Leipurit!! Ohrarieska?

  • Viestiketjun aloittaja aloittelevaleipuri
  • Ensimmäinen viesti
Rieskataikina (2-4 rieskaa koosta riippuen)

1,5 dl piimää
1 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl ruokasoodaa
3 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja

Taikinapallot taputellaan/kaulitaan korkeintaan 1 cm paksuksi . Paisto 300 asteessa 10 min.
 
ite löysin tälläisen ohjeen 1l jääkylmää vettä 2kg ohrajauhoja 1rkl suolaa ?? MIten nää reseptit voi vaihdella näin paljon?
Ohjeita on monenlaisia, mutta jos et laita mitään kohotusainetta, tulee kyllä kovaa ja littanaa leipää :D Nesteen on hyvä olla kylmää.

Tuo minun ohje on Itä-Lapista ja tulee hyvää rieskaa. Rieskan päälle kannattaa tehdä haarukalla kuvioita, niin ei tule kohokuorinen ja paistuu paremmin ja vielä nättikin ;)
 
lucifer
ite löysin tälläisen ohjeen 1l jääkylmää vettä 2kg ohrajauhoja 1rkl suolaa ?? MIten nää reseptit voi vaihdella näin paljon?
tämä ohje on hyvä esimerkki kainuulaisesta perinteisestä ohrarieskasta jota ennen tehtiin, rieskasta tuli kovaa ja yleensä se vielä kuivatettiin lisäksi. siitä paloiteltiin pieniä napposia joita sitten hampaattomat/huonohampaiset imeskeli eli lapset, vanhukset.

ja rieska sitten paistetaan niin kuumassa uunissa kuin mahdollista. eikä kohoteta ennen paistoa. siisk kaikki ohrarieskat, perunarieska on erijuttu
 

Yhteistyössä