Limakalvon paksuus

Hei!

Taas kyselen sinulta, mutta kun netissä ei vastauksia ole tähän oikein löytynyt,ja yritys senkun jatkuu.. Löytyi kyllä että limakalvo paksuuntuu kuukautisten jälkeen ovulaatioon asti, mutta mitäs sitten?

Oma tilanne siis:

Syksyllä mittailtiin 2 päivää ennen kuukautisten alkua 6.7mm, onko se tuohon kierron vaiheeseen normaali? Kierron pituus oli 42 päivää.

Seuraavaan kiertoon tehtiin hormonikokeita, ja keltarauhashorminimääritys oli 19, joten uskottiin että ovulaatio oli tapahtunut (viitearvot 12-69). Onko tuo 19 liian alhainen? Testit otettiin labrassa kp27, kuukautiset alkoivat kp33.

Kiitos paljon jo etukäteen! :)
 
Viimeksi muokattu:
Hei vaan!

Kiitos kysymykestäsi.

Ovulaation jälkeen ns. lh-hormoni tukee munarakkulan paikalle kehittyvän keltarauhasen toimintaa ja keltarauhashormonin eritystä n. kahden viikon ajan. Keltarauhashormoni kypsyttää kohdun limakalvoa mahdollista raskautta varten ja jos munasolu ei ole hedelmöittynyt ja kiinnittynyt, keltarauhanen surkastuu ja kuukautisvuoto alkaa.
Limankalvon paksuus itsessään ei ole ainoa tärkeä tekijä vaan siihen vaikuttaa paljon myös limakalvon muu rakenne ns. "kerroksisuus" yms. asiat. Toisilla limakalvo ei koskaan paksuunnu kovasti ja siltikin raskaus alkaa, siksikin on vaikea sanoa mikä kenellekin on hyvä paksuus.
Ja kyllähän tuo sinun keltarauhasmääritys menee viitearvojen sisään, joten siinä mielessä riittävä.
 

Yhteistyössä