valkoinen vilja, leipä ja riisi
- Transrasvaa sisältävät tuotteet
Alkuperäinen kirjoittaja ouel:Mjuu...luulen että ainakin minun kohdallani se, mitkä kokee terveelliseksi kotiruuaksi ovat aika lailla samoja ruokia, joita itse tottui lapsena ja nuorena oman perheen kanssa syömään. Meillä esim. jos oli perunaa, ne oli yleensä aina keitetyt perunat (ja kun muutin kotoa pois, ajattelin etten kyllä IKINÄ enää halua syödä keitettyjä perunoita..niin kyllikseni olin niistä saanut, MUTTA nykyään minäkin syön perunani mieluiten kuitenkin juuri -tadaa- keitettyinä). Ranskanperunoita...jaaa-a..oli mieilä todella, todella harvoin, kaipa vanhempani pitivät niitä "epäterveellisenä" ja samalla lailla "herkkuna" kuin esim. pitsaa ja hampparia.
Hmmm..kyllä se taitaa olla niin että ne ruokailutottumukset tosiaan sieltä kotoa opitaan.
Itse kummaksun ikäisiäni (reilu parikymppisiä) jotka ovat kasvaneet "ranskikset ja nakit ja ketsuppi"-ruualla, helppoa ja nopeaahan se on...
tuohon on helppo saada terveellisemmäks. Riisi ja pasta tummaks, samoin leipä, marinadi pois, nugetit pois, rypsin tilalle vaikka oliiviöljy, sokeroidun jogurtin tilalle maustamaton ja sekaan banskua, marjoja tms.Alkuperäinen kirjoittaja Rötväles:Mä miellän meidän ruokavalion taviksen perusterveelliseksi, eli syödään perunaa, riisiä, tummaa/tavis makaronia, pakastekasviksia, enemmän tummaa kuin vaaleaa leipää, normi jogurtteja, ei vanukkaita tms, kevytmaitoa, rypsiöljyä, marinoituja broiskuja, pakaste kalaa ja nugetteja.
Salaattia pitäisi syödä päivittäin :ashamed: .
Ei syödä valmispizzoja, -aterioita tai hamppareita. (No muutaman kerran vuodessa)
+ vaihtelevasti noutoruokaa 0-1x/vk.
Ai niin ja se kaikkein pahin: pilttiä 2v:lle satunaisesti.
Tiedän, voitais syödä vielä paljon terveellisemminkin, mutta tämän tason pitäs riittää vallan hyvin perusterveyttä hajavalle kansalaiselle.