Lihan määrästä

Onko lihan määrälle jotain rajoituksia? Minkä verran annatte lapsillenne lihaa päivässä? Poikani 1v 4 kk söisi esim. jauhelihaa niin paljon kuin vain saisi. Nitraattipitoistahan en vielä tietenkään anna laisinkaan.
 
Meillä on lihaa useimmiten kerran päivässä ja silloin saa syödä niin paljon kuin haluaa esim. jos on lihapullia, syö ehkä 2 pullaa + perunakasvismuusia tai mitä milloinkiin tehdään... Toinen ateria on yleensä kasvista niin kuin muullakin perheellä. Ei lihanmäärälle ole mitään rajoitteita enää yli 1 vuotiaalla, mutta niin lapsen kuin aikuisen kannattaa täyttää vähintään puolet lautasesta vihanneksilla, 1/4 lihaa,kalaa, munaa ja 1/4 perunaa, makaroonia jne. Eiks toi oo se yleinen lautasmalli?
 
Meillä jos lapsi saisi valita niin söisi vain ne lihapullat eli piilottelen ne sitten muusin sekaan että menee muutakin. Meillä kylmät salaatit on aivan turhia, kurkkua saattaa palan maistaa. Eli meillä on lämminkasvislisäke joko muusissa sekasin tai erikseen tai sitten taas keitossa menee ihan ok.
 

Yhteistyössä